Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от sssssl » 09 Ное 2021, 20:51

Singapore will no longer cover the medical costs of Covid-19 patients who are eligible to get vaccinated against the virus but choose not to, the country’s Health Ministry says.

“We will begin charging Covid-19 patients who are unvaccinated by choice,” starting Dec. 8, the ministry said in a statement on Monday. Those who are not eligible for the shots will be exempt from the rule, it said, including children under 12 and people with certain medical conditions.

The announcement came as the number of severe cases, which have been mainly among unvaccinated people, has stabilized but remains high, the ministry said. Of about 280 intensive-care beds for Covid patients, 134 are occupied, and most are among those not vaccinated, a senior minister of state, Janil Puthucheary, said at a news conference.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Ное 2021, 21:12

Leon написа:И аз бях така повече от 2 седмици. Само венозни лекарства в болницата успяваха да я свалят. Пиеш ли кортикостероид? Те са основнолечение при ковид, не антибиотици. Също така нещо за разреждане на кръвта. Мога да ти напиша всичко, което ми дадоха като хапчета за продължаване на болничното лечение.
.

Не пия само каквото съм изброил: антибиотик, пробиотик и различните неща за температурата. За щастие мойта все пак спада в определен момент, братовчед ми например беше 9 дни с 38++

Приятели минказват да взимам още някакъв антибиотик: азакс май се казваше :dunno:
Утре имам уговорен разговор с личната за да кажа как се чувствам след смяната на антибиотика и ще я питам и за кортикостероидите
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Ное 2021, 22:35

Mollov написа:
Вземи си ФиброзиМ (с М накрая, на VivaFarma... ако го няма по аптеките, директно поръчай от сайта им, те са производителя). Много добра комбинация от три чудесни съставки... не е лекарство! Но въпреки това върши чудесна работа... пиеш по 3 хапа дневно (30 мин преди хранене или 90 мин след хранене), ПОНЕ 1 месец... по-добре 2... много добре повлиява на евентуални проблеми с кръвосъсирване/тромби...

А за психическите неща... вземи си тинктура мента-глог-валериан и си цъкай по 20 капки, 3 пъти дневно... ще ти подейства добре :)

Благодаря :)
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Ное 2021, 23:08

Диего, на тия твоите приятели им кажи, че няма как да вземаш Сумамед и Азакс, понеже и двата антибиотика са...Азитромицин.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Ное 2021, 1:19

Don_Diego написа:
Не пия само каквото съм изброил: антибиотик, пробиотик и различните неща за температурата. За щастие мойта все пак спада в определен момент, братовчед ми например беше 9 дни с 38++

Приятели минказват да взимам още някакъв антибиотик: азакс май се казваше :dunno:
Утре имам уговорен разговор с личната за да кажа как се чувствам след смяната на антибиотика и ще я питам и за кортикостероидите

Аз имах 14 дни температура.... 37.7 до 38.7...

Азакс, или Азитромицин много често го изписват при Ковид, като "лек антибиотик"... най-малкото е полезен за предотвратяване на цитокинова буря... НО това, че приятели ти казват, че е добре да го взимаш не значи, че трябва... най-малкото вече пиеш един антибиотик (или два, не съм чел назад). Не се самолекувай, консултирай с личната лекарка за евентуални взаимодействия и прочие...

Както написах по-нагоре, вземи си Фиброзим... хранителна добавка е, НО много полезна в случая... пие се поне 1 месец, не я спираш скоро... в мнение по-горе има цитирано как трябва да се пие.

Също добра идея е да се пие по един Аспирин Протект (100мг) на ден, както и антистенокардин... 2х1/3х1 хапче е достатъчно.

Витамин А и Витамин Е са много полезни, в никакъв случай не се пие Витамин С на хапчета (лимони можеш да шмъркаш).

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 10 Ное 2021, 3:27

Колеги, съветвам ви да не се лекувате по съвети на познати и приятели, в това число и форума.Наистина могат да се усложнят нещата с безразборен и неправилен прием.
Diego, ако личната не става просто си намери читав лекар с който да се консултираш, има вариант и за онлайн консултация (виж приложението Healee).

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Ное 2021, 7:43

Много правилно.

Моллов, защо да не става С на хапчета? То като се замисля и ние не пихме, ама все жената ходи и говори с лекарката.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Ное 2021, 7:48

... онлайн консултация ...

Едно време се смеехме на Кашпировски, че ни лекува от телевизора. Сега лекарите ни лекуват по телефона. Моят личен не си е ходил в кабинета от февруари 2020 ... Само по телефона и изпраща рецептите по мейл директно в аптеката. Отиваш, казваш си името и ти дават лекарствата.

По темата. Видях документ за вътрешна информация. 55 страници упътване, как бъде принуден един човек да се ваксинира. Не е истина. Хитлер пасти да яде :OT:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Ное 2021, 8:15

В четвъртък или петък ако няма много опашки, ще си пробвам антителата с цел сертификат. Ще пиша резултат.

Ganchev__ написа:Колеги, съветвам ви да не се лекувате по съвети на познати и приятели, в това число и форума.Наистина могат да се усложнят нещата с безразборен и неправилен прием.

2017та така загазих с едно самолечение, основано на интернет търсачката и разни сайтове.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 10 Ное 2021, 9:34

Top Gun Maverick написа:Мхм, ама Пулмикорт дозичките свършили изведнъж за инхалациите и не знам въобще къде ги има, че търсих тука за детето по едно време, нямало в складовете. :shock: Вентолинът капки също, само сироп имаше, а той не ставаше в случая.

Купих Пулмикорт оня ден за малката без проблем от кварталната аптека. А и имаха доста . За София става въпрос.

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 10 Ное 2021, 9:48

Колеги, гледам никой не споменава в лечението Ивермектин или Хюмевек. Вече почти всички лекари го признават и имам доста познати - възрастни и млади, които са карали вируса 2-3 дни с температура и дотам. Някой има ли личен опит с това? Даже на един роднина му дадоха да го пие и след като му откриха пневмонията. Някои лекари казват, че няма смисъл от него, други казват, че трябва да се пие и не вреди. На теория това лекарство спирало размножаването на вируса и преминаването му в кръвта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 10 Ное 2021, 10:21

NGneer4eto написа:Колеги, гледам никой не споменава в лечението Ивермектин или Хюмевек. Вече почти всички лекари го признават и имам доста познати - възрастни и млади, които са карали вируса 2-3 дни с температура и дотам. Някой има ли личен опит с това? Даже на един роднина му дадоха да го пие и след като му откриха пневмонията. Някои лекари казват, че няма смисъл от него, други казват, че трябва да се пие и не вреди. На теория това лекарство спирало размножаването на вируса и преминаването му в кръвта.

Има смисъл ако почнеш да го пиеш съвсем в началото на боледуването. А много хора тогава не знаят че са болни дори.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 10 Ное 2021, 10:30

Jorixa написа:
NGneer4eto написа:Колеги, гледам никой не споменава в лечението Ивермектин или Хюмевек. Вече почти всички лекари го признават и имам доста познати - възрастни и млади, които са карали вируса 2-3 дни с температура и дотам. Някой има ли личен опит с това? Даже на един роднина му дадоха да го пие и след като му откриха пневмонията. Някои лекари казват, че няма смисъл от него, други казват, че трябва да се пие и не вреди. На теория това лекарство спирало размножаването на вируса и преминаването му в кръвта.

Има смисъл ако почнеш да го пиеш съвсем в началото на боледуването. А много хора тогава не знаят че са болни дори.

Аз знам,че е добре да се почне при първите симптоми - температура, болки и т.н. А тя схемата не е всеки ден, ами през ден мисля. А и доколкото знам не вреди и дори и да го вземеш профилактично няма страшно. Единствено цената е по-солена, но като се стигне до кортикосретоиди, антибиотици и др, май се докарва доста повече като пара.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Ное 2021, 10:42

В темата, в която се обсъжда как ваксините са експериментални и не са тествани... дори и при 7+ милиарда поставени дози... се говори за лекарство за животни, ненаучно изпитано върху хора, дори с малки изследвания показващи 85% стерилност след употребата му :shock: И аз знам, че действа. Донякъде го оправдавах и като риск преди да има ваксини... но сега граничи с глупаво. Но все забравям, че българският гений надвива биг фарма с лекарства от ветеринара, сода за хляб и оцет :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 10 Ное 2021, 10:51

TNT написа:В темата, в която се обсъжда как ваксините са експериментални и не са тествани... дори и при 7+ милиарда поставени дози... се говори за лекарство за животни, ненаучно изпитано върху хора, дори с малки изследвания показващи 85% стерилност след употребата му :shock: И аз знам, че действа. Донякъде го оправдавах и като риск преди да има ваксини... но сега граничи с глупаво. Но все забравям, че българският гений надвива биг фарма с лекарства от ветеринара, сода за хляб и оцет :mhihi:

Да и при наличие на ваксини с доказана 100% ефикастност, нали? Щото само 90% от смъртните случаи са при неваксинирани. А тези изследвания за "малките изследвания" къде ги чете? Защото аз за първи път чувам за такива.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата