Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от msi200 » 12 Ное 2020, 19:51

И в щатите има огромни разлики между скъпите и евтините места.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Ное 2020, 20:29

Колко огромни, дай цифри?
Къде в света по бели страни има 8 пъти разлика между столица и все пак областен град, не говорим за села.
Да не говорим, че това не е само с Видин, а и много други са на същото положение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 12 Ное 2020, 21:10

alekangg написа:Колко огромни, дай цифри?
Къде в света по бели страни има 8 пъти разлика между столица и все пак областен град, не говорим за села.
Да не говорим, че това не е само с Видин, а и много други са на същото положение.
Инфо от преди 5 години. В Сан Диего в един и същи град има къщи с 3 спални за по 4-5 милиона в ЛаХоя и къщи по 600к в прилични квартали. Един приятел се пошегува с един от брокерите, че търси къща до 3 млн, на което отговора беше че може да си купи страхотна къща за тези пари в Сан Диего, но не в този квартал. В евтините не знам. В Далас по същото време двуетажна (което е нещо като голямата работа за там) в нов квартал (т.е. всичко ново подредено и хубаво) струваше около 300к. Скапана къща в района на силиконовата долина от 1.5млн нагоре. Потвърждавам цените са много различни дори в различни квартали на един и същ град в Щатите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Ное 2020, 21:14

Speed_Am_All написа:
alekangg написа:Колко огромни, дай цифри?
Инфо от преди 5 години. В Сан Диего в един и същи град има къщи с 3 спални за по 4-5 милиона в ЛаХоя и къщи по 600к в прилични квартали. Един приятел се пошегува с един от брокерите, че търси къща до 3 млн, на което отговора беше че може да си купи страхотна къща за тези пари в Сан Диего, но не в този квартал. В евтините не знам. В Далас по същото време двуетажна (което е нещо като голямата работа за там) в нов квартал (т.е. всичко ново подредено и хубаво) струваше около 300к. Скапана къща в района на силиконовата долина от 1.5млн нагоре. Потвърждавам цените са много различни дори в различни квартали на един и същ град в Щатите.

Сериозно ли ми даде този отговор??? :shock: :shock:

Във всеки един град ще намеря къща или апартамент за 150к и други за 1 милион или повече, включително у нас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Ное 2020, 23:33

Speed_Am_All написа:...

La Jolla (Ла Хоя :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) е уникално място без преувеличение :yes:. Малко носталгия ме хвана като го спомена. Има още няколко такива по брега там, които просто нямат аналог като климат, природа и т.н. реално по целия свят. Ние такова нещо нямаме в България и не мисля, че и ще имаме някога. Може би много далечнa прилика с такова е Св. Влас, ма май само с това, че името е на светец, щото испанците там така са ги кръщавали всичките.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Speed_Am_All » 12 Ное 2020, 23:56

steeN написа:

La Jolla (Ла Хоя :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) е уникално място без преувеличение :yes: Има още няколко такива по брега там, които просто нямат аналог като климат, природа и т.н. реално по целия свят. Ние такова нещо нямаме в България и не мисля, че и ще имаме някога. Може би много далечнa прилика с такова е Св. Влас.
Името идва от испански и затова така се произнася бре :) То си е било мексиканско там. Иначе да за мен Сан Диего е най-хубавото място за живеене в САЩ, разбира се не ангажирам никой с мнението си. Но въпреки това цените са много разнообразни. Мой колега като се мести от Сан Диего в Гугъл му се изправи косата. Неговата къща в Сан Диего беше 94г и струваше около 600к. В района на Гугъл получаваш барака от 1970г за 1.5млн. В Манхатън също съм чувал че е безумно скъпо, но нямам инфо от първа ръка.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Ное 2020, 0:58

Малибу не сте споменали :ok: Тъкмо ми попадна едно имотче:

http://www.bcre.com/listing/20584340-27 ... -ca-90265/

С любопитство ще прочета плювните :OT:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Ное 2020, 1:37

Вие си купувайте там имоти, аз като много по-прост искам нещо такова примерно в Saint-Jean Cap Ferrat :mhihi:
Пък нека в Европа да нямало места с прекрасен климат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Всъщност, мога да се прежаля и с някой къща с гледка над Мантон, премерно :mhihi:

https://www.residences-immobilier.com/en/06/annonce-vente-maison-saint-jean-cap-ferrat-2010866.html
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Ное 2020, 5:04

zAcK написа:Вие си купувайте там имоти, аз като много по-прост искам нещо такова примерно в Saint-Jean Cap Ferrat :mhihi:
Пък нека в Европа да нямало места с прекрасен климат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Всъщност, мога да се прежаля и с някой къща с гледка над Мантон, премерно :mhihi:

https://www.residences-immobilier.com/en/06/annonce-vente-maison-saint-jean-cap-ferrat-2010866.html

За съжаление за белите остават само местата с лош климат. Южна Франция си е по-бетер от Северна Африка. От друга страна, трябва да знаеш френски. Иначе няма с кой да си комюникираш.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Ное 2020, 9:12

Leon написа:Аз ще споделя и нещо за провинцията - и то не големите градове, а най-бедната част на България - Видин. От около година се оглеждаме за гарсониера за близък човек, но не си давахме зор. Приличните апартаменти в поносим блок (там нови няма на практика) беше да речем около 25к лв. В момента е около и над 30. "Луксозните" стигат до 40к. Знам, в София няма гараж вече за тези пари, но цените са поне 20% нагоре за година. Едни го обясняват със завърналите се със спестявания хора, други с работещите по чужбина и София, не знам кое е, но се продават сравнително бързо. А 90% от блоковете там влизат идеално в дефиницията за гето. Та, и в бедните райони не виждам срив.

Видин дръпна малко напред покрай моста, може и затова цените да са мръднали.

На мен също панелните квартали ми действат подтискащо - сиви грозни блокове с кални пространства между тях, пълни с ръждясали трошки и без никаква зеленина... Случвало се е да минавам и се чудя - ей там на 9-тия етаж (примерно) в тоя избушен блок с кална локва пред входа, кой ли живее, отглежда деца, и дали е щастлив... :dunno: :dunno:

Като казвате за битова престъпност... в Козлодуй почти няма. От години не съм чул на някого да са му разбили апартамента или откраднали колата. Доста спокоен градец е в това отношение. И има разумно обясненние - всяко семейство по някакъв начин е свързано с Централата. А там искат чисто свидетелство за съдимост и справка от НСС, иначе... не ти издават пропуск. Аз работя от години на площадката и периодично ми искат такива документи. Знам за хора изгонени от работа, само защото са осъдени за пътно нарушение. Та народът е подбран, в някаква степен. Освен това хората се познават в цели блокове, от години работят заедно. В моя вход домоуправителката е пенсионерка и живее на първия етаж, по цял ден виси на прозореца, познава поименно абсолютно всички във всички входове, знае на всеки колата и даже къде паркира. И входът е с чип... От тая усойница не можеш гадже да си доведеш, а да пробва чужд човек да влезе да разбие някой апартамент... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Ное 2020, 10:23

BMW_POWER написа:Малибу не сте споменали :ok: Тъкмо ми попадна едно имотче:

http://www.bcre.com/listing/20584340-27 ... -ca-90265/

С любопитство ще прочета плювните :OT:

Мани го тва, виж колко са му стръмни стълбите към плажа :lol: :lol: :lol:

Borymeckata написа:Видин дръпна малко напред покрай моста, може и затова цените да са мръднали.

Скоро гледах и средните заплати - вече на са последни. Благоевградския регион ги е изместил. Наркотиците не се декларират все пак :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Ное 2020, 10:34

Да, като тортия примерно, просто ми е забавно. Тва е града на bum_bum :mhihi:
Сан Диего и на мен ми е любимия голям град в щата. Много добър баланс има за разлика от ЛА и СФ.

Borymeckata написа:На мен също панелните квартали ми действат подтискащо - сиви грозни блокове с кални пространства между тях, пълни с ръждясали трошки и без никаква зеленина... Случвало се е да минавам и се чудя - ей там на 9-тия етаж (примерно) в тоя избушен блок с кална локва пред входа, кой ли живее, отглежда деца, и дали е щастлив... :dunno: :dunno:

А така кажи си, че си от моя отбор, ама само се правиш за фасада иначе :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Ное 2020, 10:50

steeN написа:Сан Диего и на мен ми е любимия голям град в щата. Много добър баланс има за разлика от ЛА и СФ.

Понякога чак скучен, но определено супер човек да си живурка там :ok: Долавя се обаче мексиканския полъх там, нещо което в Bay Area-та трудно човек да усети :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Speed_Am_All » 13 Ное 2020, 11:32

Nickelback написа:
steeN написа:Сан Диего и на мен ми е любимия голям град в щата. Много добър баланс има за разлика от ЛА и СФ.

Понякога чак скучен, но определено супер човек да си живурка там :ok: Долавя се обаче мексиканския полъх там, нещо което в Bay Area-та трудно човек да усети :)
Как скучен бре. Gaslamp quarter го водят малкия Вегас, пълно е дискотеки, ресторанти и барове, само дето гасят музиката и пускат лампите в два чеса (даже малко по рано). Денем плажче/разходка Коронадо, Ла Ходя, Mission Beach/Bay, Del Mar, Balboa park и т.н. Big bear е на два часа и може "зимата" да се кара ски/ноуборд. Но за съжаление за мен, всичко това е нищо без семейство и приятели.

По темата (да не е само спам), вчера минавам покрай един изкоп на Build Invest който го почнаха преди месец. Тогава проверявах от любопитство и го нямаше в сайта им. И гледам голяма червена табела "няма свободни апартаменти". Та това е положението.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Ное 2020, 11:35

Аз нещо не схващам - вие в Калифорния ли чакате да се сринат цените на имотите? :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата