Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Bogat-Beden написа:Цените си показват, не винаги на 100 процента, но да кажем на 80-90 кой квартал какъв е..
Не е баш така според мен …
Младост е доста надценен квартал в момента - заради офис сградите и заради бързия излаз към 2/3 от България … вероятно, не знам …
Аз не мисля, че е много по-различен квартал от всяко жк

bum_bum написа:Понеже аз първи май споменах за гетата.. Някой може ли да ми покаже улица или квартал не в София, а в България, която да не е гето?
трудна работа … да не казвам, че направо си няма

Замислих се за района около докторската градинка, но … и там има неща, който не са адекватни на района и цените

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
За мен централната част на Варна,Бургас,Пловдив, В.Търново ако са с по малко коли са си ок,да не кажа на Европейско ниво.В полследните години покрай яката лапаница малко или много се инвестира и в ифраструктората и в никакъв случай не може да се каже че са гето!Не са УАУ но и реално в която и да е европейска столица ако се вгледаш има за какво да се хванеш.Единствено Люксембург за мен е 10/10 а съм бил в 90% от всички столици на Европа
Последна промяна kiko на 12 Ное 2020, 16:08, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Гета има навсякъде, може би от развитите страни само Япония е изключение.
Та както е в Берлин, Париж, Ню Йорк, така и в София.
Това, че масово инфраструктурата и старите сгради са зле, е друг въпрос. Най-лесно се вижда от самолет, на кацане в София и който и да е друг град в Европа, просто разликата е огромна..при нас изглежда гето навсякъде извън централните части с църкви и пр.
Та както е в Берлин, Париж, Ню Йорк, така и в София.
Това, че масово инфраструктурата и старите сгради са зле, е друг въпрос. Най-лесно се вижда от самолет, на кацане в София и който и да е друг град в Европа, просто разликата е огромна..при нас изглежда гето навсякъде извън централните части с църкви и пр.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Епа точно де, виж какво съм казал азK_Ilkov написа:Bogat-Beden написа:Цените си показват, не винаги на 100 процента, но да кажем на 80-90 кой квартал какъв е..
Не е баш така според мен …
Младост е доста надценен квартал в момента - заради офис сградите и заради бързия излаз към 2/3 от България … вероятно, не знам …
Аз не мисля, че е много по-различен квартал от всяко жк

Последните 10 години е наопаки, какво да правиш, конюнктура... Ама аз го мислех откъм пътуване без кола, с 604 беше под 15 мин. до Соколов мост, а до Младост 4 около 40+...
С кола е друго, ест. - с метро пък съвсем, ама схващате идеята..
Инак и аз не го харесвам тоя град, най-вече лудницата, но всичко е там - здравеопазване, нощен живот, културен живот, образование.. ю нейм ит..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Меко си го казАл
затва обърнАх внимание щото ви казах 90 евра панелка 60тина квадрата - безумно е ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Що бе, аз с голям интерес следя темата и "жилищна комплексарщина" не съм забелязал... Малко ме дразни, че уж за недвижими имоти си приказваме, а вие само за София пишете, все едно хората из провинцията живеят по дърветата...
Също ми е кофти, че така и не рабрах какво разбирате под "гето"? Не е ли място, където хора от определена раса, националност, етнос или нещо такова живеят изолирано? Има еврейско гето, черно гето, китайско и ромско гето... Ама Младост, Дружба и Обеля какви точно "гета" са... не можах да схвана...

Също ми е кофти, че така и не рабрах какво разбирате под "гето"? Не е ли място, където хора от определена раса, националност, етнос или нещо такова живеят изолирано? Има еврейско гето, черно гето, китайско и ромско гето... Ама Младост, Дружба и Обеля какви точно "гета" са... не можах да схвана...

Excellent! Steven is my name!
Borymeckata написа:Що бе, аз с голям интерес следя темата и "жилищна комплексарщина" не съм забелязал... Малко ме дразни, че уж за недвижими имоти си приказваме, а вие само за София пишете, все едно хората из провинцията живеят по дърветата...
Също ми е кофти, че така и не рабрах какво разбирате под "гето"? Не е ли място, където хора от определена раса, националност, етнос или нещо такова живеят изолирано? Има еврейско гето, черно гето, китайско и ромско гето... Ама Младост, Дружба и Обеля какви точно "гета" са... не можах да схвана...![]()
гето е просто лош квартал- висока престъпност, лошо подържан.. . не е задължително в него да живеят само определени хора, въпреки че общия знаменател често е бедността.
за софията- аз не бих живял там. невероятна мръсотия и логистиката по придвижването не ми харесва. бургас тази година ми направи много добро впечатление. някои части на търново също. варна малко е била отбой...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Borymeckata написа:Що бе, аз с голям интерес следя темата и "жилищна комплексарщина" не съм забелязал... Малко ме дразни, че уж за недвижими имоти си приказваме, а вие само за София пишете, все едно хората из провинцията живеят по дърветата...
Също ми е кофти, че така и не рабрах какво разбирате под "гето"? Не е ли място, където хора от определена раса, националност, етнос или нещо такова живеят изолирано? Има еврейско гето, черно гето, китайско и ромско гето... Ама Младост, Дружба и Обеля какви точно "гета" са... не можах да схвана...![]()
Мечо, хора под наем плюят по всяка улица. Принц до принца, мамата си е евало. А колко от тях показаха, какво са купили или изплатили?
По темата. Избираш дома и ерията. Всичко друго е променливо. Роден и израстнал съм в краен софийски квартал. От нас до околовръстното имаше само царевица и зелени ливади. Ул. Трайко Китанчев свършваше в ул. Тодор Каблешков. Там пък имаше строителен комбинат и складове. Нагоре водеше една пътека, прашна или кална. Според сезона. Тролей 2 въртеше точно пред входа на Мотопистата....
Сега тази екс царевица е ебаси и елитното място. Съседите днес са едни, утре други. Децата растат....
alx, къде не се краде и къде има ниска престъпност в бг-то?
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
BMW_POWER написа: ...А колко от тях показаха, какво са купили или изплатили?...
Ааааа не , не бъди лош

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз ще споделя и нещо за провинцията - и то не големите градове, а най-бедната част на България - Видин. От около година се оглеждаме за гарсониера за близък човек, но не си давахме зор. Приличните апартаменти в поносим блок (там нови няма на практика) беше да речем около 25к лв. В момента е около и над 30. "Луксозните" стигат до 40к. Знам, в София няма гараж вече за тези пари, но цените са поне 20% нагоре за година. Едни го обясняват със завърналите се със спестявания хора, други с работещите по чужбина и София, не знам кое е, но се продават сравнително бързо. А 90% от блоковете там влизат идеално в дефиницията за гето. Та, и в бедните райони не виждам срив.
Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Просто в малките градове е без пари, след като няма ново стройтелство, защото няма кой луд да се занимава и да продава с минимална печалба, старите ще се вдигат.
Аз поне не знам нормална страна където да има толкова големи разлики между първите 1-2 града като София, Пловдив, дори Варна и разни като Видин.
Като гледам спрямо София разликата може да стигне 7-8 пъти, което е абсурдно.
Аз поне не знам нормална страна където да има толкова големи разлики между първите 1-2 града като София, Пловдив, дори Варна и разни като Видин.
Като гледам спрямо София разликата може да стигне 7-8 пъти, което е абсурдно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Така е. Новото строителство е евентуално някой живял 20 години в САЩ (примерно), решава да се пенсионира в България и си е построил къщичка. В малките градчета дори тези с наследствени имоти не остават вече, щото като имаш имот, а нямаш работа... кел файда.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
За мен в момента са супер ниски цените в Габрово - отворете и вижте имот.бг
В мое село цените са луди, на ниво Варна, че в някои случаи и отгоре..

Гето е за мен подтискащ квартал, влизаш и ако живееш там - оклюмваш, ако не живееш там- се радваш, че не живееш там
В Дружба откъм престъпност си има вероятно свързана с нАркотици, инак е относително спокоен квартал
Много пуерториканци има, твърде много...
Повечето панелки не са санирани все още и ест. изглеждат зле, някои части са много далече от всичко!
Плюсовете са - не е презастроено, има зеленина ( и голяма локвичка
), цените са достъпни, има и комуникативни части (близко до метро, тролеи, трамваи, автобуси, самолети, совалки и т.н..)
Ама ни ма кефи ве
Имат разлики в десетки пъти от имот в столицата и аналогичен на 50на+ км разстояние ( за там това е галактическа дистанция
)
В мое село цените са луди, на ниво Варна, че в някои случаи и отгоре..

Гето е за мен подтискащ квартал, влизаш и ако живееш там - оклюмваш, ако не живееш там- се радваш, че не живееш там

В Дружба откъм престъпност си има вероятно свързана с нАркотици, инак е относително спокоен квартал
Много пуерториканци има, твърде много...
Повечето панелки не са санирани все още и ест. изглеждат зле, някои части са много далече от всичко!
Плюсовете са - не е презастроено, има зеленина ( и голяма локвичка

Ама ни ма кефи ве

Дания!alekangg написа:Аз поне не знам нормална страна където да има толкова големи разлики между първите 1-2 града като София, Пловдив, дори Варна и разни като Видин.
Имат разлики в десетки пъти от имот в столицата и аналогичен на 50на+ км разстояние ( за там това е галактическа дистанция

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"