Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Имотният пазар

Мнение от Lenco » 20 Яну 2026, 14:51

Сега погледнах 12-тата вноска по последната ипотека е 460 евро главница и 180 евро лихва + някакви няколко такси.
Сетих се и как вървят цените на имотите, 1998-9 година двустайна панелка в Бургас беше около 7000 долара, а сега гледам минават 120 000 евро.
И да си знаете, ипотека дават до 70 години, в редки случаи до 75.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Яну 2026, 15:08

От 1997-ма в Пловдив досега е х10-х11. И то в момента най-скъпите части, тогава не. За почти 30 години, на фона на всичко останало - не ми се струва много. Баничките са повече :mhihi: Изглежда в Бургас са скокнали повече.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Яну 2026, 16:31

dhtj написа:
streetz написа:И докато го чакат да се пукне балона се будят в някоя януарска сутрин на 60 години от звън на телефона - "Ало, хазяина съм, продавам апартамента, тъй че се изнасяйте до края на месеца. За депозита ще видим като излезе изравнителната сметка лятото." ;)

:lol:
Мани бе, много е хубаво... Който е толкова голям фен на наемите му предлагам да си избере апартамент по негов вкус, аз ще го купя и ще си плащам ипотеката, пък той нека да ми плаща наем цял живот. Аз само ще му звънкам от време на време да му вдигам наема, да не изоставаме от инфлацията. :lol:

Може да го направиш с мен, но ще седя докато ми е кеф :lol:

Няма такива моменти като наем цял живот. Като ти овехтее имотът, не ти е конкурентна цената или пък си сменя местоработата, продължаваш с ипотеката си сам. :lol: :lol:

Аз седя зад доводите на TNT. Искам да добавя също така, че не виждам смисъл от придобиване на имот в София, особено на тези цени в момента. С кредит или без кредит. Не е град, който става за живеене след определена възраст. Аз примерно съм над 40 и в общи линии ми е тегаво вече тук. Плюсовете, които отчитах досега, вече избледняват. . Вярвам, че вече много хора на моята възраст мислят като мен, точно затова няма смисъл да се купува имот тук, на тези цени пък съвсем. И да ги имаш готови, грехота е.

streetz написа:Кризата е много по-лесно да я избуташ като имаш покрив над главата отколкото в кашон на улицата. Банката може да изчака няколко месеца, година дори, ще разсрочиш, ще рефинансираш, на нея апартаменти не ѝ трябват. Хазяина на втория месец ще те изтрита.

да, да, ще разсрочиш и съвсем ще се увъртиш. Тамън няколко годинки до пълно и окончателно затъване с бели коси. Както беше от 2008-ма. Виждал съм ги такива 2012-2015та

кандидат ентусиаст
Аватар

Имотният пазар

Мнение от alekangg » 29 Яну 2026, 16:44

Някой може ли да ми каже, къде по света има имот за 300к евро и пред него да е така и това е масово случай у нас.
Гео Милев до Цариградско, средно добър квартал, дори над средното по нашите стандарти.
Иначе ще стават по 500к евро, да видим.
Наскоро познат взе панел за изриване до бетон в Младост 3 или 4, за 220к, смята, че с такси, брокери и ремонта ще отиде на 300к без никакви изхвърляния.

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 29 Яну 2026, 16:54

Направих бърз преглед на апартаменти в Италия, гр. Бергамо, до Милано.
Съвсем отгоре.... има много добри жилища до 200 000 евро :ok:

Няма кал, има инфраструктура... почвам да се замислям :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 29 Яну 2026, 16:56

Аз вчера видах, че имат и данъчни отстъпки за ремоут работещи от Италия. И аз почнах да се замислям :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 29 Яну 2026, 21:10

А аз се чудя от де да намеря евтини павета да си наредя на тротоара да мога да вдигна още цената на къщата! :ok: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 29 Яну 2026, 21:12

Близо до нас разбутаха един тротоар, за да го правят на ново... Говорим за близо 100м и към 2м широчина. За един ден отнесоха плочките!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Яну 2026, 11:03

https://www.youtube.com/watch?v=oGYBaiEOYoY

Интересно видео за сините и зелените зони. То хем се знае, хем с конкретни цифри изглежда по-различно.

В другите градове с проблеми с паркирането не е по-различно. В Пловдив директно се сещам за 2 места, където трябваше да има многоетажни паркинги... на едното място гледам сега се строи сграда, която няма да е паркинг. На другото вече е предвидено училище да е.

Целия проблем е, че осраха големите градове с презастрояване. И се продължава. Получава се, че е изсрано лайно и сега се чудим лайното да го напръскаме с парфюм ли, ароматизатор-борче ли да му закачим, кво да става :dunno: Аз виждам и друг проблем, който го има както в София, така и в Пловдив. Нови квартали, в които няма... нищо друго освен блокове :dunno: И все едно си на село - за всяко нещо трябва да палиш колата. Няма ясли, детски градини, училища, офиси, магазини - нищо няма. До 7 клас в кварталното училище, само двама човека ползвахме автобуси, ама аз само в едната посока - на връщане обикновено пеша се прибирах за 15мин. Сега младите семейства масово са в квартали, където на 15мин пеша има 1 малко магазинче и 1 козметичен салон. Съответно и пътна инфраструктура не е построена, тея хора да пътуват. В момента не виждам как бързо и евтино могат да се подобрят нещата.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 30 Яну 2026, 11:41

TNT написа: Нови квартали, в които няма... нищо друго освен блокове :dunno: И все едно си на село - за всяко нещо трябва да палиш колата.

Изобщо не съм съгласен. И в Малиново, дето е "нов" квартал вече има сумати магазини, градина, метро скоро и прочие. Там където съм под наем, когато дойдох 2018-та, улицата още не беше довършена и след блока нямаше нищо. В момента има 3 малки хранителни магазина около блока, 3 зали за спорт, фриз. салон в блока, в съседния още 2, спиди, железария, магазин за дом. любимци, авточасти и т.н. Трябва просто малко време и малко по малко се появяват.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Яну 2026, 12:06

А как се казва училището в Малинова долина ? Че някои хора от над 15 години вече живеят в този квартал :dunno: И метрото от 10 години тръгва. До 5 още няма да има. До Студентски щеше да стига, когато бяхме ученици още. Сега вече евентуално за нашите деца ще е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 30 Яну 2026, 13:13

TNT написа:А как се казва училището в Малинова долина ? Че някои хора от над 15 години вече живеят в този квартал :dunno: И метрото от 10 години тръгва. До 5 още няма да има. До Студентски щеше да стига, когато бяхме ученици още. Сега вече евентуално за нашите деца ще е.

Взе ми го от устата! Няма смисъл от училища! Няма келепир там... Скъпо за правене, скъпо за поддържане... Кой да се занимава :dunno: ?

Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Яну 2026, 4:29

Когато един Доктор застане пред 20 ненормалника, реално той е този, който не е в ред. Това, гледайки статистиката. Имам приятелче, който си "купи" апартамент" след близо 35 години в бизнеса. Мина през "евтините" соц сени навремето, купи и продаде къща, изобщо дълга история. Винаги ми е казвал следното:

"Парите, вкарани в апартамент ни носят повече печалба, отколкото наемът и евентуалното покачване на цените на недвижимите имоти".

Та всеки си има своя гледна точка.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 31 Яну 2026, 14:57

Това последното не го разбрах... Какво е имал предвид човека?

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 31 Яну 2026, 15:19

ildivvy написа:Това последното не го разбрах... Какво е имал предвид човека?

Според мен идеята е, че ако си инвестираш парите, които ще дадеш за апартамент, в дългата игра ще си напред.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата