ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: ЗЪБИ, зъболекари и стоматология
Има ли някой друг като мен с прочувствени
зъбе?
Ползвам само Сенсодин от години, паста и четка, ако си мия зъбите повече от веднъж дневно, почват да ме болят, всички почти

Ползвам само Сенсодин от години, паста и четка, ако си мия зъбите повече от веднъж дневно, почват да ме болят, всички почти

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Обиколи няколко зъболекаря, задължително!
И мен ме боляха всички зъби и си повтарях, че ако ме боли един - добре, зъбар, ама да ме болят всички? Друго е.
Обиколих 3-4 провинциални зъболекаря и половината - нищо ти няма, двама видяха по някоя точица кариесче, ''ама минимално и повърхностно, просто са ти много чувствителни''. Мазал съм се с какви ли не пасти за чувствителни зъби.
Е, отидох в София и се оказа, се просто всичките ми зъби са болни, близко до неспасяемо. Това мини кариесче просто изглежда мини и повърхностно, всъщност е било една дупчица, през която постоянно се е просмуквала течност (щото за храна е твърде малко) със захар и квото там през деня, а с четка няма как да изчистиш вътре. В крайна сметка зъболекаря започна да дълбае и излизаше само чернилка. Докато стигне до нещо здраво зъбите ми приличаха чаши за вино, само стените отстрани останаха. Зъб просто почти не беше останал.
Сега съм с пломби тип инлеи (или нещо такова) на всеки един зъб от кучешките назад и от четирите страни + 4-те шести умъртвени. А миех всеки ден по два, когато боляха по 4 до 6 пъти на ден с какви ли не пасти и гелове.
Не казвам, че това е и твоят случай, но проучи въпроса по-обстойно, да не глътнеш и ти едно Е60 с два-три месеца болки.
И мен ме боляха всички зъби и си повтарях, че ако ме боли един - добре, зъбар, ама да ме болят всички? Друго е.
Обиколих 3-4 провинциални зъболекаря и половината - нищо ти няма, двама видяха по някоя точица кариесче, ''ама минимално и повърхностно, просто са ти много чувствителни''. Мазал съм се с какви ли не пасти за чувствителни зъби.
Е, отидох в София и се оказа, се просто всичките ми зъби са болни, близко до неспасяемо. Това мини кариесче просто изглежда мини и повърхностно, всъщност е било една дупчица, през която постоянно се е просмуквала течност (щото за храна е твърде малко) със захар и квото там през деня, а с четка няма как да изчистиш вътре. В крайна сметка зъболекаря започна да дълбае и излизаше само чернилка. Докато стигне до нещо здраво зъбите ми приличаха чаши за вино, само стените отстрани останаха. Зъб просто почти не беше останал.
Сега съм с пломби тип инлеи (или нещо такова) на всеки един зъб от кучешките назад и от четирите страни + 4-те шести умъртвени. А миех всеки ден по два, когато боляха по 4 до 6 пъти на ден с какви ли не пасти и гелове.
Не казвам, че това е и твоят случай, но проучи въпроса по-обстойно, да не глътнеш и ти едно Е60 с два-три месеца болки.
- Bogat-Beden
-
-
Ама аз съм така от над 8 године 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Миналата година ми извадиха зъб, мисля 6-ти долу в ляво
За да се запълни празното място имам две оферти - мост или винтов имплант. За моста не съм особенно навит защото трябвало да се пилят двата съседни зъба.
Един хирург който също така поставя и винтови импланти ми даде оферта за тази марка http://www.biotech-dental.com/en/ , като офертата е 1400 - 1500 лв.
Има ли някой опит с такъв тип импланти?

За да се запълни празното място имам две оферти - мост или винтов имплант. За моста не съм особенно навит защото трябвало да се пилят двата съседни зъба.
Един хирург който също така поставя и винтови импланти ми даде оферта за тази марка http://www.biotech-dental.com/en/ , като офертата е 1400 - 1500 лв.

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
integral написа:Миналата година ми извадиха зъб, мисля 6-ти долу в ляво![]()
Един хирург който също така поставя и винтови импланти ми даде оферта за тази марка http://www.biotech-dental.com/en/ , като офертата е 1400 - 1500 лв.![]()
Винтов имплант, ако имаш парите не го мисли. Аз съм с имплант на 5-ти, но не помня марката.
Цената която са ти казали е в средния диапазон.
Ако слагаш мост ще трябва зъбите до него и те да претърпят интервенция.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Колеги, не искам да ви убивам ентусиазма, но винтовите импланти не са някаква панацея. Преди да се хвърлите, проучете въпроса МНОГО внимателно и вземете информирано решение. Аз също си виках - ще хвърля едни хиляди левове и ще си реша проблема със зъбите радикално. Да, ама като проучих по-подробно - не става така. Този метод на протезиране има някои специфични особености.
Първо - не на всеки човек става. Зависи от индивидуалната "конструкция" на челюстта.
Второ - това е чуждо тяло в главата ти (буквално) и може във всеки момент да бъде отхвърлено от организма. А "отхвърлянето" е по същество възпалителна реакция, абсцес. Като вече вкоренения имплант не може просто да се развие - прави се операция и се отстранява с част от костта...
Трето - оказва се, че броят импланти в устата ти е ограничен, като възможният максимум е 4 броя на челюст (горна и долна). Та каквото и да се монтира на тях, това трябва да стане на въпросните 4 опорни точки.
Един познат стоматолог беше член на някаква асоциация на имплантолозите или нещо подобно. Каза ми в прав текст, че при сегашното ниво на тази технология, не ми препоръчва слагане на имплант.
Първо - не на всеки човек става. Зависи от индивидуалната "конструкция" на челюстта.
Второ - това е чуждо тяло в главата ти (буквално) и може във всеки момент да бъде отхвърлено от организма. А "отхвърлянето" е по същество възпалителна реакция, абсцес. Като вече вкоренения имплант не може просто да се развие - прави се операция и се отстранява с част от костта...
Трето - оказва се, че броят импланти в устата ти е ограничен, като възможният максимум е 4 броя на челюст (горна и долна). Та каквото и да се монтира на тях, това трябва да стане на въпросните 4 опорни точки.
Един познат стоматолог беше член на някаква асоциация на имплантолозите или нещо подобно. Каза ми в прав текст, че при сегашното ниво на тази технология, не ми препоръчва слагане на имплант.
Excellent! Steven is my name!
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Всеки решава, за това му е главата на раменете.
Аз съм много против слагането на мост, и никога не бих си направил.
Това да ти пилят два здрави зъба за да сложат моста на тях, след 5-7 години тия зъби отдолу на нищо няма да приличат, ще са развалени и започнали да гният. Много зависи как е сложен, но това е основната къртинка от мостовете. Имплантите за мен са по-новото и по-доброто. Не са достъпни на повечето хора все още заради цената. В дългосрочен план 10-15 години са по на оферта, както и да го смяташ.
Аз съм много против слагането на мост, и никога не бих си направил.
Това да ти пилят два здрави зъба за да сложат моста на тях, след 5-7 години тия зъби отдолу на нищо няма да приличат, ще са развалени и започнали да гният. Много зависи как е сложен, но това е основната къртинка от мостовете. Имплантите за мен са по-новото и по-доброто. Не са достъпни на повечето хора все още заради цената. В дългосрочен план 10-15 години са по на оферта, както и да го смяташ.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ясно е, че мостът е компромис. Съседните зъби (на които се монтира) работят освен за себе си, и за липсващите между тях. Вярно е, че се пилят, за да се поставят коронките на моста върху тях. Същевременно добре поставената коронка върху жив зъб удължава живота му. Коронката винаги в по-трайна и здрава от естествения емайл на зъба.
Excellent! Steven is my name!
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Bogat-Beden написа:Има ли някой друг като мен с прочувственизъбе?
и аз бях така много време, спрях да ползвам марката по съвет на стоматолог и лека полека чувствителността на зъбите ми спадна. Сенсодина не е за всекидневна употреба!
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Забелязал съм един много странен момент , много чужденци западняци са с по няколко липсващи зъби . И на няколко пъти съм слушал коментари че в България зъболекари има на всеки ъгъл , като че ли имаме не лошо зъболечение и култура в източна европа ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Bogat-Beden
-
-
vanko242 написа:и аз бях така много време, спрях да ползвам марката по съвет на стоматолог и лека полека чувствителността на зъбите ми спадна. Сенсодина не е за всекидневна употреба!
Да, ама не.. Спирал съм го Sensodyne и почват още по-сериозно да ме болят..
Да си мия зъбите по-рядко не е разумно решение, че пожълтяват и трупам зъбен камък, от който ми се разраняват венците и така

Jordana написа:Забелязал съм един много странен момент , много чужденци западняци са с по няколко липсващи зъби . И на няколко пъти съм слушал коментари че в България зъболекари има на всеки ъгъл , като че ли имаме не лошо зъболечение и култура в източна европа ?
това е защото си виждал чужденци без възможности. като се изкофти зъба да му се извади корена е $1000-1500. после да му сложиш корона (почти задължително) е още едно $1000-1500... а да се извади зъба е $150.
а в родината имаме много зъболекари защото сме общо взето сръчна нация, науката не е трудна а печалбата от такъв кабинет е доста добра.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Интересно , аз мислех че са просто стиснати а те освен това били и социално слаби 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тъкмо да се похваля и последното ходене ми излезе през носа...
от упойката ми се наду венеца и от няколко дни стои буца... разбира се ходих отново, снимах, проблеми със зъба няма, но има остра реакция към упойката... доста неприятно, не мога да дъвча от дясната страна, а и имах болки... трети ден съм на антибиотик (не съм пил антибиотици от 20 години) и като че ли положението се оправя, но освен неприятност и болка много се ядосвам... баси тъпотията
никога не съм бил алергичен към нищо... да не би нещо да се е отключило... не знам
от упойката ми се наду венеца и от няколко дни стои буца... разбира се ходих отново, снимах, проблеми със зъба няма, но има остра реакция към упойката... доста неприятно, не мога да дъвча от дясната страна, а и имах болки... трети ден съм на антибиотик (не съм пил антибиотици от 20 години) и като че ли положението се оправя, но освен неприятност и болка много се ядосвам... баси тъпотията

никога не съм бил алергичен към нищо... да не би нещо да се е отключило... не знам

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:тъкмо да се похваля и последното ходене ми излезе през носа...
от упойката ми се наду венеца и от няколко дни стои буца... разбира се ходих отново, снимах, проблеми със зъба няма, но има остра реакция към упойката... доста неприятно, не мога да дъвча от дясната страна, а и имах болки... трети ден съм на антибиотик (не съм пил антибиотици от 20 години) и като че ли положението се оправя, но освен неприятност и болка много се ядосвам... баси тъпотията![]()
Какво се оплакваш? На твоите години хората си държат зъбите в чашка

Майтап

Тука най-скъпите неща са автомобилните механици и зъболекарите. Взимат на око и нямат установен ценораспис. Нормално е около $150/час за труд. В Монреал ходех при един еврейн. Какво въртеше, как ги къдреше, не съм платил и лев. Тук на село хитреците са опасни. Едва в чевъртата клиника попаднах на Доктор. И по някакво стечение на обстоятелствата се оказа, че имаме много общи познати. А когато му предадох много поздрави от тъща му, щеше да си изтърве ченето.
Преди това ходих два-три пъти при зъболекаря на жената. На нея дава едни цени, на мен други. Младо лайно, скоро завършил, на 30-33г макс. Дава часове след 3-5 месеца, много претоварен, дълга история. Започваме да пазарим сериозен ремонт. Той започва да крои планове, как на един имплант ще сложи два зъба