Често ли ви спират..?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Мнение от kifla » 26 Фев 2007, 21:13

С две думи:
кръстовище - аз движейки се направо минавам на зелено - от дясната улица патрулка минава на червено с намерение да прави ляв завой :arrow: последствия: насмитане в средата на кръстовището
Наистина беше с пуснати буркани, наистина бързаше след получен сигнал за нещо си, НО по закон "Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: да преминава при забраняващ сигнал на светофара или преминава без да спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно".
В конкретния случай е установено, че водача на партулката не е включил своевременно светлинния и звуковия сигнал и е управлявал автомобила с несъобразена скорост, като по този начин не е дал възможност да бъде видян от останалите участници в движението, за да ги сигализира за необходимостта от даване на предимство при преминаването му през кръстовището.
А за алкохола не следва да носи наказателна отговорност по чл. 343б от НК. А аз този член, както се вика, нито го знам-нито го познавам..

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 27 Фев 2007, 10:42

kifla написа: А аз този член, както се вика, нито го знам-нито го познавам..

Това беше добро :D
Ще разпитам какво точно трябва да значи този член и защо по него той не носи наказателна отговорност. Или ако не е по този, то по друг трябва да носи отговорност за употребата на алкохол по време на служба.
Ситуацията е до болка позната - аз на два пъти щях да бъда отнесен от линейка, която приближава кръстовището от страна, към която нямам пряка видимост, тръгвам първа кола от светофара и миг преди да ми влезе в страничните врати чувам пускане на сирена....
Наистина ми е трудно да разбера за какво им е тази сигнализация, която да пускат, когато вече са навлезли в кръстовището, аз все бях останал с убеждението, че трябва постоянно да в включена, докато се движи под режим на специално движение...
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 27 Фев 2007, 12:21

Кифла, само не мога да разбера.... когато те е ударила патрулката само на буркани ли е била, или и на сирени? Защото според мен де не казвам, че е точно така, но ако е била само на бурканите без сирена не е в специален режим на движение ... :roll:
_!_

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Фев 2007, 15:52

Чл. 34. (1) Моторно превозно средство със специален режим на движение подава едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и специален звуков сигнал.

...

(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

Предишна

Назад към Извън Темата