Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мотористите във форума!
astrapower написа:Да се похваля и аз с един R1200GS LC Rallye, 2018 (full spec). Едно обслужване и чакаме да се постопли времето, да видим става ли за нещо ГС-а или са само приказки.
Честито, страхотна машина.
Това с ниското окачване ли е ? Един приятел има такъв, ама ми се струва седи доста по-високо.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive, R1200GS К50
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d, R259
Благодаря, не е с ниското окачване, със стандартното си е, дори се води Option 547- Sport Suspension, с 2 см. повече ход на окачването (окачването е като на adveture като ход, Dynamic ESA2). Седалката е с 2 позиции на 850мм и 870мм стандартната височина на модела.
astrapower написа:slatanic написа:astrapower написа:Да се похваля и аз с един R1200GS LC Rallye, 2018 (full spec). Едно обслужване и чакаме да се постопли времето, да видим става ли за нещо ГС-а или са само приказки.
Отлично решение.
Да се похвалиш как е въпреки,че знам какъв ще е отзива предваритeлно.
Само да дочакаме по-топлото време и ще се похваля със сигурност. Помня, че и ти доста време търси подходящата машина, но вече я откри!
v_p_m написа:astrapower написа:Да се похваля и аз с един R1200GS LC Rallye, 2018 (full spec). Едно обслужване и чакаме да се постопли времето, да видим става ли за нещо ГС-а или са само приказки.
Честито колега , след 2-3 месеца ще е пролетната сбирка на БМВ Моторад БГ заповядай .
Благодаря, с удоволствие ще присъствам само да разбера къде и кога ще се състои сбирката!
Вече има дати за пролетната сбирка, ако няма с кой да бръмчиш натам при нас винаги има място за още 1 ГС

- astrapower
- младши ентусиаст
-
Разбира се, кога и къде ще е сбирката? 
astrapower написа:Разбира се, кога и къде ще е сбирката?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
v_p_m написа:astrapower написа:Разбира се, кога и къде ще е сбирката?
Някой има ли наблюдения над бъргман 400 или ямаха мажести 400 около 2010г някъде 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Имам колеги и познати с моделите... И двата са здрави! Сузуки-то е много здраво...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Докато бяха студени дните и не ставаше за каране направих два ъпгрейда по мт09-ката.
1. Поръчах си оригинални държачи на кормилото от по-предния модел мт-09. Всичко им е същото като моите - цвят, резби, пасват си, обаче са по-къси и с тях кормилото става по-ниско. Според мен на това моторче повече му подхожда тази по-спортна и приведена стойка, грозно е да си изправен като на кон, тъкмо и вятъра те бие по-малко така.
Направих няколко кръгчета вече и ми е по-удобно, определено.
2. Реших да пробвам един ръчен ойлер за веригата. Китайски, естествено.
Резервоарче с масло стои на кормилото, маркуче стига от резервоарчето до веригата. Резервоарчето е съставено от два струговани съда един в друг с резба, като го натягаш в движение му се намалява обема и малко количество масло бива избутано през маркучето и стига до веригата.
Имах две притеснения - че масло ще тече без да пипам резервоарчето, примерно докато мотора е паркиран. Обаче сипах гъсто диференциално масло 75-90 и няма и капка паднала след престой.
Второто ми притеснение беше, че веригата ще се маже само от едната страна, понеже маркучето е там, но явно маслото се разпространява при движение.
Мисля че съм доволен засега, понеже ме мързи да вдигам на стойка всеки път да мажа веригата, а тоя мотор идва неудобен да го мажеш по класическия метод - "мажеш 20см, буташ напред за да се завърти и мажеш следващите 20"...
1. Поръчах си оригинални държачи на кормилото от по-предния модел мт-09. Всичко им е същото като моите - цвят, резби, пасват си, обаче са по-къси и с тях кормилото става по-ниско. Според мен на това моторче повече му подхожда тази по-спортна и приведена стойка, грозно е да си изправен като на кон, тъкмо и вятъра те бие по-малко така.
Направих няколко кръгчета вече и ми е по-удобно, определено.
2. Реших да пробвам един ръчен ойлер за веригата. Китайски, естествено.
Резервоарче с масло стои на кормилото, маркуче стига от резервоарчето до веригата. Резервоарчето е съставено от два струговани съда един в друг с резба, като го натягаш в движение му се намалява обема и малко количество масло бива избутано през маркучето и стига до веригата.
Имах две притеснения - че масло ще тече без да пипам резервоарчето, примерно докато мотора е паркиран. Обаче сипах гъсто диференциално масло 75-90 и няма и капка паднала след престой.
Второто ми притеснение беше, че веригата ще се маже само от едната страна, понеже маркучето е там, но явно маслото се разпространява при движение.
Мисля че съм доволен засега, понеже ме мързи да вдигам на стойка всеки път да мажа веригата, а тоя мотор идва неудобен да го мажеш по класическия метод - "мажеш 20см, буташ напред за да се завърти и мажеш следващите 20"...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Това с ойлера не го разбирам - нали веригата трябва да се почисти първо ? Т.е. трябва да се качи мотора на стойката за процедурата... Иначе като сипваш масло върху мръсотията става още по-голяма гняс... 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
Бе и ти си прав донякъде, но се надявам че маслото ще си отмива мръсотията
Ще покарам и ще разберем.
А на снимката е мръсно, щото нямах търпение и веднага щом стопи снега карах по опесъчените улици.
Ще покарам и ще разберем.
А на снимката е мръсно, щото нямах търпение и веднага щом стопи снега карах по опесъчените улици.
Мдааа.
Аз съм в дилема дали да си сменя маслото и филтъра сам или да дам 300лв на Ямаха да ми върви някаква сервизна история след като ми изтече гаранцията...
Ама май...утре ще мина да си взема консумативите.
Аз съм в дилема дали да си сменя маслото и филтъра сам или да дам 300лв на Ямаха да ми върви някаква сервизна история след като ми изтече гаранцията...
Ама май...утре ще мина да си взема консумативите.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Без четка/парцал няма да стане, trust me bro
Дори и на чистите пътища, където аз карам - а там при вас не ми се мисли колко гняс събира...
Обаче какви работи измислят хората
решението е гениално, ако можеше и да чегърта...
Обаче какви работи измислят хората
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
dhtj написа:...Според мен на това моторче повече му подхожда тази по-спортна и приведена стойка, грозно е да си изправен като на кон, тъкмо и вятъра те бие по-малко така.
А в тоя ред на мисли, някой може ли да ми обясни, за кого ги правят тези най-високите и изправени шосейни мотори? Че се опитвам да го разбера но не мога...
Първо мислех, че са за по-възрастните, да не си тормозят кръста, но седнах на GSX-S 1000 GX в шоурума и първо че не ми стигаха краката , а съм 182 и второ, тоя тежък мотор като го направят и висок, почва да се усеща 300 кила и няма изправяне.
И какъв е смисъла да седиш на метър над земята, като няма да излизаш офроуд и не ти пука за клиренса?
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
За високи хора, над 2м ? Предполагам им е по-удобно.
И на мен са ми адски неудобни тия с високите рамки...
Аз също виждам смисъл от тях само за офроуд.
И на мен са ми адски неудобни тия с високите рамки...
Аз също виждам смисъл от тях само за офроуд.enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ