Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Цените на горивата

Мнение от TNT » 10 Ное 2025, 11:26

А бе държим си едно темпо от +1ст/ден , поне за дизела. Гледам бензина почна да изостава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 10 Ное 2025, 13:24

Само напред и нагоре :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Ное 2025, 14:06

Не можем да се оплачем, вижте в Европа колко е. Тук е по-евино от което беше преди години.
На мен ми е интересно, ако утре резнат лукойл, дали няма да отиде с 50-60т нагоре и с колко всичко друго, което и без това е в небесата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Ное 2025, 14:13

Мен най-много ме притеснява смяната на експертното оперативно ръководство, малко или много диражирано от Русия с Особен управител, който вероятно ще е политическа фигура.

След като му оставиха правомощия и да продава активи без опция за обжалване или вето, това си е скрита национализация.
На първо четене изглежда, че руснаците няма да са много доволни. И не знам липсата на техните кадри как ще се отрази на оперативната работа. :dunno:
Може обаче да има някаква договорка с тях на заден план :dunno:

За данъчните складове също почти нищо не се говори, а не виждам и да имат някакъв особен статут в новия закон.
Това беше удобен момент да видим либерализация там, но явно няма интерес.

Проруските информационни канали твърдят, че дори с напълно достъпни складове околните рафинерии няма да могат да ни захранят, чисто логистично. Аз не съм убеден в това.... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Ное 2025, 14:19

alekangg написа:Не можем да се оплачем, вижте в Европа колко е. Тук е по-евино от което беше преди години.
На мен ми е интересно, ако утре резнат лукойл, дали няма да отиде с 50-60т нагоре и с колко всичко друго, което и без това е в небесата.

Факт. Под 3лв май няма никъде наблизо.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Ное 2025, 14:31

Нали се сещате, че най-голям интерес да се качи цента на горивата има не друг ами...правителството. Защото така ще закърпят бюджета от повишените приходи от акцизи и ддс. И тая история със затягането на санкциите от Америка им идва дюшеш и ме съмнява да изпуснат възможността да надуят цените през тоя особен управител и като цяло "мерките" които ще вземат. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Ное 2025, 14:35

В околните страни е по-скъпо, щото всичките са задлъжнели до ушите и акциза на горивата е по-висок.
Примерно в Гърция е 700 евро на тон, а при нас е около 700лв.
Аз не вярвам рафинерията да спре, но ако спре - ще трябва някакво време да се организира внос и през това време ще ходим пеша и няма да има задръствания :mhihi:
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Ное 2025, 14:38

b_u_b_o написа:Нали се сещате, че най-голям интерес да се качи цента на горивата има не друг ами...правителството. Защото така ще закърпят бюджета от повишените приходи от акцизи и ддс. И тая история със затягането на санкциите от Америка им идва дюшеш и ме съмнява да изпуснат възможността да надуят цените през тоя особен управител и като цяло "мерките" които ще вземат. :dunno:

Не мисля, че са толкова тъпи, въпреки че създават такова впечатление :mhihi: . Последното, което искат в момента е полическа нестабилност. Ако трябва пак ще има субсидии и т.н.
Иначе ясно, че колкото по-бързо се продаде толкова по-добре.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Ное 2025, 14:45

Цените ще литнат. Това е ясно. Аз се надявам поне с нов собственик, да имаме по-качествено гориво, за по-високите цени. Каквато и с когото да има сделка - ще има и нещо друго. Да видим обаче какво и за кого. Дали ще е падане на визи, мита, подкрепа или просто торби с пари за нашите хора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Ное 2025, 14:48

Сравнението на крайните цени е леко неточно заради разликите в акциза. Ако крайните цени се претеглят през разликите в акцизите излизат много близки цени до нашите. Нещо от рода на 5-12 евроцента разлика на литър в наша полза към момента.

Предишна

Назад към Извън Темата