Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Всичко за електрическите автомобили
Ачо се е возил с куп непознати, та знае за какво таксиджиите отваряме прозорци.
Никой таксиджия, който познавам не пести пари от климатик, дали пуска или не си определя по други неща.
Между другото от таксито съм отвикнал от климатици, мразя ги в общия случай и дори в друга кола рядко ги пускам. А зимата дори в най-големия студ парното върви и прозореца пасажерския е отворен поне 1 пръст, понеже така топлия въздух бързо си излиза и влиза свеж такъв. Даже се набутваш с отворени прозорци заради влошената аеродинамика.
Но в София е зор да не караш на затворени стъкла по светофарите и спряла циркулация на въздуха отвън.
А Диего просто констатираше според мен как се увеличава възможния му пробег без да зарежда, а не в левово отношение какво се случва.

Между другото от таксито съм отвикнал от климатици, мразя ги в общия случай и дори в друга кола рядко ги пускам. А зимата дори в най-големия студ парното върви и прозореца пасажерския е отворен поне 1 пръст, понеже така топлия въздух бързо си излиза и влиза свеж такъв. Даже се набутваш с отворени прозорци заради влошената аеродинамика.

Но в София е зор да не караш на затворени стъкла по светофарите и спряла циркулация на въздуха отвън.

А Диего просто констатираше според мен как се увеличава възможния му пробег без да зарежда, а не в левово отношение какво се случва.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз си казах, че правя тестове и съм последния човек на света дето ще се лиши от комфорт ако трябва да бъдем честни 

Някой спомена, че на спрян климатик не работи подгрева, но явно на Г сериите го няма този проблем. Сега пробвах.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Като е на отделен бутон май го няма този проблем. При мен всичко се управлява през iDrive и трябва да е включена цялата климатична система за да работят отделните функции
. Много дразнещо

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Просто го нагласи на температура която е максимално близка до външната, така почти няма да работи. Не е ядрена физика. 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Интересно каква е причината след инвестирани 30 милиарда и десет години... Вероятно сериозна

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Nickelback написа::arrow: Apple cancels plans to build an electric car
Интересно каква е причината след инвестирани 30 милиарда и десет години... Вероятно сериозна
Това, което четох е, че Apple се отказват от плановете за направата автономен автомобил. Т.е. по-скоро изследваха възможностите да направят колата напълно автономна, а не да стават конкурент на Тесла. Явно са ударили на твърде много камъни и (засега) се отказват.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Дори с целия кеш на света, силно вероятно да нямат конкурентни предимства пред другите производители, за да оправдаят премиум цените, които обикновено търсят на продуктите си. Едно е да предлагаш масов продукт за 1000$, друго е за 100к, където потенциалните клиенти са доста по- взискателни, а и малко на брой.
Това е основното според мен.
Интересен ми е и опитът на Сони да предложи продукти на този фронт, ползвайки Honda като ракета- носител.
They find it not economically feasible to compete with Tesla and other EV manufacturers.
Това е основното според мен.
Интересен ми е и опитът на Сони да предложи продукти на този фронт, ползвайки Honda като ракета- носител.
.. всичките сменят памперсите и тренират сфинктерите щото само след 5 години целия масов електрически пазар ще се владее от китайците.
тъпанара илон им построи завод там, ония откраднаха всичко каквото можеше да се открадне, покитайчиха го и сега почват да бълват както те си знаят. byd за 2023 за първи път продаде повече коли в китай от колкото тесла... и това няма да се обърне повече никога в полза на тесла.
давам пример от моята работа- звънят ми и ми казват, че имаме сериозен проблем с един от нашите продукти който се продава в китай... и че клиентите имат проблеми със съпорта му защото ние не сме отзивчиви достатъчно. пускам хиените да разучават и главната хиена след 3 дена идва при мене и ми вика- разгадахме работата- викам къв е проблема? хиената- проблема е, че става въпрос за "наш" продукт детое на пазара ама... още не е на пазара. аз така- ??? ми вика хиената- местните са откраднали всичко и са го произвели много преди ние да го произведеме (щото ние изискваме определени стандарти и разрешителни да имаме преди да продаваме) а китайците за местния пазар- волна програма в това отношение... та продукта е на пазара, с нашето лого и на 1/4 от цената ни само дето ние не знаеме щото още търкаме алфи и бети на тоя продукт.
та така...
тъпанара илон им построи завод там, ония откраднаха всичко каквото можеше да се открадне, покитайчиха го и сега почват да бълват както те си знаят. byd за 2023 за първи път продаде повече коли в китай от колкото тесла... и това няма да се обърне повече никога в полза на тесла.
давам пример от моята работа- звънят ми и ми казват, че имаме сериозен проблем с един от нашите продукти който се продава в китай... и че клиентите имат проблеми със съпорта му защото ние не сме отзивчиви достатъчно. пускам хиените да разучават и главната хиена след 3 дена идва при мене и ми вика- разгадахме работата- викам къв е проблема? хиената- проблема е, че става въпрос за "наш" продукт детое на пазара ама... още не е на пазара. аз така- ??? ми вика хиената- местните са откраднали всичко и са го произвели много преди ние да го произведеме (щото ние изискваме определени стандарти и разрешителни да имаме преди да продаваме) а китайците за местния пазар- волна програма в това отношение... та продукта е на пазара, с нашето лого и на 1/4 от цената ни само дето ние не знаеме щото още търкаме алфи и бети на тоя продукт.
та така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Вземете предвид и настъпващите китайци, които съвсем скоро ще залеят пазара с електрички, от епъл със сигурност го виждат това. Много ми мирише на сценария който се случи при телефоните да стане и при колите. Старите производители от европа не успяха да направят прехода към смартфони и умряха за сметка на епъл и азиатците. Нищо чудно сега да стане същото, но ще са тесла и азиатците. Което ще е пореден удар за икономиката на Европа, ама сами си го правим.. Дано да бъркам, но определено европейските производители изостават сериозно в електрическите коли и според мен бъркат в стратегията.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Да се надяваме, че ЕС поне ще поставят сериозни изисквания откъм безопасност на китайските автомобили, щото помня, че на краштестовете бяха пълна скръб. Сега може и да са се оправили, нямам идея.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
На кетайците много скоро ще им сложат такива мита, че техните таралясници няма да са конкурентноспособни и откъм цена.
В момента в Китай правителството субсидира износа на електрички и по този начин прецакват производителите в другите държави.
Например, преди 2 месеца Турция обложи кетайските електрички с 40% допълнително мито. Скоро това ще стане и в ЕС.
В момента в Китай правителството субсидира износа на електрички и по този начин прецакват производителите в другите държави.
Например, преди 2 месеца Турция обложи кетайските електрички с 40% допълнително мито. Скоро това ще стане и в ЕС.
I love the sound of V8 in the morning...
TNT написа:ЕС е 500 милиона, Китай и Индия са близо 2,5-3млрд заедно
И също така да умрат половин един милион хора в тези страни, не е фатално, така че никой няма да се старае толкова.