Твърдо 120км/ч лява лента!
Модератор: Общи модератори
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Искам да попитам колегата, автор на темата - качвал ли се е на Нова, Мощна и стабилна кола
Да види, че скорост от 150-160, че и повече изобщо не е толкова опасна / когато разбира се магистралата позволява и не е супер натоварено движението/...
Със това си поведение, както казаха доста колеги само повишава опастността на пътя. Голямо герийство, няма що... Да отиде малко на запад да види как се движат там хората по магистрали... Най-лявата лента винаги е свободна... Никой не кара там постоянно. Ако движещите се масово в дясна летна / с по 130... до 150/ са му бавни, изпреварва и пак се прибира в дясно. Друг е въпроса, че тук няма нито радари, нито камери по магистралите и се прекалява с " летенето"

Със това си поведение, както казаха доста колеги само повишава опастността на пътя. Голямо герийство, няма що... Да отиде малко на запад да види как се движат там хората по магистрали... Най-лявата лента винаги е свободна... Никой не кара там постоянно. Ако движещите се масово в дясна летна / с по 130... до 150/ са му бавни, изпреварва и пак се прибира в дясно. Друг е въпроса, че тук няма нито радари, нито камери по магистралите и се прекалява с " летенето"

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Един път преди 6-7 години реших да деиствам по твоята тактика- на цариградско си карам със скорост от 80 км. в час.
И някакви отзад свирят светят-ама аз нещо като тебе малко на инат си седя в лява лента и това е!
И изведнъж /аз тогава бях със супер бързата Е34 М20Б20
/ един с Е36 325 след доста присветкания ме задмина отдясно ,минава пред мен и с всичка сила натиска до дупка спирачки
И аз скачам с двата крака на спирачките и на сантиметър от задната му броня!!!!!
Тръгнах да го гоня да му дам някой и друг житейски урок -ама тоя беше от бързи и яростни и на 10 тата секунда се отказах.
Та оттогава си имам едно на ум- някой ако иска да си чупи главата да си е чупи, отделно ако съм със 120 и някои иска да ме изпревари с 140/което не е някаква фрапираща разлика в скороста или толкова голямо нарушение/ гледам да го пусна.......
Просто това е една допълнителна предпоставка за ПТП!
И някакви отзад свирят светят-ама аз нещо като тебе малко на инат си седя в лява лента и това е!
И изведнъж /аз тогава бях със супер бързата Е34 М20Б20

И аз скачам с двата крака на спирачките и на сантиметър от задната му броня!!!!!
Тръгнах да го гоня да му дам някой и друг житейски урок -ама тоя беше от бързи и яростни и на 10 тата секунда се отказах.
Та оттогава си имам едно на ум- някой ако иска да си чупи главата да си е чупи, отделно ако съм със 120 и някои иска да ме изпревари с 140/което не е някаква фрапираща разлика в скороста или толкова голямо нарушение/ гледам да го пусна.......

Просто това е една допълнителна предпоставка за ПТП!
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
flame написа:.
Аз лично си карам със 130-140 в лява лента и от време на време правя път на бързаците, след което пак се връщам в ляво. Правя това защото смятам, че:
1 - Колегиално е (да пуснеш друг колега, който бърза)
2 - Няма риск от ПТП (да се прибера за малко в дясно и после да се върна в ляво)
3 - Не им завиждам за джиповете и не избивам комплекси
4. Хасфалта е по добър.
п.п. Гавраиле, се надявам, че колежката има чувство за хумор.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
абе защо всички го нахранихте момчето?
Това че са с Х5ци и С класи да не им дава 2ри чифт топки.
Ако всички си спазваме закона и ограниченията до морето ще се стига 2 пъти по бързо, ама безсмърните и те гризват дървото.
Така че толерантност му е майката, и 130 си е напълно достатъчна скорост за магистрала. Като изключим германия навсякъде е толкова ограничението, но там и правалата се спазват !!!!
Това че са с Х5ци и С класи да не им дава 2ри чифт топки.
Ако всички си спазваме закона и ограниченията до морето ще се стига 2 пъти по бързо, ама безсмърните и те гризват дървото.
Така че толерантност му е майката, и 130 си е напълно достатъчна скорост за магистрала. Като изключим германия навсякъде е толкова ограничението, но там и правалата се спазват !!!!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- SpLiT
- младши ентусиаст
-
- Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
- Мечтае да кара: отново BMW
№0123456789 написа:ACCELERATOR написа:..... най-лявата лента се използва само ПРИ ИЗПРЕВАРВАНЕ.....
Такъв филм НЕСЪЩЕСТВУВА! Има си закон , а и логика:
- ако караш средна лента с максимално-допустима, то как някой ще те изпревари с по-голяма в лявата?
Едно е да пропуснеш автомобили със "специален режим"(линейки, полиция,правителствени и др.подобни) а друго е правото в средна или лява лента да караш с (подчертавам) МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМА скорост.
Това твое твърдение в никакъв закон несъществува.![]()
Незнам защо, но всеки се захваща да спори, а дори не е отворил правилника... колега, крайна лява лента е САМО ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ! И не само в България заради магистрала с 2 платна и аварийна лента... за пример Франция: там те дебнат с хеликоптер и ако не изпреварваш или не си пуснал ляв мигач, моторите на Пътна Полиция те "прихващат" при следващия изход от магистралата. Дори оттам ми е останал навика да карам в лява лента с пуснат ляв мигач (понякога от София, чаааак до преди Ст. Загора)

П.С: За това, което си направил, аз не бих се гордял... Да писнало ти е на х**, ама не е това начина

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Най-добрата постановка на магистралата е 90-100км/ч
в дясната лента (или средна за тези, дето броят аварийната, която не е за предвидена за движение, било на тирове или бавни МПС-та). В това се убедих, като ме вози на два пъти жената с купения за обиграване в шофьорлък кошник, който и без това трудно вдига повече. Никакви предпоставки за ПТП не се създават така - не се налага да изпреварваш никого, за движещите се с нормална скорост сравнително маломощни коли е лесно да те изпреварят поради приемливата разлика от 40-50км/ч или съответно да намалят, ако се наложи, летящите вляво си летят... Е, отнема малко повече време, ама...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
И то на не всички магистрали...Имат много с ограничение...Doberman_vas написа: германия навсякъде е толкова ограничението, но там и правалата се спазват !!!!

Последна промяна Bogat-Beden на 07 Авг 2009, 10:46, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
flame написа:Колега, дано повече да не ти идва тоя афект, че може до много лоши последици да доведе!Аз като повечето колеги смятам, че не си прав.
Освен, че им правиш мръсно на хората с лъскавите джипове, по този начин повишаваш значително опасността от ПТП-та:
- Може да ти се натресе отзад
- Може да тръгне да изпреварва в аварийната (най-ужасните ПТП-та!)
- В цялата изнервена ситуация някой може да направи неволна грешна маневра - вероятно фатална с над 100 км/ч...
Ако караш със 120 в дясната лента мисля, че рядко ще се налага да изпреварваш - там обикновено се кара с толкова. И ако си караш в дясно бързаците ще си профучат покрай теб със 150 или 200 БЕЗ РИСК ЗА ПТП. Вярно е, че по закон ограничението е 130, но новите коли могат да вдигнат и повече без риск за ПТП - все пак тва е един прав път с няколко ленти и мантинела и за да стане ПТП трябва или някой да заспи на волана или да тръгне да кара на зиг-заг. И съм съгласен с колегата, който каза, че 130км/ч е било ограничението когато тук са се експлоатирали автомобили като Москвич и Лада.
Аз лично си карам със 130-140 в лява лента и от време на време правя път на бързаците, след което пак се връщам в ляво. Правя това защото смятам, че:
1 - Колегиално е (да пуснеш друг колега, който бърза)
2 - Няма риск от ПТП (да се прибера за малко в дясно и после да се върна в ляво)
3 - Не им завиждам за джиповете и не избивам комплекси
Ок колега/ги! Съгласен. Имате вероятно право да ме укорявате. Аз определено не желая моите (явно грешни) действия да застрашават когото и да било на пътя затова си взимам забележка от мненията Ви.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Pitbull_Germany написа:Колега, май си спал отвит тая нощ...а вън беше студеншко. Айде да Ви подпитам, колега, според вас една нова С-класа по-сигурна ли е от едно Е34??? Мисля, че въпросът е изцяло реторичен! Има си статистики и тестове за тия работи - образовайте се.
Колега, кажете ми четете ли какво пиша? С класата е сигурна и с 200 и с 300 и с 800, но сама на пътя. Опитай се да прецениш скоростта на идващите зад теб коли с подобна скорост и тогава може и да ме разбереш.
Pitbull_Germany написа:Следващият момент - кажи ми какъв е процентът на смъртните случаи с участието на автомобили на стойност над 80,000 лв. и какъв е този на автомобили под 10,000 лв.???
Колега, не се захващай със статистика без да си я изучавал, трудна материя е. Какъв е процента на последните модели, С А8 и тн от общите участници на пътя? Отговори си на този въпрос и помисли дали съпоставката ти е реална

Pitbull_Germany написа:Следващ момент - кой ви каза на вас, че в закона пише как лявата лента е, за да си караш? Хора защо се правите на правнограмотни, когато явно не сте? Хванете и отворете закона, след това отворете един правен коментар по ЗДвП и попрочетете малко. Лява лента СЕ използва за изпреварване. Средната лента е тази, в която се кара, а най-дясната по принцип е за ТИР-ве и по-бавно движещи се МПС-та.
Yesss, тва беше мнението със сложните думички... Принципно АКО човечеца знаеше че ограничението е 130 и кара с толкова, би следвало да изпреварва всички и това да е правилното място в което трябва да се движи.
Принципно и аз не одобрявам действията му, но..
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
///peter написа: Принципно АКО човечеца знаеше че ограничението е 130 и кара с толкова, би следвало да изпреварва всички и това да е правилното място в което трябва да се движи.
Принципно това исках да кажа.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
uCnaHeTcA написа:Едва ли ще промениш нещо , колега, най-много някой да ти влезе в колата барабар с багажника... Ако правиш това, не вози хора отзад... даже изобщо не вози никой... Просто съвет...
П.С. А дали дори за миг се бе сетил , за ония, които НАИСТИНА бързат... Операции в други градове... Изпити... Записвания... Раждания... И какво ли още не ?! Остави ги хората , търсещи адреналин или себедоказване, натиснали десния педал до долу... Питам те за НАИСТИНА бързащите ... Нали се сещаш, че на някои от тях и 1 секунда им е много...
П.С.2 Разбирам да го правиш на натоварен участък от пътя, на междуградски пътища и т.н. , но баш на магистралаДеа знам... Живота, семейството, решението и колата са си твои... Късмет
Като бързат да тръгнат по- рано, проблема си е техен. С изключение на линейка, пожарна или полицейска кола на буркани не виждам кои други коли имат право да нарушат правилата за движение. Мене като ме застигне някой такъв бързак и почне да ми нервничи със светлини и клаксон си свалям нарочно скоростта, за да види, че такива номера не вървят и ефекта е обратен. Аман от идиоти камикадзета, които от много бързане така и не стигат за където са тръгнали, че и вкарват в гроба невинни хора. Впрочем, ограничението на магистрала ако не бъркам е 130 км/ч.
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:Мене като ме застигне някой такъв бързак и почне да ми нервничи със светлини и клаксон си свалям нарочно скоростта, за да види, че такива номера не вървят и ефекта е обратен. Аман от идиоти камикадзета
А тия, но които им правиш мръсно, си мислят подобни неща за теб

saleen написа:Впрочем, ограничението на магистрала ако не бъркам е 130 км/ч.
Ако караше Х6 и бързаше за някъде - дълбоко съм убеден, че щеше да караш със 130 в дясната лента!
И циферблата на километража след "130" щеше да е леко прашасал, щото никога нямаше да си вдигал повече от 130 км/ч!
Ех, тва кисело грозде бе!...

А бе колега ще вземат да те бутнат я по не внимание, я някой ще тръгне да ти отмащава. Аз ако карам по-бързо си нося последствията ако ме спре полиция. Който е решил да кара бързо няма да му пречупиш мерака, напротив. Ще го накараш да прави глупости за да те задмине и опасноста от ПТП става да не ти казвам.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Твърдо 120км/ч лява лента!
№0123456789 написа:Днес вече чашата на търпението ми преля!......
Тръгнах по работа от София към Хисар по пловдивската магистрала. Ако щете вярвайте, но за това разстояние може би само двадесеттина коли включая и себе си спазвахме ограничението от 120км./ч. и другите по малки такива. Всички останали автомобили направоо... прелитаха където бе възможно това. Забелязвам , че тази малоумщина вече става застрашаваща практика в големи размериДоста често (да не кажа постоянно) пътувам из страната и ми прави впечатление, че това безочливо поведение на пътното платно взима все повече последователи. Е, питам аз: Желание да се мре страст ли стана вече или мода?
Навръщане щом се качих на магистралата настъпих направо на 120км/ч и от разклонението Карлово-Пловдив-София почти до караулката на входа на София НЕ МРЪДНАХ НА НИКОЙ БЪРЗАК ОТ ЛЯВАТА ЛЕНТА! Твърдо 120км/ч и твърдо крайна лява. До софия всички "ксенончета..биксенончета или се съобразяваха със скоростта или ме изпреварваха не много често при възможност отдясно... Дойде ми до гуша вече! Щесе бием ли ще се съдим ли все ми е тая... Имам семейство и дете и ме е страх да ги кача в колата заради такива "безсмъртници" дето могат да ни затрият на мига. Ако някой колега от форума днес е бил зад мен (казвам го щото имаше ужасно много БеМ..Вета )и ме е споменавал за това, ще му кажа: да ти се връща, пишман от такива!
От днес смятам да опитам да карам лява лента за известно време с максималното ограничение на скоростта (коригирам се- 130км/ч)
Поздрави на всички !
Не че нещо, ма ти верно ли си мислиш, че си постъпил правилно.
По цял сват лявата лента е за изпреварване, и когато изпревариш, трябва да се прибереп в дясната

Голям героизъм от твоя страна да пречиш на движението.
То затова стават катастрофи заради такива герои като тебе