Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021
Ако умееш да ги "въртиш" парите - естествено, че няма да ги "затвориш" в някой мавзолей и да чакаш 20 години само да се изплати, пък после (евентуално) да ти дойде и някава печалба...
Ама човек, дето цял живот е бачкал на заплата и половината му стаж е минал в държавно предприятие... трудна работа. Някой хора го имат този търговски и предприемачески дух, други - не.

Ама човек, дето цял живот е бачкал на заплата и половината му стаж е минал в държавно предприятие... трудна работа. Някой хора го имат този търговски и предприемачески дух, други - не.

Excellent! Steven is my name!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Borymeckata написа:Ако умееш да ги "въртиш" парите - естествено, че няма да ги "затвориш" в някой мавзолей и да чакаш 20 години само да се изплати, пък после (евентуално) да ти дойде и някава печалба...
Ама човек, дето цял живот е бачкал на заплата и половината му стаж е минал в държавно предприятие... трудна работа. Някой хора го имат този търговски и предприемачески дух, други - не.![]()

90% от хората го нямат и са на заплата. Къде да ги въртят тия пари?
А и бизнеса не е като да ремонтираш колелета в гаража.
Днес ги въртиш тия пари, утре теб те завъртат нап, нои и другите търтеи и приключва филма, а ти пиеш една студена вода

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
drago_pavlov написа:Днес ги въртиш тия пари, утре теб те завъртат нап, нои и другите търтеи и приключва филма, а ти пиеш една студена вода
Право в десетката. Обикновено идват точно в момента, в който ти потръгне.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
sub_eleven написа:drago_pavlov написа:Днес ги въртиш тия пари, утре теб те завъртат нап, нои и другите търтеи и приключва филма, а ти пиеш една студена вода
Право в десетката. Обикновено идват точно в момента, в който ти потръгне.
В България бизнес съм правил като бях надъхан и наивен, но повече никога не бих си го причинил

Бизнес от България за други държави - да, но такъв ориентиран към клиенти в България - НЕ

Освен всичко друго, тук ако не си схемаджия, не плащаш на точните хора и т.н. ще го духаш яко, ама яко ще го духаш

Нелоялната конкуренция в комбинация с рекета от държавния апарат направо ти разказват играта.
Още помня какви ли не забавени разрешителни, проверки и т.н.
А некомпетентността по всички нива

Ако искаш да си на 100% изряден трябва да плащаш на сума хора за консултации, да четеш, да се мъчиш,
а ония заплатаджии, дето са сложени за това, за каквото и да ги питаш само вдигат рамене. Боли ги, нали след това ще те санкционират...
Да не говорим, че те е страх да се събудиш, щото не знаеш какво е поредното, което ще измислят за да те тормозят и рекетират

P.S. Трябва да си мазохист да правиш бизнес в България

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Принципно от моя житейски опит и наблюдения над моя и други бизнеси през годините - добре са тези, които сами са си шефове и по-възможност се оправят без или със сведен до минимум персонал. Тогава нямат много разходи и са гъвкави при всякакви обстоятелства. И аз самият съм установил, че печеля повече и ядовете са почти никакви, откакто сме в подобна конфигурация. Да, не можеш да поемеш цялата работа, но не е и нужно - ще подбираш.
Когато исках много да се разширявам и се бях разширил, с много персонал и доста разнородна работа - печелех дори по-малко като теглиш чертата, нервите бяха ужасни, а пък се налагаше да се правят и шмекерии за да се поддържат добри заплати и хората да са доволни и лоялни. НИКОГА повече не бих си го причинил.
п.п Единствено няма варианта да го играеш шеф и сноб като се стесниш. Ще трябва да работиш и прах да се вдига.
Когато исках много да се разширявам и се бях разширил, с много персонал и доста разнородна работа - печелех дори по-малко като теглиш чертата, нервите бяха ужасни, а пък се налагаше да се правят и шмекерии за да се поддържат добри заплати и хората да са доволни и лоялни. НИКОГА повече не бих си го причинил.
п.п Единствено няма варианта да го играеш шеф и сноб като се стесниш. Ще трябва да работиш и прах да се вдига.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Fari vagnari a pizzu - "трябва да ме оставите да си натопя човката", който е чел Кръстникът ще се сетиsub_eleven написа: Обикновено идват точно в момента, в който ти потръгне.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
sub_eleven написа:Принципно от моя житейски опит и наблюдения над моя и други бизнеси през годините - добре са тези, които сами са си шефове и по-възможност се оправят без или със сведен до минимум персонал. Тогава нямат много разходи и са гъвкави при всякакви обстоятелства. И аз самият съм установил, че печеля повече и ядовете са почти никакви, откакто сме в подобна конфигурация. Да, не можеш да поемеш цялата работа, но не е и нужно - ще подбираш.
Подкрепям изцяло

barty написа:sub_eleven написа:Принципно от моя житейски опит и наблюдения над моя и други бизнеси през годините - добре са тези, които сами са си шефове и по-възможност се оправят без или със сведен до минимум персонал. Тогава нямат много разходи и са гъвкави при всякакви обстоятелства. И аз самият съм установил, че печеля повече и ядовете са почти никакви, откакто сме в подобна конфигурация. Да, не можеш да поемеш цялата работа, но не е и нужно - ще подбираш.
Подкрепям изцяло
Колегата е познал в голям процент. Не искам да влизам в подробности, ама човекът се разведе и липсата на жилище поопрости нещата. Няколкото фирми, кредити и т.н. счетоводни математики се оправиха сравнително лесно.
Та животът е шарен

Най ме кефи тук как всеки върти бизнеси или познава хора, които въртят бизнеси, звучат и го играят тежко, и т.н. Накрая се оказва, че бизнесите им са по малко доходоносни от да работиш някъде и да не те интересува какво ще стане с фирмата (относително няма риск), а и да фалира - почваш в друга
Друг е въпросът, че някои хора като чуят собствен бизнес си преставят, че тези хора правят 20-50к+ на месец, но някак си не си представят, че може да е и 1-2к месечно 
Персонала е проблем на много места. Мен ме дразнят колеги без да им плащам от джоба си, а ако аз им вадех парите направо не знам
От тази гледка точка може би наистина е ок, ако можеш нещо да работиш сам. Каквото и да правиш, ако тръгнат големите пари 100% ще тръгнат големите проблеми по всякакви дирекции 
А да живееш под наем и да въртиш парите си е опция, но до един момент. Ако имаш жена и деца, рано или късно ще ти писне с компромосите с квартирите, хазяи, да се местиш и т.н. Иначе може и като в САЩ - вземаш една каравана или кемпър и живей там

Персонала е проблем на много места. Мен ме дразнят колеги без да им плащам от джоба си, а ако аз им вадех парите направо не знам

А да живееш под наем и да въртиш парите си е опция, но до един момент. Ако имаш жена и деца, рано или късно ще ти писне с компромосите с квартирите, хазяи, да се местиш и т.н. Иначе може и като в САЩ - вземаш една каравана или кемпър и живей там

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Rainbow написа:Накрая се оказва, че бизнесите им са по малко доходоносни от да работиш някъде и да не те интересува какво ще стане с фирмата (относително няма риск), а и да фалира - почваш в друга![]()
Точно затова е немислимо да се подлагаш на такъв риск и отговорност и да взимаш някакви мижави пари. Или взимаш в пъти над това да работиш за друг, или по-добре както ти каза - по-безгрижно и лежерно да го раздаваш като нечий работник. Но трябва да си квалифициран, сръчен и способен, за да трепери шефа над теб, а не посредствен и лесно заменим и ти да трепериш под него.

sub_eleven написа:Rainbow написа:Накрая се оказва, че бизнесите им са по малко доходоносни от да работиш някъде и да не те интересува какво ще стане с фирмата (относително няма риск), а и да фалира - почваш в друга![]()
Точно затова е немислимо да се подлагаш на такъв риск и отговорност и да взимаш някакви мижави пари. Или взимаш в пъти над това да работиш за друг, или по-добре както ти каза - по-безгрижно и лежерно да го раздаваш като нечий работник. Но трябва да си квалифициран, сръчен и способен, за да трепери шефа над теб, а не посредствен и лесно заменим и ти да трепериш под него.
Всеки гледа от собствена камбанария. За един 5К са богатство, за друг пари за семки. Но не забравяйте къде пишем. Както писа по-горе Колегата
Leon написа:Като чета, повечето активно коментиращи са теоретици, не са се занимавали реално с това.
иначе форумният хейтър ( всезнайко) е +30г, неженен, в голям процент от случаите живее под наем и с напреднала плешивина.
Да върнем темата към изначалната идея с това къщЕ за 1,5млн лв 
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 8470593886
Себестойност към 200к€, цена - 780

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Брокерката я познавам; ще и кажа поне трева да засядят, че 1.5 млн за тая разорана нива
Трябва да се ходи на оглед с гумени ботуши

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
pampo написа:Да върнем темата към изначалната идея с това къщЕ за 1,5млн лв
Ако някой клъвне

Пълно е с такива къщи, стоят с години на пазара.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
drago_pavlov написа:Брокерката я познавам; ще и кажа поне трева да засядят, че 1.5 млн за тая разорана нива![]()
Точно това си помислих първо, поне да бяха озеленили двора за тия пари

Never mistake motion for action...