Android,телефони,проблеми и подобни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Android!

Мнение от F3P » 04 Яну 2014, 20:39

Под "всичко" да се разбира "всичко от вътрешната памет на телефона"- правена е процедурата и резултатът беше състояние като купен от магазина. И един байт странична информация освен качената в завода нямаше.

За смс-и и тел. номера не помня изчезнаха ли- един път съм форматирал от показаното меню тоя телефон още на вторият ден и нямам спомени дали си бях качил указателя. Но пък бях качил музика, клипове, няколко програми и навигация в неговата памет- всичко изчезна. То си и пише на картинката, дори са се сетили да е болд-нат текста: вътрешното хранилище...

Но пък всичко намиращо се на сд картата си беше там. Не че ме топли де- аз и да искам не мога да инсталирам на сд картата :banghead:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Яну 2014, 23:19

F3P написа:Под "всичко" да се разбира "всичко от вътрешната памет на телефона"- правена е процедурата и резултатът беше състояние като купен от магазина. И един байт странична информация освен качената в завода нямаше.

За смс-и и тел. номера не помня изчезнаха ли- един път съм форматирал от показаното меню тоя телефон още на вторият ден и нямам спомени дали си бях качил указателя. Но пък бях качил музика, клипове, няколко програми и навигация в неговата памет- всичко изчезна. То си и пише на картинката, дори са се сетили да е болд-нат текста: вътрешното хранилище...

Но пък всичко намиращо се на сд картата си беше там. Не че ме топли де- аз и да искам не мога да инсталирам на сд картата :banghead:

Потвърждавам, при таблетите възтановяването на фабричните настройки изтрива абсолютно всичко от паметта на устройството и го връща във вида в който е закупен от магазина.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 05 Яну 2014, 5:25

ineedmoney написа:колеги трябва ми малко помощ.
От 2 дена съм свидетел на брутален battery drain на моя galaxy s2. До сега спокойно изкарвах ден и половина с една батерия, а от вчера ми харчи половината батерия за 4 часа без да го ползвам, ако го ползвам както и преди е още по-. Подчертавам че не съм си сменял никакви характеристики и приложения, както и навиците на ползване.
Подозренията са ми следните:
на нова година се опитах да сваля една песен защото я нямахме, като download-a заби на 20% и аз естествено го спрях, а знам че прецакани файлове в музикалния плейър или галерията могат да държат тел-а постоянно буден. В battery settings на тела на първо място по консумация с 47% седи "Мedia" с иконката на Downloads (със зелената стрелка). Опитах се да я спра обаче без резултат. Към нея във включените пакети седят:
1.Media storage
2.Download manager
3.Downloads
4. andoid.providers.downloads
5.DRM protected content storage.
а детайлите за използване са CPU total - час и половина Stay awake два часа и половина от общо 4 часа откакто включих телефона.
Как да го спра?

Изтегли си BetterBaterryStats за да разбереш кой точно процес ти яде батерията и после сърчни в гугал как може да спреш излишната консумация от този процес. При мен и с рестарт на телефона се оправя. :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Яну 2014, 11:06

Малко се ядосах и ударих телефона в таблото на колата и се строши стъклото(дислпея).. :D та в бг искат 200-лева за стъкло защото вървяло комплект (не разбирам много) обаче има само бяло а и той телефона вече не струва толкова май,и искам да попитам от тези сайтове като ебей и т.н ако някой може да провери дали го има на по-нормална цена ще съм благодарен защото наистина не съм наясно какво/къде да търся.. :)
Телефона е Samsung galaxy s-plus модел: GT-I9001
Поръчал съм си нов андройд които ще дойде в края на месеца но т'ва бая време го нося(още от когато излезе го купих) и мисля да го направя,в краен случай ще платя ремонта и в бг. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар

Мнение от F3P » 06 Яну 2014, 11:14

http://www.aliexpress.com/item/AMOLED-L ... 66559.html

Ето ти да се ориентираш за цена и какво да търсиш. Но не ми е ясно колко лесно се сменя- може да е проста работа, може и да иска сериозни умения...
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 06 Яну 2014, 11:20

F3P написа:http://www.aliexpress.com/item/AMOLED-LCD-Display-Touch-Screen-Digitizer-For-Samsung-i9000-i9000B-i9001-Galaxy-S-Plus-White/654266559.html

Ето ти да се ориентираш за цена и какво да търсиш. Но не ми е ясно колко лесно се сменя- може да е проста работа, може и да иска сериозни умения...

Благодаря! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Яну 2014, 18:32

днес ме споходи един малко странен проблем.

сменях телефона преди седмица. новият е с андроид 4.3 ако не се лъжа, старият е 2.3.

за новия взех карта 32 гб. около седмица тази карта си бачка перфектно (бях сложил около 1 гб музика).
вчера качих малко клипове, от компа през юсб (да речем 3-4 гб). всичко приключва успешно.

цъквам телефона да видя кво става и ми дава съобщение от сорта "СД картата е повредена, моля форматирайте я за да продължите". рестартирах слушалката без да изпълня формат и от там насетне тая карта изобщо се изгуби.

вкарах я в стария телефон - там си работи нормално, възпроизвежда си видео и мп3 без никакви ядове. сложих малката карта от стария телефон в новия (тя е 2 гб) - върви си супер. показва всичко, дето има на нея, снимки, клипове, музика.

форматирах голямата карта в стария телефон, върнах си я в новия - пак греда. не я открива. връщам я в стария - там е. не знам вече.

телефонът е леново а850. една позната също наскоро взе леново (някакъв друг модел) и при нея има подобен проблем с картата.

някакви предположения?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Яну 2014, 18:58

Пробвай картата и на други устройства (телефони, фотоапарати, компютри). Супер много мизерии стават с тези карти. Ако не се лъжа 3 пъти съм сменял гаранционно. Тогава вече търси проблема в устройството. Но щом и познатата е с такъв проблем... по-вероятно е да е от телефона. Пробвай с формат на телефона и картата. Ако не захапе... пращай в сервиза, ако е с гаранция.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 06 Яну 2014, 19:08

Колега, пробвай някакъв много lowlevel формат с някой туул под Windows/Linux. Не разчитай на телефона да направи истински формат...

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2014, 19:38

Форматирай картата с новия телефон ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Яну 2014, 19:45

Колегата казва, че новия не я разпознава изобщо. Наистина, пробвай формат под Windows/Linux :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Яну 2014, 19:56

^изобщо я няма там. не я намира по никакъв начин.
изтеглих някакъв софтуер за формат на ес ди. SDFormatter.
на стационарния съм с екс пи, пробвах да я форматирам през него и с двата телефона, свързани с юсб. не намира нищо.
лаптопът е със 7, там вкарах есдито с адаптор. светлинният индикатор на есди слота светва за няколко секунди, премигва веднъж и изгасва. и тук оня софтуер пак нищо не открива.
ще помъча още някой час и ако не става и не става, накрая наистина ще направя формат и на телефона.
по-скоро ме човърка дали не трябва да разреша нещо от някъде. по настройките пребарах горе долу де що има и всичко си изглежда ок.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Яну 2014, 20:01

малката карта с адаптора лаптопа я намира и функцията форматинг е налична.
нещо тая карта е..... :help:

само тоя дърт сони ериксон се спогажда с нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Яну 2014, 20:47

kulov написа:малката карта с адаптора лаптопа я намира и функцията форматинг е налична.
нещо тая карта е..... :help:

само тоя дърт сони ериксон се спогажда с нея.

Сменяй я гаранционно. И другия път вземи някой скъп Сандиск. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Яну 2014, 20:54

http://www.aliexpress.com/item/USB-card-reader-free-class-10-micro-sd-card-32-GB-4gb-8gb-16GB-microsd-TF/1479280833.html

трудна работа, братският китайски народ не е много по гаранциите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата