Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Що тъй ся с лощо

------------------------------------------------------------------------
Трендът за София е устойчив
Цените в Космоса и всички купили апартаменти в Ливадите в ролсове
Минимум

Редкорден брой нови жилища от 2010 насам
Набутани са строителите, да!!! Направо работят на брутална загуба. Живи да ги ожали човек
https://btvnovinite.bg/pari/broja-na-novite-zhilishta-sch.html

Трендът за София е устойчив

Редкорден брой нови жилища от 2010 насам

Набутани са строителите, да!!! Направо работят на брутална загуба. Живи да ги ожали човек

https://btvnovinite.bg/pari/broja-na-novite-zhilishta-sch.html

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Видин е доста интересно по горнатата статистика. Явно интереса е голям 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Тея искат 320к защото сигурно в цената влиза и къщата от ляво!Вижте,че вече е тръгнала насам към франкенщайна 

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Като чета тия цени ми се иска и на мен да работя на тяхmadafaka_donkele написа:Leon написа:Иска ми се обсъдим другия аспект на имотите - реални и пресни впечатления и от големи ремонти или довършителни работи по нови апартаменти, защото там нещата полека отиват към 1:1 със стойността на жилището... Уикенда един приятел каза, че му поискали 80лв./кв. за лепене на плочки и 500лв за монтаж на тоалетна структура, пък не е като да са Фенди. Сутринта по БТВ имаше материал и някакъв пич обясняваше, че вече боядистват на 7-8-10лв/кв, отделно цените на материалитъе са 30-100% нагоре...
За София ако питаш си е точно така. Някакви извънземни цени на всякакви майсторчета. Поне да е качествено, ама нъцки. В друг форум колегите се оплакват от кофти свършена работа, въпреки че са платени безбожни цени за труд. Плочките накриво, фугата от 1 до 10мм и т.н.![]()
Един познат наскоро ми разказа, че на новия си апартамент, дето го купи миналата година сам си е направил почти всичко. Къде събота и неделя, къде с някой и друг ден отпуск. Естествено отнема повече време, особено, като не си се занимавал с плочки, замазки и т.н. преди.
Иначе и аз исках да правя малко промени в апартамента, малко освежаване и евентуално едната баня, че още в началото не ми харесваше, но като гледам какви пари се очаква да дам за труд/майстори и мен все повече ме блазни идеята да си правя всичко сам лека полека

Sent from my iPhone using Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Каручката се катурна май.
За седмица чух за две фирми, които искат допълнително пари за сгради в строеж, като договорите са отпреди 1-2 години.
Като под още пари става дума за 25-30%
Това не пречи след 1 год да искат още или става интересно който се е хванал на хорото.
Другия вариант е връщане на парите с някава неустойка.
И в двата случая фирмите са на печалба, а купувачите на загуба.
За седмица чух за две фирми, които искат допълнително пари за сгради в строеж, като договорите са отпреди 1-2 години.
Това не пречи след 1 год да искат още или става интересно който се е хванал на хорото.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Rainbow написа:Видин е доста интересно по горнатата статистика. Явно интереса е голям
То да беше само Видин

alekangg написа:Каручката се катурна май.
Мдам. И аз имам колеги, на които са им го съобщили.
На един от тях буквално са му заявили, да не чака неустойки ако си иска парите и ако е много надъхан, да ги съди

Кой знае какви са им договорите. Ама той като зная колко се четат тия договори

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Хората са изключително незапознатите на тема договори и подобни. Колко пъти съм чувал "ама аз/той нали имам договор". Един познат спори сигурно 3 дена с една пишман брокерка, че капарото се дължи в двоен размер. Беше силно озадачена, как е възможно това. Беше отдавна де, сега не знам дали са поумнели. Един пък инвеститор си беше направил втора фирма с минимален капитал и през нея беше продал 20 апартаменти на предварителен договор. Пълен абсурд. Човека не беше злонамерен, просто нищо не разбираше. После преподписва с другата фирма. Но факта, че никой не беше проверил с каква фирма подписва е показателен. Виждал съм как в договора пише едно лице, а се подписва отдолу друг човек (примерно друг съдружник) и хората си мислят че имат договор. Или пък предварително подписани договори от незнам си кой.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
alekangg написа:За седмица чух за две фирми, които искат допълнително пари за сгради в строеж, като договорите са отпреди 1-2 години.
Това сериозно ли е, все пак сме страна членка на ЕС. Не мога да повярвам че такива селски тарикати все още могат да виреят с балканските си номера.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Май си ми проспал поста. Хората подписват без грам консултация с адвокат и после що така стана. Няма нищо общо с ЕС. ЕС не може да ти определя ти как се договаряш. Не може да кажат примерно 20% капаро. Клиента се радва на малко капаро и като развалят и перфектен договор си получаваш двойното капаро и толкоз.peshehodetz написа:alekangg написа:За седмица чух за две фирми, които искат допълнително пари за сгради в строеж, като договорите са отпреди 1-2 години.
Това сериозно ли е, все пак сме страна членка на ЕС. Не мога да повярвам че такива селски тарикати все още могат да виреят с балканските си номера.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Явно да.peshehodetz написа:alekangg написа:За седмица чух за две фирми, които искат допълнително пари за сгради в строеж, като договорите са отпреди 1-2 години.
Дори да платят неустойка няма да е кой знае какво, ако са дали 20-30к евро за начало.
Ама повечето ще се дърпат и ще се съдят години.
Поне мераклиите за инвестиция на зелено ще намалеят силно.
Последна промяна alekangg на 07 Фев 2022, 23:58, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Като купуваш на зелено най-малкия ти проблем е да ти вдигнат цената. В един момент музиката ще спре и пак ще се реве да се спасяват някакви, които не били виновни.
Не може да се правиш на венчър капиталист и после друг да ти е виновен. Поемаш си риска... ако стане браво, ако не си пиеш студената вода и приемаш, че може би тва не е за теб.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Не може да се правиш на венчър капиталист и после друг да ти е виновен. Поемаш си риска... ако стане браво, ако не си пиеш студената вода и приемаш, че може би тва не е за теб.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
shlosera написа:Leon написа:Уикенда един приятел каза, че му поискали 80лв./кв. за лепене на плочки и 500лв за монтаж на тоалетна структура, пък не е като да са Фенди. Сутринта по БТВ имаше материал и някакъв пич обясняваше, че вече боядистват на 7-8-10лв/кв, отделно цените на материалитъе са 30-100% нагоре...
Като чета тия цени ми се иска и на мен да работя на тяхОт фирми ли са цените?
Не знам какви са цените, но ако някой ми поиска 80 лв/кв и после ми нареди плочките с ъгли за ламинат ще имаме сериозен проблем

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Вдигането на цената от предварителния договор не е чак толкова страшно, при условие, че сградата бъде построена. Ще им вдигнат цената на зелено с 20%, като същевременно пазарната цена се е вдигнала повече проценти. Плюс това, може да се откажат и да им върнат парите.
Лошото е, че в момента вече има много сгради, които са продадени на зелено, но няма изгледи да вземат акт 16. Интересно, защо не се говори по въпроса, а всичкия шум е свързан само с повишаване на цените.
Лошото е, че в момента вече има много сгради, които са продадени на зелено, но няма изгледи да вземат акт 16. Интересно, защо не се говори по въпроса, а всичкия шум е свързан само с повишаване на цените.
I love the sound of V8 in the morning...
drago_pavlov написа:shlosera написа:Leon написа:Уикенда един приятел каза, че му поискали 80лв./кв. за лепене на плочки и 500лв за монтаж на тоалетна структура, пък не е като да са Фенди. Сутринта по БТВ имаше материал и някакъв пич обясняваше, че вече боядистват на 7-8-10лв/кв, отделно цените на материалитъе са 30-100% нагоре...
Като чета тия цени ми се иска и на мен да работя на тяхОт фирми ли са цените?
Не знам какви са цените, но ако някой ми поиска 80 лв/кв и после ми нареди плочките с ъгли за ламинат ще имаме сериозен проблем
Чичо Манчо това е водобранна лайсна за плот.Но все пак не и е там мястото де.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Rainbow написа:Видин е доста интересно по горнатата статистика. Явно интереса е голям
Не знам статистиката, но реалността е че и там поскъпна доста. Миналата година купувахме апартамент във Видин и ценитеса доста нагоре, въпреки че нови сгради няма, а старите са като от азиатски филм на ужасите. Та 4-5 читави (е, като за Видин) гарсониери си държаха доста сериозни цени.
Never mistake motion for action...