Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
Сетих се какво ми разправяше един приятел Капитан далечно плаване, който доста пъти е обиколил света. Според него ако 4-5 човека си продадем апартаментите, за едни 300 000 EUR може да си купим хотел на брега на морето във Филипините
Там е най-евтината работна ръка попринцип(от тези които не са аборигени), почти на всички кораби обикновените моряци са филипинци, така им излиза най-евтино на корабособствениците
. Аз също питах веднъж единия филипинец не му ли е малка заплата от 800$, за да плава на море, а той ми разправяше, че сега се чудел дали да прави цялостен ремонт на къщата или да купи друга малко по-голяма къща, жена му гледала 7те им деца, тъщата и тя била там
Общо взето там с малко повече пари можело да си живееш доста охолно. А жените им !!! Там е пълен патриархат, 100% покорни
пс: за жалост населението са малко цветнички там

пс: за жалост населението са малко цветнички там

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Grozdanoff написа: А жените им !!! Там е пълен патриархат, 100% покорни:
И скандинавците ги кльопат много точно по тази причина,че са от друга вселена в сравнение с техните психарки
За евтинията и аз съм го чувал. Ама с тоя президент не знам,не знам..Иначе на снимки каквото съм гледал е много красиво.Но в крайна сметка пълно щастие няма
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Много мухи има в Австралия. И хапат яко. И крокодили има. И Дънди Крокодила, ако е жив.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Мордехай написа:Много мухи има в Австралия. И хапат яко. И крокодили има. И Дънди Крокодила, ако е жив.
ти се смееш, ама аз като ходих за първи път там един от местните ми вика - "в австралия всяко животно иска да те ритне, ухапе, ужили или като цяло да ти развали деня"... страшни гадини имат там... дори шибаните кенгурата са агресивни особено през размножителния им период ... които както се досещате е 365 дни в годината...

ебем ти острова... но мене ме кефи

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Питохуя просто си пита хоя. От къде на къде ти дойде на ума, че ще има пет?
И няма нито една отровна гад там.

alx написа:само нова зеландия ме кефи повече... и хората ми идват много на сърце...
И няма нито една отровна гад там.
drago_pavlov написа:BMW_POWER написа:- безработицата мина 7% да, ама тези на социал не се водят безработни. В същото време, ако сте безработен и срока за изплащане на помощи свърши, то за статистиката вие вече не сте безработни.
Съвсем се изгуби в превода...
Значи докато взимаш помощи не се водиш безработен, след като спреш да взимаш помощи пак не се водиш безработен. Е кога се водиш безработен?
Накратко:
Бият ти шута от работа по някаква причина (при мен компанията напусна Канада и закри бизнеса) от работа. Регистрираш се в бюрото и след определено време започват да ти изплащат помощи за безработица. Те бяха около 70% от дохода ти (по памет, но претърпяха промени) за определен срок. Беше 50 седмици, сега май са 46

Какъв хейт? Казвам истината

Да, в Канада има страхотна и неповторима природа. Има хора, които могат да подадат ръка в труден момент. Има много хубави неща. Това е факт. Но аз казвам по-различната истина, която я няма в рейтингите и класациите.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тука BMW_POWER очудващо е прав.
Хората, които не търсят работа по каквато и да е причина, не се броят за безработни.
Това е един от класическите инструменти за манипулация на статистиките за безработица.
Ако на някой му се чете - http://www.investopedia.com/terms/p/par ... onrate.asp
Хората, които не търсят работа по каквато и да е причина, не се броят за безработни.
Това е един от класическите инструменти за манипулация на статистиките за безработица.
Ако на някой му се чете - http://www.investopedia.com/terms/p/par ... onrate.asp
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Доколкото знам, навсякъде го играят този номер с отчисляването от безработните, след като свършат изплащанията на обезщетения и помощи.
Даже, ако си на курс от бюрото по труда, пак си отчислен.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
BMW_POWER написа:След свършването на тези 46 седмици, ти отпадаш от статистиката и вече не се броиш като безработен.
Как може да не си намериш работа в продължение на 46 седмици? Винаги може да се преориентираш ако си специалист в някаква област, където търсенето не е голямо. С наличието на интернет можеш да изкараш толкова курсове онлайн, че направо да се превърнеш в квалифициран персонал в някоя напълно нова професия.
Тоест, искам да кажа, че държава те подкрепя през тия 46 седмици, като разчита на това, че ти ще си намериш работа през това време и после ще връщаш инвестицията с плащане на данъци, а при това положение, може би проблема е в теб и мотивацията ти да не си безработен (не визирам теб, а като цяло хората, които са вечно на помощи).

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alekangg написа:Доколкото знам, навсякъде го играят този номер с отчисляването от безработните, след като свършат изплащанията на обезщетения и помощи.
Мда... просто евтини трикове за добри статистики. Мисля, че от 90те насам почва тази мода.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Denmark написа:BMW_POWER написа:След свършването на тези 46 седмици, ти отпадаш от статистиката и вече не се броиш като безработен.
Как може да не си намериш работа в продължение на 46 седмици? Винаги може да се преориентираш ако си специалист в някаква област, където търсенето не е голямо. С наличието на интернет можеш да изкараш толкова курсове онлайн, че направо да се превърнеш в квалифициран персонал в някоя напълно нова професия.
Тоест, искам да кажа, че държава те подкрепя през тия 46 седмици, като разчита на това, че ти ще си намериш работа през това време и после ще връщаш инвестицията с плащане на данъци, а при това положение, може би проблема е в теб и мотивацията ти да не си безработен (не визирам теб, а като цяло хората, които са вечно на помощи).
46 седмици са много и малко, зависи къде си по света и какъв специалист си.
alekangg написа:Denmark написа:BMW_POWER написа:След свършването на тези 46 седмици, ти отпадаш от статистиката и вече не се броиш като безработен.
46 седмици са много и малко, зависи къде си по света и какъв специалист си.
Точно така. Зависи и на колко години си и т.н. Мой бивш съсед от Монреал беше нещо по петрола на доста висока позиция. Непрекъснато в командировки по Света. Купи си Джета кеш, после Субару взе пак кеш, човек с пари. Джетата е около 30 000, Субаруто май беше около 50 000. И това в рамките на по-малко от две години. Жена му не работи на пълен ден, а само ходи през обедната почивка в едно училище, за да пази децата. "Лелка" за около час на ден. Да, ама в петрола малко нещата се срутиха и той си остана вкъщи. И така е от две години. На 55г е и не е лесно. Отделно нещата в Канада са много тегави, но статистиките не го дават. Премествайки се от Кебек в Онтарио, аз започнах към старата си фирма, независимо че ме "проучваха" два месеца и бях с 3 месеца пробен период. Жената е с девет години тукашен опит в областта си и изпрати трицифрено число CV-та. Намери си работа след седем месеца и то благодарение на ходатайство от познати. Да, за $11 на час хамалска работа има, но с тях можеш да платиш само сметките.
За да разберете за какво става въпрос, ще ви дам един пример. CRA (данъчните тук) съкратиха по Коледа 10% от персонала си. Правителството също не назначават. Напусне ли някой, просто прехвърлят работата му на останалите. Това не е в 100% от случаите, но в повечето се прави така.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Евала колега, че разкриваш реалната картинка, а не като някой пишман емигранти дето хранят по форумите, че там едва ли не е рая, а балъците си стоят в България.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
vvasilev1 написа:Евала колега, че разкриваш реалната картинка, а не като някой пишман емигранти дето хранят по форумите, че там едва ли не е рая, а балъците си стоят в България.
Реалната картинка е, че там човек с акъл е много по-вероятно да живее добре, отколкото в територията.
п.с.Малко ми е смешно как някой високопоставен служител в петролния бизнес си купува Джета с 30 К кеш и това се счита за парА, като в София най-залупеното Ай-Ти може да го направи това, какво да говорим за някой в местния петролен бизнес.

nqmam_bmw написа:vvasilev1 написа:Евала колега, че разкриваш реалната картинка, а не като някой пишман емигранти дето хранят по форумите, че там едва ли не е рая, а балъците си стоят в България.
Реалната картинка е, че там човек с акъл е много по-вероятно да живее добре, отколкото в територията.
п.с.Малко ми е смешно как някой високопоставен служител в петролния бизнес си купува Джета с 30 К кеш и това се счита за парА, като в София най-залупеното Ай-Ти може да го направи това, какво да говорим за някой в местния петролен бизнес.
Колега, всичко е "според зависи". Аз знам за двама души с много високи позиции, които след напускане трудно си намериха работа. Тук идва проблема, че когато си високо квалифициран и имаш много опит, не искат да те вземат на по-ниска позиция и с по-малка заплата. Ясно им е, че при първа възможност ще си тръгнеш.
Много малко са хората в Канада, които могат да си позволят да извадят около 80 000 кеш в рамките на година-две. Тук сигурно 75% от хората имат в сметките си не повече от 1000 долара. На лиз, на изплащане е едно. Да удариш парите в масата е съвсем друго.