Мъжете - застрашен вид

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Мъжете - застрашен вид

Мнение от Моджо » 09 Яну 2024, 12:03

Дънки, ако е по-официално панталон. Пуловер или риза с къс/дълъг ръкав, може и неква тениска евентуално лятото вместо ризата. Маратонки не нося. Обувки. Верно, 1-2 чифта целогодишно, но обувки са, не са патъци. Ханцуг даже в къщи не обличам :)) Имам няколко, не е като да няма. Мразя официално, разбирай костюми, ама и мразя ханцузи и подобен тип облекло.
За тва па съм непретенциозен...не държа на марки нито на разнообразие кой знае какво особено за обувки :)) Имам 2 чифта. Официални и за всеки ден целогодишно, хахаха. Чорапи не нося, а в къщи и по двора ходя бос или с чехли. Маратонки обувам само като карам колелото или ще ходим някъде из гората.
Якето ми е некво като гумирано..не е баш шушляк. Иначе предпочитам кожени.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Яну 2024, 12:17

Наистина е трагично положението със стила на обличане, но за сметка на това всеки знае известните/модерните към момента марки и е облечен от главата до петите с тях :mhihi: .
Западна Европа е в другата крайност - има някакъв стил, но в бизнес сградите всички са облечени буквално в едно и също нещо, само нюансите на цветовете се различават с малко. При костюмите е друго, без значение колко човека са с един и същ костюм - няма да направи впечатление, особено ако костюма е хубав и ушит по мярка. Имам няколко костюма и винаги когато се налага да ги нося изпипват всичко до последния детайл: обувка, риза, колан, вратовръзка, часовник - абсолютно всичко трябва да си подхожда идеално. Изхвърлял съм чисто нова риза защото не седи добре със сако и стърчи повече от необходимото от ръкава :mhihi:

Аз ежедневно съм с дънки. Панталон слагам според задачите и срещите за деня. Според дънки или панталон се обличам и нагоре: на дънки можеш да сложиш почти всичко + маратонки, на панталон трябва да помислиш малко. Маратонки/кецове са опция ако не са прекалено спортни и много различни като цвят.
Пролет/Есен/Зима задължително с обувки, има ли сняг вадя тежкия Timberland. За дъждовно време имам няколко различни боти, които нося според останалото облекло. Взел съм ги една идея по-големи за да мога да слагам и дебел чорап при нужда когато е студено.

Вкъщи съм с анцуг или къси гащи. Ще ми се смеете ама в Пепко намерих някакви спални комплекти: тениска и къси гащи. Е това е най-удобното нещо дето съм обличал някога и лятото съм винаги с тях. Сега зимата предимно спя с тях :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 09 Яну 2024, 12:30

99% през студените сезони съм с анцуг - всичките ми са с класическа кройка и тъмни цветове.Маратонки имам ... 5 чифта титуляри, всеки ден ги сменям.За снега имам 2 терекса, вършат си работата перфектно.
Лятото - шорти до под коляно и някаква ризка или тениска.Това е.
Последните години , нещо и дънки не мога да си харесам.Всички ми се струват някакви ... шарени, странни ... обичам по-широки дрехи.На времето имах два броя на DC , стояха много готино , по-свободно , с малко по-ниско дъно ... е сега такъв модел не мога да намеря :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Яну 2024, 12:45

То зависи с какво се занимаваш и за какво ти е. Преди ми се налагаше костюми, ризи, вратовръзки, ама кариерата лека-полека се завъртя на дънки и тениска :mhihi: Вече не се налага да се обличам по 5мин :lol: От там пък и не инвестирам за по-официален гардероб. В момента имам само 2 ризи, като едната не е много официална - не става за костюм. Анцуга обаче е за вкъщи и за тренировка.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 09 Яну 2024, 13:55

Анцунг само вкъщи, но ако е навън е сухо гледам винаги с маратонки, понеже други обувки рядко са ми удобни за вървене повече от вкъщи до колата

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 09 Яну 2024, 14:11

В офиса - дънки и тениска, предимно с обувки последните година-две, преди това с маратонки.
Според мен в офиса има две причини да се облечеш по-неудобно от нужното - искаш да растеш кариерно и целевата ти позиция го очаква/изисква или просто не си уверен в себе си и искаш да го докараш от дрехи. Същото и за екземплярите, които държат да се вижда, че обувките са им 400 кинта, а не 40 - 90% от хората от този тип, които познавам, имат сериозни дефицити в други аспекти.

В личен план - от анцуг с маратонки, през дънки и тениска с обувки, до официален панталон, риза и сако с обувки. Ако е зимно време и поводът изисква нещо повече от анцуг и маратонки - дънки, боти и тениска.
Блузи с дълъг ръкав не нося.

Лично облеклото по-скоро не го броя като част от мъжествеността, а повече въпрос на самооценка и самоуважение. Както ще ме е срам да ходя с неизрязани нокти или мръсни обувки, така няма да ми добави сантиметри да съм изтупан с етикети и скъп водомер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 09 Яну 2024, 14:46

От 20 години всеки ден ходя на работа с костюм и вратовръзка и събота и неделя си давам малко почивка, ходейки малко неглиже. Като цяло на повечето мъже в БГ вкусът им на обличане е тотал щета. Анцунг, маратонки и диагоналка :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Яну 2024, 14:48

И новата мода - голи глезени. Ама с тея голи глезени може да им изстинат пОтките :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Яну 2024, 15:06

Това с глезените не знам от къде дойде при мъже и жени. :shock: Едно време жените носеха ниска талия, сега дънките им стигат до циците. Айде ако е студено не съм за гол кръст, но може и по начин различен от носене на дънки тип скафандър да се топлиш. То гащеризонът стои по-добре от това.

А иначе аз...се обличам удобно. :mhihi: Няма да споделям подробно, че ще ме сложите към тотал щета :mhihi: ама никога не съм бил на мнение, че облеклото ми трябва да се харесва на някой си, СЛЕД КАТО на мен просто не ми пука. Като гледам съм най-близо до колегата Бинев, но само добавям джапанки задължително. :mhihi:
Колегата ТНТ вика според работата, ама пак не е така защото имам колеги, които работят с панталони, ризи, обувки...
Но да кажем, че ако работех друго, което изисква облекло, щях да се съобразя.
Диагоналки не знам как се слагат даже, това е странно и неразбираемо за мен, освен ако работата ти не го изисква.

Обичам да се чувствам свободен, умствено и физическо, дори дънки трудно трая, вкъщи бос, макс чехли на моменти.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Яну 2024, 15:22

Аз ако не съм с палтото или зимното яке, или евентуално някъде официално със сако, си нося диагоналката, няма физически как да събера документи лични, на колата, порфейл, ключове за нас, колата и офиса, телефон по джобовете. Особено ако лятото съм по къс ръкав. Може би трябва да си взема някакво леко яке за топлите сезони, такова нямам.

Иначе и аз си ходя до магазина с анцуг и в офиса също редовно съм с анцуг, едно, че по здравословни причини ми е трудно да нося панталони, второ, не върви да играя тенис с панталон. Но напоследък успявам да си намеря що годе удобни панталони на сносни цени, та по-често нося.

Иначе няма нужда обувките да са 400лв :D Аз си купих официални обувки, естствена кожа, за 60лв и има още 10 модела от тоя производител на цени до 80лв - не е кой знае каква инвестиция. Баси, не може на сватба да си по маратонки..
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Яну 2024, 15:42

в америка е още по- зле... особено напоследък- никой не е*ава как се носи по улиците... може би в големите градове по центровете и за работа да се обличат, но тука в събърбията като отидеш до супера или до мола (дето е доста лъскав) примерно всички са с некви провиснали анцузи, маратонки, джапанки (през зимата)... много са по пижами... пълно отсвирване... тия хора освена ако не е абсолютно належащо (абитюренти примерно) посмъртно не гледат как се обличат и не им прави впечатление.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 09 Яну 2024, 15:46

Дрифти. В 1 джоб на дънките портфейл , в който са личните ми документи, визитки, разни карти..пари нема. На колата кви документи носите и защо идея нямам. В другия джоб калъф за очила, ключове 1 връзка и за колата. И телефон в 1 заден джоб ако не ми е в ръката. Остава ми 1 свободен за монети примерно . Това е само дънките. Събирам при нужда още един каъф за очила ако ги нося и двата. Какво толкова още носиш та чанта чак. А ключовете от офиса си ми стоят в колата...тех па що да ги носа с мен. Аз ги събрах твоите всички неща в 1 дънки даже остана още място :lol: :lol:
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 09 Яну 2024, 15:59

Май отдавна не сме дъвкали диагоналките, добре е да повторим :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови