Ще спазвате ли ограниченията за пушене на обществени места?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще спазвате ли ограниченията за пушене на обществени места?

Да, при всички положения
37
21%
Да, но само ако има строги санкции
25
14%
Не, нищо не може да ме спре да пуша
38
21%
Не съм пушач
77
44%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 06 Сеп 2009, 16:58

Летището в Милано и спирките в Сингапур имат нещо общо с това дали аз ще продължавам да пуша или не? Кажи честно, да не те удари нещо?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Сеп 2009, 17:00

justboy написа:
Stanchev написа:ще си пуша колкото си искам и ме боли куро :mhihi:
пасивни пушачи се оплакват гледам, ама като карате пред мен с евтиното дизелче, питате ли дали не тровите околните :?:
и така нататък, да не давам повече примери ;)
всеки трови по един или друг начин, така че не виждам какво се оплаквате ;)
в балкана има достатъчно чист въздух и борови клонки :mhihi:

Не смяташ ли, че изказването ти звучи доста несериозно? Визирам това с дизелите...

Дано се следи изключително стриктно за забраната! И глобата да е 100 лева поне!

А пушачите вместо да се жалвате, вземете спрете цигарите, хем за здравето ви добре, хем на джоба оказва немалко влияние.

Средностатистическия пушач прави по около кутия на ден, това са 3 лева на ден, тоест над 1000 лева на година. Все си мисля, че могат далеч по-добре да се вложат тея 1000 лева. Примерно за колата, джанти, броничка, за по-активните пушачи - моторче, както и да е.

Искрено се надявам да се следи стриктно за тази забрана.
Писна ми, като ходя на заведение да хапна. На съседната маса някой малоумник да запали и да ми развали целия кеф :evil: Като толкова много му се пуши на някой след храна да излиза за 5 минути навън и готово.

Айде за дискотека някак повече го разбирам някой да запали, но дано и там го забранят, че без да пия излизам от там замаян... :evil:

Някой преди мен каза, че едва ли не някои определяли умствения на капацитет на даден човек според това дали пуши или не, аз умствения капацитет не преценявам, преценявам доколко е волеви дадения човек.

аз пък не мисля, че някой ще ми прави ревизия на джоба ;)
и като ти се хапва на заведенийце без малоумници - иди на заведение за НЕ пушачи, за да не ти развали целия кеф.
не мога да разбера хем не искате да ви пушим, хем се бутате при пушачите :smoke:
за дизелите съм напълно сериозен :!: те са далеч по-сериозен проблем ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 06 Сеп 2009, 17:25

колежке, ти верно си изморителна Изображение
обикновено в такива случаи оценявам що за злато имам за съпруга 8)
иначе станчев тва ако влезе у нас, отпада въпроса за заведения за пушачи и непушачи... ама и зависи как ще вирее на българска почва :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 06 Сеп 2009, 17:28

Тогава жена ти да вземе да ме почерпи. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 06 Сеп 2009, 17:40

Ryapoff написа:
biberon4o написа:
Прав си колега, май и производителите на коли трябва да сложат табелки: Шофьорите на дизели умират млади! .... Как може да се сравнява дима от цигарите с изгорелите газове на автомобилите?.......

Пушачите умирали по млади ,а някъде пише ли,че непушачите дишащи цигарен дим умират по млади?Това май се отнася за пушачите .Някой кара ли Ви да ходите да дишате дима по заведенията?Болшенството там е повечето пушачи съответно,кой с,кого трябва да се съобразява :) ДА вероятно ,ще откажа цигарите тогава и ще се съобразя с изискванията,но въпреки всичко пак, ще съм на същото мнение.
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 06 Сеп 2009, 18:15

Stanchev написа:
justboy написа:
Stanchev написа:ще си пуша колкото си искам и ме боли куро :mhihi:
пасивни пушачи се оплакват гледам, ама като карате пред мен с евтиното дизелче, питате ли дали не тровите околните :?:
и така нататък, да не давам повече примери ;)
всеки трови по един или друг начин, така че не виждам какво се оплаквате ;)
в балкана има достатъчно чист въздух и борови клонки :mhihi:

Не смяташ ли, че изказването ти звучи доста несериозно? Визирам това с дизелите...

Дано се следи изключително стриктно за забраната! И глобата да е 100 лева поне!

А пушачите вместо да се жалвате, вземете спрете цигарите, хем за здравето ви добре, хем на джоба оказва немалко влияние.

Средностатистическия пушач прави по около кутия на ден, това са 3 лева на ден, тоест над 1000 лева на година. Все си мисля, че могат далеч по-добре да се вложат тея 1000 лева. Примерно за колата, джанти, броничка, за по-активните пушачи - моторче, както и да е.

Искрено се надявам да се следи стриктно за тази забрана.
Писна ми, като ходя на заведение да хапна. На съседната маса някой малоумник да запали и да ми развали целия кеф :evil: Като толкова много му се пуши на някой след храна да излиза за 5 минути навън и готово.

Айде за дискотека някак повече го разбирам някой да запали, но дано и там го забранят, че без да пия излизам от там замаян... :evil:

Някой преди мен каза, че едва ли не някои определяли умствения на капацитет на даден човек според това дали пуши или не, аз умствения капацитет не преценявам, преценявам доколко е волеви дадения човек.

аз пък не мисля, че някой ще ми прави ревизия на джоба ;)
и като ти се хапва на заведенийце без малоумници - иди на заведение за НЕ пушачи, за да не ти развали целия кеф.
не мога да разбера хем не искате да ви пушим, хем се бутате при пушачите :smoke:
за дизелите съм напълно сериозен :!: те са далеч по-сериозен проблем ;)

Да взема да правя проверки по заведенията 1 седмица преди да изляза някъде, за да знам къде се пуши и къде не ли?

Не аз се бутам някъде, те/вие просто сте си там.
И освен, че си развалят/е здравето, разваляте и чуждото/моето.
За което съответно е редно да се забрани пушенето на обществени места.
Или поне да се спазва сегашното правило за зони в заведенията за непушачи и пушачи. Което също върши работа.
А не на маса където има табелка с размери 10х10 сантиметра пушенето забранено, да се пуши в съответната част от заведението забранена за пушене. И видиш ли вече, пушещия си умира от кеф, КОЙ ЩЯЛ ДА МУ КАЖЕ НА НЕГО КЪДЕ ДА ПУШИ И КЪДЕ НЕ, е на тва му викам селения! (да не се обиди някой, не визирам никого, просто давам пример, РЕАЛЕН)
Е па с тоя манталитет найстина неа се опраиме.
И винаги се гледа другите, дизелите и те замърсявали, другите правила и те не се спазвали защо да се спазвало това точно.
Изобщо нищо сериозно...
Строго следене на правилата и безкомпромисни санкции трябват, друга оправия невиждам.

@biberon4o, това, че повечето хората правят нещо доказано глупаво/нездравословно, незначи, че това нещо е правилно, нали?
И по твоята логика ако нещата се оставят на самотек... защото повечето хора били пушачи, това би противоречило със всякакви кампании по целия свят, които помагат за отказване на цигарите. И изобщо така и така световно изоставаме по доста показатели, поне и по този да изоставаме, а?
А това, че повече от половината деца израстнали в семейство на пушачи стават пушачи, някак не те ли притеснява? Незнам дете имаш ли? Но общо взето доста повърхностни разсъждения са това...
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Сеп 2009, 18:32

аз не виждам кво се бунтуваш? като ти пречи - отиваш на чист въздух и толкова. не можело в заведенията да се пуши - ами да ти кажа държа заведение и ако чакам на НЕпушачите по-добре да затварям ;)
зимата съм замислил залата за непушачи да е на открито :D и всички ще са доволни :mhihi:
Изображение

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 06 Сеп 2009, 19:01

Stanchev написа:зимата съм замислил залата за непушачи да е на открито :D и всички ще са доволни :mhihi:

Така им трябва, че гледам тия дето са писали са озверели...хората превъртяха тотално
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 06 Сеп 2009, 19:01

E, кво да се бунтувам, то че ме дразни е факт, но и дразни друго, че някакви безумни доводи се мъчите да изкарате. А то просто е въпрос на време да се случат нещата, без значение на кой ще се хареса и на кой не.

А относно заведението ти, предполагам си достатъчно добре запознат, та да знаеш, че ако между двете зони има достатъчно разстояние и добра климатична система, проблеми няма да има. А къде мислиш да си изкараш залата за непушачи е твоя работа, верно я изкарай навън, звучи интересно :roll:
Несериозностите настрана. Найстина трябва да има компромисен вариант, който както казах в по-горно мнение ме устройва и това е.

Залите да са ясно разграничени и това да се спазва...

@ХАРИ, верно до степен превъртане ми се е случвало да се ядосвам по тоя въпрос :) Но по-скоро ме е ядосвала наглостта и мисълта за безнаказаност на пушещия на маса за непушачи.

Колкото и смешно да звучи, особено сега като го прочетох ... :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 06 Сеп 2009, 20:20

Купете си ел. цигара и ще можете да си пушите къде ви е кеф...от догодина :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 06 Сеп 2009, 20:26

sobiss ти пушач ли си? щото ако не си недей дава идеи за неща от които не разбираш :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 06 Сеп 2009, 21:23

От къде знаеш кво разбирам, и кво не :roll:
Като компетентен, изкажи си мнението...не просто да се правиш на много "мъдър"

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Сеп 2009, 21:31

Щом има закон трябва да се спазва,надявам се глобичката да е приятна,и разбирасе да има контролиращи,че иначе няма да има файда от закона
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 06 Сеп 2009, 21:55

Реално трябва да може да се пуши в заведенията (кафенета имам в предвид), ама примерно смятам за нередно да се пуши в ресторант - където се хранят и непушачи (или както е отбелязал колегата - освен ако няма разделение и добра вентилация) - то за кафенетата е ясно - там 80-90% от хората пушат... но при ресторантите (не кварталните кръчми) са заведения за хранене, не за развлечение (да съ напушим и напием :drinking: ) ...
То не го ли приеха за забранено пушенето още преди време в държавни институции и големи сгради и т.н. ... примерно в една от сградите в Бизнес Парк София изрично бяха предупредени редица пушачи, че в самата сграда е забранено (сигурно си има стаички за тази работа).
Конкретно у дома не се пуши (и двамата ми родители са пушачи, но не страстни) или най-много в стаята за гости, когато има повод... доста рядко все пак... И аз и сестра ми не пушим, явно не се прихваща толкоз лесно туй, когато няма задимени помещения вкъщи... докато на един съсед родителите не пушат, но той го прави още от ранна детска възраст... все пак и средата влияе, но това си зависи и от характера... почти цялото ми обкръжение е от пушачи.
Факт: в моята каляска (дори и в предния ми автомобил) НЕ се пуши... без значение от условията навън или от дължината на пътуването, може да не мирише на рози, ама няма да мирише и на цигари.
И към тези дето нападате непушачите, възразяващи срещу тровенето на здравето им: не е приятно когато някой усилва музиката от съседни апартаменти... или някой луд викащ в градския... понякога заради такива неща стават скандали и побоища, а това са реално събития дразнещи вас и нарушаващи спокойствието и недоказано за здравето... а вий се нервите като ви се пречи да се тровите и да тровите другите хора... те хората реално не забраняват пушенето, а пушенето на определени места. То нямаме/те право да паркираме/те по тротоарите и тревните площи, ама редица народ го правят и редица народ се дразнят от това... дайте да се избием сега... има закони - има и глоби... спазват се и се нарушават... и живота си тече... и си чешем езиците... и си кършим пръстите...
...край на фермана.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Сеп 2009, 22:44

Stanchev написа:аз не виждам кво се бунтуваш? като ти пречи - отиваш на чист въздух и толкова. не можело в заведенията да се пуши - ами да ти кажа държа заведение и ако чакам на НЕпушачите по-добре да затварям ;)
зимата съм замислил залата за непушачи да е на открито :D и всички ще са доволни :mhihi:
Мда,ама истината е,че където се прилагат правилата,зима и лете-пушачите са си само отвън.. :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата