Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Мотористите във форума!
Залепи си едно левкопластче на крака където те убива и си готов.
Хм,хм...
Spit-Fire написа:По моята логика тея ботуши си се водят sport/track boots за да караш кратко с тях и не предполагат удобство. Мисълта ми, за жалост е, че човек ако иска да кара по-дълго време с тях трябва да е готов за известно неудобство.
Разбирам логиката, но моите A* SMX Plus прекарвам по 8 часа на пистата с тях без никакъв дискомфорт.
Вместо да търсиш под вола теле, иди при една шивачка да махне ципа и да сложи ластик.
Изпратено от моят moto g54 5G с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят moto g54 5G с помощта на Tapatalk
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
SMX+ май ги водят да стават и за туринг ако не се лъжа.nero_ написа:Spit-Fire написа:По моята логика тея ботуши си се водят sport/track boots за да караш кратко с тях и не предполагат удобство. Мисълта ми, за жалост е, че човек ако иска да кара по-дълго време с тях трябва да е готов за известно неудобство.
Разбирам логиката, но моите A* SMX Plus прекарвам по 8 часа на пистата с тях без никакъв дискомфорт.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Моят паметник долу-горе придоби вид.
Тази година монтирах изцяло нова инсталация, тепърва ще я проверявам напълно, но в общи линии важните неща работят, светят фар, габарит, стоп и мигачи, има клаксон, има запалване.
Много от малките детайли минаха през цинкова баня, други детайли бяха полирани, а конзолите на кормилото си ги реставрирах сам и станаха доста прилично, пръснах ги в цвета на рамката и задните амортисьори, да има баланс на цветовете.
Наскоро даже и запали, но нямаше скорости, та с малко фино побутване докарах 4 работещи предавки и дори го покарах. А сега си играя с горивната смес, но вече е студено и става доста бавно.
Не знам реставрация ли е, ресто-мод ли е, ремонт ли е, но на мен този вид ми беше в главата над 10 години, а сега е реалност.
Има даже индикатори за мигачи и дълги, че и подсветка
Конзолките:
Сега зимата трябва да си харесам поне каска и яке, мнения за агв к1?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Айде бе човече... Колко време го чакаме този 'Симсон' ..? Екстра е!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ето ви малко от музея в Марково..

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Браво, супер е станала машината, важното е да те кефи теб - материали, цветове, функционалност, всичко си е твой избор. Малко хора се занимават с реставрация до такава дълбочина и в детайли. Човек трябва с душата да го почувства, за да го оцени. Каската взимай, каквато си харесаш и да ти е удобна.
Аз преди 2 дни се хванах с обслужването на моята машина, че в края на сезона, така и така не карам - поне да чопля. Масла, филтри, кардан, реглаж клапани. Имам и още дребни неща да правя, ама това е само в моята глава. Въртят се едни мухи, на които угаждам.
Проверих си в аптечката, срок на изтичане на едно- две неща, които влача с мен, за първа необходимост. Случвало се е, на друг да помагам с нея.
Аз преди 2 дни се хванах с обслужването на моята машина, че в края на сезона, така и така не карам - поне да чопля. Масла, филтри, кардан, реглаж клапани. Имам и още дребни неща да правя, ама това е само в моята глава. Въртят се едни мухи, на които угаждам.
Проверих си в аптечката, срок на изтичане на едно- две неща, които влача с мен, за първа необходимост. Случвало се е, на друг да помагам с нея.
Ultimate Riding Machine
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
NiksGS написа:Браво, супер е станала машината, важното е да те кефи теб - материали, цветове, функционалност, всичко си е твой избор. Малко хора се занимават с реставрация до такава дълбочина и в детайли. Човек трябва с душата да го почувства, за да го оцени. Каската взимай, каквато си харесаш и да ти е удобна.
И аз разглобих доста работи и зимата ще се занимвам с обслужваници и ремонти. В събота даже ще ходя да си взема един крик за мотора, който съм си харесал

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Симсонката е екстра.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
ildivvy написа:Айде бе човече... Колко време го чакаме този 'Симсон' ..? Екстра е!
Аз го чакам 11 години

NiksGS написа:Браво, супер е станала машината, важното е да те кефи теб - материали, цветове, функционалност, всичко си е твой избор. Малко хора се занимават с реставрация до такава дълбочина и в детайли. Човек трябва с душата да го почувства, за да го оцени. Каската взимай, каквато си харесаш и да ти е удобна.
Благодаря! В общи линии визуално дори по-добре от колкото съм си представял в главата преди 10 години.
Технически все още има доста кусури обаче. Тъй като по двигателя всичко е сменено по отношение на вал, цилиндър, глава, бутало, карбуратор и всичко е афтърмаркет и с цел повишена кубатура до 70цц, срещам затруднения с настройките на горивната смес. По принцип тя се гласи на загрят двигател, но с базовите настройки, които имаше машината загрееше ли, почваше да гасне, да не пали и не можех да глася нищо. Даже при първото каране из селото минах около 4км и после го тиках да го прибера, за щастие угасна във най-високата част на селото, та основно спусках надолу и го мъчих да пали на скорост, но не благоволи. После свалих свещта и я беше зацапал. По книга му дават 30 грама масло първите 500км и аз го спазвам, та и от там също има негативни ефекти, наред с позитивните.
След последните пипания - нова свещт и променена позиция на иглата успях успешно да изляза с него и да се прибера обратно на ход. Пак го усещам богат, та пак ще си играя, но времето вече е тегаво и я успея да хвана някой сух ден веднъж седмицата, я не, та става бавно.
Интересен момент е, не знам какво да очаквам от машината, всичко съм сглобил от гола разглобена рамка. При последното каране ми се разхлабиха огледалата от вибрациите

Окткъм каски - имам няколко приятели с AGV K1, много ми харесват като дизайн, но откъм функционалност не са кой знае какво. Гледам и К3 модела, който покрива и високи стандарти за сигурност /до колкото съм запознат/, и има и слънчеви очила и място за диоптрични такива.
Някой има ли някой от тези модели да сподели впечатления?

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
2025 ямахите вече ги има в сайта на дианамото, на някой ако му е интересно.
Mt-09 с нов цвят, доста приятен. R9 е 26600лв, по-евтина от R6, има и промоция на трейсър9 гт 2024 с 2000лв надолу.
https://www.dianamoto.com/
На хорнета още не са му обявили цената бултрако, кво толкова калкулират още...
Mt-09 с нов цвят, доста приятен. R9 е 26600лв, по-евтина от R6, има и промоция на трейсър9 гт 2024 с 2000лв надолу.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
При КТМ освен валовете от кашкавал май има и друга сериозна драма...жалко.
https://clubs1.bg/news/krizata-v-ktm-se ... e-poveche/
https://clubs1.bg/news/krizata-v-ktm-se ... e-poveche/
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
dhtj написа:2025 ямахите вече ги има в сайта на дианамото, на някой ако му е интересно.
Надявах се, ама няма V-Star 250. В Северна Америка все още предлагат класическия малък чопър чисто нов, но по нашите ширини в Европа го няма. Емисии ли не покрива, търсене ли няма? Аз бих си купил такъв.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Rebel 500 не ти ли допада?