780 cubic inches - или защо двигателя има значение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 05 Апр 2007, 22:50

А сега,драги разбирачи ме разбрахте точно както си мислех...
Една писта може също и да е права !
Всичко зависи от пистата,но понеже колата е добре блансирана пак ще бъде победителка !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 05 Апр 2007, 23:30

Overburner - NX написа:А сега,драги разбирачи ме разбрахте точно както си мислех...
Една писта може също и да е права !
Всичко зависи от пистата,но понеже колата е добре блансирана пак ще бъде победителка !

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Баце ти какво лепило дишаш, че искам да пробвам и аз. :mhihi:

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 05 Апр 2007, 23:40

Защо пишете и сравнявате с гт3 и подобни, като нямат нищо общо. Тая кола не е за писта, тя е да ти изтръпва сърцето :twisted:

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 05 Апр 2007, 23:45

Niikoo_1 написа:
DrivinGGoD написа:

Ти усетили колко неща написа на изуст, точно с този огромен мотор тая кола ще се управлява адски трудно, защото двигателя е много тежък и c висок център на тежестта и т.н, това че е мотора е изтеглен назад само по-себеси нищо не значи. :!:
Гравитация и инерционните сили си казват думата много сериозно.

Сега си отговори на въпроса кое ще се управлява и реагира по-добре (при положение, че колите са с еднаква окачване и т.н) Е30 М3 с лек 4цил.мотор или Е30 с някой голям V8/V12 мотор на БМВ.

Тая кола на писта ще е много по-бавно от едно БМВ М3 CSL или едно 911 GT3 да речем.

Баце я сега ти ми кажи така на изуст Кобрата с какъв мотор е стандартно и Е30 М3 с какъв е?А и как реши че е с висок център на тежестта?Мотора сложен в тази Кобра е просто с по-голям обем от стандартния,пак е V8 някакчв пореден БигБлок...Все едно М3 Е30 вместо с S14B23 да е с S14B25...Ти смеси некви 4цилиндрови "малолитражки" с V12...Тук цялостната концепция на автомобила въобще не е сменена...Сеш' ли се...Въпроса е просто дали като концепция е направена добре балансирана и дали тази нечовешка мощност ще се вкара на пътя...А и да те питам освен изтегления назад мотор и позиция на водача,задно предаване и ниско тегло сами по-себе си какво трябва да се добави само по себе си за да значи нещо?!Може би вентилатор от долу за засмукване и торби с песък в багажника!?Колкото за М3 CSL и GT3 мисля че на писта много малко коли могат да им се опънат,но мисля че при тегло 900кг. и 1100кс. срещу 1300-1400 кг. и 360кс. дори и да я бутат по завоите Кобрата ще ги направи сами да си говорят...Колкото и любима да ми е най-бързата М3ка не мога да си помисля че при ускорение до 200 равно на това до 100 на БМВто има някакъв шанс...Ма кво ли разбирам аз от каране по писти...мога само на изуста да уча разни неща... ;) :winky:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 06 Апр 2007, 0:58

Той и аз не разбирам, ама не вярвам да има толкова много куражлий, дето ще могат да направят поредица от бързи обиколки с тая самоделка да речем на Северния склон и оползотворят потенциала които се крие под капака, а и с този 4степен автоматик нещата на пистата стават още по трудни, особено при exit corner acceleration, другото, което ми се върти, е че да го караш това на граничния му режим на сцепление е равно на самоубийствно...........

Ама както каза колегата по-горе имало и прави писти :mhihi:

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 06 Апр 2007, 8:16

абе момци за какви неща спорите...и за какви писти и завой взехте да мечтаете...кой от тук е виждал някога кобра да се кара на писта?тези коли са правени за драг и в америка това се признава...не вярвам някой да сложи такъв монстър мотор с автоматична скоростна кутия и да има на ум да ходи да кара на писта :mhihi: според мен идеята е била да си правиш фъна от светофар до светофар, не да мислиш как ще взимаш завой с бързи скорости ;)
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 06 Апр 2007, 9:22

Не го знам с какъв торк конвертор е ( тоест не знам от колко оборота може да прави стартове), но защо ли си мисля, че това като застанеш на светофара, първо ще тръгва на страни, ще трябва да връщаш по няколко пъти газта за да го вкараш в пътя. Тоест тази кола си е точно брутална екзотика, която не може да я вкараш в пътя.

Както казах ultimate drift machine.

Ето клип на тази кола:

http://www.youtube.com/watch?v=p3gYNxmzJNw

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 06 Апр 2007, 13:06

G-force написа:Защо всички решиха че е американско не ми е ясно?

Странно и аз този въпрос си зададох.
И май няма да има много огтовори :mhihi:
Но те и много хора си мислят, че Шелби Мустанг ГТ 500 (познат ни от филма "да изчезнеш за 60 секунди") е форд или американско производство....

Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 06 Апр 2007, 18:55

LeX написа:... :mhihi: според мен идеята е била да си правиш фъна от светофар до светофар, не да мислиш как ще взимаш завой с бързи скорости ;)

надяли тва е била целта,с тоя дзвер като дадеш газ до дупка на светофара ще успееш да спреш чак на 2рия или 3тия светофар :mhihi:
Tux0 Ca !
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 06 Апр 2007, 20:44

Целта на тая кола е да седе в огромния гараж на някои богат човек които ще я кара 3-4 пъти годишно до някое мероприятие, ще я изфорсира 2 пъти, ще остави 2 ОГРОМНИ черни следи и пак ще я прибере в гаража.. нищо повече.Кола направена да се покаже колко коне и литри може да се набутат в нещо на 4 кола и да се каже "Ето това е сериино".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 07 Апр 2007, 14:10

бе разберете най-накрая ,че това е кола за ГЪЗАРИ,а не за на тати богатото синче ,което си купува първата спортна кола която види :lol:
...просто усещането за моща под капака,усещането за скорост и за непринуденото(от ел.системи)поведение на пътя-това е COBRA :twisted:

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 13 Апр 2007, 16:36

Тази вечер говорих с един познат който е имал Робнел Кобра (400+ коня) и му зададох въпроса за нейното поведение в завойте.

Отговора беше че тази кола НЕ завива, баланса и не е 50:50, и че ако пътя не е прав и хубав вообще не е приятна за каране.

Други въпроси?
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 13 Апр 2007, 19:46

А сега си представи Кобра над 1000 коня и на всичкото отгоре автоматик.

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 14 Апр 2007, 1:24

vutov написа:А сега си представи Кобра над 1000 коня и на всичкото отгоре автоматик.

Точно ;)
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Предишна

Назад към Извън Темата