Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Цените на горивата

Мнение от empar » 23 Дек 2022, 12:19

Отстъпката ще стане ДО един лев, пичове. Четете внимателно! :bang:
Аз съм много против подобни евтини популистки трикове.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Дек 2022, 12:27

Аз също, макар всеки ден да зареждам. И безплатно да ми го направят, оборота ми е по-важен. От там насетне се питам защо ще ми е безплатен обяда обаче? В замяна на какво? Нищо не е безплатно, най-вече безплатното. Щом като могат да си позволят такива пари, нека нещо друго измислят. Предпочитам да сме на нула, но да вкарат винетките в горивото, да започнат излишните пари да ги дават прозрачно за пътища, вместо някой да ми давал до 1 лев. И 25-те стотинки искам да махат даже. Казвам го като човек, който зарежда всеки ден не малко литри и съм далеч от богаташ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 23 Дек 2022, 12:36

Познавам лично хора ,които не обичат някоя стока да поевтинее и тези хора се занимават с ... нищо!Единия носи , другия меси, нашия знае само да дръгнка.
Аз пък съм против тия отстъпки , да са само за лични седанчета.Значи някой може да си вози д-то безцелно из улиците с отстъпчица , а тоя който бачка , тряба да му е скъпо :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Дек 2022, 13:15

Binev_OuT написа: да са само за

Ето тук е ключа от бараката. Тези с най-много нужда на практика даже не притежават автомобили. Обаче взимаме от всички, за да дадем на имащите :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Дек 2022, 13:29

Намалението от 1лв няма да важи за всички , само за хората с ниски доходи най бедните . Има писмо от EU специално за тия отстъпки от 0.25лв че са незаконни и били дискриминация и държавна помощ което е забранено в европа . Така че смятам че ще измислят някоя простотия да е само за крайно нуждаещи както с дървата за огрев .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 23 Дек 2022, 13:30

https://www.pariteni.bg/novini/potrebit ... nta-244765

По думите му „Лукойл” си е признал, че печели по 1 лев на литър.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Дек 2022, 13:36

Той припомни, че през 2018 г. литър от дизеловото гориво се е продавал у нас за около 1.80 лв., при положение, че петролът е бил с по-висока цена, а акцизът и ДДС са били същите. По думите му „Лукойл” си е признал, че печели по 1 лев на литър
.
2018 тока газта и заплатите колко бяха ? Държавата кога ще си признае че прибира 1.50 на литър бензин ? Не съм адвокат на никой обаче тия глупости дето ги мъдрят от известно време ще доведат само до по високи цени на горивата . Дизела в Германия е 2 евро , дали и там прибират по 1 лев на литър и трябва да падне на 1 евро ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Дек 2022, 13:49

Jordana написа: само за хората с ниски доходи най бедните .

До 1000лв казаха, т.е. само за тези, които не се осигуряват. Аз не познавам хора, които взимат 700-800лв чисто и имат кола :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Дек 2022, 14:28

TNT написа:

До 1000лв казаха, т.е. само за тези, които не се осигуряват. Аз не познавам хора, които взимат 700-800лв чисто и имат кола :dunno:

Аз познавам много такива, на хартия са на минималната иначе с пликчето в края на месеца взимат много повече, някой от тях даже имат повече от 1 автомобил :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Дек 2022, 14:42

А как се очаква да докажа на касата в бензиностанцията, че дохода ми е под 1000лв ?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Дек 2022, 14:53

DigitalExile написа:
TNT написа:

Аз познавам много такива, на хартия са на минималната иначе с пликчето в края на месеца взимат много повече, някой от тях даже имат повече от 1 автомобил :yes:

Без да си давам зор мога да изброя 10 човека с 4 цифрени суми в пликчета :dunno: Тази мярка е за тях, да ги подпомогнем.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Дек 2022, 15:05

ildivvy написа:А как се очаква да докажа на касата в бензиностанцията, че дохода ми е под 1000лв ?
Освен талона на колата и данъчна декларация

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Дек 2022, 15:06

ildivvy написа:А как се очаква да докажа на касата в бензиностанцията, че дохода ми е под 1000лв ?

Добър въпрос!
:yes:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Дек 2022, 15:29

Предполагам ще се ходи до социалното, дават ти бележка и си ти. :mhihi:
TNT написа:
DigitalExile написа:
TNT написа:

Без да си давам зор мога да изброя 10 човека с 4 цифрени суми в пликчета :dunno: Тази мярка е за тях, да ги подпомогнем.

Да не ми скочиш, ама аз съм от тия. Даже не знам колко ми е "заплатата" защото съм на трудов договор като шофьор, а колата ми се води, че съм я дал под наем на фирмата въпреки, че аз я карам. Даже се осигурявам на 4 часа, а не на 8 защото когато съм на заплата ми е доста по-голяма осигуровката. Ако бях самоосигуряващ се(нищо, че реално съм такъв)щеше да ми е за една трета осигуровка на 8 часа, ама не ми се занимава. Честно казано и така ми се виждат много пари да внасям всеки месец, понеже ги изкарвам от хората, пък ги давам на държавата. И тях не бих плащал, но искам да съм законен. А колко още като мен има ако знаеш...ето колегата ти даде пример с пликчетата. Колко мангал работи без трудов договор...бедна ти е фантазията. Като идат проверяващи на строеж или в дърводелна и изведнъж работниците се оказва, че не са баш работници и всеки хуква на някъде. Инструктирани са, я ще са клиенти, я някакви други.
Аз лично бих се замислил сериозно дали да се възползвам от 1 лев или колкото ще е там, понеже не трябва утре да вземат да ме проверяват пък някакви институции, много мразя да ходя до където и да е за хартия. Жена ми е безработна, ама тука вече наистина. Просто искам да кажа, че откъм доход обирам всички социални глупости, досега не съм се възползвал от никакви ваучери за нищо де, държа да отбележа, нито от нещо друго, то да ида да вися на опашки и да попълвам документи ще ми излезе набутвация в някои моменти, ама има хора само това чакат. Може ли да оскубят нещо със салто ще идат да висят при мангалите я социалното.
Та тая мярка ще е за тях.

Веднага ми излиза и една далавера, която ще се прави и преди няколко дни спорих за това с майка ми. Със сигурност ако няма лимит на количеството, ще се навъдят паразити, които ще си дават бележката на някой, а ако трябва лична карта ще ходят с тях на място, убеден съм. Майка ми като счетоводител и възпитаник на соца обаче ми обяснява как нямало да стане защото как щели да се оправдаят такива бедни пред закона, че зареждат толкова много гориво всеки ден. :mhihi: Викам идея нямаш схемаджиите как ще ги налазят такива социално слаби, на които въобще няма да им пука след това кой ще ги вика да ги разпитва. Такива едно време наследяваха задължения за милиони на фирми, че тука ли ще му мислят. :mhihi: Та големи схеми очаквам, пък такива като майка ми нека се надяват, че всичко ще е ок и морала у хората плюс страха от закона ще заговори. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 23 Дек 2022, 15:45

Признавам че не съм чел много по темата, но как лелята в бензиностанцията ще може да направи бърза(!) справка (като й дам талона на автомобила) дали получавам под 1000лв или не?! Та аз чакам 1 седмица служебна бележка за семейно положение, което е 2 клика с мишката.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата