Москвич 2140 Люкс
Модератор: Общи модератори
- ivan_petkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 525d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Москвич 2140 Люкс
Ахх , защо ли те купих 

ае сега - "ах, защо ли те купих"...
а заз-а е "завод автомобильных зверей"
по темата- аз съм се зарекъл някой ден като се кротнат нещата около мене да си купя един трабант 601с... има един тука кръжи за ужас на местните (виждал съм го няколко пъти и по- отблизо на ретро сбирка) и е култов. комби, със DDR лепенката отзад... направо се разтапям от кеф...
баща ми винаги е имал трабанти. три мисля, че бяха. но не ми даваше да ги карам да не ги строша.
и друго- трабанта е машината, а руското е за плебейте
а заз-а е "завод автомобильных зверей"
по темата- аз съм се зарекъл някой ден като се кротнат нещата около мене да си купя един трабант 601с... има един тука кръжи за ужас на местните (виждал съм го няколко пъти и по- отблизо на ретро сбирка) и е култов. комби, със DDR лепенката отзад... направо се разтапям от кеф...
баща ми винаги е имал трабанти. три мисля, че бяха. но не ми даваше да ги карам да не ги строша.
и друго- трабанта е машината, а руското е за плебейте

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Top Gun Maverick написа:ЗАЗ го знам, че е Запорожец, от Запорожки автомобилни заводи...
Заз е заплаха за автомобилите на запад

Също така известен и като отмъщението на хрушчов

ATR-42/72
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Заз означава - заплаха автомобилей запада . 
Упс ...колегата ме изпревари .

Упс ...колегата ме изпревари .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
немо написа:Lenco написа:Jordana написа:Мотора на осмака е концептуално аналогичен на бмв м10, форма на горивната камера , разположение на клапани , съотношение ходови обем и размери бутално цилиндрова група ...и до там . .....
Явно не си виждал и двата.
Кой си ти,че оспорваш думите на форумния корифей/професор/експерт/мистър "от всичко разбирам"![]()
Това, че осмакът е долен разпр.вал,а другият (който го сравняват с М10) е с горен е само една дребна незначителна подробност![]()
Мълчи си и попивай мъдрост,аз като видя тема,където е писал Джорджи първо нея отварям
Прав си, изпуснах се.
Тези двата (по скоро трите м10, 408 и 412) съм ги виждал/учил/ремонтирал в детството си, миналия век.
Предполагам голяма част от серящите и в тая тема са наясно, че показания москвич или оригинала му от средата на 70-те години е с четири бутални дискови спирачки и, че измисления/копирания двигател 412 е от 60-те години и е с горно разположен разпределителен вал и алуминиев блок.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Някой сега да раздуе и за бялото Алеко с двигател от Мазерати, което пердашеше не само голфовете по родните пътища 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
За пореден път, се изписаха една камара глупости, от "корифеи", които даже не са се возили в Москвич! По една или друга причина, може би щото съм от най-дъртите тука, може би щото стажа ми в ремонт на автомобили, е по голям от възрастта на поне половината тук, но познавам този автомобил /марката ВАЗ също, фен съм и до момента и на двете марки/, не до последното болтче, а до последното атомче на 5 милиметровата шайба на кабелчето на делкото! Да твърдиш, че 408 мотор е аналог на М10, или това, че 412 е краден от същия М10, е изключително грубо непознаване на материята, и приказки на база чуто пред блока, или при кварталния майстор! Без да навлизам много в детайли, ще вметна само най-важните неща - края на 50-те, Крайслер патентова Кросфлоу горивна камера на цилиндровата глава, за момента това се оказва много прогресивно решение, което е внедрено от много производители включая БМВ, а и от Игор Окунев, разработчика на 412 мотора. Та оттам и приликата на двата двигателя, и само за протокола, вижте снимки в нета на двигателя на Пежо 505 от същите години, 2000 кубика бензин, и за него ще каже някой че е гледан от М10. Приликите в двата мотора, са много по-малко от разликите! Общото е конструкция на цилиндрова глава, и наклона вдясно. Когато се краде един мотор, никой не прави съществени промени в него, а тук оразмеряването е коренно различно, дори само по най-важния параметър на един мотор - междужентрово разстояние на цилиндрите, да не говорим за ходове и диаметри. Мога да напиша още много по тази тема, но е безсмислено, отдавна съм се убедил в това, колегата r19, до голяма степен е обяснил нещата. Ако на някой наистина му се навлиза в детайли, прилагам клип, на руски е вярно, но основните неща се схващат - https://www.youtube.com/watch?v=wk6eDiIyHQI, https://www.youtube.com/watch?v=mO6edhgTXg4
only rear wheel drive
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Аз предлагам да си вземем по един Мосю, да си направим сбирка да строшим по 2 гедорета и да си ходим 

ATR-42/72
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ама от тия ловешките , скопените 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Бе мен няколко пъти ме изпреварва един зелен 2140 на магистралата от разклона за равно поле посока София. Видимо си е стандартен ма с Шкодата карам със 130 и тва ме изпревари отлево, сигурно 160 караше. Даже се опитах да го догоня ма не можах))). И още 2-3 пъти съм го виждал. Стинка лада 1500 си беше дзвер. На мен ми по-харесва даже и от седмицата. Дедото я скрапира неговата преди 5 години, работеща, в движение, с преглед, застраховка... Нищо и немаше сериозно. Даже не беше много ръждясала. Ма не си направих устата да я остави. Не сме имали такава, ма вуйчо ми само това признава ше за кола. Що возене е паднало... И нема жал. По Струма, по скали, по черни пътища... Газ. Па бащата като се качи да я кара за пръв път блокирахме за половин час голямо кръстовище щот не знаеше как се включва задна. И аз тичам кат идиот 2 км до вуйчови да питам. Ехххх....
Хм,хм...
Аз от стари хора съм чувал, че починалите собственици на Москвич се погребват прави, защото са лежали достатъчно преживе
.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Абе нашия мускал капака на въздушния филтър беше един голям и извит кат бъбрек. Нали това е 408 мотор. И верно имаше некакво текстолитово зъбно колело за грм-а. Даже май не беше на шпонка ми така направо набито. Леле всичко съм забравил.
Хм,хм...