Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
master of the force
Аватар

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от alx » 26 Яну 2024, 19:56

3186 написа:А преди 2-3 седмици следих една като твоята, ударена, на търг от застраховател, модел от 2023 на четирицифрен пробег. Нищо особено като удар, в смисъл че не изглеждаше с променена геометрия, а само ламарини и еърбези(странични). Продаде се за толкова, че смятах да дойде до БГ към 140к лв. Ремонта и EU конверсията са към още около 10-15, зависи кой ги прави.

Накрая получаваш кола за 150, която в Европа е 225к лв базово. Вярно гаранцията е заминала, но за тази разлика в цената ще се купят 2 батерии ако е толкова калпава :mhihi:

Update: изрових яИзображениеИзображение

на втората снимка се вижда как купето е сгънато като ромб (ако гледаш колата отпред или отзад) ... отгоре е много слабо заради изрязания материал заради ламбо вратите и му трябва много малко.

затова са я тотализирали... а и удара долу слага под съмнение цялоста на батерията. както писах и преди- такава кола няма кой да посмее да я поправи в америка...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 26 Яну 2024, 20:48

Удара изглежда не е бил точно в пода(батерията) а над него, затова допускам, че може и да не е толкова засегната. Затова се плащат $150 на някое Хосе да отиде и да я снима малко по-подробно.

Но има и бройки с по-приемливи щети определено.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 26 Яну 2024, 23:50

alx написа:
3186 написа:А преди 2-3 седмици следих една като твоята, ударена, на търг от застраховател, модел от 2023 на четирицифрен пробег. Нищо особено като удар, в смисъл че не изглеждаше с променена геометрия, а само ламарини и еърбези(странични). Продаде се за толкова, че смятах да дойде до БГ към 140к лв. Ремонта и EU конверсията са към още около 10-15, зависи кой ги прави.

Накрая получаваш кола за 150, която в Европа е 225к лв базово. Вярно гаранцията е заминала, но за тази разлика в цената ще се купят 2 батерии ако е толкова калпава :mhihi:

на втората снимка се вижда как купето е сгънато като ромб (ако гледаш колата отпред или отзад) ... отгоре е много слабо заради изрязания материал заради ламбо вратите и му трябва много малко.

затова са я тотализирали... а и удара долу слага под съмнение цялоста на батерията. както писах и преди- такава кола няма кой да посмее да я поправи в америка...

За мен 2-те снимки не са на една и съща кола.На втората снимка се вижда доста голямо разминаване спрямо първата.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2024, 0:32

немо написа:
alx написа:

За мен 2-те снимки не са на една и съща кола.На втората снимка се вижда доста голямо разминаване спрямо първата.

задната врата е малко отворена/ повдигната- те така се отварят 2-3см навън и след това педя две само нагоре се движат преди да се разперят...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Яну 2024, 0:41

https://www.actualno.com/cars/porsche-t ... 45026.html
Че те модулите на старата М4 са бая по-скъпи бе. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Яну 2024, 15:54

Виждал съм, но няма. :mrgreen:

https://archive.ph/eEmps

ЕИБ одобри 40 млн. евро финансиране за 8500 зарядни станции на Eldrive
1500 от тях ще се изградят през следващите три години в България, което ще се удвои общият на станциите в страната
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2024, 16:21

Предвид колко от станциите им са офлайн или зареждат с мижава скорост не бих се радвал толкова :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Всичко за електрическите автомобили

Мнение от steeN » 27 Яну 2024, 16:42

Моята въображема радост или твоето съмнение ако си мислиш, че ще промени нещо в движението на кервана :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2024, 17:01

8500 неработещи станции ще променят много да знаеш :mhihi:

И ако ОЩЕ не си разбрал - аз съм фен на електричките и съм ЗА подобни инициативи защото България има огромна нужда от повече станции. Ако обаче се дадат пари за неработещи такива - е*ем ти прогреса :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 27 Яну 2024, 17:14

Предполагам ще си оправят проблемите. Лошото е, че ще ги направи още по-голям играч и монополист.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2024, 17:18

Don_Diego написа:Предвид колко от станциите им са офлайн или зареждат с мижава скорост не бих се радвал толкова :mhihi:

.. каза човека със 7 киловатовата батерия :lol: аз ако съм на тебе ще си нося един хубав акумулатор в багажника и като ми умре батерийката ще я зареждам със него.. а в краен случай може и със усб зареждало за телефони- пак ще мине номера :mhihi:

да му мислят тия със електрическите хамъри...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 27 Яну 2024, 17:21

Едно японче от Тойота разправя, че не вижда повече от 30% дял за електричните. Интересно, дали ще познае или ще изпадне в положението на дебелите котараци от Холивуд, които преди стотина години казвали - кой по дяволите иска да чува гласовете на актьорите.

Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 27 Яну 2024, 17:39

alx написа:
Don_Diego написа:Предвид колко от станциите им са офлайн или зареждат с мижава скорост не бих се радвал толкова :mhihi:

.. каза човека със 7 киловатовата батерия :lol: аз ако съм на тебе ще си нося един хубав акумулатор в багажника и като ми умре батерийката ще я зареждам със него.. а в краен случай може и със усб зареждало за телефони- пак ще мине номера :mhihi:

Готин….налага ли ми се да зареждам на станция - налага ми се, работят ли им всички станции - може би…от време на време. Мога да се оплаквам :winky:

7 (15 е батерията и пак не виждам повод за насмешка) или 7000 няма особено значение, услуга за която получават обществено финансиране няма да работи както трябва и аз пак трябва да мисля алгернативи (една от няколкото причини да избера хибрид пред изцяло ел кола, щото не си мисли че не съм си написал домашното :winky: )

И за да си подкрепя думите - изгледайте видеото за машабния тест за разход на електрички дето прави Carlife by Dani…не спря да хвали Елдрайв какви чудеса от храброст били направили да вдигнат нужните станции да са онлайн и да не се гътнат пак докато се ползват :winky:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2024, 17:52

Don_Diego написа:
alx написа:

Готин….налага ли ми се да зареждам на станция - налага ми се, работят ли им всички станции - може би…от време на време. Мога да се оплаквам :winky:

7 (15 е батерията и пак не виждам повод за насмешка) или 7000 няма особено значение, услуга за която получават обществено финансиране няма да работи както трябва и аз пак трябва да мисля алгернативи (една от няколкото причини да избера хибрид пред изцяло ел кола, щото не си мисли че не съм си написал домашното :winky: )

И за да си подкрепя думите - изгледайте видеото за машабния тест за разход на електрички дето прави Carlife by Dani…не спря да хвали Елдрайв какви чудеса от храброст били направили да вдигнат нужните станции да са онлайн и да не се гътнат пак докато се ползват :winky:

мисля, че трябва да поработиш върху чувството си за хумор... :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Яну 2024, 20:17

Как тея тарикати с веригите бензиностанции не са направили/платили/лобирали да се направи закон, да има зареждачки само на бензиностанциите.
Или в бъдеще ще има зареждачки навсякъде ама някакви маломощни, а сериозните ще са на бензиностанциите.
А и как ще се отрази на българската енергийна система едни да кажем нови милион абонати, каквито се явяват всички притежатели на електрички.
Освен радост за българският бизнесмен/спекулант опериращ в енергийният сектор, друг да се радва едва ли ще има.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата