Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: Мотористите във форума!
При тия РС мото и аз гледам едно сузуки от повече от година вече. Даже и канал в тубата има да снима моторите.

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Тук в БГ по-трудно, ясно е какви бройки идват при търговците, но това е особеност на пазара
Погледни по-скоро в Германия, Швейцария, Северна Италия. Цените на приличните екземпляри нямат общо с тукашните, но това си го знаем. Успех! 

Някой по-разбиращ с мнения за тези мотори?
https://www.mobile.bg/obiava-5172845789 ... abs-kat-a1
https://www.mobile.bg/obiava-5173988927 ... led-lizing
https://www.mobile.bg/obiava-5174128033 ... tpilen-125
Доколкото четох тук от Иво за КТМ-а и по други форуми - имат проблеми с екраните и електрониката, което не ми е проблем. Хускварната уж е същия Дюк, а сякаш срещам мнения за повече проблеми откъм сглобка. Търся нещо до 5-6К, което минимално да ремонтирам и максимално да ползвам, кубиците нямат значение. ABS също се търси. Ясно ми е, че CB125R вероятно е най-доброто, но цената е нагоре. Гледах китайски алтернативи, но няма да се продава в близкото бъдеще и проблеми с ръжда не искам.
https://www.mobile.bg/obiava-5172845789 ... abs-kat-a1
https://www.mobile.bg/obiava-5173988927 ... led-lizing
https://www.mobile.bg/obiava-5174128033 ... tpilen-125
Доколкото четох тук от Иво за КТМ-а и по други форуми - имат проблеми с екраните и електрониката, което не ми е проблем. Хускварната уж е същия Дюк, а сякаш срещам мнения за повече проблеми откъм сглобка. Търся нещо до 5-6К, което минимално да ремонтирам и максимално да ползвам, кубиците нямат значение. ABS също се търси. Ясно ми е, че CB125R вероятно е най-доброто, но цената е нагоре. Гледах китайски алтернативи, но няма да се продава в близкото бъдеще и проблеми с ръжда не искам.
Ако ти е интересен този
https://mobile.bg/51728826554860538
мой приятел го продава.
Щеше да става моторист на дърти години...но си остана само с желанието.
https://mobile.bg/51728826554860538
мой приятел го продава.
Щеше да става моторист на дърти години...но си остана само с желанието.
По-скоро търся гол, с леки влечения към класически стил тип Royal Enfield. Благодаря все пак!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Има ли причина да търсиш 125, освен цена? Ако не, според мен се напъни малко за 390, дори и да е стария модел, който вероятно ще е по-евтин вече. Двигателя на 125 не знам как е, но всички останали неща са еднакви с предното поколение, което аз имах, освен екстериора. Т.е. няма нещо фрапиращо или безумно скъпо като проблеми, ако попаднеш на читав екземпляр естествено, но 390-тката си е много повече мотор. 125 не съм карал, на 200 съм се качвал за едно кръгче и при тези с толкова малка кубатура на мен лично ми се губи смисълът пред това да си вземеш някакъв скутер. За града е по-неудобен, защото сменяш скорости. Извън града ще ти се иска да слезеш да го буташ. 390-тката поне върви и в града и извън него. Пак е много лесен за каране. Няма да те хвърли защото си направил някаква глупост и е с почти същото тегло. И вероятно по-добре ще си запази стойността във времето.
Хъскито и аз съм чувал, че всички аналогични на КТМ модели със същите двигатели имат повече проблеми. Иначе този на линка много ми харесва и е на никакви километри най-малкото.
Относно проблемите пак, на моят му се запотяваше километража и фара като падне температурата. Не нещо страшно, но понеже беше в гаранция ги смених. Иначе в 90% от времето не се и виждаше дори. Спука се и филтърната кутия, което им е сериен проблем. Също я смениха по гаранция и това беше. Тези по-новите също съм чел, че имат някакви проблеми с километражите и запотяване на фаровете. 890-тката ми е със същия тип километраж и фар, но няма грижи и не съм чувал за подобни проблеми при този модел, но там си има други серийни екстри. Ако не е текнала гарнитурата на клапаните ще потече (моята 2 пъти вече). Ако не е протекло тялото на термостата, ще протече. Ако не си имал МТС фейлиър съобщение, ще имаш
Нещо като Алфа Ромео - много са красиви, много са бързи, но трябва да имаш повечко нерви понякога и приятели майстори.
Ето това ми излезе като гледах линка с хъскито. Вижда ми се добра оферта. https://www.mobile.bg/obiava-5174293371 ... tpilen-401
Хъскито и аз съм чувал, че всички аналогични на КТМ модели със същите двигатели имат повече проблеми. Иначе този на линка много ми харесва и е на никакви километри най-малкото.
Относно проблемите пак, на моят му се запотяваше километража и фара като падне температурата. Не нещо страшно, но понеже беше в гаранция ги смених. Иначе в 90% от времето не се и виждаше дори. Спука се и филтърната кутия, което им е сериен проблем. Също я смениха по гаранция и това беше. Тези по-новите също съм чел, че имат някакви проблеми с километражите и запотяване на фаровете. 890-тката ми е със същия тип километраж и фар, но няма грижи и не съм чувал за подобни проблеми при този модел, но там си има други серийни екстри. Ако не е текнала гарнитурата на клапаните ще потече (моята 2 пъти вече). Ако не е протекло тялото на термостата, ще протече. Ако не си имал МТС фейлиър съобщение, ще имаш

Ето това ми излезе като гледах линка с хъскито. Вижда ми се добра оферта. https://www.mobile.bg/obiava-5174293371 ... tpilen-401
Рояла го харесвам и аз...
Обаче...за тия пари не бих взел този мотор.
Визирам чисто новите от магазина.
Ако габаритно ти е ОК в класа на дюка той няма конкуренция.
Но взимай поне 390.
Че бързо умаляват малките бръмбари.
Обаче...за тия пари не бих взел този мотор.
Визирам чисто новите от магазина.
Ако габаритно ти е ОК в класа на дюка той няма конкуренция.
Но взимай поне 390.
Че бързо умаляват малките бръмбари.
Главно е цената и това, че тъперва ще се уча. Ще се кара на сравнително празни пътища без градско, магистрали в свободни уикенди. Новият (2017) ми харесва повече, но това да кажем е на заден план... по-скоро шансът да е по-запазен и на по-малко км е по-голям. Откъм ремонти нямам притеснения, идеята както казах е да карам, а не да ремонтирам (доколкото е възможно). Гледах и едно GSX-S125, но някак не ме грабва.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
И аз съм против 125.
Карах минск 125 като бях на 13 години и пак го помня бавен и без душица.
390 е минимума.
Карах минск 125 като бях на 13 години и пак го помня бавен и без душица.

390 е минимума.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Вероятно има доста разлика между Минск и КТМ 125.
Аз не помня на какъв мотор ме качиха като почвах курсовете преди да се кача на големия мотор, но беше 125цц - гореше 2 на 100 и беше адски приятен за каране. За учебни цели за 1-2 сезона си е перфектен според мен. За извън града вече сигурно малее, макар че сигурно може да поддържа 90км/ч?

Аз не помня на какъв мотор ме качиха като почвах курсовете преди да се кача на големия мотор, но беше 125цц - гореше 2 на 100 и беше адски приятен за каране. За учебни цели за 1-2 сезона си е перфектен според мен. За извън града вече сигурно малее, макар че сигурно може да поддържа 90км/ч?

За минска или хубаво или нищо.
През деведесетте като малък се возехме с един комшия с такъв.
Баща му го купи чисто нов.
Вдигаше и 100-120 с двамата докато беше на малко километри,а и ние бяхме по 40-50 кила.
Та майтапа на страна.
250 и нагоре освен ако не се търси тротинетка.
Ако е за развозване аз колкото и да не ми се иска да призная отдавна се оглеждам в Хонда Суперкъб 125...обаче ме е страх да не обърна резбата още при плащането му във Хонда...
С по-ретро дизайн ако ти изпадне рояленфийлд 650...смело напред...ама бюджета май няма да стигне и пак за тия пари няма да е много мотор.
През деведесетте като малък се возехме с един комшия с такъв.
Баща му го купи чисто нов.
Вдигаше и 100-120 с двамата докато беше на малко километри,а и ние бяхме по 40-50 кила.

Та майтапа на страна.
250 и нагоре освен ако не се търси тротинетка.
Ако е за развозване аз колкото и да не ми се иска да призная отдавна се оглеждам в Хонда Суперкъб 125...обаче ме е страх да не обърна резбата още при плащането му във Хонда...

С по-ретро дизайн ако ти изпадне рояленфийлд 650...смело напред...ама бюджета май няма да стигне и пак за тия пари няма да е много мотор.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако ще е 125-250сс нека е скутер... Иначе поне 400-500сс. Екстра е за начинаещ, особено, ако не си дете и си по-разумен!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Някой нещо за Глобал Мото в Дупница (село Бистрица), че излезе един мотор там и се чудя дали да ходя да го видя.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Ghostdriver
- Потребител
-
Село Бистрица и Яхиново ги отпиши в района на Дупница. Гледа ли трейсъра в мото мания? Ако в бъдеще някой колега хареса нещо от Дупница и му е далеч, нека ми пише. Пътувам редовно до там и имам доверен приятел, който разбира от мотори.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Светльо от Мото Мания отдавна работи с яхиновския
На яхиновския му секна работата и се събраха, а може и преди да са си били заедно, макар и по отделно! В района спокойно препоръчвам Владо от Валдес Мото, както и Мото Мода-та. Имат от всичко...

Ex: 96' BMW318ti