Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
ildivvy написа:turieca написа:ildivvy написа:Казаха ми, че пътя Раковски-Брезово-Павел Баня е ремонтиран с чисто нова настилка! Оправяли канафките вече, но целия път е отворен без спирания по него... Включвайте го в плановете за каране!
Има само 2 места без настилка, като едното е на завой и малко гадно. Последно от там се прибрах от Пловдив миналата седмица. КАто оправят и там, че е мостче над дере и затова е оставено ще е супер.
Няколко пъти минавам от там даже за маказа минах от там преди 3 седмици, че аз си живея в Турия.
Бях решил и днес направих обиколката през Павел Баня към Шипка... Пътя я станал разкошен! Само на едно място има към 20-30м, на които не са дозастъпили пластовете нов асфалт, а в с.Турия има едно мостче 10м, което още е само фрезовано, но нищо фрапиращо (машините са там, в селото, и работят по канафките през седмицата, явно)! Почти нулев трафик... Страхотна гора, птички, пеперуди, тишина... Парк "Отдих и кулутура"! На връщане се разминах с 10 коли и 2 мотора... Никой не ме застигна, никой не застигнах. Вече към Зелениково се появиха някакви коли... За мотор е екстра - може да 'напълниш' гумата до край ! На Шипка беше супер! Трябва да ходя по-често... Въздуха е друг там! Спуснах до към Севлиево, че пътя е много як и обърнах на обратно. От нас (кв.Тракия в Пловдив) до кръстовището на подбалканския след Павел баня е 90км и е 1,5ч ... Съмнява ме през Калофер да е по-бързо, честно казано. Иначе, браточките карат и натискат по шипченския, но нямаше 'изцепки'. Много мотори, много нещо! Хубав ден беше!
П.П. Селото ти е страхотно! Тихо, спокойно, заобиколено с гора, зеленина и тишина...
Днес минах с мотора 2 пъти по този път. Както много пъти съм писал страхотен път за лежерно каране, но в никакъв случай не се силете особенно с мотор. Чакъл има почти на всеки завой. Храстите са надвесени на един метър в платното и в комбинация с шарените сянки го виждаш в последния момент. Наклоните на завоите също са кофти и най-малката корекция те изхвърля към осовата. В никакъв случай не е подходящ да си пълниш гумата