Нова по- скромна или стара по- лъскава кола?
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Нова по- скромна или стара по- лъскава кола?
И аз не съм съгласен, че Х вози по-добре от Х7, като по-меко за мен не означава автоматично по-добре.
Това не е никакъв лукс. А до тук не съм останал с впечатлението, че разбираш от добри аудио системи и това го потвърждава. Теслата е тюнната за масите, B&W в БМВ-то е по-близко до истински хай-фай звук.
Супер комбинация е Х7 и градска електричка.
alx написа:За качеството на интериора и скърцането/ тропането- самата истина. Ама аз винаги съм казвал, че има едно копче на което пише “волюм” и то оправя всички скърцания. И като споменах това копче- Теслата има може би най- хубавата фабрична уредба която съм чувал във возило. А съм ги слушал много и не е като да не ги разбирам. А да, и ходи до “11”… не до “10”![]()
Това не е никакъв лукс. А до тук не съм останал с впечатлението, че разбираш от добри аудио системи и това го потвърждава. Теслата е тюнната за масите, B&W в БМВ-то е по-близко до истински хай-фай звук.
Супер комбинация е Х7 и градска електричка.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Не бях фен на електричките, нито на това да давам пари за нови коли, затова и си карам стари и не ми дреме,
ама от как покарах една Tesla Y Performance Juniper, нещо не мога да спра да я мисля тая кола
Иначе, за мен парите за чисто нова кола са пари на вятъра. Да, кеф е, ама такова ми е мисленето.
Някак не искам да си представя как си купувам нещо и още на първата година съм изхвърлил 15-20 000 евро в кофата
Буквално.
Но както казах, ако отворят представителство, както се очаква да се случи скоро и ако пуснат FSD тук, скачам
И то най-вече за две неща:
- в задръстването няма да се изнервям на всички кретени, а те стават повече
- ще мога да върша супер много работа, докато съм в колата и тя си кара. За час и половина с AI инструментите в момента в колата мога да свърша 2-3 пъти повече работа от преди година за цял ден в офиса. Само да се кара самичка
Та така. За момента съм за по-стара кола и по-млада жена, ама има ли тесла в БГ и пуснат ли FSD, ша карам само на младо

ама от как покарах една Tesla Y Performance Juniper, нещо не мога да спра да я мисля тая кола
Иначе, за мен парите за чисто нова кола са пари на вятъра. Да, кеф е, ама такова ми е мисленето.
Някак не искам да си представя как си купувам нещо и още на първата година съм изхвърлил 15-20 000 евро в кофата
Буквално.Но както казах, ако отворят представителство, както се очаква да се случи скоро и ако пуснат FSD тук, скачам
И то най-вече за две неща:
- в задръстването няма да се изнервям на всички кретени, а те стават повече
- ще мога да върша супер много работа, докато съм в колата и тя си кара. За час и половина с AI инструментите в момента в колата мога да свърша 2-3 пъти повече работа от преди година за цял ден в офиса. Само да се кара самичка
Та така. За момента съм за по-стара кола и по-млада жена, ама има ли тесла в БГ и пуснат ли FSD, ша карам само на младо
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:Иначе, за мен парите за чисто нова кола са пари на вятъра. Да, кеф е, ама такова ми е мисленето.
Някак не искам да си представя как си купувам нещо и още на първата година съм изхвърлил 15-20 000 евро в кофатаБуквално.
То затова в Америка да "купиш" нова кола обикновено означава да я вземеш на лийз за 2-3г - после я връщаш и вземаш новия модел, и изобщо не го мислиш много какво и кога се чупи... и така ти идва и малко по-абстрактно колко точно хвърляш в кофата
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
Spunky написа:И аз не съм съгласен, че Х вози по-добре от Х7, като по-меко за мен не означава автоматично по-добре.
По- меко и мазно на мекото, по мазно и спортно на твърдото. Писал съм преди, че на мекото вози като не-амг Мерцедес гле, а на твърдото ми напомня на х5м. Х7 не се вписва в нито един от двата сценария.
alx написа:За качеството на интериора и скърцането/ тропането- самата истина. Ама аз винаги съм казвал, че има едно копче на което пише “волюм” и то оправя всички скърцания. И като споменах това копче- Теслата има може би най- хубавата фабрична уредба която съм чувал във возило. А съм ги слушал много и не е като да не ги разбирам. А да, и ходи до “11”… не до “10”![]()
Това не е никакъв лукс.
Бъркаш лукс със качество. Едно Бентли е луксозно ама не е качествено. От ИИ какво е “лукс” - “ provide immense pleasure, convenience, or peace of mind”. Удоволствието за мене са 1000та коня, телепатичното поведение, динамиката с две думи. Улеснението е лесно- няма по- лесна кола за притежаване от теслата. Вписва се в ежедневието ти абсолютно на 100% и прави всичко сама. Пийс ъф минд? В нея ми е по- сигурно от колкото в Ескалейд В или дългия Навигатор. Втория толкова ми хареса че си купих 2… Тази кола два пъти ме е спасявала в ситуации където тв е отреагирала преди аз да регистрирам какво се случва. И съм заспивал в нея час и половина без да искам (докато още можеше да я лъжеш- писал съм го). Няма друга кола която да е толкова сейф да избягва сакатлъци активно. За пасивното съм чел, че при удар също пази много добре… но да не дава Господ.
до тук не съм останал с впечатлението, че разбираш от добри аудио системи и това го потвърждава. Теслата е тюнната за масите, B&W в БМВ-то е по-близко до истински хай-фай звук
за уредбите- била тюнната за масите… а за кого да е тюнната бе младеж? Ти кво слушаш в колата? Класика? “Хайфи”? В едно изречение с “кола”? 75дб шумов фон? Лолз. Аз съм на вълна ИИ викинг техно- саунд да те убие. Имам 3 (в момента) модерни амг-та всичките със $6000-7000 Бурмейстер-и… ми… на малкия пръст на теслата не могат да стъпят като звук за музиката за която слушам- да- слушам електронна музика- факт.
https://youtu.be/W1ntXs5W348?is=Aif40dM-cWy5XcWY
https://youtu.be/P1sGnI4t0xI?is=TK9JoVSqYEGeD8br
Тоя равен хай-фи звук… в къщи. В дедикейтед муви тийтъра. Ама и там поне при мене съм го вдигнал в двата края щото едноцветни звуци никога не са ми били по вкуса. Музикален селянин съм явно
Всеки си има камбанария. Аз пиша от моята. Твоята е друга и забележи, че не те критикувам за нея (нещо което трябва да се научиш) а просто демонстрирам моята позиция
Последна промяна alx на 25 Юни 2026, 1:10, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Не се карайте... ей това е истинска саунд система, ако имаш лайв китарист.
Всичко друго е компромис
Всичко друго е компромис enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
enigma написа:Не се карайте... ей това е истинска саунд система, ако имаш лайв китарист.Всичко друго е компромис
![]()
Като дойдеш към Бостън ще ти покажа “компромис”… all 15000w rms of it… и 7hz -22khz право като конец… грешка де- завито в началото и накрая нагоре щото… написах защо по- горе

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:По- меко и мазно на мекото, по мазно и спортно на твърдото. Писал съм преди, че на мекото вози като не-амг Мерцедес гле, а на твърдото ми напомня на х5м. Х7 не се вписва в нито един от двата сценария.
Тук ни е разминаването. Такова ГЛЕ стандартно ме е карало да ми се повръща шофирайки докато се качвам в кабината в гората, а Х5М има доста гадна возия, отдавна щях да имам такова, ако беше търпимо. Х5/Х7 с М пакета е точно по мой вкус, за такава кола.
alx написа:Бъркаш лукс със качество. Едно Бентли е луксозно ама не е качествено. От ИИ какво е “лукс” - “ provide immense pleasure, convenience, or peace of mind”.
Бентлито е плежър и е супер качествено сглобено, чувства се специално и доста, бих казал, луксозно. Луксозна тесла е нещо като луксозна пералня. Има лукс от използваемостта си и полезността си, но не е луксозен продукт.
alx написа: Ти кво слушаш в колата?
Подкасти
Superexstatic написа:Не лош вариант за размисъл е и непремиум марка, но най-високото изпълнение (примерно Октавия RS или Киа Sportage GT Line) срещу 5-6 години по-стар нормално оборудван премиум
Като се замисля, имам високо уважение към хора избрали подобни коли -Голф ГТИ/Р, Хонда ТайпР, Фокус СТ/рс, щото гарантирано са истински ентусиасти, докато много от тези с амгта, емки и ареси ги взимат често с позьорска цел и не го знаеш, без да го познаваш.
Spunky написа:alx написа: Ти кво слушаш в колата?
Подкасти
Бе глътнах си пурата бе простак… предупреждавай… аман от новобранци ей…

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:enigma написа:Не се карайте... ей това е истинска саунд система, ако имаш лайв китарист.Всичко друго е компромис
![]()
Като дойдеш към Бостън ще ти покажа “компромис”… all 15000w rms of it… и 7hz -22khz право като конец… грешка де- завито в началото и накрая нагоре щото… написах защо по- горе
Като го знам на колко години е и какво е работил, мисля че всичко на 17-18 khz му е напълно непознато.
И преди модераторите да ме затрият, вие съвсем се отнесохте от темата. Лихвите са различни, цените на колите пораснаха, а от това зависят и вноските. Гледам сега, Форд искат 5.49% лихва, Тойота стигат до 5.79% лихва. Мазда са с 4.49% лихва. Германец извън гаранция е хм, голям изпит на късмета. Еле пък "луксозните" модели. Ако не са ти проблем $600 месечно, излизаш с практически нова 228 от магазина. Х1 нова излиза сигурно към $800. Това са съвсем кръгли цифри. Караш и после сменяш след две години. И нямаш ядове с подръжка, смени на части и т.н. Две години масла и филтри и това е.
Някой смятал ли е, колко му се връзва кола извън гаранция? Особено т.н. "нов внос на 160-175Ккм".
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
Е това ми е надеждата - че е глухар и мога дс го измамя
Между другото като знаеш аз с кво се занимавам- нали знаеш че и аз не съм аудио цвете? С едното ухо едвсм чувам 13khz а с другото съм твърдо на 10khz
Ама важното е кво се вижда на спектралния анализатор … хаха… за идеята
Между другото като знаеш аз с кво се занимавам- нали знаеш че и аз не съм аудио цвете? С едното ухо едвсм чувам 13khz а с другото съм твърдо на 10khz
Ама важното е кво се вижда на спектралния анализатор … хаха… за идеята
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Ще дойда догодина на бостънския маратон. Един колега от Швайц ще ходи, той вероятно ще е в първите места enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
enigma написа::OT: Ще дойда догодина на бостънския маратон. Един колега от Швайц ще ходи, той вероятно ще е в първите местаама аз ще бягам само 5к.
Мога да те закарам до финала- кво ша са мориш…
Отплеснахме се … ае стига
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Между другото качествената аудиосистема наистина е важна. Имаше един български механик в Мтл. Викаш му "колата нещо тропа", а той "усили си музиката и няма да го чуваш" ...
Колата на огромен процент си е свързана с либидото и пикъпа. Донякъде и с позьоство, ама то в голям процент е свързано и с предишните две. Едната ми кола е "представителна". 2018 на 77000км. Другата е мммммм горката колица. 2010 на 190 000км. Късам и шортите. Жена ми се пени, че вътре е мръсна "и мирише", ама тази кола си изби парите в пъти, отделно и че ме вози всеки ден на бачкане. От другата седмица и на риба
Последното нещо, с което може да ме впечатли някой е марката и модела на колата. Тон желязо и пласмтмаса, дето трябва да ме преместят от точка А до точка В. F150 доказано не удължава чурката, ама реднексите го купуват като невидели. Какво доказваш? Живее в ето такова миризливо пропърти
https://www.google.com/maps/place/Manor ... FQAw%3D%3D
Обаче кара Тесла. Вкарай Тесла-та в даунпеймънт и си купи жилище. Същите пари ще даваш за моргидж, не за наем.
Темата е дълга и неизчерпаема. Нещо от сорта "Малка градска кола за жена". Всеки е с мнение и опит.
Колата на огромен процент си е свързана с либидото и пикъпа. Донякъде и с позьоство, ама то в голям процент е свързано и с предишните две. Едната ми кола е "представителна". 2018 на 77000км. Другата е мммммм горката колица. 2010 на 190 000км. Късам и шортите. Жена ми се пени, че вътре е мръсна "и мирише", ама тази кола си изби парите в пъти, отделно и че ме вози всеки ден на бачкане. От другата седмица и на риба
Последното нещо, с което може да ме впечатли някой е марката и модела на колата. Тон желязо и пласмтмаса, дето трябва да ме преместят от точка А до точка В. F150 доказано не удължава чурката, ама реднексите го купуват като невидели. Какво доказваш? Живее в ето такова миризливо пропърти
https://www.google.com/maps/place/Manor ... FQAw%3D%3D
Обаче кара Тесла. Вкарай Тесла-та в даунпеймънт и си купи жилище. Същите пари ще даваш за моргидж, не за наем.
Темата е дълга и неизчерпаема. Нещо от сорта "Малка градска кола за жена". Всеки е с мнение и опит.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Имаме ли консенсус, че е по-добре нов премиум, отколкото стара дачия 
I love the sound of V8 in the morning...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
msi200 написа:Имаме ли консенсус, че е по-добре нов премиум, отколкото стара дачия
Във форума не я харесваме, но реалността е по-различна.
За втори пореден месец Dacia Sandero е най-популярният автомобил в Европа. След слабия старт на годината румънският хечбек записа силно представяне през май, което му позволи да изпревари Renault Clio в цялата класация по продажби за 2026.
Като цяло автомобилостроенето последните години се различава доста от края на миналия век и началото на този. Едната ми кола е с М52 и наближава 500 000км с редовна смяна на масла и филтри, и една водна помпа, дали има вериги или лагери в тоя мотор
, а колко бой е видял, само той си знае. Другия е Н54, „Freude am Fahren“ с 3 поредни награди за най-добър мотор, обслужване с дюзи и помпи надминава 10 000 евро
Сега разправят, че наследника му Б58 е невероятен ... като станат на половин милион ще ги видим, че и там едни интересни ремонти на маслени помпи, а обслужването на невероятния hp8 zf няма да се случи със средна заплата.Имам позната, която от 20 години кара само опели (4 бр.) от магазина, кара ги по 150-200000км и няма никакви ядове, а всички обясняват какви кенефи са Опел. Явно автомобилите в България на "реални" 70 000км нещо им се случва.
За съжаление нещата отиват към тостерите.
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5