Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?

Анкетата свършва на 06 Сеп 2009, 13:57

Алкохол
24
11%
Несъобразена скорост
114
52%
Неправилни маневри (изпреварване, завиване и др.)
83
38%

Общо гласове : 221

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2009, 15:51

Ryapoff написа:Като стана въпрос за политици май ще стигнем до извода, че те са виновни за катастрофите... :mhihi:
У основи на правото се учи че има един термин"престъпно бездействие"
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 07 Авг 2009, 15:54

Богат, прекаляваш! Беден си на едно друго място, тука си Богат :P
Къкъв е смисъла от тези снимки на размазани нови коли. Темата е за причините, които водят до ПТП-а, имайки пред вид начина на каране, правила и разни други фактори - алкохол и пр. А не - статистика кои коли най-често правят ПТП-а - новите или старите! Ся, кво, аз да извадя не две, а три снимки на размазани таралясници... Няма проблем, а и те със сигурност ще изглеждат по-зле и смачкани :mhihi:
Що имам някво усещане, че темата избива натам - кой ква кола кара и последствията от това... Я се дръжте малко на положение :|
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 15:55

Защо ги делите нещата-алкохола си пасва много често с превишената скорост и тогава стават най- големите бели, иначе скоростта присъства във всяко ПТП, тъй че е логично да е основен фактор. Някой който се е насмукал като смок, ама си крета на 2-ра пиянска с 30-40 км/ч едва ли ще направи тежко ПТП, но дори и да го направи причината не е в алкохола сам по себе си, а удълженото време за реакция на водача (което е сходно с високата скорост донякъде-в първият случай не се съобразяваш със законите на физиологията, във вторият - с принципите на механиката).
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 07 Авг 2009, 15:57

Несъобразена скорост.

И недейте да ми разправяте, че ако карам с 50км/ч. и съм се заблеял, ще причиня повече щети, отколкото ако се заблея докато карам със 100км/ч.
Има една хубава наука, физика й викат и ако от ЗДП можете да се измъкнете с някоя банкнота, от законите на физиката няма спасение. ;)

Достатъчно клипове има в Нет-а, какво се случва със спирачния път само при 5-10км/ч. разлика в скоростта, потърсете ги. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Авг 2009, 16:00

Ами голяма е разликата дали си с 50 или с 60 дори. Сега трябва(според мен) да се приеме законопроект за промени в ЗДП, които да включват отнемане на книжката след 70-тата годишнина на човека.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2009, 16:00

Apassionata написа:Що имам някво усещане, че темата избива натам - кой ква кола кара и последствията от това... Я се дръжте малко на положение :|
Да,натам отиде темата,верно е.Но това стана,защото грешно беше разтълкувано в предната тема на колегата за 120 по магистралата-летящите българи му опонираха премъдро-"нямаш хубава кола-завиждаш-караш с ограничение.."и оттам се почна..да не казвам кой най-пламенно поддържаше таа теза :winky:
Иначе снимките на лъскавите коли не ги слагам ,за да покажа,че повече се блъскат,а че И :idea: те се блъскат понякога(и богатите плачат-според мексиканския фолкор :mhihi: )И съм съгласен с 1 -да,по-добре стоят на пътя,по-сигурни и стабилни са,НО това не означава ,че пътя е космос :!: Там има и други,които поне юридически също имат право на живот ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 16:03

Fear написа:Несъобразена скорост.

И недейте да ми разправяте, че ако карам с 50км/ч. и съм се заблеял, ще причиня повече щети, отколкото ако се заблея докато карам със 100км/ч.
Има една хубава наука, физика й викат и ако от ЗДП можете да се измъкнете с някоя банкнота, от законите на физиката няма спасение. ;)

Достатъчно клипове има в Нет-а, какво се случва със спирачния път само при 5-10км/ч. разлика в скоростта, потърсете ги. :)

Напълно подкрепям! За мен е необясним следният абсурд: Всички единодушно протестираме и се оплакваме (и то основателно) че пътищата у нас са много, ама много зле. Е, щом е така какви са тия тези, че ограниченията са глупави и неуместни и че новите коли могат да се карат безопасно с по -висока от разрешената скорост?! Едното напълно изключва другото, защото пътната мрежа у нас става само да си дочупиш таралясника, не и да си правиш рали. И като стане белята почва едно търсене на теле под вола, как виновен бил пътя, дупките и пр. и се върви от едната крайност на мислене към другата без да си отчитаме собственият принос с това, че сме подценили ситуацията.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Авг 2009, 16:03

Bogat-Beden написа:
Apassionata написа:Що имам някво усещане, че темата избива натам - кой ква кола кара и последствията от това... Я се дръжте малко на положение :|
Да,натам отиде темата,верно е.Но това стана,защото грешно беше разтълкувано в предната тема на колегата за 120 по магистралата-летящите българи му опонираха премъдро-"нямаш хубава кола-завиждаш-караш с ограничение.."и оттам се почна..да не казвам кой най-пламенно поддържаше таа теза :winky:
Иначе снимките на лъскавите коли не ги слагам ,за да покажа,че повече се блъскат,а че И :idea: те се блъскат понякога(и богатите плачат-според мексиканския фолкор :mhihi: )И съм съгласен с 1 -да,по-добре стоят на пътя,по-сигурни и стабилни са,НО това не означава ,че пътя е космос :!: Там има и други,които поне юридически също имат право на живот ;)
Колега, според мен ако си с кола, чиято възраст е под пет години, можеш да си позволиш няколко километра в час отгоре ( 5 за населено, 10 за извън), но те да се определят от ограничението.Примерно ограничението в града и 5 км/ч отгоре. Друг е въпроса за реакциите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Авг 2009, 16:06

Аз само мога да кажа, че не пуснах анкетата с тази идея.

Bogat-Beden написа:има един термин"престъпно бездействие"

Има го и тоя момент! Примерно да зейне яма на магистралата и да не я запълнят или обозначат и да стане мазало (знам за 1 такъв случай преди години на магистрала "Тракия", при който имаше загинали).

saleen написа:Защо ги делите нещата-алкохола си пасва много често с превишената скорост и тогава стават най- големите бели, иначе скоростта присъства във всяко ПТП, тъй че е логично да е основен фактор. Някой който се е насмукал като смок, ама си крета на 2-ра пиянска с 30-40 км/ч едва ли ще направи тежко ПТП, но дори и да го направи причината не е в алкохола сам по себе си, а удълженото време за реакция на водача (което е сходно с високата скорост донякъде-в първият случай не се съобразяваш със законите на физиологията, във вторият - с принципите на механиката).

Напълно си прав са смъртоносната комбинация, но въпросът е кое от двете е по-голямото зло.
Според мен при еднакви други условия и на магистрала трезвият със 150 км/ч е по-безопасен от пияния с 50 км/ч.

Fear написа:И недейте да ми разправяте, че ако карам с 50км/ч. и съм се заблеял, ще причиня повече щети, отколкото ако се заблея докато карам със 100км/ч.

100 е повече от 50 откъдето и да го погледнеш ;) :mhihi:
Но както казах горе "пиянското" забляване е много по-фатално от "обикновеното" ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 07 Авг 2009, 16:06

Колега Ryapoff ако с толкова се превишаваха ораниченията щяха да загиват не повече от 100-200 души годишно и на никой нямаше да му вземат книжката за скорост. Реално хората смятат, че е съвсем в реда на нещата да караш в града със 70-80, извън-120-130, а на магистрала-колкото може.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2009, 16:10

flame написа:
Bogat-Beden написа:има един термин"престъпно бездействие"

Има го и тоя момент!

Кажи честно,да вярвам ли на ушите си,че току-що се съгласи с мен Изображение
Изображение
бареков,къде си,имаме новина..Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Авг 2009, 16:13

saleen написа:Колега Ryapoff ако с толкова се превишаваха ораниченията щяха да загиват не повече от 100-200 души годишно и на никой нямаше да му вземат книжката за скорост. Реално хората смятат, че е съвсем в реда на нещата да караш в града със 70-80, извън-120-130, а на магистрала-колкото може.

Ми аз смятам, че извън града повече от 100 не е нормално, или ако случайно има хубав път - 110. Но все пак какво ли разбирам аз - карам само ЛАДА по черен път с жена до мен! :mhihi: 8) :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Авг 2009, 16:15

saleen написа:Колега Ryapoff ако с толкова се превишаваха ораниченията щяха да загиват не повече от 100-200 души годишно и на никой нямаше да му вземат книжката за скорост. Реално хората смятат, че е съвсем в реда на нещата да караш в града със 70-80, извън-120-130, а на магистрала-колкото може.

Тя статистиката е такава, понеже в повечето случаи, полицаите пишат превишена/несъобразена скорост, но при едно изпреварване винаги превишаваш скоростта.
Там е разликата, че ПТП-то възниква при тъпа преценка, на безсмъртник.

п.п Но и съм бил свидетел, как нарочно хора дават газ или не бият спирачки, за да пуснат такива хора. И в случая предпочитат да се ударят, вместо да ги пуснат да минат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 07 Авг 2009, 16:18

Сондьора написа:

Тя статистиката е такава, понеже в повечето случаи, полицаите пишат превишена/несъобразена скорост, но при едно изпреварване винаги превишаваш скоростта.
Там е разликата, че ПТП-то възниква при тъпа преценка, на безсмъртник.

п.п Но и съм бил свидетел, как нарочно хора дават газ или не бият спирачки, за да пуснат такива хора. И в случая предпочитат да се ударят, вместо да ги пуснат да минат.

Ами ако ги пуснат онези ще продължат докато ударят я семейство, я нещо друго. По селата има неграмотници, които не могат да хванат химикалка, но засичат автобуси с майсторсвото на М. Шумахер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 07 Авг 2009, 16:18

Когато си караш бавно, и си познаваш колата,както и акъла.. няма от какво да се плашиш 8) Само дето ... вече всеки е Шумахер :help:
Аре нема нужда...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата