Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Вчера ми беше леко хладно, днес не се чувствам много добре и реших да търся личната да и обясня ситуацията. Не успях да се свържа, баща ми някак успя - нямало как да ме приеме днес на преглед, да чакам до понеделник или ако искам да отида в ковид зоната в града, където можели да ми назначат изследвания. Обясних и, че от вчера се потя малко повече, че имам ниска температура /през деня върви 35 и нещо, вечер е малко над 36/, която реално през целия период на ковид я имам. Хладно ми е през деня като цяло, макар в нас да е 20-22 градуса, но вечер съм що годе окей. Не ме втриса, не замръзвам както беше когато се разболях. Понеделника кашлях много, позаболяха ме гърдите и последните няколко дни ме наболяват, но днес сякаш изчезна болката и днес кашлям малко. Още след карантината се получи същото и тогава ходих при личната и то два пъти през 7-8 да ме слуша и каза, че дишам чисто. Та реших все пак да се отбия до ковид зоната и общо взето съм изключително разочарован от отношението към мен.
Първо, чаках отвън /днес духа доста/, повече от 15-20 минути без никой да ми обърне внимание. По едно време се появи една "лекарка", обясних и ситуацията, опита се да ме отпрати, щото съм без направление и щяло да струва скъпо. Попитах за цената, вика не знам, ще питам, върна се след малко - вика 40лв, викам добре. Влязох за преглед. В момента, в който сложи слушалката на гърдите ми, ахна. Доста вяло я премести няколко пъти и вика - най-добре да те приема в болницата за да не ти струват нищо изследванията. Викам не се чувствам като за болница, тя вика мен не ме бърка, може и да ти пусна изследванията и без прием, но щели да стуват 100лв. Попитах за какви изследвания става дума - кръвни + рентген. Тогава, след като от много места съм чувал, че по-удачното решение за снимка е скенер, а не рентген, а и ме снимаха на рентген преди месец, казах на "лекарката" това, което съм чувал, мисля че го казах с доста добър тон и с идеята просто да се осведомя по въпроса и да взема решение. В този момент бях изгонен от болницата с изключително грубо отношение.
Почувствах се доста кофти, по всичо личеше, че искат да усвоят някой лев от касата и да ме приемат ей така, за няма нищо. Все едно не съм човек, а банкомат.
Първо, чаках отвън /днес духа доста/, повече от 15-20 минути без никой да ми обърне внимание. По едно време се появи една "лекарка", обясних и ситуацията, опита се да ме отпрати, щото съм без направление и щяло да струва скъпо. Попитах за цената, вика не знам, ще питам, върна се след малко - вика 40лв, викам добре. Влязох за преглед. В момента, в който сложи слушалката на гърдите ми, ахна. Доста вяло я премести няколко пъти и вика - най-добре да те приема в болницата за да не ти струват нищо изследванията. Викам не се чувствам като за болница, тя вика мен не ме бърка, може и да ти пусна изследванията и без прием, но щели да стуват 100лв. Попитах за какви изследвания става дума - кръвни + рентген. Тогава, след като от много места съм чувал, че по-удачното решение за снимка е скенер, а не рентген, а и ме снимаха на рентген преди месец, казах на "лекарката" това, което съм чувал, мисля че го казах с доста добър тон и с идеята просто да се осведомя по въпроса и да взема решение. В този момент бях изгонен от болницата с изключително грубо отношение.
Почувствах се доста кофти, по всичо личеше, че искат да усвоят някой лев от касата и да ме приемат ей така, за няма нищо. Все едно не съм човек, а банкомат.

drifty написа:Вчера ми беше леко хладно, днес не се чувствам много добре и реших да търся личната да и обясня ситуацията. Не успях да се свържа, баща ми някак успя - нямало как да ме приеме днес на преглед, да чакам до понеделник или ако искам да отида в ковид зоната в града, където можели да ми назначат изследвания. Обясних и, че от вчера се потя малко повече, че имам ниска температура /през деня върви 35 и нещо, вечер е малко над 36/, която реално през целия период на ковид я имам. Хладно ми е през деня като цяло, макар в нас да е 20-22 градуса, но вечер съм що годе окей. Не ме втриса, не замръзвам както беше когато се разболях. Понеделника кашлях много, позаболяха ме гърдите и последните няколко дни ме наболяват, но днес сякаш изчезна болката и днес кашлям малко. Още след карантината се получи същото и тогава ходих при личната и то два пъти през 7-8 да ме слуша и каза, че дишам чисто. Та реших все пак да се отбия до ковид зоната и общо взето съм изключително разочарован от отношението към мен.
Кофти за ситуацията ти, дано все пак всичко мине без по-големи ядове!
Само да вметна, 2д рентгенов апарат и томограф (скенер) както се подразбира са 2 баааая различни апарата и се използват също за различни цели, въпреки че и двата използват рентгенови лъчи. Без да знам какво точно им влиза в пътеката, е логично първо да се назначи 2д изображение, поради в пъти по-ниската доза на йонизиращи лъчения. Ей така сам да си дошъл до вратата и да ти назначат томограф ми звучи изключително нетипично. За торакс изследвания най-често продцедурата е 2д изображение, после ако рентгенологът предцени че не вижда достатъчно даден обект/лезия се назначава скенер. Но пневмония се вижда при 2д изображение и от второкласник примерно, така че не намирам за нужно да се прави томография и намирам действията им за основателни.
Друго, ако имаш висока температура - околната среда я усещаш студена, тоест ти е студено и те втриса. Ако ти е по-ниска температурата, логично би следвало да усещаш че е супер топло навсякъде. Отганизмът сравнява температура си с околната, не я измерва, за да предцени дали ти е топло или студено. Според мен си купи по-качествен термометър.
- drifty
- младши ентусиаст
-
Аз имах съмнения за термометъра, щото в началото като се разболях на моменти показваше 34 и нещо градуса. Та сега ползвам два и имат много малко отклонение. Сега тъкмо мерих, единия 36.7, другия 36.9. явно почвам и да качвам сега.... Май нищо хубаво не ме чака идните дни. Поне сега не ми е студено.
Относно рентгена и скенера, не съм запознат, затова попитах. Смятам, че един истински лекар би следвало да обясни кое е по-подходящо и защо. Не виждам нищо лошо в това да питам и да се информирам.
Относно рентгена и скенера, не съм запознат, затова попитах. Смятам, че един истински лекар би следвало да обясни кое е по-подходящо и защо. Не виждам нищо лошо в това да питам и да се информирам.

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
drifty написа:Аз имах съмнения за термометъра, щото в началото като се разболях на моменти показваше 34 и нещо градуса. Та сега ползвам два и имат много малко отклонение. Сега тъкмо мерих, единия 36.7, другия 36.9. явно почвам и да качвам сега.... Май нищо хубаво не ме чака идните дни. Поне сега не ми е студено.
Скенерът при всички случаи е по-добре и дава по-ясна картина. Но облъчването при него се равнява на няколко рентгенови снимки. Доколкото знам се използва за по-ясни снимки при случаи, където е възможно при обикновенния рентгенов апарат нещо да не се види или пропусне. Но при бял дроб, особено за съмнения за пневмония доколкото знам рентгеновата снимка е напълно достатъчна да покаже налична инфекция. А и става много по-бързо.
Само да ти кажа, че това, че те болят гърдите не е задължително признак за респираторно заболяване. Гърдите могат да болят, ако си се закашлял силно примерно предния ден или сутринта. Тест за наличие на белодробно заболяване е да си поемеш въздух и да го задържиш. Ако не можеш повече от 10-тина секунди и те избива на кашлица не е добър знак. Разбира се, най-сигурното е рентгеновата снимка.
Относно термометъра - продават страшни боклуци по аптеките. Ако имаш някакъв стар - живачен, те са най-точни. Преди години се наложи да купувам и взех 3 от тия съвременните и трите показваха различно. Има едни които мерят в ухото и изпиукват и показват на дисплея. Личната ми ползва такъв и май са най-точни, но предполагам са скъпи. Ползват ги за деца, защото много шават.
NGneer4eto написа:Скенерът при всички случаи е по-добре и дава по-ясна картина.
2д ренгтен
скенер
Ако можеш по някакъв систематизиран критерий да определиш как скенерът е по-ясен ми пиши на лични, с удоволствие бих написал научна статия.
Офтопик:
Да го иВа и новия щам, VWCE падна с 3% само за 1 ден, тва дето го катерихме 1 месец ойде у ряката

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
sub_eleven написа:steeN написа:Как все ги намират на места където хората не са ваксинираниСпоред мен е напълно случайно.
Най-удобно е да го намерят на такива места, не мислиш ли?
Със сигурност една определена група избягва да мисли.
NGneer4eto написа: няколко рентгенови снимки
Че е няколко, няколко е... ама става въпрос за няколко стотин снимки.
CT scan само в спешното, ако е въпрос на живот и смърт общо взето.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
drifty написа:Аз имах съмнения за термометъра, щото в началото като се разболях на моменти показваше 34 и нещо градуса.
С какъв термометър я мериш, тоест как - аксиларно (под мишницата) или от тия за чело?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз Ви казах господа че ще получите шут в задника ако давате акъл на лекитата как да лекуват . Поредното доказателство че шаманството е доста разпространено у нас . Иначе за термометъра намерете си живачен термометър ако имате възможност , това са най точните термометри за такива случаи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Скенерът облъчва зверски щитовидната жлеза, имайте и това предвид ако сте с тироидни проблеми. Проблемът е, че у нас пациента винаги знае много повече от докторите и специалистите, държи да им дава акъл как да го лекуват правилно, какви изследвания да му назначат и каква терапия да му изпишат. Тази тема го доказва напълно. Чудя се защо въобще ходите на лекар? Лошото отношение най-вероятно се дължи И на това, не че го оправдавам по какъвто и да било начин. Искането за плащане също е безумно, но пък иначе няма как да ограничат индобългарите да окупират болниците изцяло.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
steeN написа:NGneer4eto написа: няколко рентгенови снимки
Че е няколко, няколко е... ама става въпрос за няколко стотин снимки.
CT scan само в спешното, ако е въпрос на живот и смърт общо взето.
Информацията, която имам е директно от лекар, който ми прави скенер на глава в Окръжна болница в Стара Загора тази пролет. Питах го на колко рентгенови снимки се равнява. Той ми обясни, че това е най-съвременен скенер (пишеше Siemens на него между другото) и вече ги правят с доста щадяща доза радиация и високо качество на снимките. Каза направените снимки се равняват на дозата на около 3-4 рентгенови снимки. Не съм ги броил, но имаше минимум 10-тина файла на диска.
Иначе като тинейджър - през 90-те ме водиха в Пловдив на скенер пак на глава и там ми казаха, че облъчването се равнява на 19 рентгенови снимки.
Така или иначе като доза радиация, това не е кой знае колко много за здрав човек. Последният път като ходих на рентген за бял дроб на вратата пишеше, че една снимка се равнява на 5000 км полет със самолет. Тоест горе-долу едно ходене до Щатите.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво е това бре ? Това е женка очевидно , обаче какъв е тоя пръстен на синджир ... 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- drifty
- младши ентусиаст
-
Аз не знам, затова споделям и питам и очаквам адекватно да ми се обясни кое как защо, а не да ме изгонят. Не съм давал акъл. Аз ли съм виновен, че искам да ми се обяснят нещата от специалист? Щеше да е много по-лесно просто да ми обясни защо едното е по-добро от другото и кое е по-подходящо в моя случай.
По стечение на обстоятелствата последните 5 години съм походил доста по лекари и малко или много се научих да разпознавам кога се опитват да ми помогнат и кога съм поредната касичка. Още преди да ме изгони ми беше ясно, че не ми е там мястото, ама после си беше върха на сладоледа. Личната лекарка ме слуша два пъти - караше ме да вдишвам дълбоко и да издишвам, като задържаше слушалката продължително и лека полека доста обстойно обходи гърдите и гърба. Тук тази сложи слушалката и вече беше готова, после вяло я прехвърли 2-3 пъти и за секунда я опря в гърба ми и това беше. На мен тук ми светна лампа, че ме претупват. И не ме разпита подробно как съм. После сам трябваше да задавам въпроси, защото не и се занимаваше да ми обяснява каквото и да е. Ако според вас аз съм се правил на интересен, здраве да е, не ви пожелавам да преживеете такъв преглед с такъв "лекар". Доста лекари са ме преглеждали и една немалка част са ме претупвали и са ме лекували неадекватно, защото не съм питал нищо и съм изпълнявал чинно каквото ми кажат и затова от години имам проблем със здравето. Та затова сега искам и питам и се информирам, но не с цел да оспорвам нечие мнение, не съм лекар и никога няма да бъда, но малко или много познавам собствения си организъм и мога да дам доста полезна информация на лекаря, който ме преглежда, ама като не иска, какво да направя.
Под мишницата. Единия е от по-старите, но не е живачен, мисля, че е спиртен, не съм сигурен. Другият е от тия електронните.
По стечение на обстоятелствата последните 5 години съм походил доста по лекари и малко или много се научих да разпознавам кога се опитват да ми помогнат и кога съм поредната касичка. Още преди да ме изгони ми беше ясно, че не ми е там мястото, ама после си беше върха на сладоледа. Личната лекарка ме слуша два пъти - караше ме да вдишвам дълбоко и да издишвам, като задържаше слушалката продължително и лека полека доста обстойно обходи гърдите и гърба. Тук тази сложи слушалката и вече беше готова, после вяло я прехвърли 2-3 пъти и за секунда я опря в гърба ми и това беше. На мен тук ми светна лампа, че ме претупват. И не ме разпита подробно как съм. После сам трябваше да задавам въпроси, защото не и се занимаваше да ми обяснява каквото и да е. Ако според вас аз съм се правил на интересен, здраве да е, не ви пожелавам да преживеете такъв преглед с такъв "лекар". Доста лекари са ме преглеждали и една немалка част са ме претупвали и са ме лекували неадекватно, защото не съм питал нищо и съм изпълнявал чинно каквото ми кажат и затова от години имам проблем със здравето. Та затова сега искам и питам и се информирам, но не с цел да оспорвам нечие мнение, не съм лекар и никога няма да бъда, но малко или много познавам собствения си организъм и мога да дам доста полезна информация на лекаря, който ме преглежда, ама като не иска, какво да направя.
streetz написа:drifty написа:Аз имах съмнения за термометъра, щото в началото като се разболях на моменти показваше 34 и нещо градуса.
С какъв термометър я мериш, тоест как - аксиларно (под мишницата) или от тия за чело?
Под мишницата. Единия е от по-старите, но не е живачен, мисля, че е спиртен, не съм сигурен. Другият е от тия електронните.

- drifty
- младши ентусиаст
-
И информация от лекар, която получих днес относно рентген vs скенер. Според него, конкретно за ковид, рентгентът не е оптималното решение, защото вирусът оставя специфични следи, които рентгенът може и да не хване. Познат се лекува при този лекар с двустранна пневмония и го оправи за седмица. Дали е добър, не знам, дали информацията е точна, не знам, затова питам..

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?
Естествено, че скенерът е по-доброто като качество, ако не те притеснява облъчването. Можеш да си платиш и да си направиш щом ти е притеснено и джипито не ти дава направление. 50-60 лв. е или поне беше. На докторът му е лесно да ти го каже, няма да облъчват него, а диагностичната стойност е значително по-добра. Той лекува пневмонии, не щитовидна жлеза.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
https://bntnews.bg/news/27-godishen-maz ... 7news.html
Лека му пръст! Умрял борейки се за свобода!
Да, да, така е ... има такива случаи...
Този от статията според е бил само с мозъчна травма обаче ...
Лека му пръст! Умрял борейки се за свобода!
FaceOff написа:Трагедия сме.. това не е сериозно..
Още когато се отчиташе Мутафчиев и четеше починалите, имаше един с черъпно мозъчна травма..
Да, да, така е ... има такива случаи...
Този от статията според е бил само с мозъчна травма обаче ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...