Чисто нова или стара кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кое бихте избрали за градска ежедневка?

Чисто ново Sandero Stepway
11
6%
Чисто ново Renault Megane
9
5%
Чисто новa Skoda Scala
6
3%
Чисто новa Skoda Kamiq
17
10%
Чисто нов VW T-Roc
16
9%
Е39
39
22%
Друго
60
34%
Нито едно
19
11%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: Чисто нова или стара кола?

Мнение от ръб » 19 Мар 2021, 14:16

Bogat-Beden написа:Заприличахме на "Наща Група"
За Наща група само хубаво или нищо ей

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 19 Мар 2021, 16:06

DigitalExile написа:
Bogat-Beden написа:Заприличахме на "Наща Група" :lol:

По скоро сме за тая
https://www.facebook.com/groups/347124482422198

Заглавието е 1 път :lol: :lol: :lol:
Гледам и не вярвам, зак`во се джафкате :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Мар 2021, 16:09

аз погледнах преди 6 месеца някъде една нова шкода (дори не помня как се викаше- беше най - голямата със 4 врати) и ми се стори много приятна. единствения й проблем беше, че струваше някакви пари дето аз свързвам със фолксвагени повече от колкото със шкоди- ако и да са горе долу едно и също...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 19 Мар 2021, 16:54

alx написа:аз погледнах преди 6 месеца някъде една нова шкода (дори не помня как се викаше- беше най - голямата със 4 врати) и ми се стори много приятна. единствения й проблем беше, че струваше някакви пари дето аз свързвам със фолксвагени повече от колкото със шкоди- ако и да са горе долу едно и също...

Шкодата е като менте Volkswagen, по добре Seat те се сглобяват на поточна линия с Audi :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2021, 1:11

alx написа:аз погледнах преди 6 месеца някъде една нова шкода (дори не помня как се викаше- беше най - голямата със 4 врати) и ми се стори много приятна. единствения й проблем беше, че струваше някакви пари дето аз свързвам със фолксвагени повече от колкото със шкоди- ако и да са горе долу едно и също...

Като се оборудват, Шкодата идва с около 10% по - евтина, но без отстъпки пак е доста скъпа

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Чисто нова или стара кола?

Мнение от Dextuar » 20 Мар 2021, 11:16

c04 написа:
DigitalExile написа:
Bogat-Beden написа:Заприличахме на "Наща Група" :lol:

По скоро сме за тая
https://www.facebook.com/groups/347124482422198

Заглавието е 1 път :lol: :lol: :lol:
Гледам и не вярвам, зак`во се джафкате :mhihi:
Джафкаме се, защото един нереализирал се юрист решава да се прави на детектив и друг се опитва да му приглася с невярна информация.

Аз пак да кажа - много жалко ми изглежда някой да се опитва да търси информация за друг непознат с анонимен профил във форум само защото е комплексиран от липса на смисъл в живота си или предсрочна криза на средната възраст. Сега аз не искам да правя догадки дали жена му не му пуска или просто му кръшка и него не го свърта или пък техните не са го обичали достатъчно като малък, но не мисля и че ми е работа особено пък публично пред други непознати хора да го правя. А пък да сядам да си губя времето, търсейки го във фейса, ми се струва още по-безсмислено, но съм сигурен, че толкова жалки приятели в нито една от социалните мрежи нямам. Но все пак ме лъскае, че се интересува от мен, явно живота му в личен план куца и затова си търси нещо да го разсейва.

Другата балерина няма да я коментирам, само ще й кажа, че моята кола няма да я намери в нито един мой профил с номер, така че да не ядоса някой, който няма да се зарадва много да си види номера тук.

Спирам с офф-а.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Мар 2021, 11:44

Моджо написа:Декстуаре, ама за мойто е46 /което го нема в мобилето/има обяснение , защото е 3-та, даже 4-та кола в къщата и освен това ако ще вярваме на талончетата за преглед там километрите ги пише и, който иска може да провери колко км е минавала на година. А тия в мобилето, айде нема нужда. Нали, то даже е подозрително. Кой е тоя , с всички я си акъл,дето си купува чисто нова кола и я продава след 2-3 години на нюню км на половин цена.
Отново мериш с двойния аршин. Кое те кара да си мислиш, че тези коли не са минавали в официален сервиз и там не са записани на какви км са влизали? Да, те не са имали технически преглед, защото са много нови, но какво от това? Техническия преглед ли е някакво доказателство за пробег? Че ти може да си въртиш километража преди всеки такъв! Отделно, защо си мислиш, че някой, който си е купил кола за над 100 бона, ще я кара само нея? Та пак да кажа - както може твоята Е46-ца да е с този малък пробег за това време, така има и хора с доста възможности, които искат да карат нов премиум и не си го купуват да го карат като нова шкода - по 30к минимум на година, че за 5г да си избие 150к км гаранцията ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 20 Мар 2021, 11:59

Всъщност само някои луд ще си купи нова кола за 100 бона за да му седи в гаража и да не я кара.
На такъв вид кола за 2 години абсолютния минимум на пробега е 100к км.

Винаги има изключения и ненормалници, но нормален мислещ човек не би направил такава тъпотия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Мар 2021, 12:13

Дефиницията за каране на нова кола трябва да е 50к км на година, така ли? Ок, ще си го запиша.
Добавям си го в тефтера до "Само някой луд ще си купи кола отвъд океана, която никога не е виждал."

Добре, че хората с парите, не са тези, които пишат в тоя форум, че нямаше да имаме какво да си купим на сносна цена и сравнително малко км, ако разсъждаваха като вас.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 20 Мар 2021, 12:19

Мен ли цитираш? Канадката която купих 2016та беше тук в България, в София видях я, даже я закарах в сервиз и след това си я купих :yes:

Иначе да запиши си го където искаш. Нормално мислещ човек не би направил такава глупост да хвърли 100к на вятъра, пак ти казвам винаги има изключения, но това са хора които не могат да мислят или просто не си знаят парите и са я купили я за жената, я за дъщерята.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2021, 12:19

DigitalExile написа:Всъщност само някои луд ще си купи нова кола за 100 бона за да му седи в гаража и да не я кара.
На такъв вид кола за 2 години абсолютния минимум на пробега е 100к км.

Винаги има изключения и ненормалници, но нормален мислещ човек не би направил такава тъпотия.

Нещо изказа ти е на кандидат гимназист. 100 бона е средна цена за кола в западна Европа. На малко хора им седи в гаража - тези хора се наричат милионери, имат по 3-4 коли и не им пука какво мислят "не милионерите" (меко казано) за тях.
Много лесно може да се види кои коли са на по-малко от 100к км за 2 години - България не е показателна, но да кажем тук поне 70% са под този пробег :idea: В Германия може би 30-40% от 3та серия са под 100к км за 2г. Х6цата ми беше на 74к км за малко под 5 години - собственика не е ненормалник а нормална дама с възможност да даде 200к за кола с която да си ходи на работа. Сега не знам, дали я е карал само тя, но колата си личеше че не беше стояла на слънце, но пък е била мита на машина или някой с телени четки :mhihi: Може да и обясниш как е ненромална и как е дала "грешни пари" :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Мар 2021, 12:21

Баси комплексарската тема :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 20 Мар 2021, 12:22

Напротив, написах,че винаги има изключения и ти сам го казваш и то в %.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Мар 2021, 12:25

In_Memoriam написа:Баси комплексарската тема :mhihi:

А не бе! :mrgreen: Като много други, всъщност...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2021, 12:33

DigitalExile написа:Напротив, написах,че винаги има изключения и ти сам го казваш и то в %.

Изключение е едно, аз ти казавам че преобладават. Човек, който върти по-малко от 50к на година не ненормалник. В България всеки си слага х3 на километража който е навъртял, защото се явавява някаква гордост. Внасят се основно коли на космически пробег и след това мислим, че това е стандарт. При лимузини и топ клас коли, може и да е така, но масовите автомобили не въртят по толкова.
Мисля, че в един тест имаше стнадартен пробег за година:
- малък хечбек - 15к година
- среден клас - 20к
- луксозно комби (5ца, Екласа, А6) -30- 40к
- лимузина - 40-60к
Пробега който цитираш е служебни коли. Дори по 60км на ден да ходиш до работа , 5пъти в БГ на море, 5 пъти в Гърция и 2 пъти на ски в Алпите, пак не стават 50к. 50к стават ако правиш София-Бургас през няколко дни, имаш гадже в срещуположния край на БГ или зареждаш "елитна" стока от Турция за магазинчето си.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата