Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от kiko » 28 Мар 2019, 12:37

stocky написа:Колеги, правя един лек ремонт на стара къща. На фаза съм измазване на окъртена мазилка от вътрешните стени (до тухла) и след това шпакловка. Получавам оферти с цени между 8 и 30лв на квадратен метър преди боята. Уж за едно и също нещо. Някой може ли да ме ориентира г/д как вървят цените, с какво да се съобразявам при избора на оферта, каква е разликата между гипсова шпакловка и измазване с турбозол? И не на последно място - търся препоръка за кадърен и не много алчен майстор за работата в Пловдив/Пазарджик региона.

0878854487-Венци се казва от Пловдив е,от 20г. с това се занимава,много отговорно момче е-гарантирам.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 28 Мар 2019, 13:11

kiko написа:
Don_Diego написа:[:

https://www.gardenemotion.bg/mrezhi/254 ... triagalnik нещо подобно?

Това ми беше второто предположение след дървената пергола, но собствениците на сградата изрично забраниха да свързваме "сянката" по какъвто и да е било начин със сградата. Те имали архитектурен проект за голяма ел. тента, но са им отказали разрешение по ЗУТ :dunno:

Затова чадърите ми остават последен вариант, тентите дето се предлагат по големите строителни магазини не ме устройват защото изглеждат ужасно и трябва при всяко ползване да сгъвам/разгъвам :nono: . След малко отивам да видя на място този големия чадър, който предложих и ще преценя дали ще върши работа
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er

Мнение от RaiN » 07 Апр 2019, 21:38

Някой случайно да е използвал т.н. "циментфазер" като завършващ елемент за фасада на къща? :dunno:
Скъпо ли излиза, изисква ли поддръжка и като цяло дали си заслужава?
http://prikachi.com/images/388/9540388Y.png

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 12 Апр 2019, 8:50

Търся фирма/бригада за градиснки и строителни дейности.
Има да се правят дренажи, площадки с гнайс, паваж с бетонни павенца и да се излее един трегер.

Някой да има впечатления и да препоръча?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 15 Апр 2019, 19:31

Някой да знае фирма за усвояване на тераса, но задължително да е с вкл узаконяване?

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 17 Апр 2019, 11:28

Искам да сваля радиаторите си, понеже правя ремонт. На централно отопление съм. Въпросът е ще могат ли да отчетат топломерите, ако радиаторите са ми метнати на терасата(с топломерите на тях разбира се).
Предполагам няма да има проблем, понеже топломерите са с дистанционно отчитане, но все пак да не би да има някакви специфики?
До колкото зная, махам радиаторите и крановете, слагам тапи и си върша ремонтите. След това като сложа новите радиатори викам хора от Техем да ми монтират топломери и да пломбират. Така ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 17 Май 2019, 18:46

Почвам градеж на ограда тип зид, въпрос :
За София майстор проверен за изработка на метални врати/дворна и входна/. Преди време работих с ф-ма “Алика” и не бях ОК. Не държа да е фирма. Важно е да се свърши работа. Ако някои колега знае и иска да сподели , моля.

Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 18 Май 2019, 18:58

Колеги, има ли някой запознат как вървят цените за лепене на гранитогрес?
Става въпрос за 16 квадрата гранитогрес 60х60, калиброван и гланциран на равна хубава замазка.
Попаднах на един майстор, който ми обяви 1000лв труд с материали. Мен ми се струва доста, но незнам все пак как се движат цените.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 18 Май 2019, 19:05

600 лева ти е гранитогрес 16 кв/м от 37 лв за кв/м , 50 лв лепило и цокъл не знам ще реже от купения , ако да поне още 4/5 кв/м. Цената на лепене е различна от тази на цокъла, той е на линеен метър. Ще правиш ли цокъл?

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 18 Май 2019, 19:09

Лепенето вече тръгва от 20-25 нагоре, цокъла на линеен метър както каза колегата, като зависи готов ли е или се реже на място.
Само тва лепило за 50лв незнам какво ще е некво ангро сигурно. На 16 квадрата отиват минимум 5 торби по 16-25лв торбата читаво лепило, мойта сметка излиза друга.

кандидат ентусиаст
Аватар

Строително-ремонтна тема

Мнение от Venelin1111 » 18 Май 2019, 19:12

shlosera написа:Лепенето вече тръгва от 20-25 нагоре, цокъла на линеен метър както каза колегата, като зависи готов ли е или се реже на място.
Само тва лепило за 50лв незнам какво ще е некво ангро сигурно. На 16 квадрата отиват минимум 5 торби по 16-25лв торбата читаво лепило, мойта сметка излиза друга.

За лепилото казвам по спомен щото преди 3 г ангрото бе 18 лв за торба. Ма колегата да види щом материала е от майстора ще има ли избор на цвят или останали бройки гранитогрес и майстора ги реализира. Качеството на керамиката е важна щото има китайски криваци и тогата е ужас и безумие.

Последна промяна Venelin1111 на 18 Май 2019, 19:14, променена общо 1 път
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 18 Май 2019, 19:14

Venelin1111 написа:
shlosera написа:Лепенето вече тръгва от 20-25 нагоре, цокъла на линеен метър както каза колегата, като зависи готов ли е или се реже на място.

За лепилото казвам по спомен щото преди 3 г ангрото бе 18 лв за торба

Ангро за 18лв не съм виждал (не мога и да споря, че никога не съм го купувал аз лично, но са ми карали “най-хубавото” и беше около 10лв миналата година по това време).

кандидат ентусиаст
Аватар

Строително-ремонтна тема

Мнение от Venelin1111 » 18 Май 2019, 19:21

Преди време с моя майстор ходихме от едно “Тополово” в Слатина , той ползваше някакви дивни отстъпки около 150 лв надолу купи всичко . И за това имам спомени за някакви 18 лв на торба , ако не бъркам де .Обаче е вярно , че за 22 кв/м взе 11 торби

Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 18 Май 2019, 19:28

Venelin1111 написа:Преди време с моя майстор ходихме от едно “Тополово” е Слатина , той ползваше някакви дивни отстъпки около 150 лв надолу купи всичко . У за това имам спомени за някакви 18 лв на торба. Обаче е вярно , че за 22 кв/м взе 11 торби

18лв на торба си е цена за церезит цм17, флекс топ на баумит и др подобни, които нямат нищо общо с ангрото.

кандидат ентусиаст
Аватар

Строително-ремонтна тема

Мнение от Venelin1111 » 18 Май 2019, 19:35

За мен цената 1000 лв е ОК , но колегата си знае.
Едит: хубавото лепило в сини чували ли е? Щото верно , че церезит май бе , а на ангрото гипсово лепило в жълти чували купувах. Ако не бъркам нещо , ама много вода изтече от тогава...

Няма вече BMW

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата