Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от nqmam_bmw » 23 Яну 2017, 1:58

Като в Канада е толкова "зле положението" винаги човек може да се върне (примерно) в Каспичан и да си живее живота, ама май много не се връщат...сигурно щото искат да им е гадно там. :ok:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Яну 2017, 2:25

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Яну 2017, 2:33

Много е важно да не се вържеш на рекламите "Само за...". Пари се правят, поне сравнено с бг. Но тук се нареждат хиените. "Само за" и се започва
- 250 на месец за кола (нещо Сивик или Корола)
- към колата прибави бензин, застраховка, ремонти, паркинг и накрая цената и минава над 500 месечно
- 100 за интернет и кабел
- 100 излизат два мобилни на немного "екстри" в месечните планове
- 800 минимум наем, таван няма или поне 1200 за моргидж
- знам ли още колко неща може да си взел на изплащане

Накрая се оказваш разпънат и парите само минават през банковата ти сметка. Много са погрешни представите, че Канада е най-доброто място на Света. Вече написах, ще го кажа и тук. Такса "вход" на апартамента, в който живеем е 580 кинта на месец. Около 240 на месец са му таксите. Така, ако си собственик и си го изплатил, дължиш месечно едни осем стотака и малко. Не забравяй, че тези пари растат всяка година. Сравнението с бг е просто неуместно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 23 Яну 2017, 8:17

nqmam_bmw написа:Като в Канада е толкова "зле положението" винаги човек може да се върне (примерно) в Каспичан и да си живее живота, ама май много не се връщат...сигурно щото искат да им е гадно там. :ok:

Ти знаеш ли какъв позор е да се върнеш на село
Много хора живеят и в София по-зле отколкото в родното си място,но връщане назад няма!
А истината е,че голяма част от гурбетчиите живеят по-зле извън БГ,но успяват да съберат някой лев за зъболекар и да се правят на велики един месец като се приберат...

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Яну 2017, 10:17

(bubsa) написа:Ти знаеш ли какъв позор е да се върнеш на село

Позор, щото покритие нямаме, ама егото е по-високо от Еверест :mhihi: Мен не ме е срам да се върна и го направих даже 2 пъти. Всички около мен се чудят с кой акъл се върнах в България особено последния път, ама нито се засягам, нито се сърдя. Те просто не знаят "тънките" моменти, като тези, които BMW_POWER каза например. За всички е минус, за мен е плюс. Незаменим experience. Щото съм видял какво е, що е и ако стане мноооого напечено, че да трябва да се махам за 3-ти път вече ще знам на 100% какво да гледам и как да си направя сметката така, че да не се получи "смятане без кръчмаря".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Яну 2017, 12:29

madafaka_donkele написа:
(bubsa) написа:Ти знаеш ли какъв позор е да се върнеш на село

Позор, щото покритие нямаме, ама егото е по-високо от Еверест :mhihi: Мен не ме е срам да се върна и го направих даже 2 пъти. Всички около мен се чудят с кой акъл се върнах в България особено последния път, ама нито се засягам, нито се сърдя. Те просто не знаят "тънките" моменти, като тези, които BMW_POWER каза например. За всички е минус, за мен е плюс. Незаменим experience. Щото съм видял какво е, що е и ако стане мноооого напечено, че да трябва да се махам за 3-ти път вече ще знам на 100% какво да гледам и как да си направя сметката така, че да не се получи "смятане без кръчмаря".

Аз също се връщам 2 пъти и ако трябва ще ида и ще се върна още 2, стига да виждам смисъл. Най-малко ме интересува кой какво щял да каже и помисли. Отдавна не се впечатлявам от хордкото мислене и приказки.
Абсолютно съм съгласен за опита и начина на мислене който имам вече.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Яну 2017, 18:11

аз имам малко по-друго мислене за връщането и ходенето...

ако знаеш, че винаги има път назад в родината - подхождаш малко с половин сърце към усилието да се "закрепиш" в чужбина.

аз лично съм на мнение- че всичко от което ти зависи бъдещето трябва да се прави с максимално усилие. което ми напомня една фраза от любим филм- "maximum effort" :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 23 Яну 2017, 19:06

Grozdanoff написа:Сетих се какво ми разправяше един приятел Капитан далечно плаване, който доста пъти е обиколил света. Според него ако 4-5 човека си продадем апартаментите, за едни 300 000 EUR може да си купим хотел на брега на морето във Филипините :lalala: Там е най-евтината работна ръка попринцип(от тези които не са аборигени), почти на всички кораби обикновените моряци са филипинци, така им излиза най-евтино на корабособствениците ;) . Аз също питах веднъж единия филипинец не му ли е малка заплата от 800$, за да плава на море, а той ми разправяше, че сега се чудел дали да прави цялостен ремонт на къщата или да купи друга малко по-голяма къща, жена му гледала 7те им деца, тъщата и тя била там :shock: Общо взето там с малко повече пари можело да си живееш доста охолно. А жените им !!! Там е пълен патриархат, 100% покорни :mhihi:

пс: за жалост населението са малко цветнички там :mhihi:

да не ви се води много акъла, момчета. някъде 2000 година имаше един случай, семейство монголци от русе по някакви неведоми обстоятелства се добрали до швеция, понеже са цветнокожи, а онези, нали, свръх толерантни (за цветнокожи, за бели не - от първа ръка информация) ги записали на социал, дали им апартамент и някаква месечна стипендия. нашите хора звънят един телефон да се похвалят и в рамките на месец - месец и 1/2 около 200 души от селеметя си продават къщите и в самолета за швеция. обаче не става така. върнаха ги със следващия полет.

не бързайте с продаването на къщите.

за фили съм писал доста у една друга тема. лично съм присъствал на разговор, в който капитана на селото (нещо като кмет, така му казват) предложи на мой приятел (на 10ина км на север, върху остров диманкал има отбелязано Patoyo Kitesurf-нещо си)
https://www.facebook.com/patoyokitesurfing/?fref=ts
да му продаде е-тая лагуна, Diniong Point дето пише, заедно с малко гора зад нея, за 30 000 Р или около 1100 лв по тогавашния курс, това е миналата година по това време.

https://goo.gl/maps/oTJSufrJb9o

а мястото не е никак случайно! погледнете тая класация и обърнете внимание кое е първото място - а така. на 30 минути с лодка е от там. и между другото единична стая в местния хотел в сан мигел е 200 Р, около 7лв на нощ.

http://dailynewsdig.com/35-clearest-waters-world-swim-die/

в самата лагуна има бая камънак, но не е проблем да се изчисти, то е 20-30 метра цялата ивица.

обаче нещата не стоят толкова просто. понеже парите ги имах налични, а моят агент - не, се консултирах тук там. ние нямаме право да придобиваме недвижима собственост там. може би през някаква фирма с намесник, но става дълга и широка. или ако се ожениш и жена ти е фили, на нейно име. то ако беше толкоз лесно, щях да бъда щастлив собственик на малка лагуна в патойо.

наместникът трябва да е фили и да е доверено лице. което не знам как би станало :mhihi: за тях сме бели маймуни и само като вървиш по улицата те измерва с поглед и се чуди как да те завърти и измами с 1-2 лв.

жените им - цялостно доста фини и красиви, но в по-голямата част поддържат женската си красота все едно е 19 век, разбирайте окосмяването. католици са и са много семейно обвързани. тоест, вземеш ли си жена от там, вземаш брат й, сестрите й, майка й, баща й, децата й, вуйчо й и така нататък. един вид, очаква се от теб да ги издържаш всички, айде да им помагаш, че много грубо прозвуча. и така са поголовно. обиколил съм там сумати градове, големи, малки, острови, 25 милионната манила и т.н...

абе, с 2 думи, не бързайте да си продавате къщите...

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 23 Яну 2017, 20:20

alekangg написа:Аз също се връщам 2 пъти и ако трябва ще ида и ще се върна още 2, стига да виждам смисъл. Най-малко ме интересува кой какво щял да каже и помисли. Отдавна не се впечатлявам от хордкото мислене и приказки.
Абсолютно съм съгласен за опита и начина на мислене който имам вече.

То не е въпроса кой какво си мисли. Започвайки от нулата в чужбина, връщане в БГ, лутане отново напред назад - това си е губене на време и енергия. Така, има доста хора дето са на 40+ и от лутане по света нищо съществено не са постигнали. :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Яну 2017, 20:31

Забравих, че не станеш ли директор или бизнесмен, за какво ли си живял?

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 23 Яну 2017, 21:20

alekangg написа:Забравих, че не станеш ли директор или бизнесмен, за какво ли си живял?

И ако не караш БМВ, все пак. :ok:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Яну 2017, 21:49

alekangg написа:Забравих, че не станеш ли директор или бизнесмен, за какво ли си живял?

идеята да успееш в чужбина се измерва с много и различни аршини- за някои е важно да имат ххххх на брой подчинени (власт и пари), за други да не знаят кога (на кой ден) им влиза заплатата (за мене това е критерия да ти стигат парите), за трети е да търсят някакъв душевен мир независимо от финансовото си положение и поста в обществото... така, че не можеш да сложиш всички под един знаменател...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Яну 2017, 21:55

alx написа:
ако знаеш, че винаги има път назад в родината - подхождаш малко с половин сърце към усилието да се "закрепиш" в чужбина.

Болезнено вярно
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 23 Яну 2017, 22:33

kulov написа: лично съм присъствал на разговор, в който капитана на селото (нещо като кмет, така му казват) предложи на мой приятел (на 10ина км на север, върху остров диманкал има отбелязано Patoyo Kitesurf-нещо си)

Ти нали разбра, че говоря за капитан от морския флот, а не местен кмет ? :mhihi: За жените и фамилията е точно така, аз също съм морски и съм общувал с филинци. Повечето имат по 8-10 чавета и тъщата,и тъста също не бачкат. При филипинотата се приема, че мъжа е шефа в къщата и той трябва да изхранва фамилията, но това са моряци филипинци, тъй че незнам как е при другите. По снимки съм виждал скандално яки филипинки, модерно облечени, но пак казвам че филипинец-моряк си е заможна работа там. Иначе на един колега баща му реши да зареже майка му преди няколко години и си домъкна една 18г филипинка, доста добре си живеят :mhihi:
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 23 Яну 2017, 23:35

а, недей да правиш асоциации с еднаквите думи. не съм имал предвид твоя капитан, а местния вожд. селото в диманкал е 50ина души и изглежда така:

Изображение

сигурен съм, че добре си живее с мацката, но нещата, които не се виждат са визовите и документалните проблеми. например, имам един приятел, дето си взе жена китайка. в момента живеят в англия, а тя няма право с нейната виза да напуска шенген, демек не могат да си дойдат в бг. няма да навлизам в повече подробности, но се влиза в омагьосан кръг и непрекъснато трябва да се занимават с разни институции. това продължава години и така ще бъде занапред.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата