Почина Михаил Горбачов

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Почина Михаил Горбачов

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2022, 13:20

Нобелова награда за мир, това е подигравката на Запада. Колко войни имаше и има на територията на бившия СССР? Грузия, Армения, Азербейджан, Чечения, Украйна, бандитските формировния на Басаев&со в Кавказ, какво ли още пропускам??? Все благодарение на него. Или за това, че практически обезоръжи армията и после бяха необходими над 20 години, за да се навакса унищожението? Всеки един убит руснак или украинец по полетата на Украйна днес лежат на неговата съвест. Не че е имал такава.

Руснаците пишат "Някога бяхме над 100 националности и живеехме дружно. Днес воюваме помежду си".

Да, той промени хода на историята. Но това са го правили много други преди него. Той беше последния. Преди него в редицата на "променителите" седи Хитлер. Който също е бил на корицата на списание Лайв.

И още нещо от руснаците. Говорйки за ръководителите си, те казват следното. Сталин и Хрусчов, това са имена на квартири. Горбачов и Елцин това са марки водка.

Представете си, че бг-президентът Х направи следното. Дари на Турция всички области, населени с български турци. Да даде на Македония Благоевградско. Да дадем и по малко на Сърбия и Румъния. Да се хванем гуша за гуша и да се стреляме по новите граници. И после този президент Х ще го хвалим, че е повел по нов път на страната ни???

ukelichko написа:...

Някои хора всяка тема могат да я докарат до соц. Липсва само Стинката, за да завърши с "мурзилки" и "соцносталгици"...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2022, 13:25

ukelichko написа:Много ми е интересно ако нямаше Горбачов (не че заслугата е само негова), нямаше перестройка, не се беше разпаднал СИВ и Варшавският договор, а беше продължил да управлява някой тъпунгер като Брежнев, в личен аспект как мислите, че щяхте да живеете в момента. Не каква икономика сме щели да бъдем и на кое място в света по производство на електрокари и млеконадой сме щели да бъдем. Вие лично как се виждахте, ако всички политически и икономически процеси след 85-та не бяха се случили? На мен отдавна да ми е излязла вноската за Лада Седмица, да съм живял честно и в хармония под вещото ръководство на Партията, Партията щеше да ми е възпитала децата и те да живеят честно в едно спарведливо общество под мъдрото ръководство на сина на Плешоглавеца. На Девети септември щяха да пуснат по магазините овче сирене и луканков салам, а по Нова година банани и портокали. Нямаше постоянно да прескачам трупове на умрели от глад, студ, наркотици и бедност и нямаше постоянно всякакви джендъри да се опитват да привличат податливите ми съфорумци към хомосексуализъм :D ......Ебахти идилията, отивам да повърна.

А мангалите къде щяха да са? :mhihi: Ами престъпността? А затъпяването на нацията, ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО, ами раждаемостта(освен тая на мангалите)здравеопазването? Това да идеш в училище и да трябва да платиш всеки учебник, а накрая да ти казват, че без частни уроци не ставало защото учителя изпява нещо и не му дреме грам, кой и какво е научил. Да нямаш армия(НИКАКВА държа да отбележа)полицията да няма права. Викаш дали ще караш Лада или 10 годишно БМВ разликата е определяща витално за живота ти. А това да няма опит къде да си купиш истинско мляко или зеленчуци, месо? Имало Луканов салам само по Нова година. :mhihi: Моля те, каза живял си тогава, как го пишеш това тогава? Имаше си и луканка постоянно, ама беше една, обаче луканка. А не като сега 45 вида от които пак два-три стават, но докато го констатираш трябва бая боклук да изядеш.
И да, много минуси имаше онзи строй, ама и много плюсове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 01 Сеп 2022, 14:06

ukelichko написа:Много ми е интересно ако нямаше Горбачов (не че заслугата е само негова), нямаше перестройка, не се беше разпаднал СИВ и Варшавският договор, а беше продължил да управлява някой тъпунгер като Брежнев, в личен аспект как мислите, че щяхте да живеете в момента. ...Ебахти идилията, отивам да повърна.

Уке, директно ти го кавам - губиш си времето и излишно хабиш нерви. Те си искат "онова време", тогава и слънцето е светело по-ярко, и птичките са пеели по-звучно и дори гравитацията е била по-слаба, та хората не са вървели, а подскачали. И разбира се, мразят злодея, който им отне всичко това.

И рече Горбачов: Да бъде перестройка и капитализъм!
И биде. И настана вечен плач и скърцане със зъби...

Виж, ако имаш свободно време, моят съвет е: Използвай го за нещо смислено и приятно. Покарай си колелото в Дунавския парк. Седни в някоя кръчма и изпий няколко наливни Алмуса (един и заради мен). Направете си с приятели пикник на Дунава. Всичко друго е по-добре от това, да спориш с хора, които са зациклили на 1985-та година, които са избягали от соца на другия край на света и пак жалят за него, които пъшкат под тежко капиталистическо иго и чакат путя да им донесе свобода.
Excellent! Steven is my name!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2022, 14:13

Като каза Путин, днес Песков е казал, че няма да присъства на погребението поради натоварения си график. Но пък е ходил в болницата след смърта на Горбачов да изкаже нужното.

П.п: Зарежете големите спорове, излишни са и се стремим към див капитализъм, всичко друго е чесане на езици. :mhihi:
Я кажете обаче, помните ли онзи нектар, който се продаваше в тъмни стъклени бутилки като тия от бира и беше от истински плодове? :ok:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 01 Сеп 2022, 14:32

И беше супер вкусен! Как пък се сети сега за него? :)
Всъщност ако не бяха Горбачов и компани можеше и да си пием още от него. Много важно, че няма да имаме БМВ-та, седма ръка.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 01 Сеп 2022, 14:48

Top Gun Maverick написа:
ukelichko написа:Много ми е интересно ако нямаше Горбачов (не че заслугата е само негова), нямаше перестройка, не се беше разпаднал СИВ и Варшавският договор, а беше продължил да управлява някой тъпунгер като Брежнев, в личен аспект как мислите, че щяхте да живеете в момента. Не каква икономика сме щели да бъдем и на кое място в света по производство на електрокари и млеконадой сме щели да бъдем. Вие лично как се виждахте, ако всички политически и икономически процеси след 85-та не бяха се случили? На мен отдавна да ми е излязла вноската за Лада Седмица, да съм живял честно и в хармония под вещото ръководство на Партията, Партията щеше да ми е възпитала децата и те да живеят честно в едно спарведливо общество под мъдрото ръководство на сина на Плешоглавеца. На Девети септември щяха да пуснат по магазините овче сирене и луканков салам, а по Нова година банани и портокали. Нямаше постоянно да прескачам трупове на умрели от глад, студ, наркотици и бедност и нямаше постоянно всякакви джендъри да се опитват да привличат податливите ми съфорумци към хомосексуализъм :D ......Ебахти идилията, отивам да повърна.

А мангалите къде щяха да са? :mhihi: Ами престъпността? А затъпяването на нацията, ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО, ами раждаемостта(освен тая на мангалите)здравеопазването? Това да идеш в училище и да трябва да платиш всеки учебник, а накрая да ти казват, че без частни уроци не ставало защото учителя изпява нещо и не му дреме грам, кой и какво е научил. Да нямаш армия(НИКАКВА държа да отбележа)полицията да няма права. Викаш дали ще караш Лада или 10 годишно БМВ разликата е определяща витално за живота ти. А това да няма опит къде да си купиш истинско мляко или зеленчуци, месо? Имало Луканов салам само по Нова година. :mhihi: Моля те, каза живял си тогава, как го пишеш това тогава? Имаше си и луканка постоянно, ама беше една, обаче луканка. А не като сега 45 вида от които пак два-три стават, но докато го констатираш трябва бая боклук да изядеш.
И да, много минуси имаше онзи строй, ама и много плюсове.

Не съм сигурен че затъпяването е целенасочено, а просто масата хора са мързеливи и по-лошото - безотговорни. От същия народ идват учителите, лекарите, ченгетата, инженерите и всички останали фундаментални професии. По ирония на съдбата съм проходил на 10 ноември и нямам преки наблюдения над интелекта на хората преди 89, но съдейки по резултатите на прехода, не демокрацията сама по себе си е причината за несгодите на доста сънародници, а самите те - поколението на родителите ми, което се е провалило при прехода и е оставило такова наследство. Не виня никого персонално, режима е бил такъв, че е изградил такива хора. Ще видим и резултатие на "моето" поколение след още 10 години :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2022, 14:59

Я кажете обаче, помните ли онзи нектар, който се продаваше в тъмни стъклени бутилки като тия от бира и беше от истински плодове? :ok:

Тоя нектар се казваше "свежест" единия вариант , другите не ги помня . Правеха го от ябълки круши моркови ...Работил съм на бригада 2 месеца в консервен комбинат където правеха точно тоя нектар Свежест . Мога да разкажа няколко истории за нектара ама не искам :mhihi:
свежест.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 01 Сеп 2022, 15:20

ukelichko написа: ...
Защото само мрънкате по соца и все някой ви пречи. Колко пък да ви е било хубаво през соца, та Горбачов ви го е развалил и колко сега пък да ви е лошо под американски гнет. Единия живее в Канада, която е цивилизована страна, другият има собствена фирма във Варна и много по-млада от него жена и все сте недоволни и все мрънкате. Грозданката не го броя, там нещата са безвъзвратно загубени. Ако не беше Горбачов и беше останал соца какви щяхте да бъдете, ебаси. Принцове ли? Не че заслугата за падането на соца и СССР е само на Горбачов. Само чертаете мрачни прогнози и някакви депресии и все ви пречи империализЪма и американците. На кое точно ви пречиат? На това да поканите някоя засукана колежка на кафе, да и разказвате тъпи вицове и тя да флиртува с вас, докато кръстосва крака с късата си пола ли. Или да се съберете с приятели и да се напиете на силна музика и да изпростеете. Или може би империализма ви пречи да си облечете новите дрехи, да се качите в новите си коли и да се разходите до мястото, където винаги сте искали да отидете но все не ви остава време. Идете в някой магазин за техника, купете си нов телефон, нов телевизор или каквото там искате, радвайте му се, отпразнувайте го с прители, напийте се, слушайте чалга, пушете трева ако ви кефи, изтрезнейте, съберете се на на следващи ден на кафе и пак се напийте. Или си направете едно кросче из парка, зяпайте младите майки, седнете в близкото кафе, заговорете сервитьорката, оставете и огромен бакшиш, въпреки че не го заслужава и се наслаждавайте на задника и. Или заведете любимата си да видите залеза и след това и кажете колко много я обичате. Животът е прекрасен и най-вече един въпреки цените на природния газ, въпреки бежанците , въпреки джендърите и останалите полове и въпреки падането на соца.

:yes:

Живота е един, за да му се наслаждаваме. Тук, сега и на момента :D
К'вото било, било, останало е там някъде. Живееш сега, наслаждаваш се и мислиш напред.

Баща ми например все още тъгува по соц-а, ама си го знам, че е тип носталгик. И сякаш вечно живее в миналото.
Макар тогава да е бил репресиран, че не е искал да става член на партията и пак тъгува по време оно :lol:

К'ви заводи имало тогава, какво нещо, пък сега само някакви нещастни малки фирмици :mhihi:
К'ви коли имало тогава, здрави да не те оставят на пътя, пък сега, усложнени, пластмасови боклуци :mhihi:

Само че, забравя колко основни ремонта прави на ладата и как търсеше връзки да му купуват от корекома разпределителен вал, сегменти и не знам си кво. Бях много малък, но ги помня тия ремонти. Ама вече не му и напомням :lol:

Ама, винаги като кара моята пластмасова кола, усмивката му е до ушите :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 01 Сеп 2022, 15:21

То и аз мога за салама и луканката... ма, ся. Що да убивам детски блянове за хубавия и истински салам :)) А и не само за него де и за зеленчуците , па и за месото, което го и немаше много, много.
Маверик, нулев прираст почва от 1985 г. М? После отрицателен.
Останалите работи ги пропускам смело. Особено за затъпяването, за частните уроци, които бяха много развити по време на соц-а и за здравеопазването с аспирин и аналгин, че то само това има. Образно казано.
Та и понеже днес бях по работа в едно ВФ... Е, малко секретно е. Та нямаме армия също не го споделям.
Па ако 100 000 човека пушечно месо,командири пияници и с няколко прогнили ЗИЛ и ГАЗ и некой и друг стар танк е армия велика - ок. В казарма ли не сте били та не сте видели, не знам.

От всичко дето го написа е вярно само това за безплатните учебници и то донякъде щото те и сега са безплатни до 8 клас май. А на учителя и тогава и сега не му дреме а на който му дреме и тогава и сега пак му.
Като председател на учкома, комсомолски секретар на училището, майка учителка и по стечение на обстоятелствата за един кратък период в министерството като млад и перспективн активист да видя как се случват нещата/ или по скоро как НЕ СЕ случват/ - се знам некои работи за образованието, от които ни една нема да ви хареса.

Казах ви да не пишете, че не знаете нищо, обаче продължавате.
Последна промяна Моджо на 01 Сеп 2022, 15:33, променена общо 1 път
Хм,хм...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Сеп 2022, 15:32

До осми клас...бяха безплатни, ама вече не са.
Относно казармата, да, видяхме, ама вече разсипана та такава през 2002-ра. Далеч то соца. А преди това по време на соца нали се сещаш и една Турция, че е имала каквото има сега, ами е било според времето? А какво има Турция сега ми е бедна фантазията, а нашите знам поне какво нямат - почти всичко нужно.
Със сигурност може да знаеш бая повече неща за соца от мен, минимум защото си живял повече в него, ама ми се струва, че нарочно пропускаш хубавите. Дай за млякото като каза, че ще говориш и саламите, рискувам да ми развалиш идилията. Преди това да ти кажа че последните месеци карам на някой банан денем или кисело мляко. Купувах от всичките, нещо не са много ок, някои тотално не стават. Виж ако взема домашно мляко и го закваси я жена ми, я баба и, нещата стават други. Защо?
Опа, ти си писал зеленчуците, не млякото, но сигурно и за него имаш нещо. Относно доматите сигурно не сме знаели с какво ги пръскат тогава ще кажеш, вероятно, но пак имаха вкус. Сега вкусни са тия от домашната градина пак.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 01 Сеп 2022, 15:46

Добре и за млякото си прав.
А, не са...аз все още учебници не съм плащал. Засега до 6-ти клас.
Нашите какво имат или нямат в момента няма как да знаеш. Ако си правиш изводи пак от приказки в таксито или си видел некое поделение останало на доизживяване - може.
Аз знам и то много малко щото имам допуск "строго секретно" и влизам там където простосмъртен не може да припари. Не че сме много велики. НЕ! Ма и по соца не сме билЕ. Боеспособността на една армия не се измерва с количеството кашици в нея. Забравил съм вече какво точно сме си говорили с един другар, генерал, леко роднина. Ма беше нещо, че единствената ни задача е да задържим евентуалния враг няколко часа или дни беше доде дойдат братушките да ни освободят пак.
Аз не само съм живял по тоя СОЦ , а съм бил "в кухнята" на много от нещата, нищо че съм бил хлапе. Половината хранително вкусови предприятия съм ги обиколил и то не за по час,два ,още преди да навърша 16. Тогава да речем нещата не съм ги разбирал много, ма поне съм ги видял и съм имал време да ги "смеля" като съм станал по дрът.

А плюсове имаше, повторих го много пъти. Но те са "социални" да речем. Икономически няма ни един плюс.
Не забравяй, че това което е сега също не е това, което трябва да е. Ама то не е щото САЩ така са решили ми щото..писах що.
Ето ти си жив пример.... Всичко се краде, всички са маскари,мутри, крадци и некадърници, насекъде схеми и тайната ръка на САЩ. Нали това виждаш в БГ ? За Зак да не говорим, че той па съвсем е ирационален на тия теми.
Според теб нормално ли е ?

ПП И това ти го пише човек , който по никакъв начин не е бил репресиран или му е било нещо лошо по соца. Много си ми беше убаво даже, което не значи, че треа гледам с розови очила на онова време.
Между другото лично другаря Луканов ме покани 1990 или 91 година в БСП с цел пропаганда и там некви други работи, не много приятни от морална гледна точка , като за това ми се осигуряваше образование, в която държава и университет си пожелая в света / за предпочитане МИО в Москва/ и осигуряване на мен , на децата ми, на внуците ми и на техните внуци материално за целия им живот.
Честно казано не съм сигурен дали не сбърках като не приех предложението.
Забравих да напиша - Безплатно образование, нали..за сметка на държавата. Другите работи и те така...куфарите с пари не са много измислица. Просто не бяха куфари.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Сеп 2022, 16:04

Принципно само да вметна, че кисело мляко, което става и е като домашно ИМА.
Има няколко модела, които стават. Едното е био и малко скъпо, но пък го има почти навсякъде - Хармоника.
Има едно друго, дето се казва Манастирско или нещо подобно, супер рядко е и също не е евтино.
От евтините има разни локални неизвестни, последно се сещам за Алфатар, доста истинско.
До офиса ми има един фирмен магазин на някаква мандра, там супер бюджетно мляко също има мн истински вкус.
Изобщо тея глупости как сега ядем боклуци, па тогава само с тор от Господ била храната ги говорят само тея, дето не знаят що амониева силитра се сипваше на све...
Мога да споря и за икономиката и заводите, ма няма смисъл, само влезте в джобс бг и вижте колко актуални обяви има към момента, за да видите как "няма работа"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 01 Сеп 2022, 16:07

Има всичко и то по-хубаво от соц-ското. Може да не е масовото, но има.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Сеп 2022, 16:14

BMW_POWER написа:...

Отваря тема за Горбачов и чебурашките, сърди се че в темата хората пишат за соца. :mrgreen: Типичен соцносталгик.

п.с. доволен ли си, вече не липсвам :lol: ?
Последна промяна steeN на 01 Сеп 2022, 16:16, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Сеп 2022, 16:16

Аз ще послушам Боримечока и ще отида да карам колело, но не покрай Дунав, а в Стара Загора. Както казваше комшията, където са минали сърпа и чука и са оставили следа, раните са непоправими.......Лека му пръст на Горбачов
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата