Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от Jordana » 26 Ное 2021, 21:45

Лека му пръст! Умрял борейки се за свобода!

В смисъл ? Лекуван е като за ваксиниран пък той бил неваксиниран ???!! Каква е разликата в лечението щото за пърив път чувам да има такава за вакиснирани и неваксинирани ??! :shock:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 26 Ное 2021, 22:03

drifty написа: В момента, в който сложи слушалката на гърдите ми, ахна. Доста вяло я премести няколко пъти и вика - най-добре да те приема в болницата за да не ти струват нищо изследванията. Викам не се чувствам като за болница, тя вика мен не ме бърка, може и да ти пусна изследванията и без прием, но щели да стуват 100лв. Попитах за какви изследвания става дума - кръвни + рентген. Тогава, след като от много места съм чувал, че по-удачното решение за снимка е скенер, а не рентген, а и ме снимаха на рентген преди месец, казах на "лекарката" това, което съм чувал, мисля че го казах с доста добър тон и с идеята просто да се осведомя по въпроса и да взема решение. В този момент бях изгонен от болницата с изключително грубо отношение.

Почувствах се доста кофти, по всичо личеше, че искат да усвоят някой лев от касата и да ме приемат ей така, за няма нищо. Все едно не съм човек, а банкомат.

И как така реши че не си за болница. Ще ти дам пример със себе си - аз на 5-ия ден се почувствах наистина доста зле, отивам в Бърза помощ, цяла нощ изследвания, но ми казват ОК си, всичко е от Ковид-а, но нямаш пневмония. На седмия ден се чувставм като че ли по добре и температурата ми е надолу, но като си мера кислорода преди лягане, паднал под 90. Отивам отново в Бърза помощ, казват ми оставаш в болница ми оставам, какво да взема да споря с докторите ли. То даже първия ден от престоя в болница не бях толкова зле, състоянието ми беше най-зле на втория и третия от общо 7 дни. Ми ако бех решил да не остана, или въобще да не отида не ми се мисли.
А това че евентуално искали да дърпат от здравната каса, ми ако не ги плащаш ти от джоба си какво ти дреме, нали е важно да ти направят колкото се може по обстойни прегледи.
И сега последно не към теб насочено, а като цяло имам усещането, че някои хора като стане въпрос за здравето им се разтреперват ако трябва да похарчат някой и друг лев повече, обаче ако за колите им там нямат абсолютно никакъв проблем да се изръсят за какви ли не безсмислени глупости.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Ное 2021, 22:11

Jordana написа:

В смисъл ? Лекуван е като за ваксиниран пък той бил неваксиниран ???!! Каква е разликата в лечението щото за пърив път чувам да има такава за вакиснирани и неваксинирани ??! :shock:

Цялата статия ли прочете?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Ное 2021, 22:23

Какво да и чета на статията , антиваксъра просто не е искал да се лекува с кислород и ваксина . Щото кислорода ще му изгори устата а ваксината ще го направи импотетнтен .
Истината е че не са му обърнали внимание ама изобщо . Млад ваксиниран кво да му лекуват . В един момент се оказва че саботира лечението сатурацията му пада и о ужас , не е ваксиниран . Ако не е ваксиниран умира ?!! В такъв случай какво лекуват в тия ковид отделения ? Кокоши трън ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Ное 2021, 22:54

И аз си мисля, че са я карали през просото, а той още повече. Ама много интересно как не написаха веднъж за някой излекуван неваксинирани, който просто е попаднал в болница, но се е повлиял много добре от лечението? Или как не написаха, че 27 годишните го изкарват леко или поне ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ ТЯХ, което сигурно е 90%-та, но пиша примерно това:
А статистиката на ИСУЛ показва още - от общо 100 места в ковид отделението на болницата към момента са заети близо 90. Огромен процент от пациентите там са неваксинирани.

А огромен процент от населението не са ли и те неваксинирани? Тоест това не показва ли горе-долу същите проценти в болниците? Понеже когато бяха ваксинирани 10%-та от населението се скъсваха да казват как в болниците са 90%-та неваксинирани, а сега когато над 20-25%-та от населението се ваксинира не боравят така смело с тия цифри и казват само огромен брой. Не ме дразни друго, а опита да се манипулира всячески случващото се и винаги нещата се казват само в едната посока.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 26 Ное 2021, 23:05

Ако беше ваксиниран, най-вероятно нямаше да умре. :dunno:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Ное 2021, 23:15

Ако беше ваксиниран най-вероятно както казваш нямаше да стигне до болница :dunno:

Но няма как да знаем ...

За това стигайки до болница може би щеше да е добре да диша кислородче ...

Тук за мен ваксиниран или не е малък проблем.

Погледи цялата история?

Фалшив сертификат, не казва че не е ваксиниран до последно, и не иска лечението на лекарите ...

Ми кой да му помогне ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 26 Ное 2021, 23:36

K_Ilkov написа:Ако беше ваксиниран най-вероятно както казваш нямаше да стигне до болница :dunno:

Но няма как да знаем ...

За това стигайки до болница може би щеше да е добре да диша кислородче ...

Тук за мен ваксиниран или не е малък проблем.

Погледи цялата история?

Фалшив сертификат, не казва че не е ваксиниран до последно, и не иска лечението на лекарите ...

Ми кой да му помогне ...

За съжаление насила можеш да вземеш, но не и да дадеш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M17cH » 26 Ное 2021, 23:43

NGneer4eto написа:Информацията, която имам е директно от лекар, който ми прави скенер на глава в Окръжна болница в Стара Загора тази пролет.

Не питай лекарите, те не знаят и не им е работа да знаят. Питай медицинските физици https://www.radiologyinfo.org/en/info/safety-xray :yes:

Jordana написа:Какво е това бре ? Това е женка очевидно , обаче какъв е тоя пръстен на синджир ... :shock:

Именно - пръстен на синджир е :lol: Най са забавни тия с пиърсинг в тоя същия фрейм :oops: :oops:

Anthony_J написа:... Можеш да си платиш и да си направиш щом ти е притеснено и джипито не ти дава направление. ...

Тоя който ще ти позволи на своя глава да си направиш CT скен е за затвор, нали знаеш :) Медицинските изследвания и йонизационната образна диагностика са изключително и само полезни когато са медицински обосновани. Преди няколко години в грабо имаше намаления за CT скенове, ЯМР изследвания и ко.. все едно на екскурзия ще ходиш ... безхаберници :censored:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 26 Ное 2021, 23:56

Кефя се как спускат контролирани фейкове на хипохондриците и те кълват ли кълват....даже вътрешно злорадстват, убеден съм! А иначе малко РЕАЛНА информация, мой близък роднина слага Янсен, след 10 дни отпадналост, губене на обоняние и двойна бронхопневмония. До тогава здрав като камък, не лягал на легло цял живот. Тва как ще ми го обяснят господа професорите от форума? Ваксините спасявали хахахахахаххаха, малоумници!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 27 Ное 2021, 0:02

Ваксината го е разболяла, да знаеш :mhihi: А не някой ковидясъл тъпунгер дето се е редил за ваксина.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 27 Ное 2021, 0:12

E34 написа:А иначе малко РЕАЛНА информация, мой близък роднина слага Янсен, след 10 дни отпадналост, губене на обоняние и двойна бронхопневмония. До тогава здрав като камък, не лягал на легло цял живот. Тва как ще ми го обяснят господа професорите от форума? Ваксините спасявали хахахахахаххаха, малоумници!

По спомен за Янсен даваха зеления сертификат 3 седмици след ваксината.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 27 Ное 2021, 0:20

K_Ilkov написа:https://bntnews.bg/news/27-godishen-mazh-s-falshiv-sertifikat-za-vaksinaciya-pochina-ot-kovid-1176647news.html

Много интересна информация в тази статия. Вече разбираме, че ваксинираните не се лекуват като неваксинираните. От статията разбираме, че ако имаш ниска сатурация и си ваксиниран всичко е точно ваксината действа, ще се оправиш, търпение му е майката. Ако не си ваксиниран - ужас, ниска сатурация - страшно е.
Надявам се тази статия да е просто една журналистическа издънка, иначе горко им на ваксинираните, ако попаднат в болница.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 27 Ное 2021, 0:56

Докторчето се появи по всички национални медии и разказа от първо лице. А ти продължавай да си четеш "както дявола евангелието" :mhihi:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 27 Ное 2021, 2:46

sssssl написа:Докторчето се появи по всички национални медии и разказа от първо лице. А ти продължавай да си четеш "както дявола евангелието" :mhihi:

Докторчето е просто ТВ ловец на шарани. Като гледам си закачен на куката :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата