Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
За Канада ще ви кажа само едно.
Не познавам емигрант в тази страна, който да иска да прекара старините си тук.
При всичките им топ рейтинги и класации.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да не би да мечтаят да се върнат в България на старини?? Това е малко измамно, мрънка се за там и си мислят, че е БГ е супер, ама като со дойдат на старини и много бързо ще изтрезнеят
alekangg написа:Да не би да мечтаят да се върнат в България на старини?? Това е малко измамно, мрънка се за там и си мислят, че е БГ е супер, ама като со дойдат на старини и много бързо ще изтрезнеят
Сред българите има и такива, признавам. Но масата говори за нещо на юг.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
alekangg написа:Да не би да мечтаят да се върнат в България на старини?? Това е малко измамно, мрънка се за там и си мислят, че е БГ е супер, ама като со дойдат на старини и много бързо ще изтрезнеят
Човече, от къде си? Защо толкова ти е опротивяла България?
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
alekangg написа:От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
Като цяло има проблем там. Но все пак нещата са индивидуални. Ако си оправен и не стоиш да мрънкаш, винаги ще си добре.
Мисля, че България е чудесно място и ако човек се мобилизира - в квалификациите и работата ще се чуства доста добре. Не е като да не съм излизал в чужбина и да не съм общувал с живущите там. Най - лесно е да се мрънка и да се търси вината в други.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Желание за емиграция, къде и защо?
Пак залитна в друга посока ми се струва.
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.
Ще ми кажеш ли какво плюсове има един пенсионер живееш у нас??
С колко прнсионера в чужбина си говорил и какво ти казаха по-точно?
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.
Ще ми кажеш ли какво плюсове има един пенсионер живееш у нас??
С колко прнсионера в чужбина си говорил и какво ти казаха по-точно?
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Не мога да разбера едно нещо. Как някои емигранти пишат "живота тук е добър, не е лесно, но ние се справяме и смятаме да останем", в същото време има хора, които постоянно мрънкат от типа: "тук е ужасно, Вие знаете ли колко е гадно едиси кое, най-хубаво е в България". Това, което не мога да разбера е, защо ако им е толкова гадно и толкова трудно и всичко е толкова ужасно още си стоят в чужбина ? Ако беше тоооолкова трудно, ужасно и отвратително всичко, и за тях в България е наистина по-добре, по пътя на логиката щяха да се върнат в БГ, а логиката никога не лъже...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
vvasilev1 написа:alekangg написа:От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
Но все пак нещата са индивидуални. Ако си оправен и не стоиш да мрънкаш, винаги ще си добре.
Мисля, че България е чудесно място и ако човек се мобилизира - в квалификациите и работата ще се чуства доста добре.
Ставаше дума за тия дето са били мобилизирани преди 30-40-50 години и не са имали друг избор - нито тогава, нито сега.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
BMW_POWER написа:За Канада ще ви кажа само едно.
Канада е огромна страна! По-точно втората по големина в света. С прекрасна природа и място бол. Не виждам какво би попречило на един канадски пенсионер да си прекарва старините кротко с пушка на рамо и въдичка в ръката сред ЧИСТА природа далеч от всякакви олигофрени??!! Мечти...ама друго си е в София беееее, мечтата на пенсионера в световен мащаб!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Да, при цялата красота в България, точно в София ще се забия, като се пенсионирам 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
madafaka_donkele написа:Да, при цялата красота в България, точно в София ще се забия, като се пенсионирам
Е може да се забиеш и в някое леко безлюдно село циганите да те грабят

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
vvasilev1 написа:alekangg написа:От България съм. Защо реши, че ми е опротивялата? Понеже се казват някои истини ли? Я ми обясни колко добре живеят пенсионерите у нас.
Като цяло има проблем там. Но все пак нещата са индивидуални. Ако си оправен и не стоиш да мрънкаш, винаги ще си добре.
Мисля, че България е чудесно място и ако човек се мобилизира - в квалификациите и работата ще се чуства доста добре. Не е като да не съм излизал в чужбина и да не съм общувал с живущите там. Най - лесно е да се мрънка и да се търси вината в други.
Страхотно място е

bedrock city racing
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
E34 написа:BMW_POWER написа:За Канада ще ви кажа само едно.
Канада е огромна страна! По-точно втората по големина в света. С прекрасна природа и място бол. Не виждам какво би попречило на един канадски пенсионер да си прекарва старините кротко с пушка на рамо и въдичка в ръката сред ЧИСТА природа далеч от всякакви олигофрени??!! Мечти...ама друго си е в София беееее, мечтата на пенсионера в световен мащаб!
Да и аз си мечтая като пенсионер да вземам поне едни 300 лв и екскурзиите, които ще мога да си позволя ще бъдат в рамките на квартала, ще гледам и кое брашно е по-евтино, защо ще трябва и лекарства да си купя. Много тъжно, но факт...
Нямам пари да си купя и чисто нов OPEL дори, какъвто могат да си позволят работниците в макдоналдс в Германия,Англия, Канада и всички нормално развити икономически страни, нищо че всъщност съм висшист. Ама и това не е важно, защото тук е България, тук е рая на земята. Съчувствам и съжелявам всички емигранти, които са се установили и не искат да се връщат, а пък всъщност им било толкова гадно и "трудно". Завалииките ! Уж всичко е ужасно, но още си стоят навън и не се връщат ?!? При нас е рая на земята,ама ние които сме в БГ ни е много по-лесно, тука си живеем като богове и всичко ни е уредено и лесно!
и къде по-точно е най-добре да си изкарат старините ?
Не искам да се изнервям или да вдигам напрежението в темата, или пък да има някой засегнат приел го лично, но изнервящо ми идва когато сънародници емигранти почнат да ми мрънкат. Не ми обяснявайте колко трудно било да си намериш работа в Канада и другаде, защото братовчедка ми завърши икономика с много добър успех, и си търси 5-6 месеца работа по специалноста, след което с болка на сърцето отиде да продаха дрехи в мол Варна, защото няма пари и продължава да си търси работа като икономист. Мой приятел инженер искаше да се отдаде на науката и да преподава ДВГ в университета, обаче с болка на сърцето се отказа, защото заплата е 650лв. той също си търси 3 месеца работа след това.
На вас обаче Ви е по-тежко ?!
Кое Ви беше още много по-зле, медицината ли беше ? Законите ???
Маи някои хора забравят след време къде са били, що не се върнат тези емигранти, на които им е толкова тежко и гадно ?! Да се върнат за 1г. в БГ после пак да споделят как са !!!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Grozdanoff написа:E34 написа:BMW_POWER написа:За Канада ще ви кажа само едно.
Да и аз си мечтая като пенсионер да вземам поне едни 300 лв и екскурзиите, които ще мога да си позволя ще бъдат в рамките на квартала, ще гледам и кое брашно е по-евтино, защо ще трябва и лекарства да си купя. Много тъжно, но факт...
Нямам пари да си купя и чисто нов OPEL дори, какъвто могат да си позволят работниците в макдоналдс в Германия,Англия, Канада и всички нормално развити икономически страни, нищо че всъщност съм висшист. Ама и това не е важно, защото тук е България, тук е рая на земята. Съчувствам и съжелявам всички емигранти, които са се установили и не искат да се връщат, а пък всъщност им било толкова гадно и "трудно". Завалииките ! Уж всичко е ужасно, но още си стоят навън и не се връщат ?!? При нас е рая на земята,ама ние които сме в БГ ни е много по-лесно, тука си живеем като богове и всичко ни е уредено и лесно!
и къде по-точно е най-добре да си изкарат старините ?
Не искам да се изнервям или да вдигам напрежението в темата, или пък да има някой засегнат приел го лично, но изнервящо ми идва когато сънародници емигранти почнат да ми мрънкат. Не ми обяснявайте колко трудно било да си намериш работа в Канада и другаде, защото братовчедка ми завърши икономика с много добър успех, и си търси 5-6 месеца работа по специалноста, след което с болка на сърцето отиде да продаха дрехи в мол Варна, защото няма пари и продължава да си търси работа като икономист. Мой приятел инженер искаше да се отдаде на науката и да преподава ДВГ в университета, обаче с болка на сърцето се отказа, защото заплата е 650лв. той също си търси 3 месеца работа след това.
На вас обаче Ви е по-тежко ?!
Кое Ви беше още много по-зле, медицината ли беше ? Законите ???
Маи някои хора забравят след време къде са били, що не се върнат тези емигранти, на които им е толкова тежко и гадно ?! Да се върнат за 1г. в БГ после пак да споделят как са !!!
Много си далече от истината

Само да питам как някой очаква да вземе нормална пенсия като се осигурява на 400лв

А който е бил извън България(не на почивка за 3 дни) знае колко е лесно и как всичко е по мед и масло

Другото което много,ама много ме дразни е думата ВИШИСТ.Какво като си вишист,като си завършил някаква кофти специалност?Това не те прави нещо повече от никой друг.Трабва да се мисли в кое има преспектива,а не да се "учи" с идеята да имаш там някаква диплома и мама и тате да те хранят до 30 годишна възраст.
Братовчедка ти и твоя приятел да бяха завършили информационни технологии и нямаше да продават дрехи.Просто е.
А да ти кажа доста успешни емигранти се върнаха.Не искат да се връщат неуспешните в големия процент от случаите,защото ги е срам.Познавам и от двата типа доста хора.Хубавото е,че не всички крият каква е реалността и там.