Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Строително-ремонтна тема
stocky написа:Колеги, правя един лек ремонт на стара къща. На фаза съм измазване на окъртена мазилка от вътрешните стени (до тухла) и след това шпакловка. Получавам оферти с цени между 8 и 30лв на квадратен метър преди боята. Уж за едно и също нещо. Някой може ли да ме ориентира г/д как вървят цените, с какво да се съобразявам при избора на оферта, каква е разликата между гипсова шпакловка и измазване с турбозол? И не на последно място - търся препоръка за кадърен и не много алчен майстор за работата в Пловдив/Пазарджик региона.
0878854487-Венци се казва от Пловдив е,от 20г. с това се занимава,много отговорно момче е-гарантирам.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Това ми беше второто предположение след дървената пергола, но собствениците на сградата изрично забраниха да свързваме "сянката" по какъвто и да е било начин със сградата. Те имали архитектурен проект за голяма ел. тента, но са им отказали разрешение по ЗУТ

Затова чадърите ми остават последен вариант, тентите дето се предлагат по големите строителни магазини не ме устройват защото изглеждат ужасно и трябва при всяко ползване да сгъвам/разгъвам

Някой случайно да е използвал т.н. "циментфазер" като завършващ елемент за фасада на къща?
Скъпо ли излиза, изисква ли поддръжка и като цяло дали си заслужава?
http://prikachi.com/images/388/9540388Y.png

Скъпо ли излиза, изисква ли поддръжка и като цяло дали си заслужава?
http://prikachi.com/images/388/9540388Y.png
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Търся фирма/бригада за градиснки и строителни дейности.
Има да се правят дренажи, площадки с гнайс, паваж с бетонни павенца и да се излее един трегер.
Някой да има впечатления и да препоръча?
Има да се правят дренажи, площадки с гнайс, паваж с бетонни павенца и да се излее един трегер.
Някой да има впечатления и да препоръча?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Някой да знае фирма за усвояване на тераса, но задължително да е с вкл узаконяване?
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Искам да сваля радиаторите си, понеже правя ремонт. На централно отопление съм. Въпросът е ще могат ли да отчетат топломерите, ако радиаторите са ми метнати на терасата(с топломерите на тях разбира се).
Предполагам няма да има проблем, понеже топломерите са с дистанционно отчитане, но все пак да не би да има някакви специфики?
До колкото зная, махам радиаторите и крановете, слагам тапи и си върша ремонтите. След това като сложа новите радиатори викам хора от Техем да ми монтират топломери и да пломбират. Така ли е?
Предполагам няма да има проблем, понеже топломерите са с дистанционно отчитане, но все пак да не би да има някакви специфики?
До колкото зная, махам радиаторите и крановете, слагам тапи и си върша ремонтите. След това като сложа новите радиатори викам хора от Техем да ми монтират топломери и да пломбират. Така ли е?
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Почвам градеж на ограда тип зид, въпрос :
За София майстор проверен за изработка на метални врати/дворна и входна/. Преди време работих с ф-ма “Алика” и не бях ОК. Не държа да е фирма. Важно е да се свърши работа. Ако някои колега знае и иска да сподели , моля.
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
За София майстор проверен за изработка на метални врати/дворна и входна/. Преди време работих с ф-ма “Алика” и не бях ОК. Не държа да е фирма. Важно е да се свърши работа. Ако някои колега знае и иска да сподели , моля.
Няма вече BMW
Колеги, има ли някой запознат как вървят цените за лепене на гранитогрес?
Става въпрос за 16 квадрата гранитогрес 60х60, калиброван и гланциран на равна хубава замазка.
Попаднах на един майстор, който ми обяви 1000лв труд с материали. Мен ми се струва доста, но незнам все пак как се движат цените.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Става въпрос за 16 квадрата гранитогрес 60х60, калиброван и гланциран на равна хубава замазка.
Попаднах на един майстор, който ми обяви 1000лв труд с материали. Мен ми се струва доста, но незнам все пак как се движат цените.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
600 лева ти е гранитогрес 16 кв/м от 37 лв за кв/м , 50 лв лепило и цокъл не знам ще реже от купения , ако да поне още 4/5 кв/м. Цената на лепене е различна от тази на цокъла, той е на линеен метър. Ще правиш ли цокъл?
Няма вече BMW
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Лепенето вече тръгва от 20-25 нагоре, цокъла на линеен метър както каза колегата, като зависи готов ли е или се реже на място.
Само тва лепило за 50лв незнам какво ще е некво ангро сигурно
. На 16 квадрата отиват минимум 5 торби по 16-25лв торбата читаво лепило, мойта сметка излиза друга.
Само тва лепило за 50лв незнам какво ще е некво ангро сигурно

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Строително-ремонтна тема
shlosera написа:Лепенето вече тръгва от 20-25 нагоре, цокъла на линеен метър както каза колегата, като зависи готов ли е или се реже на място.
Само тва лепило за 50лв незнам какво ще е некво ангро сигурно. На 16 квадрата отиват минимум 5 торби по 16-25лв торбата читаво лепило, мойта сметка излиза друга.
За лепилото казвам по спомен щото преди 3 г ангрото бе 18 лв за торба. Ма колегата да види щом материала е от майстора ще има ли избор на цвят или останали бройки гранитогрес и майстора ги реализира. Качеството на керамиката е важна щото има китайски криваци и тогата е ужас и безумие.
Последна промяна Venelin1111 на 18 Май 2019, 19:14, променена общо 1 път
Няма вече BMW
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Venelin1111 написа:shlosera написа:Лепенето вече тръгва от 20-25 нагоре, цокъла на линеен метър както каза колегата, като зависи готов ли е или се реже на място.
Само тва лепило за 50лв незнам какво ще е некво ангро сигурно. На 16 квадрата отиват минимум 5 торби по 16-25лв торбата читаво лепило, мойта сметка излиза друга.
За лепилото казвам по спомен щото преди 3 г ангрото бе 18 лв за торба
Ангро за 18лв не съм виждал (не мога и да споря, че никога не съм го купувал аз лично, но са ми карали “най-хубавото” и беше около 10лв миналата година по това време).
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Строително-ремонтна тема
Преди време с моя майстор ходихме от едно “Тополово” в Слатина , той ползваше някакви дивни отстъпки около 150 лв надолу купи всичко . И за това имам спомени за някакви 18 лв на торба , ако не бъркам де .Обаче е вярно , че за 22 кв/м взе 11 торби
Няма вече BMW
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Venelin1111 написа:Преди време с моя майстор ходихме от едно “Тополово” е Слатина , той ползваше някакви дивни отстъпки около 150 лв надолу купи всичко . У за това имам спомени за някакви 18 лв на торба. Обаче е вярно , че за 22 кв/м взе 11 торби
18лв на торба си е цена за церезит цм17, флекс топ на баумит и др подобни, които нямат нищо общо с ангрото.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Строително-ремонтна тема
За мен цената 1000 лв е ОК , но колегата си знае.
Едит: хубавото лепило в сини чували ли е? Щото верно , че церезит май бе , а на ангрото гипсово лепило в жълти чували купувах. Ако не бъркам нещо , ама много вода изтече от тогава...
Едит: хубавото лепило в сини чували ли е? Щото верно , че церезит май бе , а на ангрото гипсово лепило в жълти чували купувах. Ако не бъркам нещо , ама много вода изтече от тогава...
Няма вече BMW