Съвет за покупка на LED телевизор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Съвет за покупка на LED телевизор

Мнение от Leon » 11 Сеп 2012, 17:56

Сега БТВ като пуснат HD сигнала, всички други ще мигрират бързо. Проблема обаче остават кабелните/сателитните оператори - те нямат капацитет да пуснат много канали с висока резолюция, а и няма да искат да плащат повече за тях. Та, въпросът е комплексен. Иначе за разстоянието - на мен 2.5-3м ми е оптимално за 40'... Нагоре ме напряга, но това е доста индивидуално. Имам един познат, който гледа 50' плазма от по-малко разстояние и нищо му няма.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 11 Сеп 2012, 17:58

Leon написа:Сега БТВ като пуснат HD сигнала, всички други ще мигрират бързо. Проблема обаче остават кабелните/сателитните оператори - те нямат капацитет да пуснат много канали с висока резолюция, а и няма да искат да плащат повече за тях. Та, въпросът е комплексен. Иначе за разстоянието - на мен 2.5-3м ми е оптимално за 40'... Нагоре ме напряга, но това е доста индивидуално. Имам един познат, който гледа 50' плазма от по-малко разстояние и нищо му няма.

Като ги знам какви цървули са бтв ... те за тъпия си сайт искат по 8лв на месец , за ХД телевизия не ми се мисли .

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Сеп 2012, 18:11

acho.rs написа:
Leon написа:Сега БТВ като пуснат HD сигнала, всички други ще мигрират бързо. Проблема обаче остават кабелните/сателитните оператори - те нямат капацитет да пуснат много канали с висока резолюция, а и няма да искат да плащат повече за тях. Та, въпросът е комплексен. Иначе за разстоянието - на мен 2.5-3м ми е оптимално за 40'... Нагоре ме напряга, но това е доста индивидуално. Имам един познат, който гледа 50' плазма от по-малко разстояние и нищо му няма.

Като ги знам какви цървули са бтв ... те за тъпия си сайт искат по 8лв на месец , за ХД телевизия не ми се мисли .

Ако ще 3D с амнайсе канално долби съраунд да пуснат и безплатно даже няма да ги гледам тея #$@%&*@&#&@$
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Сеп 2012, 18:42

Ако е като на бнт дублиращ контент, а не нова програма би трябвало да е без пари :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Сеп 2012, 10:05

Именно, БТВ ще мигрира изцяло на HD. Тяхната програма е must-carry, тоест всички оператори са задължени да я излъчват, защото е ефирна национална ТВ. Конфликтът е в кабелните им канали, за които искат пари от операторите. Така или иначе това ще накара и останалите да пуснат сигнал с висока резолюция при преминаването на цифрово излъчване по някое време следващата година (най-после, дано).
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 13 Сеп 2012, 22:17

Предварително се извинявам, че използвам темата на колегата, ама не искам да отварям нова за въпроса си. Имам едно LGLV3400 и когато пускам филм и субтитрите не са свалени заедно с торента не ги отваря. Ако ги разархивирам и сложа в папката и не ги зарежда. Ако са си свалени без разархивиране и са към торента и автоматично ги зарежда. Какво да направя, че и другите да се зареждат?

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 13 Сеп 2012, 22:20

Няма логика това което казваш.Просто когато сваляш отделно субтитри ги прави с името на филма... примерно: the-avengers.mkv (филма) the-avengers.srt (буквите)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: "пъргава" 316-ка
Мечтае да кара: IS-ka

Мнение от 6per40 » 14 Сеп 2012, 0:21

То и аз не откривам никаква логика, ама е факт. Като са свалени заедно в торент файла ги зарежда. Като разархивирам и ги сложа в папката на филма и не иска да ги зареди.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 14 Сеп 2012, 7:17

sean-john написа:Няма логика това което казваш.Просто когато сваляш отделно субтитри ги прави с името на филма... примерно: the-avengers.mkv (филма) the-avengers.srt (буквите)

+1

Няма начин да не ги зарежда. Името на файла с филма трябва да съвпада 1:1 с името на файла със субтитрите. Другия вариант е да си свалил невалиден формат субтитри. Като свалиш отделно някои субтитри и ги разархивираш смени разширението на файла със субтитрите на .srt или .sub, за най-сигурно копирай и направо името на файла с филма и преименувай този със субтитрите и чак тогава го слагай файла със субтитрите в папката с филма. Възможно е да търси само в root директорията с филма, а субтитрите ако са в подпапка няма да ги намери. Много често и самото име се разминава. Може 1 буква или символ да не е на място и няма да ги разпознае субтитрите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 28 Мар 2013, 17:32

Харесах най-накрая е тоя ТВ

http://electron.bg/philips-42pfl5008k-p ... VRiaByyJQE

Някакви мнения :)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2013, 2:37

xerial написа:Харесах най-накрая е тоя ТВ

Това е орязана версия на 6007 от миналата година . Не е лош , но ако намериш запечатани 6007,6097 по-добре си вземи от тях , защото са на същите пари а процесора им е доста по-добър ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 29 Мар 2013, 9:55

acho.rs написа:
xerial написа:Харесах най-накрая е тоя ТВ

Това е орязана версия на 6007 от миналата година . Не е лош , но ако намериш запечатани 6007,6097 по-добре си вземи от тях , защото са на същите пари а процесора им е доста по-добър ;)

:yes: сега ще разгледам.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 29 Мар 2013, 12:45

http://www.technomarket.bg/products/091 ... g-42lm660s За този модел някакви отзиви. Тъкмо се бях насочил към него и прочетох темите тука за активно и пасивно 3Д, херцове,очила,матрици(какво ми трябваше) :) Този ми харесва магическото дистанционно и самият модел без рамка. За 3Д ясно е , че няма всеки ден да го гледаме, но като се дават пари поне да е за правилното нещо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2013, 13:06

Сладур1 написа:http://www.technomarket.bg/products/09120216/lg-42lm660s За този модел някакви отзиви. Тъкмо се бях насочил към него и прочетох темите тука за активно и пасивно 3Д, херцове,очила,матрици(какво ми трябваше) :) Този ми харесва магическото дистанционно и самият модел без рамка. За 3Д ясно е , че няма всеки ден да го гледаме, но като се дават пари поне да е за правилното нещо.

http://www.technomarket.bg/products/091 ... 42pfl6007k

Щом ви допада пасивното 3д, тва ви е офертата и на тебе и на ксериал . И не слушайте, ако ви баламосват нещо в магазина, че било стар модел, че ЛГ и Филипс били еднакви ;) А междудругото качеството на 3дто зависи от индекса за чистота а в случая ви е по-високия - 700 .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 29 Мар 2013, 13:11

acho.rs написа:
Сладур1 написа:http://www.technomarket.bg/products/09120216/lg-42lm660s За този модел някакви отзиви. Тъкмо се бях насочил към него и прочетох темите тука за активно и пасивно 3Д, херцове,очила,матрици(какво ми трябваше) :) Този ми харесва магическото дистанционно и самият модел без рамка. За 3Д ясно е , че няма всеки ден да го гледаме, но като се дават пари поне да е за правилното нещо.

http://www.technomarket.bg/products/091 ... 42pfl6007k

Щом ви допада пасивното 3д, тва ви е офертата и на тебе и на ксериал . И не слушайте, ако ви баламосват нещо в магазина, че било стар модел, че ЛГ и Филипс били еднакви ;) А междудругото качеството на 3дто зависи от индекса за чистота а в случая ви е по-високия - 700 .

Аз много не държа на 3Д , просто ми хареса като дизайн и специално Амбилайт ме кефи :)
А разликите между К6007 и 5008 какви са всъшност? 6007 има 2ядрен процесор, друго не видях да има или?
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата