Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
Като в Канада е толкова "зле положението" винаги човек може да се върне (примерно) в Каспичан и да си живее живота, ама май много не се връщат...сигурно щото искат да им е гадно там. 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Много е важно да не се вържеш на рекламите "Само за...". Пари се правят, поне сравнено с бг. Но тук се нареждат хиените. "Само за" и се започва
- 250 на месец за кола (нещо Сивик или Корола)
- към колата прибави бензин, застраховка, ремонти, паркинг и накрая цената и минава над 500 месечно
- 100 за интернет и кабел
- 100 излизат два мобилни на немного "екстри" в месечните планове
- 800 минимум наем, таван няма или поне 1200 за моргидж
- знам ли още колко неща може да си взел на изплащане
Накрая се оказваш разпънат и парите само минават през банковата ти сметка. Много са погрешни представите, че Канада е най-доброто място на Света. Вече написах, ще го кажа и тук. Такса "вход" на апартамента, в който живеем е 580 кинта на месец. Около 240 на месец са му таксите. Така, ако си собственик и си го изплатил, дължиш месечно едни осем стотака и малко. Не забравяй, че тези пари растат всяка година. Сравнението с бг е просто неуместно
- 250 на месец за кола (нещо Сивик или Корола)
- към колата прибави бензин, застраховка, ремонти, паркинг и накрая цената и минава над 500 месечно
- 100 за интернет и кабел
- 100 излизат два мобилни на немного "екстри" в месечните планове
- 800 минимум наем, таван няма или поне 1200 за моргидж
- знам ли още колко неща може да си взел на изплащане
Накрая се оказваш разпънат и парите само минават през банковата ти сметка. Много са погрешни представите, че Канада е най-доброто място на Света. Вече написах, ще го кажа и тук. Такса "вход" на апартамента, в който живеем е 580 кинта на месец. Около 240 на месец са му таксите. Така, ако си собственик и си го изплатил, дължиш месечно едни осем стотака и малко. Не забравяй, че тези пари растат всяка година. Сравнението с бг е просто неуместно
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
nqmam_bmw написа:Като в Канада е толкова "зле положението" винаги човек може да се върне (примерно) в Каспичан и да си живее живота, ама май много не се връщат...сигурно щото искат да им е гадно там.
Ти знаеш ли какъв позор е да се върнеш на село

Много хора живеят и в София по-зле отколкото в родното си място,но връщане назад няма!
А истината е,че голяма част от гурбетчиите живеят по-зле извън БГ,но успяват да съберат някой лев за зъболекар и да се правят на велики един месец като се приберат...
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Ти знаеш ли какъв позор е да се върнеш на село
Позор, щото покритие нямаме, ама егото е по-високо от Еверест

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:(bubsa) написа:Ти знаеш ли какъв позор е да се върнеш на село
Позор, щото покритие нямаме, ама егото е по-високо от ЕверестМен не ме е срам да се върна и го направих даже 2 пъти. Всички около мен се чудят с кой акъл се върнах в България особено последния път, ама нито се засягам, нито се сърдя. Те просто не знаят "тънките" моменти, като тези, които BMW_POWER каза например. За всички е минус, за мен е плюс. Незаменим experience. Щото съм видял какво е, що е и ако стане мноооого напечено, че да трябва да се махам за 3-ти път вече ще знам на 100% какво да гледам и как да си направя сметката така, че да не се получи "смятане без кръчмаря".
Аз също се връщам 2 пъти и ако трябва ще ида и ще се върна още 2, стига да виждам смисъл. Най-малко ме интересува кой какво щял да каже и помисли. Отдавна не се впечатлявам от хордкото мислене и приказки.
Абсолютно съм съгласен за опита и начина на мислене който имам вече.
аз имам малко по-друго мислене за връщането и ходенето...
ако знаеш, че винаги има път назад в родината - подхождаш малко с половин сърце към усилието да се "закрепиш" в чужбина.
аз лично съм на мнение- че всичко от което ти зависи бъдещето трябва да се прави с максимално усилие. което ми напомня една фраза от любим филм- "maximum effort"
ако знаеш, че винаги има път назад в родината - подхождаш малко с половин сърце към усилието да се "закрепиш" в чужбина.
аз лично съм на мнение- че всичко от което ти зависи бъдещето трябва да се прави с максимално усилие. което ми напомня една фраза от любим филм- "maximum effort"

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Grozdanoff написа:Сетих се какво ми разправяше един приятел Капитан далечно плаване, който доста пъти е обиколил света. Според него ако 4-5 човека си продадем апартаментите, за едни 300 000 EUR може да си купим хотел на брега на морето във ФилипинитеТам е най-евтината работна ръка попринцип(от тези които не са аборигени), почти на всички кораби обикновените моряци са филипинци, така им излиза най-евтино на корабособствениците
. Аз също питах веднъж единия филипинец не му ли е малка заплата от 800$, за да плава на море, а той ми разправяше, че сега се чудел дали да прави цялостен ремонт на къщата или да купи друга малко по-голяма къща, жена му гледала 7те им деца, тъщата и тя била там
Общо взето там с малко повече пари можело да си живееш доста охолно. А жените им !!! Там е пълен патриархат, 100% покорни
![]()
пс: за жалост населението са малко цветнички там
да не ви се води много акъла, момчета. някъде 2000 година имаше един случай, семейство монголци от русе по някакви неведоми обстоятелства се добрали до швеция, понеже са цветнокожи, а онези, нали, свръх толерантни (за цветнокожи, за бели не - от първа ръка информация) ги записали на социал, дали им апартамент и някаква месечна стипендия. нашите хора звънят един телефон да се похвалят и в рамките на месец - месец и 1/2 около 200 души от селеметя си продават къщите и в самолета за швеция. обаче не става така. върнаха ги със следващия полет.
не бързайте с продаването на къщите.
за фили съм писал доста у една друга тема. лично съм присъствал на разговор, в който капитана на селото (нещо като кмет, така му казват) предложи на мой приятел (на 10ина км на север, върху остров диманкал има отбелязано Patoyo Kitesurf-нещо си)
https://www.facebook.com/patoyokitesurfing/?fref=ts
да му продаде е-тая лагуна, Diniong Point дето пише, заедно с малко гора зад нея, за 30 000 Р или около 1100 лв по тогавашния курс, това е миналата година по това време.
https://goo.gl/maps/oTJSufrJb9o
а мястото не е никак случайно! погледнете тая класация и обърнете внимание кое е първото място - а така. на 30 минути с лодка е от там. и между другото единична стая в местния хотел в сан мигел е 200 Р, около 7лв на нощ.
http://dailynewsdig.com/35-clearest-waters-world-swim-die/
в самата лагуна има бая камънак, но не е проблем да се изчисти, то е 20-30 метра цялата ивица.
обаче нещата не стоят толкова просто. понеже парите ги имах налични, а моят агент - не, се консултирах тук там. ние нямаме право да придобиваме недвижима собственост там. може би през някаква фирма с намесник, но става дълга и широка. или ако се ожениш и жена ти е фили, на нейно име. то ако беше толкоз лесно, щях да бъда щастлив собственик на малка лагуна в патойо.
наместникът трябва да е фили и да е доверено лице. което не знам как би станало

жените им - цялостно доста фини и красиви, но в по-голямата част поддържат женската си красота все едно е 19 век, разбирайте окосмяването. католици са и са много семейно обвързани. тоест, вземеш ли си жена от там, вземаш брат й, сестрите й, майка й, баща й, децата й, вуйчо й и така нататък. един вид, очаква се от теб да ги издържаш всички, айде да им помагаш, че много грубо прозвуча. и така са поголовно. обиколил съм там сумати градове, големи, малки, острови, 25 милионната манила и т.н...
абе, с 2 думи, не бързайте да си продавате къщите...
- nqmam_bmw
- Потребител
-
alekangg написа:Аз също се връщам 2 пъти и ако трябва ще ида и ще се върна още 2, стига да виждам смисъл. Най-малко ме интересува кой какво щял да каже и помисли. Отдавна не се впечатлявам от хордкото мислене и приказки.
Абсолютно съм съгласен за опита и начина на мислене който имам вече.
То не е въпроса кой какво си мисли. Започвайки от нулата в чужбина, връщане в БГ, лутане отново напред назад - това си е губене на време и енергия. Така, има доста хора дето са на 40+ и от лутане по света нищо съществено не са постигнали.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Забравих, че не станеш ли директор или бизнесмен, за какво ли си живял?
- nqmam_bmw
- Потребител
-
alekangg написа:Забравих, че не станеш ли директор или бизнесмен, за какво ли си живял?
И ако не караш БМВ, все пак.

alekangg написа:Забравих, че не станеш ли директор или бизнесмен, за какво ли си живял?
идеята да успееш в чужбина се измерва с много и различни аршини- за някои е важно да имат ххххх на брой подчинени (власт и пари), за други да не знаят кога (на кой ден) им влиза заплатата (за мене това е критерия да ти стигат парите), за трети е да търсят някакъв душевен мир независимо от финансовото си положение и поста в обществото... така, че не можеш да сложиш всички под един знаменател...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alx написа:
Болезнено вярно
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
kulov написа: лично съм присъствал на разговор, в който капитана на селото (нещо като кмет, така му казват) предложи на мой приятел (на 10ина км на север, върху остров диманкал има отбелязано Patoyo Kitesurf-нещо си)
Ти нали разбра, че говоря за капитан от морския флот, а не местен кмет ?

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
а, недей да правиш асоциации с еднаквите думи. не съм имал предвид твоя капитан, а местния вожд. селото в диманкал е 50ина души и изглежда така:

сигурен съм, че добре си живее с мацката, но нещата, които не се виждат са визовите и документалните проблеми. например, имам един приятел, дето си взе жена китайка. в момента живеят в англия, а тя няма право с нейната виза да напуска шенген, демек не могат да си дойдат в бг. няма да навлизам в повече подробности, но се влиза в омагьосан кръг и непрекъснато трябва да се занимават с разни институции. това продължава години и така ще бъде занапред.

сигурен съм, че добре си живее с мацката, но нещата, които не се виждат са визовите и документалните проблеми. например, имам един приятел, дето си взе жена китайка. в момента живеят в англия, а тя няма право с нейната виза да напуска шенген, демек не могат да си дойдат в бг. няма да навлизам в повече подробности, но се влиза в омагьосан кръг и непрекъснато трябва да се занимават с разни институции. това продължава години и така ще бъде занапред.