Във форма ли сте?
Модератор: Общи модератори
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: Във форма ли сте?
nero_ написа:bum_bum написа:
Час-два в залата далеч не могат да преодолеят това, което причинява храненето.
Ако имаш 5-10хил. активни калории на седмица не мисля, че е особен проблем да си хапваш по един сладолед дневно и няколко пици седмично с 1-2 бири. Не съм привърженик на крайности. Според мен балансирано хранене с наблягане на качествени храни, но допускащо алкохол и захар в ограничени количества е предостатъчно в комбинация с активен живот да доведе до добра форма и добро общо здраве.
Добре звучи, но малко си се изсилил с количествата. Аз също си позволявам и сладолед и алкохол и паста, но не повече от един път в седмицата. Абсурдното е, че от тези неща можеш лесно да се сдобиеш с качествени, за разлика от месо и млечни продукти например, но това е друга тема.
Бум е доста прав, защото два часа в залата ако ги обърнеш в калории са приблизително 500, което са две бири или два лайняни десерта/вафли в опаковка от магазина.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
БУМ, дай снимката от фейса с 10-те години разлика. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Kroki написа:БУМ, дай снимката от фейса с 10-те години разлика.
И аз видях снимката, даже разликата май беше повече от 10г.

Като видя хора на над 40-50г. които се грижат за здравето си, и тялото си много се кефя. Браво, браво!
И тази година се срещнах с някои познати/приятели в БГ като се прибрах... те повечето ВСЯКА вечер праскат по НЯКОЛКО ''патрончета'' от най-долнопробните ракии, уискита и т.н. Картината беше жалка..
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
bum_bum написа:.
Я дай малко акъл ако обичаш, да видиш че ценя опита и знанията ти, и че заяжданията ми понякога са само закачки.

Снощи изтървах мотора в един пясък, аз не можах да падна, останах на крака, но мотора като падна ми подпря опорния крак и как точно се разместих не знам, ама разтегнах яко задното бедро и една от долните му връзки към сгъвката на коляното. Сигурно има разкъсани влакна, макар и да няма нещо видимо, но боли много.
Грешката си я знам - не бях загрял хубаво преди карането. Че ще мине от самосебе си пак знам, но дайте някакви съвети за по-бързо възстановяване.
Имам останал тендивал от миналата година като разтегнах връзки на глезена на един мач, та ще си се мажа с него, знам че има ефект. Сложих малко лед, и едно магнезийче пих снощи че имах под ръка (добавка), за нещо друго сещате ли се, специфични упражнения или нещо за ядене/пиене?
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
nero_ написа:bum_bum написа:
Час-два в залата далеч не могат да преодолеят това, което причинява храненето.
Ако имаш 5-10хил. активни калории на седмица не мисля, че е особен проблем да си хапваш по един сладолед дневно и няколко пици седмично с 1-2 бири. Не съм привърженик на крайности. Според мен балансирано хранене с наблягане на качествени храни, но допускащо алкохол и захар в ограничени количества е предостатъчно в комбинация с активен живот да доведе до добра форма и добро общо здраве.
Е такива крайности да не близваш алкохол или пица единствено ако си професионален спортист или имаш медицински причини. Иначе си е психария малко.
Jorixa написа:Е такива крайности да не близваш алкохол или пица единствено ако си професионален спортист или имаш медицински причини. Иначе си е психария малко.
Мислел съм си и аз така. Сега си мисля, че е психария да се тровиш нарочно хронично.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тя темата малко отскочи от идеята, щото от форма отидохме на хранене, но пък и двете са много силно свързани.
Принципно не виждам проблем човек да е в добра форма и да има преси, плочки, мускули и каквото там си направи във фитеса ако яде всеки ден пица или сладолед, стига въглехидратите от тях да са в рамките на 40-50% от дневните калории, плюс още 30-те % протеин и 30-40% мазнини и разбира се калориите му да са в баланс, лек дефицит или лек излишък, според това какво се цели. Ако не знаеш днес колко си изгорил и колко си приел няма как да ти излезе сметката и да ти се получат нещата. След някакво време може да става на око, но си иска един период на смятане и запознаване с храната за да може човек да се храни интуитивно, поне при мен.
Вече друг е въпроса доколко добре тялото работи с въглехидрати и какви са дългосрочните последствия от подобно хранене.
Аз лично нямам проблем да ям пица, паста, да пия бира или каквото и да е било там. Нито ще ми навреди на формата, нито на здравето, защото ако ми се случи то е в годината един или два пъти. Но много рядко го правя и не се чувствам, че не съм ходил на почивка ако не съм ял пица, че не съм бил на ресторант ако не съм пил бира и изобщо че не съм изживял нещо, ако не съм ял някаква определена храна. Въобще храната е последното нещо, което ми определя битието и удоволствието от живота.
Тук не мога да се включа. Хапчета не пия никакви и нямам идея какво се пие при подобни травми. Принципно правилния начин да се възстановиш по-бързо от травма е да работиш около нея с тренировките. Т.е. всички натоварвания на крайника, които не водят до болка.
Снимката не е нищо особено, но просто ми направи впечатление, че толкова години по-късно формата ми всъщност е доста по-добра.
На лявата снимка тренирах сутрин в парка- спринтове, леки кросове, набирания, кофички, лицеви и т.н. Вечер бях в залата и вдигах много здраво. Тягата ми беше 200кг някъде по това време. Клека ако не се лъжа 160. Работех от 9 до 6 на хартия, но реално отивах към 11 и си тръгвах най-късно към 3-4. Хранех се нисковъглехидратно, но не смятах калории и нямах никаква представа какво точно съм изял днес като макронутриенти. Което очевидно не е оптималния вариант.
На дясната ме е натиснал живота. Тренирам максимум час на ден. По едно време едвам успявах и 40 мин, но напоследък гледам да правя около час поне. Карам понякога колело, но не колкото ми се иска. Като цяло може да се каже, че е рядко. Работата ми е до голяма степен и физическа и има дни в които съм толкова изморен, че и изкачването на стълбите до фитнеса ми е проблем, но гледам да не пропускам. Но тук вече много добре знам какво и колко ям. Храненето ми е абсолютно точно и стриктно и разликата е на лице. На практика с никакво или почти никакво кардио, ако не броим рядкото каране на колело и 0 коремни преси в последните поне 7-8 години, когато разбрах колко глупаво упражнение са.

Принципно не виждам проблем човек да е в добра форма и да има преси, плочки, мускули и каквото там си направи във фитеса ако яде всеки ден пица или сладолед, стига въглехидратите от тях да са в рамките на 40-50% от дневните калории, плюс още 30-те % протеин и 30-40% мазнини и разбира се калориите му да са в баланс, лек дефицит или лек излишък, според това какво се цели. Ако не знаеш днес колко си изгорил и колко си приел няма как да ти излезе сметката и да ти се получат нещата. След някакво време може да става на око, но си иска един период на смятане и запознаване с храната за да може човек да се храни интуитивно, поне при мен.
Вече друг е въпроса доколко добре тялото работи с въглехидрати и какви са дългосрочните последствия от подобно хранене.
Аз лично нямам проблем да ям пица, паста, да пия бира или каквото и да е било там. Нито ще ми навреди на формата, нито на здравето, защото ако ми се случи то е в годината един или два пъти. Но много рядко го правя и не се чувствам, че не съм ходил на почивка ако не съм ял пица, че не съм бил на ресторант ако не съм пил бира и изобщо че не съм изживял нещо, ако не съм ял някаква определена храна. Въобще храната е последното нещо, което ми определя битието и удоволствието от живота.
dhtj написа:Че ще мине от самосебе си пак знам, но дайте някакви съвети за по-бързо възстановяване.
Тук не мога да се включа. Хапчета не пия никакви и нямам идея какво се пие при подобни травми. Принципно правилния начин да се възстановиш по-бързо от травма е да работиш около нея с тренировките. Т.е. всички натоварвания на крайника, които не водят до болка.
Снимката не е нищо особено, но просто ми направи впечатление, че толкова години по-късно формата ми всъщност е доста по-добра.
На лявата снимка тренирах сутрин в парка- спринтове, леки кросове, набирания, кофички, лицеви и т.н. Вечер бях в залата и вдигах много здраво. Тягата ми беше 200кг някъде по това време. Клека ако не се лъжа 160. Работех от 9 до 6 на хартия, но реално отивах към 11 и си тръгвах най-късно към 3-4. Хранех се нисковъглехидратно, но не смятах калории и нямах никаква представа какво точно съм изял днес като макронутриенти. Което очевидно не е оптималния вариант.
На дясната ме е натиснал живота. Тренирам максимум час на ден. По едно време едвам успявах и 40 мин, но напоследък гледам да правя около час поне. Карам понякога колело, но не колкото ми се иска. Като цяло може да се каже, че е рядко. Работата ми е до голяма степен и физическа и има дни в които съм толкова изморен, че и изкачването на стълбите до фитнеса ми е проблем, но гледам да не пропускам. Но тук вече много добре знам какво и колко ям. Храненето ми е абсолютно точно и стриктно и разликата е на лице. На практика с никакво или почти никакво кардио, ако не броим рядкото каране на колело и 0 коремни преси в последните поне 7-8 години, когато разбрах колко глупаво упражнение са.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Ебаси, ама от кето-то се и оплешивявало
Иначе по ремата: аз съм доволен горе долу в момента как съм.Пролетта свалих 3-4кг. и успявам да ги задържа и до сега,което поне при мен е рядкост и съм много доволен.Не ,че няма нужда от още 2-3кг.нодолу.182см/87кг съм сега.Цяло лято съм с колело до офиса 20+км. на ден а от месец два като минавам през парка всеки ден си отделям 20мин за набирания и кофички.Не закусвам по принцип/макс 2пъти в месеца да хапна нещо сутрин/ на обяд гледам хляб да не ям наблягам на салати с някакво месо или диня със сирене/обожавам я тази комбинация,това лято поне 2 дена в седмицата това ми е обяда/ Обаче вечер си хапвам нормално но пак се старая хляба да ми е филия,филия и половина
А да, и аз съм в отбора на чичаците 40+

Иначе по ремата: аз съм доволен горе долу в момента как съм.Пролетта свалих 3-4кг. и успявам да ги задържа и до сега,което поне при мен е рядкост и съм много доволен.Не ,че няма нужда от още 2-3кг.нодолу.182см/87кг съм сега.Цяло лято съм с колело до офиса 20+км. на ден а от месец два като минавам през парка всеки ден си отделям 20мин за набирания и кофички.Не закусвам по принцип/макс 2пъти в месеца да хапна нещо сутрин/ на обяд гледам хляб да не ям наблягам на салати с някакво месо или диня със сирене/обожавам я тази комбинация,това лято поне 2 дена в седмицата това ми е обяда/ Обаче вечер си хапвам нормално но пак се старая хляба да ми е филия,филия и половина

А да, и аз съм в отбора на чичаците 40+

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Никога не се смей на плешиви хора!
Аз до 35-тата си година правех криви всичките си колеги, които нямаха много коса, защото нямаше и намек, накъде ще тръгнат нещата, но като си го имаш в родата явно мача е свирен още като се родиш.
В интерес на истината, имам растителност по главата ама явно от слънцето на снимката съм лъснал така. Отделно преди това далдисвах с една масла сигурно час и ми е отпечатана на физиономията, иначе съм по-малко грозен.

В интерес на истината, имам растителност по главата ама явно от слънцето на снимката съм лъснал така. Отделно преди това далдисвах с една масла сигурно час и ми е отпечатана на физиономията, иначе съм по-малко грозен.

Дали са 3 или 5 косъма е все тая...така от опит...
Сега остава да я докарам и твоята форма...и ще сме като близнаци...е айде аз съм с 10см по-нагоре...ама като при космите няма да го правим на проблем...

Сега остава да я докарам и твоята форма...и ще сме като близнаци...е айде аз съм с 10см по-нагоре...ама като при космите няма да го правим на проблем...

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Позицията на тялото долу-горе еднаква, един и същи крак напред, ъгъла на падане на светлината долу-горе докаран, обаче географските координати май нищо общо, така че няма как да се прави сравнението.....Сега като видях как изглеждаш с повече от 10 години разлика...Респект!!! Мисля, че вече на много хора им е ясно, че хранене и активен начин на живот трябва да са ръка за ръка. Вече кой за какво има желание и най-вече волята....Със здраве на всички!
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз само едно нещо не разбрах до тук , може ли човек да получи бумбум форма само със кето хранене или трябва да блъска в залата всеки ден ?
Аз лично "35 години хранене НВД" го намирам за по натурално и естествено като резултат , лично мнение все пак 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
виж Милко от Спайдър спорт, не мисля че тренира кой знае колко, но той като бум с правилно хранене си има завидна форма
та нв-вмх и кето са начини на живот и дават резултати, и то дългосрочни
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
та нв-вмх и кето са начини на живот и дават резултати, и то дългосрочни
Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:Тя темата малко отскочи от идеята, щото от форма отидохме на хранене, но пък и двете са много силно свързани.
Аз лично нямам проблем да ям пица, паста, да пия бира или каквото и да е било там. Нито ще ми навреди на формата, нито на здравето, защото ако ми се случи то е в годината един или два пъти. Но много рядко го правя и не се чувствам, че не съм ходил на почивка ако не съм ял пица, че не съм бил на ресторант ако не съм пил бира и изобщо че не съм изживял нещо, ако не съм ял някаква определена храна. Въобще храната е последното нещо, което ми определя битието и удоволствието от живота.dhtj написа:Че ще мине от самосебе си пак знам, но дайте някакви съвети за по-бързо възстановяване.
Поздравления за ентусиазма и положените усилия, да промениш начина си на живот и на "дърти години" да изглеждаш така

Показвам снимката на жената и ще и кажа, че ако иска мъжа и да изглежда така, трябва да тръгне с мен на фитнес и да спре да ме изкушава с паста, вино, пици, торти. В други постове ще те питам как се оправяш с яденето, аз не мога се пречупя да ям "скара" повече от 7-8 пъти седмично. Натам е ясно какви храни идват...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dhtj написа:Е.Димитров написа:То явно да си "във форма" има различни виждания.
...Идвате, бием една плоча 25м2, като на ръка бъркаме бетона и това е![]()
Моето виждане "да си във форма" е първо да се чувстваш добре, второ да изглеждаш добре и трето да изпъкваш в разни спортни ситуации и дисциплини.
Например като отида на плаж и се закачи някой с мен във водата - да плувам по-бързо и по-дълго от него.
Като играя мач, при извеждащ пас да не може да ме настигне противника, и да издържа и двете полувремена, а не да играя само първото, а второто да се разхождам без въздух.
Като играя волейбол - да скачам по-високо от противника, като играя баскет - да сменям по-бързо посоките и да не могат да ме хванат. За мен това е готиното чувство, когато си по-добър от останалите и когато си победител. И затова има смисъл да тренираш и да си "във форма"
А за бетона е безсмислено да се напъва човек. Бъркал съм и аз някога, но е тъпо. Скапва ти се кръста, а за 300 лв има бетонобъркачки, там само изсипваш вътре и си го бъркат сами. Ако е само за веднъж и приятел може да ти услужи с такава, а пък за некви други стотин лева идва направо камиона и ти го изсипва готов бетона където искаш.
Браво!
Точно това мнение ми допадна най-много и е много добро.
Дали е правилно нямам представа, но наистина е добро.
Направило ми е впечатление следното.
Събираме се някакви хора от различни клонове на фирмата да правим турнир по футбол.
Участват всякакви хора на различни длъжности, от големите директори до най-ниско ниво (колко грозно звучи) работници, които имаме желание да ритаме мач.
Точно покрай тези турнирчета опознах и се започнах с готини хора, без значение каква длъжност са във фирмата. Това се случваше преди години, но всеки път, когато се видим с някой от тези хора и големите началници се поздравяваме взаимно с уважение.
И не, не съм много добър футболист, но явно съм направил впечатление.
Браво! Бумбум!
убавец си бре!