Ебре инвестиция!
Модератор: Общи модератори
Re: Ебре инвестиция!
Боримечка, добро начинание - пожелавам успех и нещата да се случат както си ги представяш!
п.С. Повечето не могат да си планират отпуската за след 3 месеца, но разсъждават какво щяло да стане след 5-10-15-20 години ...

п.С. Повечето не могат да си планират отпуската за след 3 месеца, но разсъждават какво щяло да стане след 5-10-15-20 години ...

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз пък ще ти кажа ЕВАЛА!
Почването на нещо от 0 винаги е интересно и любопитно поне за мен. Дори нещо да се обърка и да не стане, винаги ама винаги ще го имаш тоя опит от първа ръка и ще знаеш, а не да се чудиш!
Почването на нещо от 0 винаги е интересно и любопитно поне за мен. Дори нещо да се обърка и да не стане, винаги ама винаги ще го имаш тоя опит от първа ръка и ще знаеш, а не да се чудиш!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
И аз така скочих, даже по-рисковано - направо надолу с главата в мътилката, напук на всички, дето ми обясняваха как ще се прекарам. Сега ако го продам, кинтите съм ги дублирал, без да си мръдна пръста 

Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
seimo написа:Според мен някой не разбират замисъла на Боримечката...
Ама има някакъв замисъл, така ли? Ако има, и аз не го разбирам...

И да спрат някога "новите" блокове 5 и 6, тогава пък ще започне извеждането им от експлоатация, дезактивация, утилизация... Още доста години работа по тях. Като спряха "старите" блокове преди... повече от 10 години минаха за 3 и 4... и какво? В момента ги режат и това ще продължи още N години, отделно строим и НХ РАО. Пък нали и Бойко нещо разправяше за "нови мощности" - Блок 7, може и 8... Никой не знае какво ще стане, но без електроенергия не можем да останем, това е сигурно...

Иначе без АЕЦ-а Козлодуй си е просто едно влашко село - спор няма.
Вие (някои колеги, де) реагирате, все едно съм играл руска ролетка и съм си заложил живота на някаква рискована сделка. Това са само някакви пари, нищо повече... А и доколкото разбрах, към половината магазини и апартаменти в сградата са вече разпродадени. Аз като избирах преди седмица, доста обекти на архитектурното разпределение бяха зачеркнати и ми казаха, че вече са платени. Та явно има интерес към тази сграда, искам да кажа...

Excellent! Steven is my name!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Точно така, той колегата си познава региона, направил е чудесна инвестиция в бетон и тухли и това не е грешка!
Щото тея банкери от банките, и те са големи познавачи, ама като удари нещо като сегашната ситуация в световен мащаб, само регионалните инвестиции и то в тухли и вар печелят.
Ей така, преди няколко години един "прЕател" инвестирА в италиански ценни книжа за 20 години няколко хилядарки и сега се почешва по врато, докато го гледам (пред огледалото).
Успокояващото е, че няма да се загубят парите, но при най-мрачната прогноза, след 20 години си на нула. А можеше да се инвестира в някакво жилище, пусни го под наем да капе нещо и после, ако не ти трябва го продай, почти сигурно е, че няма да си на загуба.
Щото тея банкери от банките, и те са големи познавачи, ама като удари нещо като сегашната ситуация в световен мащаб, само регионалните инвестиции и то в тухли и вар печелят.
Ей така, преди няколко години един "прЕател" инвестирА в италиански ценни книжа за 20 години няколко хилядарки и сега се почешва по врато, докато го гледам (пред огледалото).
Успокояващото е, че няма да се загубят парите, но при най-мрачната прогноза, след 20 години си на нула. А можеше да се инвестира в някакво жилище, пусни го под наем да капе нещо и после, ако не ти трябва го продай, почти сигурно е, че няма да си на загуба.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Имам жилище в Козлодуй - двустайна панелка, на много хубаво място, вътрешен и изцяло южен. Аз през седмицата живея в него, всъщност - ползвам само една стая, другата стои празна. Докато бачкам там, не мога да го давам под наем. А и след това сигурно ще трябва някакъв освежаващ ремонт и допълнително обзавеждане. На мен лично не ми трябва телевизор и пералня, но ако там живее семейство... няма да мине без това.
Освен магазина, подписах договор и за един апартамент в новата сграда. Чудех се дали да взема два магазина или два апартамента... ама после се сетих за диверсификацията и си викам - няма да слагам всичките яйца в една кошница... Нали така?
Освен магазина, подписах договор и за един апартамент в новата сграда. Чудех се дали да взема два магазина или два апартамента... ама после се сетих за диверсификацията и си викам - няма да слагам всичките яйца в една кошница... Нали така?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
520i написа:... просто не разбирам. Освен ако-та и думи на приятели и лелки касиерки, нищо конкретно няма. Любопитен ми е начинът на мислене на такъв тип хора, как разсъждават и на базата на какво взимат решение в какво да инвестират и в какво не.
Никакви дълбоки разсъждения и анализи не съм правил. Защо? Ами просто това уравнение има прекалено много неизвестни, действат много фактори, които не зависят от мен и не мога да им въздействам, дори да ги предвидя... Дали ще се прави нов енергоблок или ще се спират старите? Може пък нещо друго да се направи в града - едно време покрай централата имаше огромни оранжерии, които се отопляваха от нея. Машинната зала (МЗ) на Блокове 1-4 и до момента е най-дългата сграда в страната (512 метра осово), вътре има три мостови крана по 150 тона. Като изкарат турбофундаментите и другото оборудване, може и МЗ да се използва за нещо?
Дали градецът ще се развива или ще запада - как да предвидя за 20 или повече години напред? Аз работих там от 1994-та до 2008-ма (15 години) и после от 2016-та до момента (още 5). За тези години не съм забелязал градецът да дърпа назад, дори напротив - има магазини, кръчми, летен открит и зимен топъл басейн, нов стадион, асфалтират и облагострояват се дори крайните квартали, оправиха околовръстното, направиха много готина детска площадка на центъра, зимно време има ледена пързалка, абе целият център изглежда прилично - чисти улици, ниски сгради и много зеленина...
Предполагам, и че самата строителна фирма е направила подобен анализ, преди да започне да строи огромна нова сграда в центъра. Ако аз се прецакам - прецаквам се с парите за един магазин и един апартамент. Ама ако шефът на строителната фирма се прецака... нали си представяте за каква загуба говорим, ако остане с един огромен и непродаваем мавзолей? А фирмата е сериозна и вярвам, че не е тръгнала на загуба и фалит...

Имам и други наблюдения, но може да са погрешни, та... хайде да не ви занимавам. Времето ще покаже...

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Borymeckata написа: Машинната зала (МЗ) на Блокове 1-4 и до момента е най-дългата сграда в страната (512 метра осово)
Според гугъл мапс цеха на Бета в Червен бряг е 650 метра

Като минавам покрай него имам чувството, че е 5 километра... Няма край

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
drago_pavlov написа:Borymeckata написа: Машинната зала (МЗ) на Блокове 1-4 и до момента е най-дългата сграда в страната (512 метра осово)
Според гугъл мапс цеха на Бета в Червен бряг е 650 метра![]()
Като минавам покрай него имам чувството, че е 5 километра... Няма край
Бета съществува ли

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Бета отдавна я няма, но халетата си стоят... Поне до миналото лято, тая година не съм минавал от там.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Яко инвеститорски интерес - гледайте какво става:
Това е някаква друга фирма - ще строят затворен жилищен комплекс някъде покрай Дунава.
Аз не знам какво още се ослушвате и не тичате с еврата в ръка насам...

Това е някаква друга фирма - ще строят затворен жилищен комплекс някъде покрай Дунава.
Аз не знам какво още се ослушвате и не тичате с еврата в ръка насам...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Ако има стоянка за лодки, ще се замислим
. Това ми е мечтата, да живея някъде и да имам лодка до гъза. Ама от какво ще се препитавам там... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тоз комплекс е за някой местен от района, на който този край си му харесва и му е свикнал.
Извън пътя на всичко, просто няма начин да е масово нещо и да има "огромен интерес".
Нито климата е нещо особено, нито мястото.
Извън пътя на всичко, просто няма начин да е масово нещо и да има "огромен интерес".
Нито климата е нещо особено, нито мястото.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Майтапя се за инвеститорския интерес, разбира се...
Нищо особено интересно няма. Просто някои фирми са се усетили, че ново строителство в Козлодуй не е имало от 40 години и всички налични жилища са панелки от това време. При това пазар на практика няма, най-много веднъж в месеца да излезе някоя избушена панелка за основен ремонт, на цена като нов апартамент в София. Отделно е голям зор да се намери нещо, каквото и да е, под наем. Познавам хора, които живеят на квартира в Лом или Оряхово и предпочитат всеки ден да пътуват по 100 километра, отколкото да плащат козлодуйски наем.
Климатът... си е нормален за Дунавската равнина. Понякога се случват наистина сурови зими, даже Дунавът е замръзвал и идват вълци от влашко...
През лятото е голяма жега и има много комари. Всъщност комарите са единственото, което наистина може да ме изгони оттук. Реката предлага доста възможности - риболов, гребане, плуване, джетове и моторници, екскурзии до Виена и Будапеща, такива неща.

Нищо особено интересно няма. Просто някои фирми са се усетили, че ново строителство в Козлодуй не е имало от 40 години и всички налични жилища са панелки от това време. При това пазар на практика няма, най-много веднъж в месеца да излезе някоя избушена панелка за основен ремонт, на цена като нов апартамент в София. Отделно е голям зор да се намери нещо, каквото и да е, под наем. Познавам хора, които живеят на квартира в Лом или Оряхово и предпочитат всеки ден да пътуват по 100 километра, отколкото да плащат козлодуйски наем.
Климатът... си е нормален за Дунавската равнина. Понякога се случват наистина сурови зими, даже Дунавът е замръзвал и идват вълци от влашко...