Android,телефони,проблеми и подобни!
Модератор: Общи модератори
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: Android!
bam-bam написа:Може ли да кажеш нота и хтцто с коя версия на робота са били ?
Че при тях това е много важно.
Note II беше с 4.1.2
HTC One с 4.2.2
Даже сега ги погледнах пак и двата,в работещи процеси на Самсунга има доста неща които даже и не ги знам какви са,докато при HTC-то е доста по опростено и изчистено това нещо

Не плюя по NOTE II,напротив седи си ми в къщи и си го харесвам много,също е много бърз с голям дисплей,и писалката е голяма екстра за мене,предвид това че ползвам AutoCad на телефона....ма някак си HTC One е мааалко по напред от него почти във всичко

sambeto написа:....ма някак си HTC One е мааалко по напред от него почти във всичко
Да бе, малко

468 ppi срещу 265 ppi или 1080р срещу 720р
Крайт срещу Кортекс-А9
Adreno 320 срещу ARM Mali-400 MP4
Бонус- ХТЦ-то е с 6-7 месеца по-нов модел
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Питам, защото чета доста добри отзиви за 4.2.2 като лаг, аз съм с 1.2 и рядко ми се получава, но го има по някога.
С по-старите беше още по-зле, но това хората рядко го осъзнават.
Чакам ъпдейта да видя истина ли са слуховете .. гледам и ти си бил с него, може и от него да има доза подобрения.
С по-старите беше още по-зле, но това хората рядко го осъзнават.
Чакам ъпдейта да видя истина ли са слуховете .. гледам и ти си бил с него, може и от него да има доза подобрения.

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Понеже съм доста голям ламер, да ви питам и аз, понеже за първи път ползвам андроид телефон, (Галакси С4) нормално ли е 1.5гб от рам паметта ми да е постоянно заета, даже след като изчистя кеш паметта?
Имаш стартирани десетки излишни глупости... И да чистиш, и да спираш приложения ползата е никаква- те пак стартират... Оправя се с руут- гарантирам, че в андроид форума има всичко което ти трябва като инфо...
- sambeto
- ентусиаст
-
DiMIcha84 написа:Понеже съм доста голям ламер, да ви питам и аз, понеже за първи път ползвам андроид телефон, (Галакси С4) нормално ли е 1.5гб от рам паметта ми да е постоянно заета, даже след като изчистя кеш паметта?
Разбира се че не е нормално,НО явно е нормално за тоя телефон.Имам трима приятели с тоя модел,и на тримата става същата работа като при теб.Има нещо което тормози рам паметта.Гледай какво си инсталирал,пробвай едно по едно да ги махаш и ще откриеш какво е.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- sambeto
- ентусиаст
-
DiMIcha84 написа:Понеже съм доста голям ламер, да ви питам и аз, понеже за първи път ползвам андроид телефон, (Галакси С4) нормално ли е 1.5гб от рам паметта ми да е постоянно заета, даже след като изчистя кеш паметта?
Не е нормално разбира се,имам трима приятели с тоя телефон и при тримата има тия проблем.Има нещо което тормози рам паметта,гледаш какво работи,какво си инсталирал,и почваш едно по едно да ги махаш за да разбереш кое е.Все едно търсиш утечка.....зор е,ма се намира

Sent from my HTC One using Tapatalk
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ,моля ви помагайте че се чудя кое първо да изхвърчи през прозореца - телефона ,лаптопа или рутера!
Днес си взех един андроид ,прибирам се вкъщи ,свързвам го към домашния wifi ,работи точно 1-2 минути и спря. Отидох до рутера ,рестартирах го ,телефона намери мрежата ,свърза се но при опит да влеза в маркет ,фб ,ютуб или където и да е пак увисва интернета. Пуснах лаптопа и забелязах че и той няма wifi към тая мрежа
Рестарт на рутера ,лаптопа има перфектен интернет ,пускам wifi-я на телефона и пак увисва и телефона и лаптопа. Някой има ли си на идея как да оправя тва недоразумение на технологиите ,мисля ,че трябва да влезна през браузъра в рутера и да го настроя на някакви си b/g/n режими ,но при опит да вляза ми иска име и парола ,admin ,admin не става ,името на wi-fi-я както и паролата му пак не става ,не знам доставчиците кви акаунти са си направили ама явно ще трябва да ги викам
,ама все пак се надявам да е нещо елементарно и да може някой да помогне ,дори и на ЛС да не спамим в темата.
Рутера е TP Link TP-Link TL WR740N
Телефона е Xperia Active 4.0.4

Днес си взех един андроид ,прибирам се вкъщи ,свързвам го към домашния wifi ,работи точно 1-2 минути и спря. Отидох до рутера ,рестартирах го ,телефона намери мрежата ,свърза се но при опит да влеза в маркет ,фб ,ютуб или където и да е пак увисва интернета. Пуснах лаптопа и забелязах че и той няма wifi към тая мрежа

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Имаше тема в андроид форума, доколкото си спомням при андроид системата, колкото повече памет е заета, толкова по добре за самия андроид. С две думи, иска си рам за да работи добре

- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Доколкото съм запознат, проблема не е в това да има малко свободна памет, а в това, че най често тези апликации които са заели тази памет, по всяка вероятност работят и това всъщност цоца батерията. Другата крайност - да си качиш таск килър който килва всички на интервал също не е опция защото тя от своя страна също очевидно ще работи през по голямата част от времето за да следи за работещи апликации че да ги килва. А като килне всички аппове(както най често работят повечето от този сорт), самия андроид има логика която следи кои програми се използват най често на телефона и просто сам си ги кешира. това се прави с идеята апликациите които често се използват, да са заредени, а не тепърва да се зареждат когато тръгнеш да ги отваряш , защото това е бавно, (имаш чувството че телефона лаги) . А така като е кеширана , ти се стува че е бързо пускането на някой апп, само дето той е зареден и е в стопиран режим. Та таск килъра като килне всички апове , после като потрябва някой, той така или иначе ще ше зареди, но това нито ще е бързо, нито ще е добре за батерията. А дали паметта ти е заета на 20 % или на 80% нема значение за батерията. Системата има доволно интелигентен мемори мениджъмнт и тя ще си освободи памет когато и трябва като просто килне тези които са в стопед режим.
Та това оставяне на апликациите живи след като излезеш с бек бутона, не е бъг, а е фийчър, както казваме в нашите среди. Повече по тази тема , тука :
http://developer.android.com/reference/ ... ivity.html
А този апп ви показва директно и кой апп в къв стейт ви е в момента :
https://play.google.com/store/apps/deta ... l.r1&hl=en
Та това оставяне на апликациите живи след като излезеш с бек бутона, не е бъг, а е фийчър, както казваме в нашите среди. Повече по тази тема , тука :
http://developer.android.com/reference/ ... ivity.html
А този апп ви показва директно и кой апп в къв стейт ви е в момента :
https://play.google.com/store/apps/deta ... l.r1&hl=en
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
bam-bam написа:Пробвай да го ресетнеш и го остави без парола за проба.
Проблема се оказва малко по-сериозен и не помага нищо което ми идва на ум.

Ще помоля някой с Xperia Active или с някакъв друг Андройд задължително 4.0.4 да ми драсне едно ЛС ,да му задам няколко въпроса ,да не спамя в темата
Ще съм му много благодарен

///MBlitzz написа:Колеги ,моля ви помагайте че се чудя кое първо да изхвърчи през прозореца - телефона ,лаптопа или рутера!![]()
Днес си взех един андроид ,прибирам се вкъщи ,свързвам го към домашния wifi ,работи точно 1-2 минути и спря. Отидох до рутера ,рестартирах го ,телефона намери мрежата ,свърза се но при опит да влеза в маркет ,фб ,ютуб или където и да е пак увисва интернета. Пуснах лаптопа и забелязах че и той няма wifi към тая мрежаРестарт на рутера ,лаптопа има перфектен интернет ,пускам wifi-я на телефона и пак увисва и телефона и лаптопа. Някой има ли си на идея как да оправя тва недоразумение на технологиите ,мисля ,че трябва да влезна през браузъра в рутера и да го настроя на някакви си b/g/n режими ,но при опит да вляза ми иска име и парола ,admin ,admin не става ,името на wi-fi-я както и паролата му пак не става ,не знам доставчиците кви акаунти са си направили ама явно ще трябва да ги викам
,ама все пак се надявам да е нещо елементарно и да може някой да помогне ,дори и на ЛС да не спамим в темата.
Първото и най-важно преди всички други опити- тествай с друг рутер как са нещата. Вържи се за мрежата на съседа, на някое заведение- важното е да е друг рутера. Лошото е, че тоя модел е масов.
Да обясня що- дадоха ми същият от Виваком. Рутера е повече от добър за парите дето струва, а за бонус е направо идеален. В един момент обаче установих, че с 2-3 конкретни телефона на Сони тоя рутер дава грижи. Мъчих се 3 дни без резултат и аз докато ми писна- извадих старият Д-линк от шкафа, включих го и проблемите изчезнаха на секундата. Закачих един Линксис- грижи няма, Нетгиър- грижи няма, ТП Линк друг модел (с 2 антени-WR816 или там някъде)- грижи няма.
Изводът- проблемът е в рутера. Или в телефона- зависи от гледната точка. Принципно са редки случаи да не се понасят рутер и телефон/лаптоп/таблет, но и това се случва- зависи от самите чипове в устройствата. Знам за няколко такива случая и странно защо, но все участват този модел рутер и устройство на Сони в ниския и среден клас...
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
F3P написа:///MBlitzz написа:Колеги ,моля ви помагайте че се чудя кое първо да изхвърчи през прозореца - телефона ,лаптопа или рутера!![]()
Днес си взех един андроид ,прибирам се вкъщи ,свързвам го към домашния wifi ,работи точно 1-2 минути и спря. Отидох до рутера ,рестартирах го ,телефона намери мрежата ,свърза се но при опит да влеза в маркет ,фб ,ютуб или където и да е пак увисва интернета. Пуснах лаптопа и забелязах че и той няма wifi към тая мрежаРестарт на рутера ,лаптопа има перфектен интернет ,пускам wifi-я на телефона и пак увисва и телефона и лаптопа. Някой има ли си на идея как да оправя тва недоразумение на технологиите ,мисля ,че трябва да влезна през браузъра в рутера и да го настроя на някакви си b/g/n режими ,но при опит да вляза ми иска име и парола ,admin ,admin не става ,името на wi-fi-я както и паролата му пак не става ,не знам доставчиците кви акаунти са си направили ама явно ще трябва да ги викам
Първото и най-важно преди всички други опити- тествай с друг рутер как са нещата. Вържи се за мрежата на съседа, на някое заведение- важното е да е друг рутера. Лошото е, че тоя модел е масов.
Да обясня що- дадоха ми същият от Виваком. Рутера е повече от добър за парите дето струва, а за бонус е направо идеален. В един момент обаче установих, че с 2-3 конкретни телефона на Сони тоя рутер дава грижи. Мъчих се 3 дни без резултат и аз докато ми писна- извадих старият Д-линк от шкафа, включих го и проблемите изчезнаха на секундата. Закачих един Линксис- грижи няма, Нетгиър- грижи няма, ТП Линк друг модел (с 2 антени-WR816 или там някъде)- грижи няма.
Изводът- проблемът е в рутера. Или в телефона- зависи от гледната точка. Принципно са редки случаи да не се понасят рутер и телефон/лаптоп/таблет, но и това се случва- зависи от самите чипове в устройствата. Знам за няколко такива случая и странно защо, но все участват този модел рутер и устройство на Сони в ниския и среден клас...
Рутера се оправи ,от доставчика му смениха режима и сега няма проблеми ама пак се измъчвам с тоя телефон.
Има една опция за автоматично регулиране на яркостта която работи със един сензор в горния край на екрана НО не може да се спре от никъде.
Искам да го спра защото денем не използва целия капацитет на светлина на екрана и не се вижда почти нищо ,вечер пък на изкуствена светлина (лампа) почва да трепти защото се чуди светло ли му е - тъмно ли му е. Да има как да я спра тая ''екстра'' и да свети постоянно на 100% ,но не може. Пробвах с различни уиджети ,програми ,хард ресет - не помага и не помага. С фенер като светна в сензора и екрана се надува на максимална яркост но махна ли фенера пак спада. Как е възможно никъде да няма опция за спиране на тая глупост??

///MBlitzz написа:F3P написа:///MBlitzz написа:Колеги ,моля ви помагайте че се чудя кое първо да изхвърчи през прозореца - телефона ,лаптопа или рутера!![]()
Рутера се оправи ,от доставчика му смениха режима и сега няма проблеми ама пак се измъчвам с тоя телефон.
Има една опция за автоматично регулиране на яркостта която работи със един сензор в горния край на екрана НО не може да се спре от никъде.
Искам да го спра защото денем не използва целия капацитет на светлина на екрана и не се вижда почти нищо ,вечер пък на изкуствена светлина (лампа) почва да трепти защото се чуди светло ли му е - тъмно ли му е. Да има как да я спра тая ''екстра'' и да свети постоянно на 100% ,но не може. Пробвах с различни уиджети ,програми ,хард ресет - не помага и не помага. С фенер като светна в сензора и екрана се надува на максимална яркост но махна ли фенера пак спада. Как е възможно никъде да няма опция за спиране на тая глупост??
Има възможност просто се разрови малко в настройките на дисплея.