Заплати в София, митове и реалност.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко печелите в София месечно?

Под 1000лв
2
3%
1000-1400лв
2
3%
1400-1800лв
4
6%
1800-2200лв
3
5%
2200-2600лв
6
9%
2600-3000лв
4
6%
3000-3500лв
10
16%
Над 3500
33
52%

Общо гласове : 64
младши ентусиаст
Аватар

Re: Заплати в София, митове и реалност.

Мнение от koziak » 06 Ное 2016, 22:02

Декстър е примера за успял Софиянец.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2016, 22:03

Не ви ли омръзна легендата с нивите? Имам чувството, че всеки втори е продал ниви за десетки хиляди лева, за да се нанесе у Софето жив-умрял!

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 06 Ное 2016, 22:04

каква е логиката ако имаш кинти на село да се буташ у Софията? това с нивите е мит :D
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Ное 2016, 22:04

koziak написа:Декстър е примера за успял Софиянец.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Като купя 335д-то и изплатя оная дупка, наречена апартамент, може. Дотогава само софийски дришльо :mhihi:
За вас може да е мит, аз имам поне 2-ма колеги, на които точно нивите им платиха за образованието, на единия дори и за панелка стигна. Тук не говорим за някакви ниви, а да кажем за нивите при големи търговски обекти. А също си мисля, че успелите хора гледат да не се бутат баш у Софето, но всеки има различни критерии за успеха.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 06 Ное 2016, 22:09, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 06 Ное 2016, 22:08

да, но те са тъкв процент, че след запетаята има 3 цифри сигурно :ok: 0.001%
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Ное 2016, 22:11

alekangg написа:Не ви ли омръзна легендата с нивите? Имам чувството, че всеки втори е продал ниви за десетки хиляди лева, за да се нанесе у Софето жив-умрял!

bai_ILIA написа:каква е логиката ако имаш кинти на село да се буташ у Софията? това с нивите е мит :D

Не, не, не ... моля ви се недейте така с митовете и клишетата щото те стават клишета именно щото се случват често :winky:

Наскоро ми разказваха за младо семейство, което като се оженили у Софията родителите на единия им купили 'партмент ...
А като им се родило дете другите родители им купили по-голям да се преместят, а малкия да дават под наем ...

:ok:

Та митове, легенди ама ... :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 06 Ное 2016, 22:13

То и един мит за бг пенсионерите витае, че абсолютно всички мизерстват, ама на бързо хвърлят по 10-20к на телефонните измамници, та нали... Не казвам, че при всички е така, но схемата очевидно действа...

Последна промяна Dextuar на 06 Ное 2016, 22:14, променена общо 2 пъти

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Ное 2016, 22:13

Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.
Si non confectus, non reficiat.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 06 Ное 2016, 22:17

Zagy написа:Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.

хубаво е да има и трезво мислещи хора тука :yes:

Аз лично понеже нямам Фъ10 за 100бона и не давам кинти на тия с барабанчетата в БИАД се смачках тотално от тая тема :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 06 Ное 2016, 22:19

Zagy написа:Аз пък знам не едно или две семейства, които са ОК с 2,5К на месец. Не казвам, че имат всичко, което искат, но се оправят и им остават пари за дребни удоволствия. Странно ми е как хора с по 1500 лева заплата не могат да свържат двата края (знам и такива с по 3К+ дето са на същия хал, така че...). Това, че масовия дришльо с БМВ мята по 200 лева на вечер в чалготеките не значи, че със заплата под 2К в София се мизерства.
Колега, това никой не го оспорва. Ако нямаш заем или ипотека, всичко е ок с тези суми. Дори и с 2к ще си капитан. Проблема идва според мен единствено от безбожно скъпото удоволствие, наречено ипотека или наем на апартамент. Имаш ли го наличен, много вратички се отварят.

Последна промяна Dextuar на 06 Ное 2016, 22:20, променена общо 1 път

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 06 Ное 2016, 22:19

K_Ilkov написа:

хубаво е да има и трезво мислещи хора тука :yes:

Аз лично понеже нямам Фъ10 за 100бона и не давам кинти на тия с барабанчетата в БИАД се смачках тотално от тая тема :mhihi:

Мани... толкова глупости се изписаха че...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 06 Ное 2016, 22:22

dextuar написа:
Колега, това никой не го оспорва. Ако нямаш заем или ипотека, всичко е ок с тези суми. Дори и с 2к ще си капитан. Проблема идва според мен единствено от безбожно скъпото удоволствие, наречено ипотека или наем на апартамент. Имаш ли го наличен, много вратички се отварят.

Още чакам да ми сметне тук някой как с 2000лв 4(ЧЕТИРИ) членно семейство ще живее по капитански :?:
Много си личи повечето от пишещите къде и как живечт и колко са наясно как се издържа семейство :winky:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Ное 2016, 22:23

:bchug:
Точно там е работата, има умиращи и вечно жалващи се с 1-2-3-4-5 к лв, кой имал 5 заема за разни играчки, кой не излиза от кръчмите, кой ги дава по к**ва, комар и т.н.
Обикновено, който няма си няма, без значение колко взима в рамките на нормалното, не говоря за милионери.

Кой за какво ще ги харчи си е негова работа, дали ще ги дава за едно, второ, трето или ще си дарява си е негова работа и мен не ме бърка ни най-малко, но постоянното жалване на някои хора, че са затънали от тъпотията си е дразнещо.
В чужбина, колко е ипотеката, да не е 5лв и да си свиркат хората? Факт е, че в Бг хората масово са по кръчмите всекидневно без значение колко взимат, значи не са толкова зле.
Последна промяна alekangg на 06 Ное 2016, 22:26, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Ное 2016, 22:25

Моето скромно мнение-като човек видял и 2 и 20 (не казвам 200,да не помислите,че съм оня менажер с големите 200 на месец :lol: )

За да кажеш обективно,че живееш добре,трябва:

-да имаш добра кола -такава,за която не трепериш дали ще се разпадне и колко й е поддръжката.
-да живееш в човешки условия (независимо дали е квартира ,собствено жилище,или изплащаш кредит)
-да се храниш сравнително балансирано -ясно че само с био и органична храна ще ти е скъпо за нашия стандарт-а както чета май и по света малко хора могат да се хранят изцяло с чиста храна.Но мисля идеята е ясна като цяло.
-да можеш да посрещаш без притеснения непредвидени разходи в определен размер,които винаги излизат-дали 1 път месечно или 3 пъти годишно,има ги.Те са пряко и косвено свързани със възрастта ти,здравословното състояние и жилището/колата.Естествено и елементът на късмет е застъпен.
-да можеш след всички горни условия,да спестяваш.Но не 2-3 месеца годишно да излизаш на зелено,а почти всеки месец да заделяш сума,не едноцифрена ест..
И всичко това се усеща по настроението на човек-отразява му се в начина на мислене,поведението ,всичко..
Защото дава спокойствие.
Ако ти се налага редовно да се питаш -какво ще правя при нужда от ремонт на жилище,кола или влизане в болница,значи нещичко не е наред..
Не ми харесва,че сигурно дори в София мнозинството (и аз вкл.) вероятно не се вместваме напълно в тия рамки,но това е положението,господа :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 06 Ное 2016, 22:26

(bubsa) написа:Още чакам да ми сметне тук някой как с 2000лв 4(ЧЕТИРИ) членно семейство ще живее по капитански :?:
Много си личи повечето от пишещите къде и как живечт и колко са наясно как се издържа семейство :winky:

А защо трябва да е точно по капитански? Как живеят капитаните? Аре стига глупости.

Един мой много добър приятел изкарва около 1700 на месец, жена му не работи, имат и малко момиченце. Живеят си според възможностите, но имат акъл в главите и им стига за почти всичко. Други въпроси?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата