Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

Мнение от vvasilev1 » 30 Яну 2022, 23:03

Jordana написа:Те в Германия щото къщите като тоя курник на снимката са по 300 000 евра . За такива пари в Германия можеш да си вземеш хубава готова ново построена къща с голям двор и гараж в някой малък градец от размера на добрич . В селата от порядъка на 5-7к население има и по евтини , 100 - 150 к евра е читава къща с козметични забележки . Има и по евтини без вътрешен гараж колата стои на улицата или други негативи като локация примерно .
За 100.000 еуро у Германия некой сайвант може да придобиеш у гората

Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 31 Яну 2022, 7:02

Top Gun Maverick написа:Всъщност Зак е много прав за тия неща.

Да, при търговете за продажби и за обществени поръчки по ЗОП има далавери и корупция. Вие направихте откритие... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 31 Яну 2022, 9:17

Един път опитах да купя малък апартамент от ЧСИ :mhihi:
Всичко е уредено да го купи точния човек :banghead:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 31 Яну 2022, 10:47

barty написа:Един път опитах да купя малък апартамент от ЧСИ :mhihi:
Ще обясниш ли? Не е ли с явно наддаване? Не се ли подписваш в края на търга че си съгласен с цената? Ти участва ли в търга или се отказа предварително?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Яну 2022, 11:09

Тези ЧСИ играят с хора които с това се занимават - имотни измами . Купуват и препродават заложени апартаменти и се занимават с нелегално лихварство и изкупуване на дългове . Не всички търгове са такива но обикновено целта е да го вземе на минимална някой който после се отчита където трябва . Има и подставени лица по търговете особено за апетитни имоти от които могат да се изкарат сериозни пари . Това не е начин за купуване на имот за всеки , обикновено има един куп проблеми с тия имоти и трябва човек да има опит с тия неща за да не отчете загуби . Моето виждане е че това са основно мошеници които се надцакват един друг в тоя бизнес с подобни имоти . Хората които си губят имотите много често и те са потънали до гуша в невероятни схеми .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 31 Яну 2022, 13:43

Нивото във форума става малко по-ниско от една жена каза, бакшишът чул или монтажникът на климатици. Спам да има. Затова и никой не остана тук, само чукчи писатели. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 31 Яну 2022, 13:59

Преди малко прочетох една 'рекламна' статия/интервю с Д.Язов за цените на имотите! Беше страшно 'изненадан' защо новото и старото строителство били на една цена, като новото било толкова по- по- най- :mhihi: :mhihi: :mhihi: А хората предпочитали много често стар имот..! Говореше се предимно за Пловдив, но мисля, че нещата са аналогични по големите градове!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 31 Яну 2022, 14:27

ildivvy написа:Преди малко прочетох една 'рекламна' статия/интервю с Д.Язов за цените на имотите! Беше страшно 'изненадан' защо новото и старото строителство били на една цена, като новото било толкова по- по- най- :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е супер е, с 50% общи части. И стайчки дето са по-малки от старите бани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Яну 2022, 15:06

Мда, ако сметнеш "истинските" квадрати, цената е много далече от същата. И то става дума за разлики от 10-20%. Пазарът реши :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 31 Яну 2022, 15:10

Стига да участваш достатъчно пъти, ще се научиш да ги печелиш. Доста хитрост трябва да имаш за тези търгове по принцип. Не само на самият търг, а през цялото време. Задължително и читав юрист до теб.

Имал съм доста интересни случаи преди търговете, на търговете и след тях, но няма как да се разкаже всичко. На какво ли не съм се нагледал.

Доста пъти съм участвал, не помня точно. Три пъти съм печелил. Два пъти за мен и веднъж за мой близък. Доста топки си трябват за тези търгове, основно за след като спечелиш. И рано или късно ако печелиш се наиграваш, т.е. попадаш на мутри или на някаква друга простотия(макар, че юристът би трябвало да те е предпазил от разните клопки поне).

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 31 Яну 2022, 18:34

Аз съм си купувал апартамент от такъв търг на ЧСИ-та в далечната 2014г. Тогава все още се правеха в сградата на Попа и освен мен, имаше още 13 души, включително и един от банката :mhihi:
Според мен, нямаше нищо сложно в цялата работа, стига човек да е наясно с какво точно се захваща. На мен един приятел адвокат ми обясни нещата за един час и това беше. След това ходих поне на още 10на търга, но цените достигаха пазарните, че и по-високо и ми се стори, че няма смисъл. Освен това, забелязах, че ходят едни и същи хора. 2016г вече беше по-изгодно да се купи на зелено.
I love the sound of V8 in the morning...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 31 Яну 2022, 19:36

Потвърждение на мнението, че брокерите заслужават комисионните си от десетки хиляди, заради високия им професионализъм :mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 31 Яну 2022, 20:13

Speed_Am_All написа:
Ще обясниш ли? Не е ли с явно наддаване? Не се ли подписваш в края на търга че си съгласен с цената? Ти участва ли в търга или се отказа предварително?

Банка продаваше един малък апартамент, чрез ЧСИ.
От същата банка ме навиваха да ме кредитират години наред.
Реших че ще участвам в търга но ЧСИ каза че не приемат документи. Банката спряла публичната продан.
И апартамента го купи един единствен участник.
Моя човек от банката каза че по-големи шефове са заплюли апартамента и не са дали шанс друг въобще да участва.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 31 Яну 2022, 20:24

Спрете да пишете небивалици! Всички търгове са публични. Предложенията се подават в съда, не при ЧСИ. Обявленията се слагат и в общината по местонахождение на имота. Никой не може да ви спре да подавате предложения. Ако проданта е спряна, ще ви уведомят при входирането. На единия на учинайка му третата братовчедка казала, на другия му го заплюл някой душманин, дето готви заговор срещу него.

Ако не разбирате с какво се захващате, ползвате услугите на юрист. Има си особености и доста проблемни имоти с евентуални проблеми, които се калкулират в риска до каква цена да наддавате. Напълнихте темата с теории на конспирацията. Всички искат да прецакат Ганя. Затова се явяват по 20 човека и повече на търговете. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 31 Яну 2022, 20:53

Колега сигурно си по-запознат, имаш опит :dunno: Моят опит го споделих и знам какво се случи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата