Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от TNT » 08 Ное 2021, 13:26

Т.е. 3 пъти разлика, щото там доктора е Мехмед с по-немски кислород :lol: Значи от цял свят, само в Перу са с по-лоша здравна система. Тя разликата не е 10-20-30%, а 200% :kuku:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Ное 2021, 13:32

Не може просто ей така да си затваряш очите за толкова много сигнали за кофти отношение и лош подход към COVID болни, в нашите болници...

А и да не забравяме, че в България, в момента, се умира само от COVID... ама не ми се спори и по тая тема.... от сега казвам.

P.S. На фона на постоянното дъвкане, че масово умират неваксинирани (всичко е COVID, разбира се), колко случая за проблем след ваксина си чул през последните седмици (щом в новините няма, значи няма!)? Можеш да не ми отговаряш, въпросът е риторичен ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 08 Ное 2021, 13:39

TNT написа:Все тая, ако няма умрели и не са задръстени болниците. Междувременно, вече сме втори в света по смъртност на 1м население :wave:

Голям ти е кеф май? Само ще те светна, че още миналата година по тва време, преди да ги има ваксините, бяхме първи даже. Също така, още преди вобще да го има ковид бяхме редом до африкански държави. Демек, не търси проблема във ваксините ами в здравеопазването ни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Ное 2021, 14:17

Нали беше в баничките, цигарите и домашната ракия ? :roll: Обърках се. Ааа не, пак някой друг е виновен :mhihi: Значи всичко е точно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 08 Ное 2021, 14:30

Mollov написа:Не може просто ей така да си затваряш очите за толкова много сигнали за кофти отношение и лош подход към COVID болни, в нашите болници...

А и да не забравяме, че в България, в момента, се умира само от COVID... ама не ми се спори и по тая тема.... от сега казвам.

P.S. На фона на постоянното дъвкане, че масово умират неваксинирани (всичко е COVID, разбира се), колко случая за проблем след ваксина си чул през последните седмици (щом в новините няма, значи няма!)? Можеш да не ми отговаряш, въпросът е риторичен ;)
Лечението от джипитата е под всякаква критика. Мен ме лекува само с парацетамол и аналгин. За малко да ме умори от некомпетентност и незаинтересованост. Накрая като развих пневмония си правеше уговорки, че не съм за снимка. Благодарение на моето упорство успях да я хвана в начален етап и да не увиснах в болница на кислород и системи. Представям си колко много хора са били на моето място и за свършили в интензивното.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 08 Ное 2021, 14:36

Mollov написа:Не може просто ей така да си затваряш очите за толкова много сигнали за кофти отношение и лош подход към COVID болни, в нашите болници...

При предната вълна 75 годишен човек със сатурация 80, не може да направи 2 стъпки сам, се наложи придружителя му (също с ковид, но го караше леко) да го разкарва от спешното до рентгена и обратно, после да го качи до Ковид отделението два етажа по стълбите. Спешно, рентген и ковид отделение са в 3 отделни сгради, а случката се разиграва по време на проливен дъжд. Помолили за помощ, поне количка да дадат - Оправяйте се сами (санитари и мед. сестри си пушели пред входа). Да не говорим, че предния ден го върнаха, та се наложи връзки да се търсят, за да го приемат. Поне оживя де.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 08 Ное 2021, 14:46

TNT написа:Нали беше в баничките, цигарите и домашната ракия ? :roll: Обърках се. Ааа не, пак някой друг е виновен :mhihi: Значи всичко е точно.

Ми тва също е причина, да. Цигарите и баничките не знам, ама миналата година ме черпиха няква домашна ракия в мелнишко и бях пред умирачка на следващия ден (даже на следващите няколко дни). А най-близката болница беше на час и половина. А тва хората в половин България си го причиняват ежедневно.

Според мене про-ваксърите сте тия, на които някой друг им е виновен. Не спирате да говорите за "пандемията на неваксинираните". Нелепото е, че в момента неваксинираните в цял западен свят да са в локдаун, а пандемията си расте с пълна сила.

Един американски имунолог, Робърт Малоун, на скоро каза доста силна реплика - "For the first time in history, the ineffectiveness of a medicine is being blamed on those who haven't taken it."

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Ное 2021, 15:14

Одеве някакво изявление там на отговорни Еврогейски лица са казали, че случаите били 250 млн. и за този ръст били виновни най-вече Източна Европа, понеже не се ваксинирали. :mhihi: Чудех се дали знаят от тия 250млн. случая колко стотин хиляди ще са за заради неваксинираните от площ с население многократно по-ниска, да не говорим, че все пак тука има 20%-та ваксинирани, в Румъния не знам и още някои държави с малко на брой жители. Значи тия Италия, Германия, Англия, Франция, Испания където бяха изпразнили всички улици и където се сетиш още в Западна Европа влизат в числото, ама за тия цифри им виновна Източна с мизерния си брой население. :mhihi:
Все пак същите тези Еврогейски отговорни(не знам всъщност каква отговорност носят, никаква вероятно)лица се обединили около тезата, че най-лошото е отминало за много нации поради ваксинирането разбира се, но и О, БОЖЕ МОЙ(признание почти) поради контакта на хората с болестта. :clap: :mhihi: Еееее, значи все пак и ние неваксинираните сме помогнали с нещо като сме контактували с тоя вирус.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 08 Ное 2021, 15:39

и тоз ли е антиваксър https://youtu.be/THv33zWykJc

а про ваксърите слагат ли си всяка година против грип

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Ное 2021, 15:54

Всяка не, ама трета поредна :lol: И вероятно ще продължа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 08 Ное 2021, 16:03

Е за кво, то грип няма вече.

Изображение

Как от 30000 случая на седмица изведнъж стават 0, не знам. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Ное 2021, 16:19

Mollov написа:Викаш смъртността при нас, и в Германия, няма нищо общо с условията в болниците и болничната система...

И начина на живот и качеството на храните
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Ное 2021, 17:06

Jorixa написа:Е за кво, то грип няма вече.

Има, има. В ушите удря сегашния. Просто не се разпространява толкова, заради мерките. За разлика от ковид, обикновения грип е доста по-податлив на миене на ръце и носене на маска.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Ное 2021, 18:24

TNT написа:

Има, има. В ушите удря сегашния. Просто не се разпространява толкова, заради мерките. За разлика от ковид, обикновения грип е доста по-податлив на миене на ръце и носене на маска.

Да, затова влиза през вратата и изрежда всички в семейството без изключение. Аман от всичко разбираш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 08 Ное 2021, 18:25

TNT написа:

И аз се обърках :mhihi: Последно Ганя носи ли маска или не носи :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата