Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Цените на горивата

Мнение от Jordana » 23 Дек 2022, 15:47

Социалните издават такива бележки за да им намалят сметките на ток вода дърва на социално слабите . Не е трудно изобщо . Според мене изобщо не са малко хората които ще се възползват от тоя лев . Едно време събирахме по 1лв за пострадалите от земетресението в Стражица , сега ще ни ги вращат :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 23 Дек 2022, 19:51

3186 написа:Признавам че не съм чел много по темата, но как лелята в бензиностанцията ще може да направи бърза(!) справка (като й дам талона на автомобила) дали получавам под 1000лв или не?! Та аз чакам 1 седмица служебна бележка за семейно положение, което е 2 клика с мишката.

:OT: Сигурно ще гледат кога е произведена колата :mhihi: Ако е под 2005-та ще има отстъпка, понеже се връзва да я имаш ако имаш доход под "иляда лева" :mhihi:
Аз пък съм доволен от 25-те стотинки отстъпка. Сипах бензин на 2,42-25 стотинки направо ми замириса на преди няколко години.. :mhihi: :mhihi:
Едит: Току що казаха, че няма да има никаква отстъпка за горива от 1 Януари.
Честито :ok:
Последна промяна r19 на 24 Дек 2022, 0:18, променена общо 1 път
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Дек 2022, 20:33

Ако няма никаква очаквам да се повтори сценария от началото на кризата с горивата и да се юрнат с пластмасови цистерни по един тон, цената да скочи яко и ние тука след нова година да си пълним на по-ниска. :mhihi:
https://fakti.bg/bulgaria/741894-obrat- ... -ot-anuari
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Дек 2022, 23:44

Махат 25-те стотинки отстъпка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: На българите не им била нужна, особено на тия каращи на дизел :mhihi:

Руският петрол се срина да си бере лайката, нафтата 3.10 лева :mhihi: Само така :mhihi: :ok:

А, да! Как беше? Бойко ще направи горивото 1.50 лева :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ok:
И да не забравите, да си закачите по една картина на баце в хола :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Дек 2022, 0:15

zAcK написа:Руският петрол се срина да си бере лайката, нафтата 3.10 лева :mhihi: Само така :mhihi: :ok:

Нещо де, като спрем руския петрол ще поевтинее.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Дек 2022, 4:48

Лукойл почна да съкращава вече персонал . Дори да минат на западен петрол ще стане 2025г най рано . До тогава най вероятно ще намалят капацитета и ще преработват само за местния пазар както е отсрочката дадена от EU . Така че повишаване цените ще има с намаляване рентабилноста на рафинерията . Според мене най добре да я затворят изобщо и да се приключва с това постоянно мрънкяне .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 24 Дек 2022, 6:24

Моето мнение е , че тази отстъпка беше грешка ,безсмислена и популистка и се радвам че я премахват .Когато я въведоха това доведе до спекулативно покачване на цените на горивата и се отрази най вече на бизнеса . Ако имаше отстъпка , тя трябваше да бъде насочена именно към фирмите и бизнеса и това щеше малко или много да повлияе на покачването на цените , инфлацията демек . Тогава наистина щеше да е социална мярка .
Дреме ми , че за гориво на личните коли съм спестил 50-60 лева на месец , като за фирмените съм дал 1000 -1500 лв. повече . А това повече нали трябва да го изкарам от някъде , дигам цените , моите клиенти дигат цените и контрата в ... СуВеРеНА . Социална мярка таратанци... :mhihi:
Даже ми се ще да вярвам , че без тази ''компенсация'' , цените по колонките ще станат доста по приятни за джоба ...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Дек 2022, 12:26

mr_petroff написа:Ако имаше отстъпка , тя трябваше да бъде насочена именно към фирмите и бизнеса и това щеше малко или много да повлияе на покачването на цените , инфлацията демек .

В нашата родна реалност, това и да го видя, няма да го повярвам. :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Дек 2022, 13:20

Дрън, дрън, дрън. На ресторантите като им намалиха ддс-то, да не би това да ги спря да надуват цените и да свалят качеството? Работата на държавата не е да раздава пари на когото и да е. Лошото е, че в цял свят това е въпрос който не се осъзнава и затова и нещата не вървят на добре..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 24 Дек 2022, 13:32

Ще го кажа просто , че някои хора не вдяват , от февруари съм дигнал цените с около 20 % . 10% заради контрагентите и 10% заради горивата , и печалбата ми е същата . И това е за ''мижавата'' ми фирмичка ,за големите корпорации се отнася същото - е как се отразява на крайният потребител ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Дек 2022, 13:35

Държавата не съществува за да храни "бизнеса", другари (или който и да е било друг). :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 24 Дек 2022, 14:55

mr_petroff написа:Ще го кажа просто , че някои хора не вдяват , от февруари съм дигнал цените с около 20 % . 10% заради контрагентите и 10% заради горивата , и печалбата ми е същата . И това е за ''мижавата'' ми фирмичка ,за големите корпорации се отнася същото - е как се отразява на крайният потребител ?
И според тебе решението е държавата да ти покрие тия 10% дето били заради горивата? Много добре я вдяваш икономиката виждам. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 24 Дек 2022, 15:30

b_u_b_o написа:
mr_petroff написа:Ще го кажа просто , че някои хора не вдяват , от февруари съм дигнал цените с около 20 % . 10% заради контрагентите и 10% заради горивата , и печалбата ми е същата . И това е за ''мижавата'' ми фирмичка ,за големите корпорации се отнася същото - е как се отразява на крайният потребител ?
И според тебе решението е държавата да ти покрие тия 10% дето били заради горивата? Много добре я вдяваш икономиката виждам. :mhihi:

Това как си го изсмука от пръстите не знам .Казах , че съм против 25 ст. отстъпка на физически лица като социална мярка. Това само дигна цените на горивата допълнително. Ако отстъпката беше насочена към бизнеса може би щеше да има ефект ...Ама ти си гледаш от собствената камбанария и си търсиш 25 -те стотинки явно . То тука много доктори по икономика май :D Аре заяждай се с някой друг , че ми е коледно нещо :bchug:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 24 Дек 2022, 16:23

steeN написа:Държавата не съществува за да храни "бизнеса", другари (или който и да е било друг). :lol:

Държавата не храни, а се грижи за бизнеса. Защото точно от него прибира пари.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 24 Дек 2022, 16:25

mr_petroff написа:...

b_u_b_o написа:Работата на държавата не е да раздава пари на когото и да е.

То трябва освен да обясняваш кой какво вдява, да четеш и сам да вдяваш написаното. Аз никакви стотинки не търся от никого, ясно съм го написал. Ти обаче търсиш такива за бизнеса си, което е тотално грешно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата