Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Заплати в София, митове и реалност.
KPETEH написа:Започна се с митовете и легендите
+1
Време беше за подобно "логично включване".

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Може да се каже, че имам пряк поглед върху заплатите на доста хора в най-различни сфери. Най-се кефя на такива теми - също толкова реални са колкото и теми - колко километра въртиш на година.
За да не съм офтопик - да, има много хора със 400лв заплата - хигиенисти, сотаджии, работници в тъпи фирми за охрана.
Служители в доста престижни фирми започват кариери на 600лв.
Среднен продавач в София е на 500-700лв ако работи 6дни в седмицата.
Добре платените професии и фирми се знаят - в аутсорс средно да между 1500-2000, като там вече растежа може да е доста сериозен.
Държавни длъжности - освен ако не си директор, парите са мега смешни .
За да не съм офтопик - да, има много хора със 400лв заплата - хигиенисти, сотаджии, работници в тъпи фирми за охрана.
Служители в доста престижни фирми започват кариери на 600лв.
Среднен продавач в София е на 500-700лв ако работи 6дни в седмицата.
Добре платените професии и фирми се знаят - в аутсорс средно да между 1500-2000, като там вече растежа може да е доста сериозен.
Държавни длъжности - освен ако не си директор, парите са мега смешни .
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
В София в момента за под 60 лева никой не си мърда пръста! Не говоря, некой да ми препродава или да цъка по клавиатурата, ами физическа или майсторска работа...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За това нямаше смисъл да се говори за ИТ и други, взимащи по 2-3-4 и нагоре хиляди, просто защото те са ясни и се знаят от всеки.
Исках да разбера какви са професиите, където се взима 1200-1600лв примерно, ако има такива.
Да не стане накрая, че има за под 1000 и вече за много хиляди.
Исках да разбера какви са професиите, където се взима 1200-1600лв примерно, ако има такива.
Да не стане накрая, че има за под 1000 и вече за много хиляди.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Технически ръководител съм във строителна фирма във Варна. Заплатите варират от 800 до 1500 лв в общи линии, за София съм чувал, че спокойно може да си намериш и на 3к стига да си достатъчно кадърен.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Преди да мислиш колко ще ми дадът трябва да знаеш колко ще изкараш на работодателя
Оттам по-лесно се тръгва.
За да вземеш 2 бона трябва да изкараш поне 4 бона. Това е, ако шефа не го оцени, то тогава се пазари или сменяш шефа.

За да вземеш 2 бона трябва да изкараш поне 4 бона. Това е, ако шефа не го оцени, то тогава се пазари или сменяш шефа.

и си идваме на думата - каква заплата мислите че заслужавате
о, чакай, вече имаше такава тема
о, чакай, вече имаше такава тема
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
barty написа:Преди да мислиш колко ще ми дадът трябва да знаеш колко ще изкараш на работодателя![]()
И от къде ще знаеш колко изкарваш за работодателя, има някои изкарават хиляди и милиони от твоя труд, но за жалост не ти дават финансовите отчети..
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
barty написа:Преди да мислиш колко ще ми дадът трябва да знаеш колко ще изкараш на работодателя![]()
Значи няма такъв филм да мисля колко ще изкарам на работодателя.

Ако съм счетоводител в дадена фирма колко точно изкарвам на работодателя, че да знам колко да му искам?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Заплати в София, митове и реалност.
Това са пълни глупости
Примери бол:
Плочкаджия в Смолян, София или Лондон, реди еднакво количество плочки, цимента и пясъка нямат много разлика в цената.
Както се каза счетоводител, той какво е виновен, че фирмата върти 10 или 100к на месец, работата е 8 часа и той не седи и в двата случая.
Шофьор на камион, не международен. Кара 8 часа, заплатата е съвсем различа, а не съм видял тук техниката или дрехите да са по-евтини и т.н.
Шефа или работодателя дава колкото може по-малко в целия свят, не дели нищо на две.
За дадена длъжност може да е на нула дори на загуба, в друга на половина, в трета да дава една десета и т.н.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1 не всеки е на длъжност,която позволява бакалски сметки..bioz написа:barty написа:Преди да мислиш колко ще ми дадът трябва да знаеш колко ще изкараш на работодателя![]()
И от къде ще знаеш колко изкарваш за работодателя, има някои изкарават хиляди и милиони от твоя труд, но за жалост не ти дават финансовите отчети..
А и както коментирахме-това няма връзка със заплатата ти,тя се определя на теория от търсенето и предлагането,а на практика по система хризантема-кой колко е симпатичен на шефа ,дали му лиже д.то,дали фирмата има "политика" и т.н..
Към автора -заплати между 1000 и 2000 са много масови в транспортния сектор-говоря за офис длъжности,при шоферите е друго.
Мое скромно мнение е,че всичко под 2000 лв доход за чиляк в Сф си е ограничения и лишения .За малък град е по-различно,не защото е "по-евтино" (цените на храна ,горива и другите основни са си еднакви).Тук разходите за транспорт са по-високи,имаш повече изкушения,както и ако пиеш/митосваш по заведения става по-неприятно..
Също има значение и на каква заплата те осигуряват-Ачо сигурно знае по-добре,но сигурно над 90 процента от БГ работодателите те водят на минимална,което си е страшна помиярщина..Като излезеш на борсата и се озъбваш..Отделно щетите за бюджета и осигурителните системи..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Интересно ми е чистачките, HR, касиери, обслужващ персонал и т.н. какви пари "вадят" на работодателите си

Иначе в София има стотици начини да правиш добри пари без да си ИТ(аз съм) - шофьор на градски транспорт - 1500-2000, сервитьори и бармани - само да не е кварталното кафене - минумум 1000(с бакшишите) на средно хубаво място и 1500+ в хубаво заведение/дискотека/клуб и т.н., шофьор на такси - във форума имаше колега таксиджия с лична Е60 М5, ама забравих какъв му е ника, че му се смееха що сложил газова на М-ката. Познавам и друг, който 3 апартамента си купи та, ако работиш здраво 2000 не ти мърдат. Лични шофьори 800-1000 за начинаещи, такива с опит и при правилните хора 1500+. Всякакви "майстори" - електричари, ВиК и строители правят най-много пари. За елементарни довършителни работи - подови настилки, цялата баня с монтаж на всички, няколко ел. точки, монтаж на врати + боядисване на двустаен преди няколко години дадох около 3к за 2 седмици на един единствен майстор. И кой знае още колко подобни. РаЛ'та има, само да има кой да работи

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Nickelback написа:alekangg написа:...
Някой с виждане за плащане за поддръжка по заводи и от сорта?
Аз за заводи точно не знам, но понеже гледам че си писал за ел. техник... Един ел. техник в София може да взима както 700, така и 2000. Много зависи от опит и колко са му широки познанията в "областта". Има някои дето не знаят какъв цвят е заземяването, та сещай сеА също така може и да взима между 10 и 20лв. (взависимост колко е популярен
) на поставяне на точка (контакт, конзола, ключ) по новото строителство. Така преди десетина години на един бивш колега вуйчо му се занимаваше именно с това. На ден правеше по 20 точки като работеше до следобяд. Отделно окабеляваше ел. табла. Построи на племеника си къща като му помагаше и в семейството допълнително. А бе живееше си повече от прилично за тогавашното време, а и другите покрай него
За ИТ се разбрахме да не говорим, но мисля сме го правили по други теми вече
Струва ми се, че си се объркал с цените, не го казвам с лоши чувства.
За монтаж на контакт, ключ и подобни се плаща 2 до 3лв макс и то на фирмата, не 10-20лв. Ако беше така, за 10 контакта на ден, щеше да вземеш 100-200лв, а това е работа за 2 часа..
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
alekangg написа:Nickelback написа:alekangg написа:...
Някой с виждане за плащане за поддръжка по заводи и от сорта?
Аз за заводи точно не знам, но понеже гледам че си писал за ел. техник... Един ел. техник в София може да взима както 700, така и 2000. Много зависи от опит и колко са му широки познанията в "областта". Има някои дето не знаят какъв цвят е заземяването, та сещай сеА също така може и да взима между 10 и 20лв. (взависимост колко е популярен
) на поставяне на точка (контакт, конзола, ключ) по новото строителство. Така преди десетина години на един бивш колега вуйчо му се занимаваше именно с това. На ден правеше по 20 точки като работеше до следобяд. Отделно окабеляваше ел. табла. Построи на племеника си къща като му помагаше и в семейството допълнително. А бе живееше си повече от прилично за тогавашното време, а и другите покрай него
За ИТ се разбрахме да не говорим, но мисля сме го правили по други теми вече
Струва ми се, че си се объркал с цените, не го казвам с лоши чувства.
За монтаж на контакт, ключ и подобни се плаща 2 до 3лв макс и то на фирмата, не 10-20лв. Ако беше така, за 10 контакта на ден, щеше да вземеш 100-200лв, а това е работа за 2 часа..
Той говори за изграждане на точка, не за монтаж на ключ.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колеги, ами сервизите в София? Според мен те лапат най-много кинти от уж по-нормалните работи...