Във форма ли сте?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Във форма ли сте?
Казах само че не е баш такова , гледал съм 2 аутопсии на живо и не беше такова на нито един от труповете . Цялата процедура е много проста , забиват им един маркуч в гушата и пускат водата от чешмата да измие кръвта от торса . После режат с трион гръдната кост и разгръщат ребрата . Ако се взема хистология от органите се взема , после се отваря черепа с трион , изрязва се едно капаче от темето като на тиква за фенер на хелоуин . Взема се хистология от мозъка и това е цялата аутопсия . Тия мазнини са на дебел пласт около корема , не съм забелязал да са такива като на видеото . Явно са намерили някой рядко затлъстял труп за интернет клипчета ако е истинско .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Във форма ли сте?
Всеки с видимо по-голяма обиколка на талията има висцерални мазнини. Те си живеят там собствен живот и отделят токсини, които причиняват една камара болести в т.ч. инфаркти, инсулти и т.н. Но също така и много такива, които са и наглед слаби също ги имат в доволни количества около всеки орган.
Дори и белите дробове затлъстяват
.
https://erj.ersjournals.com/content/ear ... 00857-2019
Дори и белите дробове затлъстяват

https://erj.ersjournals.com/content/ear ... 00857-2019
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да знаеш, че ги има и да ги видиш как изглеждат са доста различни неща 

Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Имам едно чудене на тема калориен баланс и последните мнения в темата за здравословен живот ме провокираха да се допитам до мнение тук. За контекст който не ми е чел предишни постове - занимавам се с ендюрънс спортове (триатлон по-конкретно) и почти не тренирам силово. Тази година след активния сезон реших да опитам нещо различно за да разтоваря малко психологически от еднообразните и дълги тренировки и се захванах със силови тренировки. Първоначално имах амбициозната цел след няколко месеца да опитам Murph Challenge, но бързо осъзнах, че това е висока топка за моето ниво. Като цяло целта ми е да използвам offseason за да натрупам малко сила, която ще ми е полезна после за основните занимания. Обаче май обърках стратегията на хранене.... Тръгнах на лек калориен дефицит с доста протеин с идеята да използвам момента и да сваля и малко мазнини (грубо 15% съм с идеята да сваля на около 13%). Като цяло тръгнаха надолу мазнините, мускулната маса нагоре (но доста умерено), но много бързо ударих плато със силата. Сега осъзнавам, че беше грешният момент за калориен дефицит и по-правилно беше лек излишък с цел да стимулирам синтез, да кача мускулна маса и сила. На пролет много лесно ще сваля мазнини, когато започна усилени ендюрънс тренировки. Правилни ли са ми разсъжденията и удачна стратегия ли би било да съм на лек излишък следващите няколко месеца?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Според мен като цяло концепцията ти за покачване на силата е погрешна, предвид основния ти спорт. Там мускулния обем единствено и само ще ти пречи. Целта ти по-скоро би трябвало да бъде покачване на силата при запазване на мускулната маса, която имаш в момента или дори намаляването и. Обемния мускул има нужда от кислород и енергия за да работи и бързо ги изчерпва като го форсираш.
Не мисля, че можеш да станеш по-добър ендюранс атлет, ако тренираш за сила така, както и няма да бъдеш добър силов атлет ако тренираш за издръжливост. Има един вариант, който е по средата- кросфита. Но честно казано не мога да го осмисля как го постигат. Има кросфитъри, които сутрин вдигат 260 тяга, а след обяд тичат пълен маратон. Вероятно там има намесени стероиди и нещо от рода на еритропоетин, но все пак..
Ако решиш да си на лек дефицит, имай предвид, че тялото се адаптира към него. В един момент ще удариш стената със силата, но след като се адаптираш ще тръгне отново нагоре. Просто не мисли за това, че си в дефицит и така не можеш да качваш сила. 2% мазнини не са много, въпреки, че като си на 15 е далеч по-трудно да ги свалиш, отколкото ако си 20, но предполагам лесно може да стане като си фиксираш протеина примерно на 1,8 и експериментираш с мазнините и въглехидратите.
Не мисля, че можеш да станеш по-добър ендюранс атлет, ако тренираш за сила така, както и няма да бъдеш добър силов атлет ако тренираш за издръжливост. Има един вариант, който е по средата- кросфита. Но честно казано не мога да го осмисля как го постигат. Има кросфитъри, които сутрин вдигат 260 тяга, а след обяд тичат пълен маратон. Вероятно там има намесени стероиди и нещо от рода на еритропоетин, но все пак..
Ако решиш да си на лек дефицит, имай предвид, че тялото се адаптира към него. В един момент ще удариш стената със силата, но след като се адаптираш ще тръгне отново нагоре. Просто не мисли за това, че си в дефицит и така не можеш да качваш сила. 2% мазнини не са много, въпреки, че като си на 15 е далеч по-трудно да ги свалиш, отколкото ако си 20, но предполагам лесно може да стане като си фиксираш протеина примерно на 1,8 и експериментираш с мазнините и въглехидратите.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
имам още доста до "форма", ама натам съм тръгнал
2 месеца без ежедневно пиене -> -10кг

определено се чувствам по-добре и по-лек
2 месеца без ежедневно пиене -> -10кг

определено се чувствам по-добре и по-лек

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Някой може ли да сподели дали закусва сутрин и какво, че все нямам идея и за най-лесно ям по едно кис мляко 

Тази сутрин бреазола,краставици,селски хляб,домашен кашкавал и чай.
Други сутрини някакви захарни боклуци...повечето сутрини...и ми е време да преминавам изцяло на кето течният шоколад и това е защото без сладко не мога.

Други сутрини някакви захарни боклуци...повечето сутрини...и ми е време да преминавам изцяло на кето течният шоколад и това е защото без сладко не мога.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
c04 написа:Някой може ли да сподели дали закусва сутрин и какво, че все нямам идея и за най-лесно ям по едно кис мляко
Не, за мен закуската е скам

А какво мислите за твърдението, че ако сутрин не сте гладни - имате добра регулация на кръвната захар и на инсулина

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
c04 написа:Някой може ли да сподели дали закусва сутрин и какво, че все нямам идея и за най-лесно ям по едно кис мляко
Закуската ми е задължителна, според това кога съм станал към 8-10ч. съм гладен, ама гладен....
Пробвай следното : шепа орехови ядки смлени , 2 варени яйца и кисело мляко , всичко това пасирано с малко сол.
Иначе гледам да имам някаква супа за закуска

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Това са нещата които закусвам повечето дни, като първото в списъка го ползвам почти ежедневно, другите за разнообразие и според настроението и време за приготвяне.
- Омлет със спанак с пълнеж от сирене "котидж"
- Пълнозърнеста питка (подобна като за дюнер) - вътре пълнежът има варианти, но най-често включва следните продукти - бъркани яйца; авокадо; хумус; паста авокадо, грах и зехтин, варен боб; някакво печено месо останки от вечеря ако има
- Варена елда с горски плодове (касис, малини, боровинки)
- Извара с горски плодове
- Домашно приготвена питка/палачинка/не знам как да го нарека - от овес, яйца, зехтин и малко пълнозърнесто брашно - намазана с краве или козе масло и ядкова паста (фъстъчена, бадемова или кашу)
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
4-5 яйца на очички с малко маслинки и сиренце, и 50-60гр. оризовки.
Фитнес палачинки
4-5 филийки хлебец (вита с.) намазани с котидж и авокадо + няколко варени яйца
…
Иначе поне по два пъти седмично “гладувам периодично”, не ям около 16-18ч. и почти не чувствам никакъв глад

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Интересни идеи 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
ivanski_2 написа:c04 написа:Някой може ли да сподели дали закусва сутрин и какво, че все нямам идея и за най-лесно ям по едно кис мляко
Не, за мен закуската е скам![]()
А какво мислите за твърдението, че ако сутрин не сте гладни - имате добра регулация на кръвната захар и на инсулина
Така е, сутрин няма причина да си гладен, ако се храниш правилно, спиш достатъчно и имаш стабилни нива на кр.захар и инсулин. Разбира се, ако си гладен, не означава непременно, че има проблем. Всеки има някакви натрупвания и навици, които също влияят на глада сутрин - спорт, ранно ставане и т.н.
Never mistake motion for action...