Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
Re: Заплати в София, митове и реалност.
Декстър е примера за успял Софиянец.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не ви ли омръзна легендата с нивите? Имам чувството, че всеки втори е продал ниви за десетки хиляди лева, за да се нанесе у Софето жив-умрял!
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
каква е логиката ако имаш кинти на село да се буташ у Софията? това с нивите е мит 

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Като купя 335д-то и изплатя оная дупка, наречена апартамент, може. Дотогава само софийски дришльоkoziak написа:Декстър е примера за успял Софиянец.

За вас може да е мит, аз имам поне 2-ма колеги, на които точно нивите им платиха за образованието, на единия дори и за панелка стигна. Тук не говорим за някакви ниви, а да кажем за нивите при големи търговски обекти. А също си мисля, че успелите хора гледат да не се бутат баш у Софето, но всеки има различни критерии за успеха.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 06 Ное 2016, 22:09, променена общо 1 път
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
да, но те са тъкв процент, че след запетаята има 3 цифри сигурно
0.001%

"Чемодан, вокзал, Москва"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
alekangg написа:Не ви ли омръзна легендата с нивите? Имам чувството, че всеки втори е продал ниви за десетки хиляди лева, за да се нанесе у Софето жив-умрял!
bai_ILIA написа:каква е логиката ако имаш кинти на село да се буташ у Софията? това с нивите е мит
Не, не, не ... моля ви се недейте така с митовете и клишетата щото те стават клишета именно щото се случват често

Наскоро ми разказваха за младо семейство, което като се оженили у Софията родителите на единия им купили 'партмент ...
А като им се родило дете другите родители им купили по-голям да се преместят, а малкия да дават под наем ...

Та митове, легенди ама ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
То и един мит за бг пенсионерите витае, че абсолютно всички мизерстват, ама на бързо хвърлят по 10-20к на телефонните измамници, та нали... Не казвам, че при всички е така, но схемата очевидно действа...
Последна промяна Dextuar на 06 Ное 2016, 22:14, променена общо 2 пъти
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.
Si non confectus, non reficiat.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Zagy написа:Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.
хубаво е да има и трезво мислещи хора тука

Аз лично понеже нямам Фъ10 за 100бона и не давам кинти на тия с барабанчетата в БИАД се смачках тотално от тая тема

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Колега, това никой не го оспорва. Ако нямаш заем или ипотека, всичко е ок с тези суми. Дори и с 2к ще си капитан. Проблема идва според мен единствено от безбожно скъпото удоволствие, наречено ипотека или наем на апартамент. Имаш ли го наличен, много вратички се отварят.Zagy написа:Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.
Последна промяна Dextuar на 06 Ное 2016, 22:20, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
K_Ilkov написа:Zagy написа:Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.
хубаво е да има и трезво мислещи хора тука![]()
Аз лично понеже нямам Фъ10 за 100бона и не давам кинти на тия с барабанчетата в БИАД се смачках тотално от тая тема
Мани... толкова глупости се изписаха че...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
dextuar написа:Колега, това никой не го оспорва. Ако нямаш заем или ипотека, всичко е ок с тези суми. Дори и с 2к ще си капитан. Проблема идва според мен единствено от безбожно скъпото удоволствие, наречено ипотека или наем на апартамент. Имаш ли го наличен, много вратички се отварят.Zagy написа:Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.
Още чакам да ми сметне тук някой как с 2000лв 4(ЧЕТИРИ) членно семейство ще живее по капитански

Много си личи повечето от пишещите къде и как живечт и колко са наясно как се издържа семейство

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.

Точно там е работата, има умиращи и вечно жалващи се с 1-2-3-4-5 к лв, кой имал 5 заема за разни играчки, кой не излиза от кръчмите, кой ги дава по к**ва, комар и т.н.
Обикновено, който няма си няма, без значение колко взима в рамките на нормалното, не говоря за милионери.
Кой за какво ще ги харчи си е негова работа, дали ще ги дава за едно, второ, трето или ще си дарява си е негова работа и мен не ме бърка ни най-малко, но постоянното жалване на някои хора, че са затънали от тъпотията си е дразнещо.
В чужбина, колко е ипотеката, да не е 5лв и да си свиркат хората? Факт е, че в Бг хората масово са по кръчмите всекидневно без значение колко взимат, значи не са толкова зле.
Последна промяна alekangg на 06 Ное 2016, 22:26, променена общо 1 път
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Моето скромно мнение-като човек видял и 2 и 20 (не казвам 200,да не помислите,че съм оня менажер с големите 200 на месец
)
За да кажеш обективно,че живееш добре,трябва:
-да имаш добра кола -такава,за която не трепериш дали ще се разпадне и колко й е поддръжката.
-да живееш в човешки условия (независимо дали е квартира ,собствено жилище,или изплащаш кредит)
-да се храниш сравнително балансирано -ясно че само с био и органична храна ще ти е скъпо за нашия стандарт-а както чета май и по света малко хора могат да се хранят изцяло с чиста храна.Но мисля идеята е ясна като цяло.
-да можеш да посрещаш без притеснения непредвидени разходи в определен размер,които винаги излизат-дали 1 път месечно или 3 пъти годишно,има ги.Те са пряко и косвено свързани със възрастта ти,здравословното състояние и жилището/колата.Естествено и елементът на късмет е застъпен.
-да можеш след всички горни условия,да спестяваш.Но не 2-3 месеца годишно да излизаш на зелено,а почти всеки месец да заделяш сума,не едноцифрена ест..
И всичко това се усеща по настроението на човек-отразява му се в начина на мислене,поведението ,всичко..
Защото дава спокойствие.
Ако ти се налага редовно да се питаш -какво ще правя при нужда от ремонт на жилище,кола или влизане в болница,значи нещичко не е наред..
Не ми харесва,че сигурно дори в София мнозинството (и аз вкл.) вероятно не се вместваме напълно в тия рамки,но това е положението,господа

За да кажеш обективно,че живееш добре,трябва:
-да имаш добра кола -такава,за която не трепериш дали ще се разпадне и колко й е поддръжката.
-да живееш в човешки условия (независимо дали е квартира ,собствено жилище,или изплащаш кредит)
-да се храниш сравнително балансирано -ясно че само с био и органична храна ще ти е скъпо за нашия стандарт-а както чета май и по света малко хора могат да се хранят изцяло с чиста храна.Но мисля идеята е ясна като цяло.
-да можеш да посрещаш без притеснения непредвидени разходи в определен размер,които винаги излизат-дали 1 път месечно или 3 пъти годишно,има ги.Те са пряко и косвено свързани със възрастта ти,здравословното състояние и жилището/колата.Естествено и елементът на късмет е застъпен.
-да можеш след всички горни условия,да спестяваш.Но не 2-3 месеца годишно да излизаш на зелено,а почти всеки месец да заделяш сума,не едноцифрена ест..
И всичко това се усеща по настроението на човек-отразява му се в начина на мислене,поведението ,всичко..
Защото дава спокойствие.
Ако ти се налага редовно да се питаш -какво ще правя при нужда от ремонт на жилище,кола или влизане в болница,значи нещичко не е наред..
Не ми харесва,че сигурно дори в София мнозинството (и аз вкл.) вероятно не се вместваме напълно в тия рамки,но това е положението,господа

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Zagy
- нафтения
-
(bubsa) написа:Още чакам да ми сметне тук някой как с 2000лв 4(ЧЕТИРИ) членно семейство ще живее по капитански![]()
Много си личи повечето от пишещите къде и как живечт и колко са наясно как се издържа семейство
А защо трябва да е точно по капитански? Как живеят капитаните? Аре стига глупости.
Един мой много добър приятел изкарва около 1700 на месец, жена му не работи, имат и малко момиченце. Живеят си според възможностите, но имат акъл в главите и им стига за почти всичко. Други въпроси?