Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Мотористите във форума!
Снощи и днес покарсх малко, едни 60тина км.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Малко внимателно прибиране от Комотини до вкъщи, че се получи лека авария с вентила.
Естествено компресорчето ми беше в гаража, а не в мотора и тук пак да благодаря на колегите от Пловдив.
Вентила увит с лекопласт подпрян с клечка да не се огъва и олепен с хартиено тиксо.
Утре идват металните вентили и ще се сменя.
Та сега се чудя какво да взема за лепене на гума и без компресора не тръгвам вече.
Естествено компресорчето ми беше в гаража, а не в мотора и тук пак да благодаря на колегите от Пловдив.
Вентила увит с лекопласт подпрян с клечка да не се огъва и олепен с хартиено тиксо.
Утре идват металните вентили и ще се сменя.
Та сега се чудя какво да взема за лепене на гума и без компресора не тръгвам вече.
Покарахте ли тези дни. Вчера температурата беше топ за мотор 25-26 градуса
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Карам почти всеки ден, доволен съм много, вече ми е време за обслужване.
Обърнах стойките на кормилото на 180 градуса и така кормилото отива напред и малко нагоре, за мен така е по-удобно и стоя по-естествено така. "Заводската" позиция беше малко като седнал на кон.
Не съм си го измислил аз това обръщане, обяснено е в книжката. Степенките за краката също имат две позиции - нормална и "спортна".
Обърнах стойките на кормилото на 180 градуса и така кормилото отива напред и малко нагоре, за мен така е по-удобно и стоя по-естествено така. "Заводската" позиция беше малко като седнал на кон.

Не съм си го измислил аз това обръщане, обяснено е в книжката. Степенките за краката също имат две позиции - нормална и "спортна".
Аз смених масло, филтри и успях да навъртя (пъврите) 250 км. този уикенд. По Беклемето е супер, надолу даже ускорява. 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
А, можеш да си размениш предната и задната гума, като се изтърка едната, да ги износваш равномерно. 
Шегувам се, карай със здраве и се радвай на машинката и хубавото време!

Шегувам се, карай със здраве и се радвай на машинката и хубавото време!
Мисля, че си е стандартен размер за повечето мотори до 300-400 кубика. 110 отпред и 150 отзад. Проблемът е, че са оригиналните (2018 г.), тествах на спиране и ми се струват ок. Видимо нямат напуквания и следи от стареене. Догодина, живот и здраве, като имам наклон над 10 градуса в завой, ще взимам нови.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Според мен ги смени 2018-та е баси дъртата пластмаса. Аз на моите 2022-ра се насирам в момента, ако бях с 2018-та нямаше да излизам от гаража сигурно.
Аз да се похваля предварително - май успях да secure-на баси офертата - каска HJC RPHA 91 + SENA 21B за смешни пари (550 лв общо).
От бая време се замислям за модуларна каска, обаче тея top-of-the-line (Schuberth C5, Shoei Neotec 3, HJC RPHA 91) са все с техни си комуникатори и като смятах колко излизат каска + комуникатор ми се ревеше. А исках да си взема топ каска, щото посредствена си имам в момента (Shark Spartan RS). Отделно ми писна да ми виси отстрани комуникатора и да завихря допълнително вятъра и да ми гърми ухото. И тая днес изпадна на баси цената, ползвана уж 2-3 пъти. Утре живот и здраве ще я взема. Малко гаден и скучен цвят е (чисто черен гланц) ама кот-такова, за тея пари дето е не мога да имам големи претенции.
В тоя ред на мисли, ако някой си търси Cardo Freecom 4X, имам
Аз да се похваля предварително - май успях да secure-на баси офертата - каска HJC RPHA 91 + SENA 21B за смешни пари (550 лв общо).
От бая време се замислям за модуларна каска, обаче тея top-of-the-line (Schuberth C5, Shoei Neotec 3, HJC RPHA 91) са все с техни си комуникатори и като смятах колко излизат каска + комуникатор ми се ревеше. А исках да си взема топ каска, щото посредствена си имам в момента (Shark Spartan RS). Отделно ми писна да ми виси отстрани комуникатора и да завихря допълнително вятъра и да ми гърми ухото. И тая днес изпадна на баси цената, ползвана уж 2-3 пъти. Утре живот и здраве ще я взема. Малко гаден и скучен цвят е (чисто черен гланц) ама кот-такова, за тея пари дето е не мога да имам големи претенции.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Spit-Fire написа:Според мен ги смени 2018-та е баси дъртата пластмаса. Аз на моите 2022-ра се насирам в момента, ако бях с 2018-та нямаше да излизам от гаража сигурно.
Аз вече 4 година карам с модуларна каска Nolan с N-Com комуникатор. Комуникаторът е доста "прибран" и удобен за работа, но нещо сдаде багажа. Каската и тя нещо взе да става доста шумна и се налага да слагам тапи. Сега се оглеждам за Neotec 3 с комуникатор, но да видим кога ще ми се откъснат 2000 лева от сърцето

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
След година и половина почивка и борба със системата и аз изкарах психолога най-накрая.
Чисто новата Yuasa, която взех миналата година явно не я бива, въпреки, че го държах зареден и дозаредих преди да го сложа. Хвърля яко грешки по таблото, MTC фейлиър, имобилайзер фейлиър и най-гадното е, че влиза в някакъв авариен режим и ми реже газта внезапно. Което предполагам може да е сериозен проблем ако го направи в обороти и завой, докато не работи МТС- то. Не, че и в трафика между колите е готино като ми го направи днес.
150 е много голяма гума за тия малките мотори. Слагат я с цел маркетинг - голяма гума = голяма пишка
На моя Дюк като им дойде време за смяна сложих 140 и се усещаше по-добре. Мотора стана осезаемо по-маневрен.

Чисто новата Yuasa, която взех миналата година явно не я бива, въпреки, че го държах зареден и дозаредих преди да го сложа. Хвърля яко грешки по таблото, MTC фейлиър, имобилайзер фейлиър и най-гадното е, че влиза в някакъв авариен режим и ми реже газта внезапно. Което предполагам може да е сериозен проблем ако го направи в обороти и завой, докато не работи МТС- то. Не, че и в трафика между колите е готино като ми го направи днес.
150 е много голяма гума за тия малките мотори. Слагат я с цел маркетинг - голяма гума = голяма пишка

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ще вземе много да бяга и да ляга с тая 140
Иначе се сетих за това меме одеве и се смях поне 2 часа, и без това няма какво друго да правя на работа днес 
https://img.ifunny.co/images/10b5b85a8b ... b27d_1.jpg

https://img.ifunny.co/images/10b5b85a8b ... b27d_1.jpg
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Казвам го понеже тук малко хора карат такива малолитражки, защото е вредно и за егото и вероятно никой не е карал с такава задна. Мотора се усеща и по-лек и по-повратлив.
140 за задна на тая категория мотор е много добра идея.
Една Метцелер M9 РР мисля беше модела ще му лепне.
140 за задна на тая категория мотор е много добра идея.
Една Метцелер M9 РР мисля беше модела ще му лепне.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Първия ми 'голям' мотор беше Ямаха Дивершън 400сс. Тя беше със 130 задна гума... Такава и си намерих, за да я сменя, като и дойде времето!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
gromovich написа:Spit-Fire написа:Според мен ги смени 2018-та е баси дъртата пластмаса. Аз на моите 2022-ра се насирам в момента, ако бях с 2018-та нямаше да излизам от гаража сигурно.
Аз вече 4 година карам с модуларна каска Nolan с N-Com комуникатор. Комуникаторът е доста "прибран" и удобен за работа, но нещо сдаде багажа. Каската и тя нещо взе да става доста шумна и се налага да слагам тапи. Сега се оглеждам за Neotec 3 с комуникатор, но да видим кога ще ми се откъснат 2000 лева от сърцето
Аз много исках да пробвам HJC-то но преди 2 години нямаше къде в БГ , затова се метнах на "Neotec 3 с комуникатор" . Чесно казано има доста недомислени неща но никъде не ги видях в "неутралните" ревюта из нета. Ако скоро я сменявам със сигурност ще пробвам конкуренцията.