истината за данък Лукс, спете спокойно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: истината за данък Лукс, спете спокойно

Мнение от BMW_RIDER » 31 Мар 2010, 19:54

dimithur написа:Хехе, добре, не че няма честно забогатели в България, ама колко са, имат ли 10% на фона на тея, дето са забогатели по партийна линия (сещайте се коя точно партия) ? Не ме разбирайте погрешно и аз нямам нищо против честно забогателите хора, даже им се възхищавам, а и се стремя да взимам ноу хау от тях :) Проблема е в останалите 90% картофаджии, дето превърнаха България в кочина, дето направиха морето на г*з, с глупавите си идеи за бързи печалби като го бетонират едва ли не. Дето заради тях Кремиковци и всичко големи предприятия бяха умишлено фалирани, дето заради тях НЕК дължи 1 млрд лева, а уж сме енергиен център на Балканите, все още. Е няма такава аритметика ебаси :banghead: И аз сега трябва да съм трогнат, че им видгнали данъка ? :kuku: А що не хванат да ги облекат в раирани ризки и да ги пратят да строят в Белене, знаете ли как ще излезне без пари тая централа там ? Поне малко от малко да им се върне за батака дето го натвориха :banghead:

Както каза колегата по горе за тая работа си има прокуратура следствие и т.н. Това, че те не си вършат работата си е грешка на държавата. Да направят като в Сърбия дето са взели незаконно имущество за 100лмн. всместо тука да се правят на екшън герой по новините с някви смешни акций и тогава Бойко ше го цунем. Ама и той е на въртележката. Но не е правилно да се говори какъв батак са направили "еди кои си" без да се знае със сигурност кои точно са те?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 31 Мар 2010, 19:55

BMW_RIDER написа:
Както каза колегата по горе за тая работа си има прокуратура следствие и т.н. Това, че те не си вършат работата си е грешка на държавата. Да направят като в Сърбия дето са взели незаконно имущество за 100лмн. всместо тука да се правят на екшън герой по новините с някви смешни акций и тогава Бойко ше го цунем. Ама и той е на въртележката. Но не е правилно да се говори какъв батак са направили "еди кои си" без да се знае със сигурност кои точно са те?

Ми те затова сърбите са пак по-напред от нас, въпреки всичките мизерии дето преживяха. Може би и ние като тях трябва да се забатачиме, че да се осъзнаеме :evil:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 31 Мар 2010, 20:05

Аз пък най-много се кефя на забогателите от фирмите за почистване и пътна инфраструктура. Едно хубаво ми става сутрин 2 часа да пътувам в снега, а на пролет да си пазя огледалата да не пострадат в някоя дупка..... Просто няма начин да не им се радвам и да им се покланям.
В България е добре да си мутра или к**ва.... или техни лакеи....

ПС За да направиш успешен бизнес тук трябва да имаш железни нерви и да минеш през л*йната. Плюс това хората от малкия и среден бизнес не си купуват коли за 100 000лв ++. Който е изкарал парите си честно не ги харчи просто така.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 31 Мар 2010, 21:07

dimithur написа:Хехе, добре, не че няма честно забогатели в България, ама колко са, имат ли 10% на фона на тея, дето са забогатели по партийна линия (сещайте се коя точно партия) ? Не ме разбирайте погрешно и аз нямам нищо против честно забогателите хора, даже им се възхищавам, а и се стремя да взимам ноу хау от тях :) Проблема е в останалите 90% картофаджии, дето превърнаха България в кочина, дето направиха морето на г*з, с глупавите си идеи за бързи печалби като го бетонират едва ли не. Дето заради тях Кремиковци и всичко големи предприятия бяха умишлено фалирани, дето заради тях НЕК дължи 1 млрд лева, а уж сме енергиен център на Балканите, все още. Е няма такава аритметика ебаси :banghead: И аз сега трябва да съм трогнат, че им видгнали данъка ? :kuku: А що не хванат да ги облекат в раирани ризки и да ги пратят да строят в Белене, знаете ли как ще излезне без пари тая централа там ? Поне малко от малко да им се върне за батака дето го натвориха :banghead:

Аз говоря за тези 10%, а останалите 90% направо в затвора да ходят, ама в България това няма да се случи. Или поне докато не дойде някоя нормална партия. Не да ми плюе по старото правителство, а то к`во? Същия филм, но с различни герои.
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 31 Мар 2010, 21:22

Ma тея 10%, както каза колегата по-горе, понеже си изкарват парите с честен труд, едва ли ще ги хвърлят за златни ланци и лимузини за 100к+ ? Главния изпълнителен директор, в компанията за която работи кара най невзрачно джипче за макс 40к . А знаете ли колко е печалбата на въпросната компания за 2009г ? 440 млн ! Не, не си го измислям ;) Да уточнявам ли, че не е българин или то се подразбира ?
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 31 Мар 2010, 21:28

И какво сега, Оупъл Инсигния Опц - луксозен автомобил! :| :| :|
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Мар 2010, 22:21

хехе ,определено си е луксозна кола поне по моите виждания - нов модел спортен седан 300 коня ,доста баварци ще и дишат прахта ...

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 31 Мар 2010, 23:53

Дам - изчетох всичката информация и нявсякъде е уточнонено вече, данък лукс за имот над 300 000 лв. и автомобил над 70 000 лв. - ама никъде не пише колко лева данък лукс ще се дължи за въпросната Инсигния Опц?
С нормалния пътен данък заедно ли ще се плаща данък лукс мпс?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Апр 2010, 0:27

Демирев написа:И какво сега, Оупъл Инсигния Опц - луксозен автомобил! :| :| :|

Eee чакай сега колега, ОПЦто е Мката на опелите, нормално е да е се води луксозна :) Ма за сметка на това винаги можеш да си вземеш хлопел с 1.6 екотек, тъкмо ще ти е по икономична :) Е, при изпреварването ще трябва да процедираш като тея пичове http://www.vbox7.com/play:769843a1 :mhihi:
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 01 Апр 2010, 0:51

Ехх,тъкмо бях събрал за гореспоменатите "луксозни" имот и автомобил и ми счупиха кефа с този закон,сега на пук ще живея под този праг в "мизерия" :mhihi:
Както спомена един колега по рано,сделките за скъпите автомобили и имоти се сключват на цена доста по ниска от пазарната им стойност и закона няма как да ги улови...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 01 Апр 2010, 8:40

Този данък само за частни лица ли е или и за фирми?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 01 Апр 2010, 10:40

dimithur написа:нямам нищо против честно забогателите хора, даже им се възхищавам, а и се стремя да взимам ноу хау от тях :)

:yes: То и за тва се иска акъл :mhihi: И мисля, че точно това е начинът ;)

dimithur написа:останалите 90% картофаджии, дето превърнаха България в кочина

И да влязат в затвора и да не влязат, и да ги псуваш и да не ги псуваш - мисля, че гореописаният от теб метод е много по-ефикасен ;) :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Апр 2010, 10:53

60 мерки предложили пък сега...значи ако не дай си Боже се разболееш-1 ден 80 % от работодатела,2 рия ден ...а третия го ядеш...
Не мога вече да разбера-кой е в криза в края на крайщата,щото според правителството ,хората не сме в криза,дигат цената на газта с 6 % което нямало да се отрази на поскъпването на парното,следващата новина е ...вдигат цената на парното с 4%... :dunno: ...
Според мен...тея са луди,кой качва цени по време на криза???....

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 01 Апр 2010, 12:32

И как има все още опимисти да възхваляват лицето ББ???
По думи на експерти българия ще започнела да се възстановява около 2013 година,а влизането в еврозоната се отлагало поне за 2016,там вече не само поради нашето слабо представяне,а и заради въпросите,които Гърция наложи на дневен ред.
На фона на всичко това финансовото човече пак се пъне днес,че българия рязко ще забогатеела идните месеци.
Чудно как ги понасяте тея откровени лъжци,как никой не вижда че вече няма медийна опозиция а всички пишат само хвалебствия за ББ,как не ви дразни че това пожарникарче говори все от първо лице единствено число,как забравяте така бързо,особено софиянци,че тоя е в различните видове изпълнителна власт от години--МВР секретар и генерал,кмет,сега премиер,а очеизвадно се точи за авторитарен президент ако успее да си прокара конституционните промени,той и затова говори напоследък за предсрочни избори и му се иска велико народно събрание май.
Няма значение каква боя управлява в БГ,просто защото каквато и да е тя зад нея стоят все едни и същи стимуланти--онея хартийки с подписа на управителя и счетоводителя на БНБ .Има само един начин да се подобри качеството на политиците у нас--като се редуцира количеството им и то не с нежна ръка .
Форумите се пълнят с теми и коментари,службите си ги четат,времето си минава ,сякаш оня ден беше 89 година и всичко изглеждаше така красиво за в бъдеще .
Карайте си БМВтата и избивайте жлъчна злоба в теми за пребити манекенки,това ще ви остане и занапред ,просто човечността,морала и съвестта отдавна ги няма у нас,ама да обсъждаме другите и да даваме акъл равни нямаме ,а вечерно време да се правим на мачоси пред единствената пускаща ни все още жена - собствената .

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 01 Апр 2010, 12:36

kiro_320 написа:Щом няма мощност - местим в другия крачол. :mhihi:
Пък завалиите с коли над 70 000 да му мислят...

Чиста работа. Всички М3-ки без последната могат да влязат под 70к. Не че съм тръгнал да взимам де :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата