Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Сондьора » 02 Дек 2021, 0:25

slatanic написа:Интубиран не. С маска да. Без маска не можеше да диша.

Що пишеш глупости, че е надуван като мех...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 02 Дек 2021, 0:28

sub_eleven написа:
kasho написа: Плюс пробивите, които за съжаление прави при ваксинираните. Неприятна работа. И все пак, при много по-високи нива на заболеваемост ситуацията в болниците е като миналата зима..

Пробиви, то почти като неваксинирани си го карат. Ако работеха ваксините, нямаше как тази вълна да е най-тежката от всичките, при толкова много ваксинирани и преболедували.

Иначе приоритетите са ясни, че се изменят като видиш смъртта в очите или пък видиш, някой, който я гледа. Почвам да мислиш нетрезво.

Не ве, не работят ваксините. Ония в Ирландия като им казах, че в България имаме между 200 и 300 измрели на ден първо ме питаха дали съм сигурен, че това не е за седмица, после ме питаха тука платени ли са ваксините та не се ваксинираме. Как да му кажа, че сме кухи като градински лейки и Бил Гейц се опитва да ни изтреби, че да ни вземе цървулите. Там умираха по 4 човека на ден при почти същото население и същия брой заразени на ден при 85-90% ваксинирани.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 02 Дек 2021, 0:39

Щото има много офнати...ако някой има желание, да бачка доброволец в ковид отделение ( санитарна е работата, не е да преоблича сестрите)...имам връзки ... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 02 Дек 2021, 1:30

Има един кръг от който 3-4ма от пишещите тука просто не могат да излязат...

1. Ваксините не помагат и се кара болестта все едно си неваксиниран => закво да се ваксинирам и да се прецаквам, аз съм трезво мислещ...
2. Показва се официалната от БГ статистика за умрелите за седмици, после официалната статистика за смърността от ковид за 100к души сравнено с други държави.
3. Отговаря се 'Да ама тука си измирахме като пилци и преди ковид и бяхме с най-висока смъртност в европа така или иначе'
4. Обяснява се какво всъщност показват графиките и че дори и вярно за БГ с най-висока смъртност, сега измират мистериозно близо двойно повече от очакваното...
5. 1-2 страници пълнеж със статии от незнайни гурута и клипове с големи бели субтитри на български от други никомунеизвестни гурута...
5. Ваксините не помагат и се кара болестта все едно си неваксиниран, закво да се ваксинирам и да се прецаквам, аз съм трезво мислещ...

:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 02 Дек 2021, 2:38

slatanic написа:Простотията ни убива нас не вируса.
Некадърното лечение и диагностика.
Липсата на кадри и като цяло на болнична грижа.
И поради това и липсата на желание от страна на държавата трябва да се бодем като игленици и да стоим заключени вкъщи.
Личният ми пример бе много отрезвяващ.
Аз жената и детето болни.
Тя го кара с паник атаки,кашлица и задух до етап да се налага да я вкарвам в правият път,че беше все изперкала.
Детето даже и не разбра какво ни донесе от училището.
Аз щях да ритна камбаната от допълнителна бонус-фалос инфекция в пикочните пътища и отказали бъбреци.
Пиках кръв и белтъци 3 дни без да мога да ставам у нас си с 40+ градуса температура.
Отделно имах и бактериална инфекция в стомаха месец и нещо преди това ма айде нея я утрепах в антибиотик който законно не може да се закупи в тая чудна държава дори да бъде изписан законнно от лекар специалист в областта.
Та да се върнем на мен.
Ако не си бях направил 3 изследвания нямаше да ми има нищо щото първият ПСР беше отрицателен при явни симптоми и вече болни жена и дете.
Ако не си бях направил пълна кръвна картина,нормална и стерилна урина както и биохимия на онуй що ми е в стомаха сега нямаше да ги пиша тия работи.
Ако не си бях направил и вторият пср след като си направих бърз антигенен тест както казах нямаше и да ме картотекират в системата като преболедувал.
Това всичкото съм си го плащал аз.
За 20 дни платих 2400лв за лекарства и консумативи за мен,жената и детето.
Пиех по 40 хапчета на ден и по два антибиотика като втория за радост ми го предписаха след като ми излязоха изследванията на урината и видяхме къде е проблема.
Доктора се мъчеше да ме трепе по телефона с лечения на общо основание без да ме е виждал и отказваше да види когото и да е.
Имах подготвено легло в една от големите болници в София тогава когато хората мряха по стълбите и нямаше къде да се влезе.
Ама имах аз.Тия дето нямаха сега ги споменавате Бог да ги прости.
Ако нямах пари и желание да се изследвам овреме сега .... е ясно...
На жена ми зор и изписаха антибиотик като вече едвам дишаше...щото личната и лекарка не смяташе за нужно...
После снимките и другите работи няма да споменавам след вече прекараната болест.
И това са време и пропуснати ползи за да се случат тия неща.
Е за това мрем. :ranting:

Добре, и след всичко това, дали ваксината нямаше да ти спести част от проблемите?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 02 Дек 2021, 3:15

kasho написа:
Jorixa написа:Е нали на запад са 75% ваксинирани и го карат като настинка. Какво толкова става по болниците там, че пак навсякъде вдигнаха рестрикциите?

Германия е 83 милиона. 25% неваксинирани са над 20 милиона - достатъчно много матриал за вируса. Плюс пробивите, които за съжаление прави при ваксинираните. Неприятна работа. И все пак, при много по-високи нива на заболеваемост ситуацията в болниците е като миналата зима.

Top Gun Maverick написа:Някой това ли казва, че аз не разбрах? Болници пълни, а хората могат да влизат и заразяват само законово със съответния сертификат и това го имате за вече нормално. Тоест с какво ти помага на тебе дали аз имам сертификат и съм боледувал като пак мога да те заразя? Не разбирате ли, че тоя сертификат е пълната глупост? Какви Илюминати, какви заговори, става дума за контрол и власт, за много пари и това е то.
Сега ще ходиш и ще заразяваш само ако имаш сертификат, понеже трябва да го имаш. А другите без сертификат те ще си стоят и тях защото могат да заразяват повече от теб. :mhihi:

Представи си следното - ти си заразен и влизаш някъде, например в мол, и заразяваш 100 човека. Ако вътре са само НАИСТИНА ваксинирани и преболедували хора, то шанса е от тия 100, които си заразил, само 5 човека да стигнат до болница. Ако вътре влизат всички, от тия 100 примерно 30 ще са ваксинирани (30% ваксинирани в България) и шанса е например 20 човека да стигнат до болница, от тях 5 ще стигнат до интензивното. Не претендирам за точност на числата, идеята е да покажа какъв е смисъла от контрол на достъпа за ваксинирани срещу неваксинирани. Идеята е да се контролира общия брой тежки случаи, стигащи до болница и/или интензивно, а не точно индивидуалните случаи кой кого заразил.

То това много хубаво, ама забрави да кажеш, че в Германия от година и половина влизането в затворени помещения става само със мегаспециалните маски FFP2. В обществения транспорт също.Е как тогава се заразявате по 100 човека в МОЛ-а при положение, че всички са с маски? Нали маските предпазвали от заразяване? И нали ваксината щяла да предпази от заразяване и разболяване? И само една ваксина била необходима? Не се ли усещате, че преди разправяха едни неща, а сега съвсем други? Как като се ваксинирате няма да има локдауни и сваляте маските? И как пък на мястото, където работя (+25 човека) не се разболя абсолютно никой, при положение че обикаляме из целия Байерн нон стоп, кога с маски кога без? Късмет?

Имало 200 заразени на 100 к.... Ужас! Че то сигурно има повече хора с рак на 100 хиляди, да вземат да обявят че има пандемия от рак....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Дек 2021, 7:53

Сега като го пишеш това последното, преди пандемията имаше много кампании против рак. Сега май не се разгласяват толкова от медиите или не ги забелязваме...
И все пак две от тях чувам често - за на гърдата и на простатата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Дек 2021, 8:35

Сондьора написа:

Ти ли не ме разбираш аз ли не го пиша правилно или четеш като дявола евангелието.
Това са думите на колегата цитирани от мен 1 към 1.
Така се е чувствал той.Не аз. Как и да е. Конете с капаци са коне с капаци.
На където ги дръпнеш на там вървят без да се интересуват от заобикалящата ги среда.
А относно въпроса на колегата нямаше ли да е по добре да се бях ваксинирал преди да го изкарам моят отговор е не знам.
Това може да го каже само някой който го е карал със и без ваксина.
А такива... не познавам.
Според мен щеше да е по добре ако ми бяха назначили преди това тия изследвания дето сам си ги назначих и платих, но както казах ние сме на този хал именно заради малоумната и умряла здравна система и липсата на всякакъв интерес от страна наличните лекари.Същите отдавна гледат на нас като на касички с пари в голямата си частност от гилдията.
И те така.
И четете малко по обстойно и друго освен гейбука и новините,оглеждайте се около вас и осмисляйте по обстойно това което се случва, че тази информация дето идва смляна на готово почти винаги няма общо с реалността.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 02 Дек 2021, 8:47

slatanic написа:
Сондьора написа:

Ти ли не ме разбираш аз ли не го пиша правилно или четеш като дявола евангелието.
Това са думите на колегата цитирани от мен 1 към 1.
Така се е чувствал той.Не аз. Как и да е. Конете с капаци са коне с капаци.
На където ги дръпнеш на там вървят без да се интересуват от заобикалящата ги среда.

Ако някой бил на маска, ми каже че е надуван като мех, наистина тряя да съм кон :mhihi:
Твоя колега се е отървал и то благодарение на болницата, други коне обаче нямат неговия шанс и си тръгват от там в чувал....та така.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 02 Дек 2021, 9:50

M17cH написа:Има един кръг от който 3-4ма от пишещите тука просто не могат да излязат...

Помогни да излезем като ми отговориш:

Защо не се поема никаква отговорност за каквито и да е ефекти и недай си боже лечение след ваксината?
Защо те принуждават да се ваксинираш по поне няколко направления?
Защо не предпазва хората от заболяване и разпространение?
Защо се неглижира естествения имунитет?

Никой не е успял и няма да може да отговори и съответно няма да можем да излезем от кръга тези 3-4 човека.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 02 Дек 2021, 10:35

sub_eleven написа:
M17cH написа:Има един кръг от който 3-4ма от пишещите тука просто не могат да излязат...

Помогни да излезем като ми отговориш:

Защо не се поема никаква отговорност за каквито и да е ефекти и недай си боже лечение след ваксината?
Защо те принуждават да се ваксинираш по поне няколко направления?
Защо не предпазва хората от заболяване и разпространение?
Защо се неглижира естествения имунитет?

Никой не е успял и няма да може да отговори и съответно няма да можем да излезем от кръга тези 3-4 човека.

Кой и къде е казал, че не се поема отговорност?
Защото явно хората не могат да помислят сами. По същата причина те задължават и да караш със предпазен колан.
Защото още не е открита такава. Предпазва масово хората обаче от това да им натъпчат тръби в дробовете и накрая да ги погребат в запечатан ковчег. Ако знаеш по-добър вариант СЗО ще се радват да те изслушат. Сигурен съм.
Защото се видя, че явно работи само при младите, старите отписваме ли? Ти роднини на възраст имаш ли?

Отговори на тия въпроси се дават всеки ден от много време насам, ама вие сте заети да гледате мангъра, д-р попов ли беше, къв беше и да ръкопляскате на оня кретен, копейкин ........ Нарочно им пиша имената с малки букви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 02 Дек 2021, 10:48

Не са 3-4, повече са! Но не им се занимава да пишат...няма смисъл. Между другото Дойче Зеле без да иска се изпусна в една статия как само за първите девет месеца на годината ЧИСТАТА ПЕЧАЛБА на Бионтех била 7 МИЛИАРДА и нещо си. И как всички в Майнц подскачали от радост щото вече бил богат град и щял да става световен медицински център :kuku: Иначе не става въпрос за пари - неееее. Ковид показа нещо много интересно. Показа, че е пълно с хипохондрици. И не само хипохондрици, но материално задоволени хипохондрици, които дават мило и драго за животеца си. Трябва само да се облъчат подобаващо и воала. Оттук нататък граници няма. Има милион въпроси и несъответствия, които са неясни с тези ваксини. И те са пред очите на всички, но хипохондрика е умствено болен човек. Той се хваща като за сламка и по линия на най-малкото съпротивление за сламката, която му се подаде и внуши. Важното е да му се създаде спокойствие. За съжаление всички страдаме от последиците.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 02 Дек 2021, 11:02

E34 написа:

Не са 3-4, повече са! Но не им се занимава да пишат...няма смисъл. Между другото Дойче Зеле без да иска се изпусна в една статия как само за първите девет месеца на годината ЧИСТАТА ПЕЧАЛБА на Бионтех била 7 МИЛИАРДА и нещо си. И как всички в Майнц подскачали от радост щото вече бил богат град и щял да става световен медицински център :kuku: Иначе не става въпрос за пари - неееее. Ковид показа нещо много интересно. Показа, че е пълно с хипохондрици. И не само хипохондрици, но материално задоволени хипохондрици, които дават мило и драго за животеца си. Трябва само да се облъчат подобаващо и воала. Оттук нататък граници няма. Има милион въпроси и несъответствия, които са неясни с тези ваксини. И те са пред очите на всички, но хипохондрика е умствено болен човек. Той се хваща като за сламка и по линия на най-малкото съпротивление за сламката, която му се подаде и внуши. Важното е да му се създаде спокойствие. За съжаление всички страдаме от последиците.

!!! " Дойчевеле се изпусна!!!! " Ау, колко конспиративно.... :D :D :D
Фармацевтичните гиганти винаги са били с печалби от милиарди долари. За справка можеш да видиш дори нашите братя Домусчиеви, обявени наскоро от Форбс за първите български милиардери с общо богатство от 2,2 милиарда долара. Нали не очакваш да го правят за без пари. Те винаги са печелели от здравето на хората.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 02 Дек 2021, 11:17

Така е, прав си.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 02 Дек 2021, 12:13

[/quote]
Ако някой бил на маска, ми каже че е надуван като мех, наистина тряя да съм кон :mhihi:
Твоя колега се е отървал и то благодарение на болницата, други коне обаче нямат неговия шанс и си тръгват от там в чувал....та така.[/quote]
Аз с маска без кислородно обогатяване от 8 (осем) години ти казвам . Няма как да ти пуснат повей ветре и да си го смучкаш . В коя болница , отделение и квалифициран ( по определение) персонал какво правят и колко е точно и вярно с протоколи , инструкции и опит има разлики колкото от Земята до Луната. Изгаряния на белодробна тъкан с кислородна подпомагаща терапия е факт и стана модерно с тоз вирус. Отидоха си и хора без ковид поради неадекватно третиране с кислород , факт . Тъй че не го издигайте в култ , човешкия фактор е най-важен в този процес. И може ли поне да не плашиш живи хора и да ги отписваш , защото е крайно и тенденциозно , както и фактор в увеличената смъртност.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата