България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Lenco » 02 Окт 2019, 8:36

Всичко е по план, новите камери пълнят продънената хазна, народа се избива НЕконтролируемо, таксита, автобуси и камиони карат с колкото и както искат.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 02 Окт 2019, 10:16

Новите камери се слагат само на места, където се жънат пари, а не на места с потенциални проблеми, така че няма да стане нищо с тях, това е ясно.

Има и нещо друго, на което не знам дали обръщате внимание, и то е, че все повече карат коли 250-300+ коня на по 18-20 години. Аз едно време на 18 бръмчах с на майка ми пежото 75 коня и бях нисък като тревата, а преди 2 седмици дойде един пъпчивец сигурно едвам на 18 с 335д да иска да се състезаваме :paranoid:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 02 Окт 2019, 10:25

Ако си нямаш акъл и с 60 коня ще се утрепаш (пример е поста от Пловдив с циганите и Корсата). Аз до сега не съм имал кола под 130 коня, а нямам нито едно ПТП или акт/фиш за каквото и да било.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 02 Окт 2019, 10:49

При желание винаги ще успееш да се утрепеш. Но при слаб двигател по-рядко тръгваш да показваш "глей ко праѝ на трета", а и ако при един и същи бюджет си избрал 10 годишна сапунерка, вместо 20 годишен премиум, шанса да я поддържаш в по-добро състояние и някоя от по-новите системи да ти спаси живота, е по-голям. Но пак е въпрос на мислене и възпитание
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 02 Окт 2019, 11:15

Относително е и това със старата премиум кола и 10 години по-младата сапунерка. Имам няколко колеги със по-новички от моята баш сапунерки - Пежо 307, Киа сийд - като гледам никак не са им евтини частите. Отделно като се возя вътре, въпреки че са с 5-7 години по-нови от 39ката, са все още назад във всяко едно отношение, дори и откъм сигурност. Баща ми има малко по-нова зафира, има ЕСП, тракшън и т.н, не знам дали е само при неговата, но тия системи са много тромави, есп-то що годе върши работа, но тракшъна докато се усети, че боксувам, амен съм затънал. Да не говорим, че поведението на пътя е много назад, въпреки няколкото годинки по-малко. Лично мнение разбира се - аз предпочитам добре поддържан по-стар, но по-висок клас автомобил, от колкото нова въшка. А и както казах, разликите в цените за поддръжка, не са толкова смущаващи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 02 Окт 2019, 12:13

Много ясно , но много поддържана иначе 15 г БМВ (примерно) не гледано е подвижен ковчег.

Sent from my iPhoneХ using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 02 Окт 2019, 12:23

Абсолютно съгласен съм. Имал съм "удоволствието" да притежавам такава 36ца. Наистина е опасно.. но ключовата дума е поддържана. Не е като да няма 5-10 годишни коли, които са ужасно състояние, но понеже имат все още търговски вид, се продават лесно на масовия неразбиращ потребител.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Окт 2019, 13:17

Аз все още не мога да разбера какво общо има поддръжката с опасното. За една кола важното са гумите.
Кой идиот ще кара без спирачки и колко струват едни накладки... дори и най-евтините вършат предостатъчно работа?
От там какво? Ще изпревари без видимост щото няма вода за чистачките ли? Или щото кара със спукан радиатор?
Или няма да спре на знак стоп понеже му е изгорял мигача :mhihi:

Опасното е задкормилното устройство единствено.
Последна промяна steeN на 02 Окт 2019, 13:20, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Venelin1111 » 02 Окт 2019, 13:18

Дее*а и Гтп -тата и спирачките и чистачките които не чистят и глупостите които чета тук

Няма вече BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Окт 2019, 13:27

Нека ги затегнат, единствената полза е да намалеят малко колите, че да се кара по-спокойно :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 02 Окт 2019, 19:39

https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/chetir ... ard-snimki

Няма вече BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Окт 2019, 22:22

Преди час един дришльо с Ауди а3 без малко да ме отнесе - не спря на знак стоп и ако не бях скочил аз на спирачките щеше да има инцидент. Светнах му за да разбере, че е имало кола на пътя с предимство - тръгна да се прави на бърз ама бях с W-то, та колко да е бърз 8) . Подминах го на следващия светофар - младежи с девойки в колата...от кога застрашаването на живота е възбуждащо за жените :dunno: Гледаха лошо като ги подминах, после видяха номера и решиха, че съм гангстер и ми се извиниха за отнетото предимство :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 03 Окт 2019, 2:44

Top Gun Maverick написа: Най-добрият ми приятел преди 15 години близо като замина за САЩ да живее и работи ми казваше как на магистралата ако има 75 мили си караш 75 мили и не смееш да минеш и миля отгоре като понякога да речем се случва да си с една кола до теб и може да си караш с нея стотици километри. Струваше ми се като нереално. Горе-долу като това да ти изскочи някаква сърна или нещо на път там и да изядеш дървото ти ако я блъснеш.

Не само че ти се е сторило нереално, ми въобще не е вярно.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venelin1111 » 03 Окт 2019, 12:43

https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/dve-zh ... iya-prohod

Няма вече BMW

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Окт 2019, 13:40

99% e заспал "комшу" - то и е влязъл в насрещното..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата