Защо избягах или защо не съм ?
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- PILOTA
-
Burn Out Master
-
- Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
- Мечтае да кара: M5 i RS4
Alex 320i Cabrio написа:.....Това е само върха на айсберга...
Изцяло съм съгласен с теб!!! Не виждам защо трябва човек да живее някъде само защото там е роден! Според мен не винаги родината е най-комфортното място за живот, а в случея със сигурност не е!!! Баща ми живее в USA от 15 години и се чувства 100 пъти по добре от колкото докато си беше тук. След около месец и половина и аз заминавам да живея там и определено съм от тези които ще си идват само на гости за месец най-много!!! Не знам за вас ама на мен патриотизъма ми е изчезнал мнооого отдавна!!! Колкото и да се опитам да намеря нещо хубаво в тази държава все не успявам. Единственото което го няма там а тук е в изобилие е ПРОСТОТИЯТА!!!

Това как живее човек, зависи от него, а не от държавата!
Според мен, е по-лесно да се реализирам тук, защото тук имам приятели, познавам манталитета, културата, а на вън съм просто чужденец.....
Освен това, в малко страни можеш да се забавляваш така, както можеш в България!
Да не говорим, че трудния живот те гради като човек, а в страни като САЩ , средностатистическия американец е тъпо, разглезено, дебело лайно! Е да, сигурно са щастливи, и кучетата са щастливи, когато спят на топло и имат храна всеки ден. Но това ли е всичко от което човек се нуждае? Един трезво-мислещ, осъзнат човек? Предпочитам да съм депресиран, но да живея в реалността. Истинския живот да ме блъска и да падам, да ставам отново, но по-силен!
Болката е това което движи света напред. Нещастните хора са тези които стоят зад прогреса.
....и да не забравяме, че някой беше казал:
Няма нищо по-хубаво от това да кажеш "Обичам те" на родния си език и жената до теб да те разбере
п.с. Точно това, че съм българин, и че живея в България - една страна с неясни правила, ми е помагало до сега.
п. п. с.
Ако някой може да ми помогне да си намеря стикер "България над всичко" за задния джам, да пусне ЛС
Според мен, е по-лесно да се реализирам тук, защото тук имам приятели, познавам манталитета, културата, а на вън съм просто чужденец.....
Да не говорим, че трудния живот те гради като човек, а в страни като САЩ , средностатистическия американец е тъпо, разглезено, дебело лайно! Е да, сигурно са щастливи, и кучетата са щастливи, когато спят на топло и имат храна всеки ден. Но това ли е всичко от което човек се нуждае? Един трезво-мислещ, осъзнат човек? Предпочитам да съм депресиран, но да живея в реалността. Истинския живот да ме блъска и да падам, да ставам отново, но по-силен!
Болката е това което движи света напред. Нещастните хора са тези които стоят зад прогреса.
Няма нищо по-хубаво от това да кажеш "Обичам те" на родния си език и жената до теб да те разбере
п.с. Точно това, че съм българин, и че живея в България - една страна с неясни правила, ми е помагало до сега.
п. п. с.
Ако някой може да ми помогне да си намеря стикер "България над всичко" за задния джам, да пусне ЛС
- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
лично според мен това , че България НЯКОГА много много одавна е била силна и правова държава не мисля , че се отнася и за сегашните времена сори пичове ама БГ е едно голямо л..но много ми е неприятно като си го мисля и пиша ама е факт ... няма нещо което да е нормално в тази държава ЕДНО ЕДИНСВЕНО НЯМА ... защо трябва човек като отиде някъде да стане като месните А???????? той може пак да си е готин и да се наслаждава на благинките ,които му дава дадената страна... имах желание и продължавам да го имам да НЕ ЖИВЕЯ в тази измислена страна .. не че не я обичам напротив историята ми е хоби и аз понякога обичам да си спомням , че България е опирала на три морета , че всички са ни плащали данъци и са се съобразявали с нас ... е да но много много одавна в една далечна галактика както почваше един филм.... а какво е сега А? какво е кой го е еня за нас правителсво , депутати кметове и всякаква подобна измет , която обещава много за да пуснем бюлетинката и после забравя , че изобщо съществуваме , единсвената му грижа е как да не изпусне кокала и как да открадне повече.... или може би съседите ни които ако ни поздравят го правят с полвин уста и се чудят как да ни преебат защото завиждат ЗАЩО е и аз това се питам ... защото всеки дори от нас се е затворил в собсвената си черупка и много много вече не мупука какво става около него , единсвения проблем е да се платят сметките навреме и да има нещо за ядене в хладилника второто е екстра.... защо плюете хората , които искат да си опитат късмета и на друго място освен в "НАЩА МИЛА РОДИНА" , за която ние сме само данакоплатци и електорат..... нека всеки отиде , нека всеки види и знае , че има и по-хубаво от тук нека сам прецени как и къде иска да живее ... ако му хареса там нека остане , ако ли не да се върне.. поне аз мисля така... защо плюете чужденците ТЕ не са ни виновни , че последните 100 години в БГ няма свестни политици , не са ни виновно , че сме нация от мързеливи, крадливи и мрънкащи човекоподобия... съжалявам мили приятели но е факт...
сега ще трябва да поработя но после пак ще напиша , макар че каквото и да се напише все ще е малко за мизерията у нас..
не искам да изпадам в полемика с никой от форума не нападам никой и не искам да обидя никой ... но аз съм бил там продължавам да ходя и да се връщам ... не че ми езле тук и там .. напротив аз лично съм ок но почето хора не са и това е факт .
сега ще трябва да поработя но после пак ще напиша , макар че каквото и да се напише все ще е малко за мизерията у нас..
не искам да изпадам в полемика с никой от форума не нападам никой и не искам да обидя никой ... но аз съм бил там продължавам да ходя и да се връщам ... не че ми езле тук и там .. напротив аз лично съм ок но почето хора не са и това е факт .
Fking написа:Това как живее човек, зависи от него, а не от държавата!
п. п. с.

Това е едно от най-смислените мнения, които съм чел в автомобилен форум!
П.С. Искам и аз такъв стикер!

smoKing написа:Fking написа:...защото тук имам приятели, познавам манталитета, културата, а на вън съм просто чужденец.....
има една поговорка: "Боже, пази ме от приятели, от враговете си сам ще се пазя".
явно досега не си опирал до приятел, за да изкажеш подобно мнение. в бг един строи, 100000 завиждат и се мъчат да му преебат труда, както беше казал dizelboy в една друга тема. доказана истина![]()
и каква история имаме ние? колко години сме били под незнамсиквоси робство? А? никой ПАТРИОТ не се сеща... пък и кво като имаме история - като при картофите -> всички предимства са под земята и то от 700 години вече .... а днес сме изметта на европа ... смех ...
Щом мислиш така, мога само да съжалявам, че имаш такива приятели. И на мен ми се е случвало да ме прецака "приятел", но естествено не смятам че държавата ми е виновна :> Може да се случи навсякаде.
За завистта си напълно прав, не ми харесва но....факт, единственото което мога да направя, е да съм сигурен в най-близките хора, и да не ми пука какво приказват разните там познати и непознати....и да се пазя....малко параноя не вреди нико му.
България няма най-бляскавата история, но идеята тук, е че е грешно да обвиняваш държавата в която живееш, за начина ти на живот.
....от недоволстване няма смисъл.....
п.с.
tsvet40, благодаря!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
500 години робство.. избити са всички които са имали малко повече ум, които са можели да поведат народа в правилната посока.. после 50 години комунизъм.. който ни потопи още по дълбоко в лайната.. и сега ходи се оправяй.. е не става.. след 10-20-30г може и да заприличаме на държава.. това е полужението.. всеки сам избира как да се "спаси".. който не му харесва тук пали джапанки.. който му харесва остава.. 

- maximum_max
- Потребител
-
tsvet40 написа:Fking написа:...Ако някой може да ми помогне да си намеря стикер "България над всичко" за задния джам, да пусне ЛС
![]()
![]()
![]()
![]()
Това е едно от най-смислените мнения, които съм чел в автомобилен форум!
П.С. Искам и аз такъв стикер!

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Обесването на Васил Левски
О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш?
Гарване, и ти, птицо проклета,
на чий гроб там тъй грозно грачеш ?
Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
затуй, че ти си черна робиня,
затуй, че твоят свещен глас, майко,
е глас без помощ, глас във пустиня.
Плачи! Там близо край град София
стърчи, аз видях, черно бесило,
и твой един син, Българийо,
виси на него със страшна сила.
Гарванът грачи грозно, зловещо,
псета и вълци вият в полята,
старци се молят богу горещо,
жените плачат, пищят децата.
Зимата пее свойта зла песен,
вихрове гонят тръни в полето,
и студ, и мраз, и плач без надежда
навяват на теб скръб на сърцето.
О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш?
Гарване, и ти, птицо проклета,
на чий гроб там тъй грозно грачеш ?
Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,
затуй, че ти си черна робиня,
затуй, че твоят свещен глас, майко,
е глас без помощ, глас във пустиня.
Плачи! Там близо край град София
стърчи, аз видях, черно бесило,
и твой един син, Българийо,
виси на него със страшна сила.
Гарванът грачи грозно, зловещо,
псета и вълци вият в полята,
старци се молят богу горещо,
жените плачат, пищят децата.
Зимата пее свойта зла песен,
вихрове гонят тръни в полето,
и студ, и мраз, и плач без надежда
навяват на теб скръб на сърцето.
Последна промяна madpetio на 05 Фев 2005, 15:25, променена общо 1 път
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Bavarishe написа:ГЕРМАНИЯ ich liebe dich
Aber Deutschland liebt dich nicht

по-голяма простотия от това не бях чел, няма да се спирам на нея, явно момчето има още доста да расте.
За България..темата е дълга.
Подкрепям Алекс от Англия, че тук имаме прекалено много неща, които трябва да се оправят. Слагането на розови очила и биенето в гърдите "Аз съм Българин" не помага, ако след като видиш закъсал на пътя и не спреш, видиш да обират момиче и продължиш, а като се върнеш вкъщи, барикадиран от дебелата стомамена врата си мислиш "И днея бях достоен Българин". Да си Българин значи на първо място да си човек. А човек е интернационална дума. Във всяка държава има човеци, достойни са уважение, независимо от каква националност са. Не виждам нищо лошо някой да е с друго гражданство или в друга държава и да се нарича българин - ако си смените цвета на косата нима не оставате пак вие?
България има нужда от помощ, която се изразява в активна и пасивна - първата е да направиш колкото се може повече добро, втората да не правиш зло. Ако си зад граница и не си завлякъл Държавата с пари спадаш към втората категория. Не разбирам защо така тежко осъждате тези хора. Аз мисля, че да си Българин е чуство, както привързаността към майката, но повтарям - ако си роден с черна коса и се изрусиш - толкова ли много се променя твоята същност? Има хора, върнали се от странстване в чужбина с капитал, който са вложили тук, в България - от пасивна минават към активна помощ.
Вярно е, че все още доста голям проблем е активната разруха в България, но все повече намалява - все повече коли, дори скъпи виждам да дават мигачи, все повече коли виждам да спират при ПТП. Все още виждам и изпочупени нови автобуси и прекалено корумпирани полицай, пускащи срещу 50 лева човек с 2.5 промила в кръвта (поне да го ескортираха до вкъщи).
Истината е, че всички вие, които така остро скачате срещу Алекс-Кабрио сте хора, които се опитват да направят нещо за тази държава и все още имат малък успех в начинанията, но повярвайте - някой ден вашите усилия ще бъдат възнаградени и то щедро - в природата не се губи енергията, тя само се трансформира. Много се радвам, че има хора като вас, които милеят за родината, насърчавам ви да продължите да го правите, само недейте така остро осъжда Българите зад границам, всеки е прав за себе си, а някой ден те може да решат да се върнат - нима няма да ги приемете? Нали все пак да си Българин е преди всичко да си човек.
Ати
Да си смениш гражданското самосъзнание не е като да си смениш цвета на косата, ще ме извиняваш! Пак го казвам - аз не бих се продал за богатства - не ламтя за много - да карам скъпа кола по западниет аутобани и да живея в сравнително хубава къща, която да изплащам до края на живота си, а съседа ми немец да ме гледа по-лошо, отколкото в България гледаме на най-пропадналите цигани - алкохолици! Е не, мерси, дръжте си паричките и скъпите коли - това не е живота, който искам да живея
Предпочитам да си карам 16 годишната бабичка, но да го правя с кеф, да возя с нея всичките си приятели, да пътувам с нея до всичките си родници, пръснати навсякъде в красивата ми Родина, да правя купоните, които никъде другаде немога да правя! ДА СЕ ЧУВСТВАМ НА МЯСТОТО СИ
Това е пъти по-важно от някакви винетки (за крупната сума от 54 лв., т.е. около 40 л. бензин, за които вдигнахте толкова врява) или подкупните полицаи, поне за мен!
Половината българи емигранти се връщат в БГ след няколко месеца странство и говорят български с акцент, забравят "точната" дума.
Наречете го гол патриотизъм и както искате, но тия хора са тотални боклуци за мене - изобщо и да не се връщат тук - България няма нужда от тях!
Има и втора група емигранти - които наиситна са били принудени за избягат - гладуващи, с гладуващи семейства..Те са по-друга порода - разбирам ги напълно и ги подкрепям! С тези си действия те целят да оцелеят, а не да забогатеят на всяка цена! През цялото време там България им липсва, обаждат се през ден на близките си и само чакат отпуската, за да си дойдат. Тези хора в повечето случаи, рано или късно, се връщат тук и инвестират парите и знанията си тук, за да имат поне техните деца бъдеще тук, където им е мястото!
Всеки има право на грешен избор, просто България е моят избор, въпреки всички трудности, с които се сблъсквам всеки ден, както за образованието ми, така и за работата! Но дали това е най-важното в живота?!? Не съм толкова сигурен

Половината българи емигранти се връщат в БГ след няколко месеца странство и говорят български с акцент, забравят "точната" дума.

Има и втора група емигранти - които наиситна са били принудени за избягат - гладуващи, с гладуващи семейства..Те са по-друга порода - разбирам ги напълно и ги подкрепям! С тези си действия те целят да оцелеят, а не да забогатеят на всяка цена! През цялото време там България им липсва, обаждат се през ден на близките си и само чакат отпуската, за да си дойдат. Тези хора в повечето случаи, рано или късно, се връщат тук и инвестират парите и знанията си тук, за да имат поне техните деца бъдеще тук, където им е мястото!
Всеки има право на грешен избор, просто България е моят избор, въпреки всички трудности, с които се сблъсквам всеки ден, както за образованието ми, така и за работата! Но дали това е най-важното в живота?!? Не съм толкова сигурен

- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Не можах да се сдържа и реших и аз да си кажа мнението по темата... Значи живял съм 4 години в Англия и се върнах 2000-та година. Никога дори и за секунда не съм съжалявал че се върнах!!! Много съм мислил и там и тук по въпроса защо хората искат да бягат, защо други като мен не искат и стигнах до следните изводи:
Защо някои хора не искат да бягат:
- защото нямат роднини в чуждата държава (това всъщност се оказва много важно. Ако си с цяло семейство извън България е значително по-лесно).
- защото и в България и извън нея могат да успеят (тогава няма смисъл да се бяга)
- защото не могат да живеят живот, който да е толкова предопределен че направо може да те побърка (поне мен това ме побърква).
- защото специално в Англия системата те смазва. Представете си нещо като див комунизъм, но имаш някаква свобода, но иначе има бюрокрация за която комунистите е можело само да мечтаят, всичко се знае 10-20 години напред, не можеш да имаш мечти че ще станеш еди какъв си защото системата те смазва и ти казва "неееее ти цял живот ще бъдеш еди какъв си"
Аз лично като бях там не бях точно избягал, а просто учех там, но наблюдавах други българи там с които се запознах и повечето живееха в дива мизерия (едва ли тук са живеели чак в такава мизерия), работеха много мизерна работа - примерно сервитьори и помощен персонал (разбирай миячи на чинии и чистачи).
От друга страна не знам защото повечето хора си мислят че извън България нещата са много по-различни - навсякъде има далавери, навсякъде вървят връзките, просто тия неща не се казват толкова явно (ха сега да видим къде е демокрацията).
Преди няколко месеца ходих до Италия по работа. Моят бизнес (собствен) е разработване на софтуер и италианските ни партньори просто ме хвърлиха в нок аут... очаквах като отида там да видя някаква сериозна фирма и т.н., но какво се оказа - офиса на фирмата беше някаква мизерна дупка с някакви мизерни мебели - бюрата им представляваха едни дъски, които дори нямаха фурнир или лак отгоре, което ми напомни на първият ми офис, който си правихме "с каквото намерихме", само дето ние си купихме една ролка фолио, няколко кутии с боя и лак и направихме нашите бюра да изглеждат почти модерни и нови
Техният офис си беше пълна мизерия - стари машини, мръсотия и разхвърляно, просто нямам думи наистина. За нивото им на познания въобще не желая да говоря защото мен би ме било срам да казвам че фирмата ми се занимава с нещо от което не разбирам и грам, но все пак съм го завършил в университет и се води че го разбирам. Отделно че и там са си същите далаверки - то закона е еди как си, ама ние си го правим по друг начин. Пускаме фактурки за еди колко си, ама те всъщност са за друга сума, изобщо добре познатата ни гледка от България. И не можах да разбера къде е разликата в крайна сметка? За самата Италия не желая да коментирам, защото те са много зле според мен - в някои отношения сме преди тях, в други ще ги изпреварим съвсем скоро според мен.
Та така, който иска да вярва, който иска да не вярва, на мен ми е писнало да убеждавам някой да не "бяга". Който иска да ходи да си троши главата - негова си работа, пък ако си вярва че му харесва лошо няма
Защо някои хора не искат да бягат:
- защото нямат роднини в чуждата държава (това всъщност се оказва много важно. Ако си с цяло семейство извън България е значително по-лесно).
- защото и в България и извън нея могат да успеят (тогава няма смисъл да се бяга)
- защото не могат да живеят живот, който да е толкова предопределен че направо може да те побърка (поне мен това ме побърква).
- защото специално в Англия системата те смазва. Представете си нещо като див комунизъм, но имаш някаква свобода, но иначе има бюрокрация за която комунистите е можело само да мечтаят, всичко се знае 10-20 години напред, не можеш да имаш мечти че ще станеш еди какъв си защото системата те смазва и ти казва "неееее ти цял живот ще бъдеш еди какъв си"
Аз лично като бях там не бях точно избягал, а просто учех там, но наблюдавах други българи там с които се запознах и повечето живееха в дива мизерия (едва ли тук са живеели чак в такава мизерия), работеха много мизерна работа - примерно сервитьори и помощен персонал (разбирай миячи на чинии и чистачи).
От друга страна не знам защото повечето хора си мислят че извън България нещата са много по-различни - навсякъде има далавери, навсякъде вървят връзките, просто тия неща не се казват толкова явно (ха сега да видим къде е демокрацията).
Преди няколко месеца ходих до Италия по работа. Моят бизнес (собствен) е разработване на софтуер и италианските ни партньори просто ме хвърлиха в нок аут... очаквах като отида там да видя някаква сериозна фирма и т.н., но какво се оказа - офиса на фирмата беше някаква мизерна дупка с някакви мизерни мебели - бюрата им представляваха едни дъски, които дори нямаха фурнир или лак отгоре, което ми напомни на първият ми офис, който си правихме "с каквото намерихме", само дето ние си купихме една ролка фолио, няколко кутии с боя и лак и направихме нашите бюра да изглеждат почти модерни и нови

Та така, който иска да вярва, който иска да не вярва, на мен ми е писнало да убеждавам някой да не "бяга". Който иска да ходи да си троши главата - негова си работа, пък ако си вярва че му харесва лошо няма

PILOTA написа:Alex 320i Cabrio написа:.....Това е само върха на айсберга...
Изцяло съм съгласен с теб!!! Не виждам защо трябва човек да живее някъде само защото там е роден! Според мен не винаги родината е най-комфортното място за живот, а в случея със сигурност не е!!! Баща ми живее в USA от 15 години и се чувства 100 пъти по добре от колкото докато си беше тук. След около месец и половина и аз заминавам да живея там и определено съм от тези които ще си идват само на гости за месец най-много!!! Не знам за вас ама на мен патриотизъма ми е изчезнал мнооого отдавна!!! Колкото и да се опитам да намеря нещо хубаво в тази държава все не успявам. Единственото което го няма там а тук е в изобилие е ПРОСТОТИЯТА!!!
лесно ти е да говорих когато сичко тие уредено за USA ,ама ако беше никои и започваше от нулата нямаше така да говориш.България нее цвете за мирисане, ама не трабва да я плюите така,като искате махаите се не се вращаите , с замирането на патриотизма си отива и България

71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5