Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Бонус малус от догодина?
Тия са пълни изроди, по безсмислена тъпотия от досие на колата, което си остава към гражданската и за новия собственик не бях чувал. Малоумни гербаджии, напуснете 1 път завинаги, само гледат как да ни ограбят тия тъпанари

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Шефа на КФН мисля, надживя доста правителства 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Другото интересно, е че за 1 година може да скочи с 400% ама трябват 5-6, за да се нормализира. Това си е масово ограбване. Масов рекет си е това, че аз може да не искам да имам гражданска и да си нося сам отговорността. То малко се получава като с коланите, господин ушев много му пука дали ще ми се размаже главата при птп ако не съм сложил колан ама иначе ме санкционира ако не съм го поставил. Тук вече трябва да има протест и да спрат да измислят малоумни неща. Щото преди 2 години жената я удариха във вратите и за ремонт и пребоядисване великите Булинс платиха 190лв, че то бояджията за едната врата искаше толкоз ми тенекиджията за него какво ще остане. Искат мамицата им да им плащаме ама като дойде момента тия х*й*ве да плащат хвърлят трохички.....

Ама как трохички последния път нали затова ги вдигнаха понеже тавана за имуществени щети ставал 2.1млн лева при досегашни 2
Какви са тия 190лв тва е няква грешка 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
dr.peshev написа:В белите държави ГО е на лицето , не на колата.Обаче така не им излизат сметките на застрахователите:
Аз ако си карам колите и мотора с една ГО и без нарушения , ще плащам смешни пари.
Нашата кола е на мен и жена ми - и двамата сме собственици по талон. Дали ще плащам една по-скъпа застраховка на колата или две на нас двамата - май ми е все едно. Сега ми хрумна - жената има "златен талон", щото кара три пъти в годината, а мен чат-пат ме снмат, но... това май няма значение, щом застрахователната история ще се пише на колата...

Excellent! Steven is my name!
В Щатите не е ли така? За Масачусетс имам наблюдения, май така беше..steeN написа:Аз не знам държава, в която ГО е на лицето пък. Ще се радвам да дадеш пример.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Borymeckata написа:dr.peshev написа:В белите държави ГО е на лицето , не на колата.Обаче така не им излизат сметките на застрахователите:
Аз ако си карам колите и мотора с една ГО и без нарушения , ще плащам смешни пари.
Нашата кола е на мен и жена ми - и двамата сме собственици по талон. Дали ще плащам една по-скъпа застраховка на колата или две на нас двамата - май ми е все едно. Сега ми хрумна - жената има "златен талон", щото кара три пъти в годината, а мен чат-пат ме снмат, но... това май няма значение, щом застрахователната история ще се пише на колата...![]()
Хитро са го измислили...
![]()
С 1 ГО трябва да можеш да караш и мотора!
steeN написа:Аз не знам държава, в която ГО е на лицето пък. Ще се радвам да дадеш пример.
UK
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това просто не е вярно. Затраховката в UK също на колата. Не знам от къде вървят тези митове.
https://www.confused.com/car-insurance/ ... -insurance
Не е така
Alx ако иска да разсясни.
"insurance follows the car not the driver"
https://www.confused.com/car-insurance/ ... -insurance
Can I drive someone else’s car on my car insurance policy?
If you're under the assumption your insurance allows you to drive any other motor with third-party cover, you could be breaking the law.
Many drivers believe that you can jump in someone else’s car and be covered third party by your own insurance policy. Provided, that is, that you're fully comp on yours and you have the owner’s permission.
But there are strict stipulations for this, and now some insurers are doing away with the driving-other-cars (DOC) benefit altogether.
For a start, DOC is only supposed to be used in an emergency - so it's not intended for those who are popping out for a spin.
And if you’re under 25, you can pretty much rule out driving other cars altogether, even if you have comprehensive cover.
Also don't assume that as soon as you hit 25 you'll automatically have DOC. You'll need to call up your insurer and ask them to add it, and there could be a fee for that.
Some insurers only include it on the renewal after your 25th birthday
smamf написа:В Щатите не е ли така? За Масачусетс имам наблюдения, май така беше..steeN написа:Аз не знам държава, в която ГО е на лицето пък. Ще се радвам да дадеш пример.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Не е така

"insurance follows the car not the driver"
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Просто да вкарат в закона, че при смяна на собствеността се рестартират точките на колата и толкова. Или след 2 години ако няма нарушение с автомобила и готово.
Цените на гражданските скачат, защото има страшно много ПТП-та с фатален край или с тежки телесни повреди и ги гърбят яко застрахователите. И понеже застрахователите не искат/не могат да търсят вина на КАТ, че не си върши работата и не могат да осъдят виновния да си плати на тях и от там най-лесно да вдигнем самите застраховки, за да им намалее риска/загубата.
Цените на гражданските скачат, защото има страшно много ПТП-та с фатален край или с тежки телесни повреди и ги гърбят яко застрахователите. И понеже застрахователите не искат/не могат да търсят вина на КАТ, че не си върши работата и не могат да осъдят виновния да си плати на тях и от там най-лесно да вдигнем самите застраховки, за да им намалее риска/загубата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Мастите кантори/адвокати ги гърбят (отиват при близък, карат го да подпише пълномощно и ги почват)...затова и искаха лимит при смърт 20к лв. Има искове за по 700-800хил лв. Но баце реши, че не това е проблема, а цената на застраховката.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Покрай тия простотии лъсна още една особеност на продънената застрахователна система . Оказва се че има много случаи когато юридически фирми съдят застрахователите като представители на пострадалите при ПТП и прибират дебела горница . Абсолютно закономерен факт при текушото положение щото застраховател в БГ плаща щета винаги със съответната клизма . Така естествената реакция на пострадалите да си получат обезщетенията вкарва в играта още паразити .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
а естествената функция на застрахователя да натиска държавата за супер строг контрол за скорост, за изисквания към пътната настилка, сигнализация и обезопасяване ... ЛИПСВА
Булгаристан бейбе

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Затова всичко си е по старата изпитана схема-- Да прецакаме пак най-прее.ания! Недоволството май набира сила и скоро ще има нещо ми се струва...?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
скоро ще си ходим... всички... 

You said: "Time will change!" What if it changes you?