България в Шенген!
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България в Шенген!
nikola59 написа:TNT написа:Бизнеса ще го усети най-много. Аз подозирам, че след Нова година доста чужди сайтове ще започнат по-бързи и евтини доставки до България. По граничните региони ще се раздвижи доста търговийката. В Петрич/Сандански ще е по-бързо до Серес мисля, отколкото до Благоевград.
Търговийка по граничните региони и доставки от сайтове ли смяташ за бизнес? България ми е интересно какво ще спечели - я някой да каже какво изнасяме, че не се сещам.
Ти май за бая неща не се сещаш, не е хубаво

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Доста хора, които возя вчера и тая сутрин викат какво ще спечелим, ще цъфнем, ще вържем, като приемем и еврото умираме, после ще плащаме дълга на Европа и някакви такива. Ама какво да очакваш след като онзи вожда на Меч излиза вчера и плямпа подобни неща като накрая завършва с това какво не го интересувало народа и вика еврозони...тоест народа според него не се вълнува от това къде е и за какво се бори, понеже ние сме в Европа. И масово цари някакво очакване, че като печелиш нещо, то трябва да се монетизира в джоба ти сега, веднага или дори със задна дата. Не знам, очаквания и реалности са много сбъркани понякога. Тираджиите се радват все едно са им превели живото променяща сума, ама масово обикновения човек вика какво печелим. Тръгна ли нещо да казвам на някой такъв клиент, почва да ме оборва с някакви за мен абсурдни неща и в зародиш спирам, понеже той вече знае всичко. Предполагам с бая други мои колеги могат да им се припокриват мненията и да псуват дружно дупките по пътя из града нищо, че практически почти няма такива отдавна. Дружно викат за какво плащаме винетки, ама забравят, че винетката е за извън града. За какво плащате вика един застраховки след като има дупки. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Честито за Шенген.
Ех, ако беше развито БДЖ-то можеше да си пътуваме удобно и с влакове до съседните страни.
Поне е облекчение за товарните превози.
Лошото е, че пътя Видин-Ботевград не е завършен в новия формат.
Тамън ще завършат АМ Европа, а транзитът ще е на Прохода на републиката, тунел под Шипка няма.
ЕС ни изчака толкова години да си оправи транспортните коридори и пак сме неподготвени.
Ех, ако беше развито БДЖ-то можеше да си пътуваме удобно и с влакове до съседните страни.
Поне е облекчение за товарните превози.
Лошото е, че пътя Видин-Ботевград не е завършен в новия формат.
Тамън ще завършат АМ Европа, а транзитът ще е на Прохода на републиката, тунел под Шипка няма.
ЕС ни изчака толкова години да си оправи транспортните коридори и пак сме неподготвени.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Вчера слушах, че в Гърция били нужни 300 000 работници от миячи и сервитьори, до шофьори и ай ти-та. Страната имала проблем, ще се мъчат да внасят, ама не знам си какво. Че и там индийци и пакистанци трябват. Ама гърците не се славят като такива, които много обичат да дават пари на някой. Свикнали са обратно, а ако може да им работиш и даже ти да им плащаш ще си супер.
In God we trust, all others we track.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
nickstorm е прав тук. Тези държави, които развият автоматизацията (AI
) няма да имат толкова голяма нужда, но другите или ще внасят работна ръка от всякъде или загиват. Сещате се ние от кои сме в момента... с или без Шенген все тая.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Може ли да пишете и спорите без да се обиждате? Имате късмет, че ви видях аз, а не Горският (да Му се свети името). Баси, това кризата на средната възраст, дето друса някои от вас изобщо не е лесна работа
Аз се сещам нещо друго. Тия контрабандисти (местни знаменитости) от типа на Пилето, Барона и Доктора, работещи само на местния пазар ще са смешни пионки на фона на това, което ще се върши на "външната граница на Шенген". Практически, целият импорт от Азия по суша ще минава през нас. Транспортните фирми вече вместо вода, спокойно ще могат да пускат Шампанско от чешмите на офисите си....
Но... може и да греша

TNT написа:nikola59 написа:TNT написа:Бизнеса ще го усети най-много. Аз подозирам, че след Нова година доста чужди сайтове ще започнат по-бързи и евтини доставки до България. По граничните региони ще се раздвижи доста търговийката. В Петрич/Сандански ще е по-бързо до Серес мисля, отколкото до Благоевград.
Търговийка по граничните региони и доставки от сайтове ли смяташ за бизнес? България ми е интересно какво ще спечели - я някой да каже какво изнасяме, че не се сещам.
Ти май за бая неща не се сещаш, не е хубаво
Аз се сещам нещо друго. Тия контрабандисти (местни знаменитости) от типа на Пилето, Барона и Доктора, работещи само на местния пазар ще са смешни пионки на фона на това, което ще се върши на "външната граница на Шенген". Практически, целият импорт от Азия по суша ще минава през нас. Транспортните фирми вече вместо вода, спокойно ще могат да пускат Шампанско от чешмите на офисите си....
Но... може и да греша

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Се едно досега сме били неква друга граница и на друго място.
Шенген не беше ли само за ес страни? Кога стана за всички? Нито кпп ше изчезнат, нито коли извън ес ше си минавст като у тях си.
Шенген не беше ли само за ес страни? Кога стана за всички? Нито кпп ше изчезнат, нито коли извън ес ше си минавст като у тях си.
Хм,хм...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
мисля, че много хора пропускат важната идея, а тя не е дали ще чакаш 1 час на границата или няма да чакаш
Шенген и Еврозоната са последните крачки които трябва да се извървят и ще се извървят, а дали на някои дребни душици им харесва или не... няма никакво значение

Шенген и Еврозоната са последните крачки които трябва да се извървят и ще се извървят, а дали на някои дребни душици им харесва или не... няма никакво значение

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Напротив, ще изчезнат и ще минават всякакви коли без проверки. Идеята на Шенген е да няма вътрешни граници между държавите-членки, а всичко да е като една държава. Все едно да имаш КПП между Пловдив и София.Моджо написа:Се едно досега сме били неква друга граница и на друго място.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ключовото е държавите членки и вътрешни граници.
А тия от държавите нечленки ко ша ги правят ? Спред теб ?
Сега сме по въздух в Шенген, нали ? Има 2 потока на летището...такъв от членките и такъв от нечленките. Като за вторите си е така както си е било винаги.
Каква ще да е разликата със сухопътния Шенген ? Според теб ? Макета и сърби дали няма да си ги спират и проверяват както досега или и те ша маат безпрепятствено ?
А тия от държавите нечленки ко ша ги правят ? Спред теб ?
Сега сме по въздух в Шенген, нали ? Има 2 потока на летището...такъв от членките и такъв от нечленките. Като за вторите си е така както си е било винаги.
Каква ще да е разликата със сухопътния Шенген ? Според теб ? Макета и сърби дали няма да си ги спират и проверяват както досега или и те ша маат безпрепятствено ?
Хм,хм...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
България в Шенген!
Естествено, че няма да ги спират и ще минават както всеки друг. Говоря за спиране на КПП. Иначе полицията може да спира който си иска по преценка в страната. Не знам къде си видял 2 опашки по въздух? Ако самолетът пристига от държава-членка на Шенген в друга такава, няма никакви проверки за никой. Преди 2 месеца летях от Солун до Малта и лична карта ми искаха само при качването в самолета, от авиокомпанията. Граничен контрол нямаше никъде.
Изключение правят някои държави, които върнаха частично контрола и правят проверки по тяхно усмотрение.
Изключение правят някои държави, които върнаха частично контрола и правят проверки по тяхно усмотрение.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Няма какво да гледаме, не си ли пътувал из европа? Между Италия и Франция примерно никой не те спира без значение от България ли си, от Азербайджан ли си, или си от страна в шенген. Веднъж влезнал през външна граница от там нататък се придвижваш през вътрешните без проверки. Това е смисъла на тоя шенген в крайна сметка.Моджо написа:Добре, ше видим след месец.
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
- Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC
Колегите няколко поста над мен малко се “разминахте в превода”. На влизане от Турция, Сърбия и Северна Макадония ще си има и митница и проверки. И плащане на мита и ДДС. И вече напускайки България посока Румъния или Гърция ще минават без проверки. А колкото до стоките от Азия, те отдавна имат и алтернативни маршрути. През Турция и Гърция по суша и ферибот до Италия. Отскоро има и фери от района на Истанбул през Патра до Италия. Никой не се е загрижил ние да печелим.
Последна промяна bereta на 15 Дек 2024, 21:00, променена общо 1 път
Ride on
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Антъни, това са вътрешни граници.
Берета е прав , визираме само отиването в Гърция. Но имам предвид точно гова, влизайки на територията на ес ше си е както и досега с кпп, граничен контрол и тн. Ок, няма да е на кулата, ше е където влязат сръбето и макетата. Разграден двор няма да е.
Берета е прав , визираме само отиването в Гърция. Но имам предвид точно гова, влизайки на територията на ес ше си е както и досега с кпп, граничен контрол и тн. Ок, няма да е на кулата, ше е където влязат сръбето и макетата. Разграден двор няма да е.
Хм,хм...
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5