Въпрос за предимство...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Въпрос за предимство...

Мнение от SKISA » 26 Фев 2011, 16:45

аз много добре чета!

има си закон и правилник. тва че някой казал, па друг разрешил, па трети разбрал изобщо не е меродавно. от всички цитати на закона ,които изчетох и тук и в другата тема и в гугле аз разбрах, че е забранено да се прави ако стрелката сочи на ляво . просто тя разрешава само на ляво. изрично е написано. няма някакви обяснения : "ма може и на обратно ,ма щото един чичко полицай ми каза" . единственият начин да се разбере със сигурност е някой / не дай си Диего / да се тресне с друг и независимо какво са написали ченгетата да се иде на съд - примерно застрахователите и тогава много внимателно всички ще изчетат закона и текстовете ,както и адвокатите ще поспорят и съдията ще отсъди. естествено тва е много скъп и гаден вариант....

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 16:57

Аз теб те знам, че по гръб не падаш.... ама не ми е целта да те убеждавам, просто казвам какво и как ми се е случило на мен и как са преминали нещата...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 26 Фев 2011, 17:01

Дббре има закон има и правилник. Там пише...

"(7) Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна
посока извън кръстовища."

И преди малко минавам през едно от най големите крастовища в П-в и снимам това...
Изображение
Та според закона тоя знак дали си е на мястото? Друго което светофара е чист, няма стрелки, запетайки и т.н. нарисувани на него. Знака е там от години, не от вчера или онзи ден.

Аватар

Мнение от SKISA » 26 Фев 2011, 17:04

Mollov написа:Аз теб те знам, че по гръб не падаш.... ама не ми е целта да те убеждавам, просто казвам какво и как ми се е случило на мен и как са преминали нещата...

грешиш . виж второто ми мнение в темата! когато съм сгрешил мога да го призная. и не е въпроса да ме убедиш мен ,а да разберем всички кое е правилното. за да не се изтрескаме некъде да си счупим колите или да се изтрепаме. твоите доводи са ,че някой казал - другите доводи на колегите са - цитатити от закона. ми некакси по-вярвам на противното на твоето мнение. щото ако си счупиш колата и ти треснат акт няма да дойде оня от 9то да ти я оправи....

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 17:13

Тия от 9-то ги остави... иначе аз както казах, винаги като правя обратен завой, отдавам предимство... по инерция.. така че в ПТП е по-малко вероятно да изпадна, независимо дали има знак или не...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 26 Фев 2011, 17:17

sobiss написа:...

знака няма място там колега... но това е друга тема ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Фев 2011, 18:02

Давам за пример кръстовищата на бул. България. Всекидневно правя обратни завои в присъствието на полицаи на кръстовището, еми да си ми взели книжката вече ако е забранен обратния завой!

Аватар

Мнение от SKISA » 26 Фев 2011, 18:05

е ми пак тва не е критерий...! тва ,че не са те санкционирали изобщо не е меродавно. и аз се престроявам ежедневно върху непрекъснати линии на кръстовища ,но никой не ме е спрял за това ,ма е забранено....! не е разрешено!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Фев 2011, 18:10

Прав си! Не доказвам нищо просто давам пример. При условие, че те използват всяка възможност за да спират и да си искат пари... Погледни и от тази страна. Ако съм в нарушение мислиш ли, че няма да се възползват?
Последна промяна Club BMW на 26 Фев 2011, 18:11, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 26 Фев 2011, 18:11

Club BMW написа:Давам за пример кръстовищата на бул. България. Всекидневно правя обратни завои в присъствието на полицаи на кръстовището, еми да си ми взели книжката вече ако е забранен обратния завой!

Има знак за обратен завой горе при Билла, иначе по другите кръстовища е забранено правенето на обратен завой. Сега, че вески го прави....е отделен въпрос :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Фев 2011, 18:43

Уауу, голЕма тема станала, човек да не поспи малко повечко :ok:
Тази вечер ще погледна за знака и стрелките :yes:
Знам какво им свети, тъй като ми писна да наглеят и няколко пъти минах по "техния" път, за да видя, аджеба, какво им свети...
Сега остава да разбера дали е разрешен обратния...
Също идва още един въпрос... Защо им свети ДОПЪЛНИТЕЛНАТА зелена секция за надясно, при положение, че единствените, които могат да минат по него път през това време, са именно правещите обратен (сиреч аз) :dunno: Ако беше забранен обратния, то тогава щеше направо да им свети главната зелена секция и да си бичат спокойно :dunno:
Знака Ж9....
"(7) Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна
посока извън кръстовища."
Но сме го виждали и преди , и на кръстовища... Няма такава държава... Пееше Слави Трифонов... Ама... :dummy:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 20:54

Ако Ж9 е знак за извън кръстовища... не знам кво се опитвахте да ме убеждавате цялата тема, че еди-кво-си там не било меродавно, след като в закона дрън-дрън, а аз коментирам за обратен завой на кръстовище...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 22:44

Сега направих справка с КАТ-аджия:

- табелата е УКАЗАТЕЛНА т.е. показва възможност, а не изключение... указва възможност за обратен завой извън кръстовище, а не "позволеното място".
- такъв знак, обаче, в София има на 2-3 места, което е абсурдно, щото възможните места са в пъти повече.
- наличието на секция "само наляво" означава САМО наляво, но и възможност да направиш обратен завой.
- полицаите не спират коли при подобни обратни завой без знак, щото са наясно, че знака е указателен и че не е задължително да го има, и че завоя е разрешен.

На поне две кръстовища (БИЛА Борово, кръстовището на Яворов/Токуда) със знак "обратен завой" при правенето на обратният завой, в този момент колите от ляво, правещи десен завой също имат зелен сигнал... а има кръстовища със същото положение на колите, но тия от ляво нямат разрешен десен завой в момента, когато има зелен сигнал за правещите обратен завой (т.е. няма вариант на засичане на автомобили), а в случая липсва "позволяващият" знак "обратен завой". Кое място според вас, би било по-проблемно за извършването на обратният завой? То става малко парадоксално...

P.S. Тоя знак, Ж9, е за места, като например отбивката на Данаил Николаев в София (посока Подуене), почти срещу гумицентър "Радиал"... ето това е точен пример за нуждата от знак-а, който да показва възможността за обратен завой, там кръстовище няма.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 26 Фев 2011, 23:20

Mollov написа:- наличието на секция "само наляво" означава САМО наляво, но и възможност да направиш обратен завой.

това пише ли го някъде? :roll:

няма понятие обратни завои или леви, десни и не знам какви
има завой в обратна посока и тука е ключа

"Когато светещото поле за зелената светлина на светофар с 3 светещи полета е с
формата на стрелка (стрелки) и върху светещите полета на червената и жълтата светлина
са нанесени контурите на същата стрелка (стрелки), значението на сигналите на този
светофар се отнася само за посоката (посоките), указвана (указвани) от стрелката
(стрелките)
."

да твърдиш, че може да направиш завой в обратна посока, след като светофара ти позволява само и единствено посока наляво,
е като да ти е позволено същото нещо при светофар със стрелка само надясно.. сами се сещате дали е така

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 26 Фев 2011, 23:24

Това със завой надясно и т.н. дори няма да го коментирам... за другото не знам защо изобщо се хабиш, след като написаното от мен е ясно за какво иде реч... сега ако ти търсиш някви други нюанси, това си е твоя работа...

Мисля, че неясните моменти около знак Ж9 вече са ясни, както и къде може да се прави обратен завой и т.н.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата